609
ADSl-Router kapcsolatmegosztás
-
#249 köszönöm a helpet sikerült a gondot egy fireware frissítéssel mególdani minden műxik (msn) de az egyik gép továbbra se tud letölteni csak böngészni (msn hangbeszéd megy). -
#248 Érdemes megpróbálni, nekem egy SMC Wireless Routernél sokmindent megoldott a frissebb FW. -
#247 Gerry: Nem volt még frissítve -
#246 Firmware update a routeren volt már? -
#245 msn beszéd/video oldalához kell universalPnP ha ezt nem támogatja a router le is mondhatsz róla. -
#244 Sziasztok
egy olyan gondom lenne,hogy adott 2 gép + ADSl+ Gigabyte gb,nr401 router. Namost a gond az,hogy az egyik gépen csak annyira fut a net,hogy csak oldalakat lehet megnyitni semmi mást. Tehát nem lehet letölteni,msn-en hangba beszélni,képet küldeni csak fogadni tud stb....) A másik gépen meg annyira megy a net,hogy azzal már lehet letölteni de viszont az msn ott se megy rendesen (csak írás mükődik) Már ki lett resetelve a router de így se lett jobb,csak annyira,hogy tud képet fogadni msn-en.Esetleg ha valaki tudna nekem ebben segíteni,hogy mi lehet a baj azt megköszönöm.
U.i: Tűzfal,Antivírus kikapcsolva. JA és a belső háló mükődik rendesen. -
#243 Hello
Valakinek hasznalta mar Ezt a routert?http://www.linksys.com/products/product.asp?prid=155&scid=29
Udv:Tertovan -
the Godfather #242 Persze hogy lehet, meg kell határozni hogy melyik progi milyen portot ( amelyiknél lehet, pl. DC++), és melyik gépet használja, csak arra kell vigyázni, ha változó IP-d van, akkor a progi-ban is, ha kéri, ujra be kell írni az uj IP-t...nekem kimondottan a DC++-vel vannak ilyen érdekességek, és elég jól mükszik router-el. Speciel a DC-n az a jó ha aktiv vagy...senkinek nem éri meg passziv lenni. -
#241 Korlátozás van vmi? Márminthogyha másik gépről van megosztva, akkor megy minden? UDP portok? -
ricsip #240 Lehet, pl. DC++ programhoz rengeten helyen van leírás.
http://dchelp.uw.hu/
http://forum.supergamez.hu/listazas.php3?id=1075678330&order=reverse&index=2&azonosito=hunhub
De van még... -
#239 NATolással lehet Peer2Peer programokat használni?
Vagy csak passive módban? -
ricsip #238 Hali bill gécc!
Nagy-nagy kérdésem lenne. Nekem is egy SMC7004VWBR csücsül itthon, és a WLAN LED folyamatosan villog rajta, még ha nem is kapcsolódtam rá a lakásban a wlanos géppel. Környéken más biztos nem kapcsolódott rá, hiszen a házból alig megy ki a jel.
Ezt neked is csinálja? Ha letiltom az SSID broadcast-et, ugyanúgy villog azután is. Ezek alapján nem használható arra a célra, ami miatt ott van az elölapon (magyarul csak forgalom esetén kellene villognia)
Válaszolj! -
#237 Vki esetleg, pontosabban?
Azt értem, h. resetelni kell, csak azt nem, h. miért fordul elő a hiba! -
#236 Reset-eld és állítsd be újra a router-t. -
#235 Hali!
A #231-es problémára írtam a gyártónak, és ezt írták vissza(Légszi valaki segítsen ki az angol tudásával):
"The problem could be due to the amount of traffice on the network.Are
you downloading or transferring large files when the router doesn't
work.Does the router lock and do you reset it to get it working again."
Ez akor mit jelent? -
#234 Áramszünetnél újra kell éleszteni:)
Igen,azóta nem volt vele probléma. -
#233 És magától abbahagyta?? -
#232 Nálunk is volt már párszor,de már kb 3 hónapja nem csinálja. -
#231 Miért van az, hogy 2 hétig működik egy router, majd utána naponta-óránként áramtalanítani kell, és vissza, hogy jó legyen???
Ez már a második(az elsőt kicserélték), és ugyanezt csinálja!
Esetleg egy Firmware frissítés megoldhatja?
A Router amúgy egy US Robotics 8003-as. -
#230 Hahó
Az a helyzet, hogy sok pénzt nem akarok belefeccölni és ezért egy régebbi típus is megteszi. Ki is néztem magamnak egy routert. De az b-s... Az újak nagyon drágák és nekem nincs különösebben igényem a nagy sebességre. A célnak feleljen meg! Internetmegosztás.. -
the Godfather #229 Accespoint és a routert közt nincs olyan nagy ár külömbség. Én speciel a routerre beszélnélek rá, mert az mellet hogy wireless, még a hagyományos RJ45-ös kébeljaid is bedughatod+ extrában megvan osztva a neted, és frankón müxik a hálozat. Arra figyelj hogy 802.11g standard legyen..mert a "b"-s változat az már elavult. -
#228 Sziasztok!
Egy számomra ismeretlen területről szeretnék infót gyűjteni, mégpedig a wlan-ról.
Adott 2 gép ami távol van egymástól (20m) és vezetéknélküli internetmegosztást szeretnék eszközölni. Az egyik gépen van kábelnet a másikon meg kéne :). Szóval ha az ember vesz 1 wlan PCI kártyát a gépbe és talán 1 accespoint-ot akkor fog menni a dolog? A lényeg, hogy ne a számítógépen legyen megosztva a net, hanem azon kívűl mint 1 router-nél. Kábelmodem van, switch van és azon 2 kábelen megy a net. (a szolgáltató alapból 2 gépet engedélyez, etért nincs szükség router-re, csak switch-re)
Aki látott már ilyet, vagy van tapasztalata, az ossza meg velem légyszi!!!
Ha lehet emilen, mert ritkán járok fórumot olvasni :)
THX
Pá -
the Godfather #227 Ez én sem, mert attól hogy beállitod a neted, és restartolod a routered, attol nem xarodik el. A dhcp beállitást automatára illik beállitani, attol ugyis fix IP marad a hálozaton, ugyanis az IP-t a mac adress alapján adja, ami ugy-e, egy állandó dolog. Szoval, szerintem csináld azt, igy sorrendben ( talán bejön, nem garantálom )
hogy reseteled a routert, beállitod a netet, beállitod a portokat amit használsz, megosztassz a gépek közt mindent amit akarsz (hdd)..és utánna beállitod a szoftveres tüzfalakat hogy pl. 192.168.1.100 - 192.168.1.200 közti gépek "trusted" legyenek ( ez csak egy példa ) feltéve hogy a gépek ebben a tartományban léteznek. És ezek után szerintem nincs semmi akadálya, hogy minden rendben legyen. Esetleg létezik olyan opció, hogy a játék, ha LAN-ban játszol kérjen infókat, ha nem látja a másik gépet.....ezt be lehet pötyögni. -
#226 Szóval 1hónapja megvettük a Routert, akkor még nem volt net, de a hálózatot megcsináltuk, tudtunk játszani és másolni is. Majd Bekötötték a netet, a routeren összvissz a név+jelszót állítottuk be, és azóta már nem lehet másolni sem. A DCHP-ben az IP-ket már előtte kiosztottuk, csak a bejelentkezéshez szükséges infókat állítottuk be, és azóta nem működik. Ezért nem értem én sem, hogy akkor most mivan!
-
the Godfather #225 Bekötöttéééééék??...Ha te magad csinálod lépésröl-lépésre, könnyen megérted a müködési elvét...tök eccerü, és rájössz magadtol is a problémára...probáld csak ki....szerintem csak beállitási probléma marad fent...de hol?..azt csak te tudhatod. -
#224 Hát max. egy régebbivel, mert csak most jött router. De az explorerben sem lehet másolni, ugyhogy nem hiszem, h. a WinCom a hibás. -
the Godfather #223 Sokszor szoftver bug is van, és az ember kinlodik orákig amig rájön. Igy vagyok a 0.403 dc-vel. Be van állitva minden hogy aktiv legyek, és mégse tudok aktiv lenni. Ilyenkor visszateszem azt amiröl tudom tuttira hogy frankón müxik. Egyébként a .306-os az nagyon jól megy...Innen veszem azt hogy néha, a szoftver is hibás lehet, van ugy hogy a hardver is...de az ritkább. Pl. Norton IS mögött ha kinyittom a router kezelöablakát, akkor egyszerüen lefagyasztja a routert ( gondolom azért mert jávás alkalmazás van a router szoftverében), ilyenkor inkább lelövöm a szoftveres tüzfalat arra a 2 percre amig álltgatok, bármilyen tüzfal legyen is az, mert ha lefagyott, akkor resetelni kell és minden beállitást ujra be kell pötyögni ujra.
Tehát..ki kell probálni régebbi Total Commander-t, esetleg frankón müködő WinCommander-t, amiröl tutti hogy jól müködött a routerral. -
#222 Amúgy most én is ilyen gondban vagyok, mielőtt nem volt még net csak router, ment a másolás játék, mióta bekötötték egyszerűen szinte kifagy a TotalCommander, vagy nem látja őket, tűzfal nincs, és letiltva sincs a belső háló. ? -
the Godfather #221 Pedig a megoldás benne van. Személy szerint lehetetlen mindenkivel foglalkozni, de annyit még megsugok hogy meg kell osztani a vincsiket, és a tüzfalakat konfigurálni kell, hogy ne blokkolják a belsö hálozaton levö tranzakciókat. Olvasd el még 1x a témában levö dolgokat, mert tényleg nincs értelme leírni ha ott van... -
izb #220 végig olvastam a hozzászolásaidat,és teljesen gázban vagyok!Egy személyre szoló felvilágosítást kérnék ha lehet,mert elég értetlenke vagyok ebben a témában!! -
the Godfather #219 olvasd végig amit elözöleg írtunk -
izb #218 Adott egy Micronet router és az istennek nem látom az öcsém gépét!!A net megy faszán,de a megosztás vagy a játékok,nem muxenek!!Ha valaki segitene megköszönném!!
-
#217 Jaja...
Ma délelőtt még elmentem hozzájuk és így automatikus IP-kiosztással pár perc alatt sikerült összehozni a router-en keresztül a netet. Legalábbis a haver szomszédjánál (akinél az ADSL-modem és a router van) azonnal sikerült az UTP-kábeles megoldással. De havernál el kellett tökölni egy ideig az antennás megoldással, mert hiába írják ezekre a vezetéknélküli eszközökre, hogy "outdoor" hatótávolság többszáz méter, de panellakásokban azok a "papírvékony" falak is vasbetonból vannak, így bennük az acélháló igencsak árnyékolja a rádiójeleket.
A legjobb esetben is csak a "nagyon gyenge" minőségű kapcsolatot lehetett kicsiholni belőle, néha 20-30%-os zajszinttel. De ez valójában nem lassított a letöltési sebességen - tehát ez felfogható sikernek is -
#216 Akkor ezek szerint már sikerült?
-
#215 Annyit hozzátennék, hogy mindkét gépen XP van, tehát - ha jól tudom - nem szükséges külön IP-címet adni manuálisan a gépeknek, hanem elég automatikusra hagyni.
Viszont a router címe: 192.168.1.1 (ahol a "beállító oldal" is van) -
#214 Nem is kell semmi. Beállítod a routerben a nevet+kódot, és ennyi. Esetleg egy DHCP menüpontban fix ip-t irsz be mindegyik géphez(pl. 192.168.0.1-2), de enélkül is műxik. Wins nem kell, Dns-t meg beállítja magának. -
#213 Helló!
Haverom és a szomszédja egy A**lero ADSL kapcsolatot szeretne megosztani egymással router-en keresztül (ADSL modemből kábel a router-be be, aztán a két gép erre a router-re kapcsolódik).
Annyit tudtam nekik segíteni, hogy mindkét gépre feltelepítettem a router-t, mindkét gép látja a router-t, mindkét gépről be tudtam lépni a router-be (arra az "oldalra", ahol a router-t be lehet álítani). A "Quick...." módszerrel próbáltam a dolgot, beírtam az ADSL-es felhasználónevet és jelszót, de a továbbiakról (WINS, DNS... ilyen-olyan kutyafülék IP-adatairól) lövésem sincs.
Persze internet nuku...
Le tudná valaki írni, hogy konkrétan A**lero-s ADSL-nél miket kellene még ott beállítani????
Arra azért közben rájöttem, hogy elvileg elég csak az egyik gépről "belépni" a router beállításaiba -
Barganda #212 Ja akkor már értem.
Már tudom mivel kevertem össze; mi a neten nyitottunk egy szervert, és ott már számít a port.
Lanon próbáltuk kézzel is megadni az ip-ket, de úgy sem ment.
Köszi az eddigi segítséget, még próbálkozunk hősiesen. -
the Godfather #211 A port tartomány csak az Internetre érvényes, vagyis nincs szükséged beállitani ha belső hálozaton játszol. -
Barganda #210 Szerintem rájöttünk, hogy miért nem lehet játszani.A dc++ például azért nem ment, mert a routeren belül a portok nem voltak engedélyezve vagy micsoda.Megnéztem a server portját netstat-tal, hogy mi a kiindulási és a cél port, és engedélyeztem a routerben.
Egy játékon belül create-eltem, megnéztem milyen portot használ, és mit láttam? , hogy legalább 25-30 portot használ.Már csak az a probléma, hogy a routeren belül nem tudok porttartományt beállítani, csak egyenként lehetne őket...