609
ADSl-Router kapcsolatmegosztás
  • cs31
    A problémám hasonló. ADSL 1024/160 at akarunk megosztani a szomszéddal. Edimax routerünk van és sültek vagyunk hozzá! Meg akarjuk osztani a netet ugy, hogy ne zavarjuk egymást és a gépeknek ne legyen közűk egymáshoz. Külön föl tudjunk menni, ha én letöltök ne zavarja a szomit. Van erre ésszerű megoldás? Légyszives szájbarágósan írni, mert lelkes amatőrök vagyunk!
  • Mich
    Sziasztok.
    Segítséget szeretnék kérni, Edimax router ügyben.
    PCAnywhere progit szeretnék használni. De mindig csak a saját hálózaton belüli gépeket látom. Hogyan állíthatnám be, hogy a netre kifelé is lássak, na meg persze, hogy engem is lássanak. Probáltam a NATolást is, de nem sikerül. Amivel eddig bajlódtam, itt megnézheted a beállítást.
    Várhatok valakitől segítséget ?
  • the Godfather
    a dc-ben az UPNP-böl vedd ki a pipát...ez esetleg segit
  • MIMIC
    Sziasztok!!

Van egy SMC7004VBR V.2 EU routerem. Boot Code Version: R1.0505.0614 és Hardware Version: R1.01 a fo erteekek, tegnap updateeltem fela firmwaret R1.07 re!

A problema a kovetkezo. nem tudok vele dc++-ban aktiv lenni! Hiaba csinalom meg a virtual serverben a portokat, a dc++-ben minden jo, csak a routernel vannak gondjaim! tuzfalakat kikapcsoltam a probak idejere, az se zavarhat be neki. Nincs otletem mar, ha valaki ismeri-e modellt estud valami megoldast orulnek ha leirna ide, ja es az osszes router setupos weblapot atneztem!!
  • Spangi
    Egyébként a firmware frissítést gyakorlatilag hogyan kell végre hajtani, és el tudom-e szúrni vele a routert?
  • Spangi
    1 hónapja vettem a routert. Máris frissíteni kéne? Egyébként egy fél órája ért komoly meglepetés:
    gondoltam van egy kis időm, megpróbálkozom megint a multi-kapcsolattal. Beizzítottam a lányom gépét is, elindítottam mindkettőn a játékot, és láss csodát, minden gond nélkül azonnal létre jött a kapcsolat, minden rendben ment, anélkül, hogy bármit is állítottam volna. Na, gondoltam, szétkapcsolok, aztán próba mégegyszer, és újabb meglepiként már nem működött. Azóta sem bírom megint rábeszélni a gépeket közös játékra. Mostmár aztán abszolút nem igazodom ki a dolgokon!
    ----------
    Spangi
  • ZaJanga
    blueetoth

:-))
  • ZaJanga
    blluetoth
  • ZaJanga
    bluetooth
  • ZaJanga
    ja
    talán bletooth
  • Lee732
    Bocsi kis félreértés. Szóval azt szeretném, hogy a Laptopot bárhova tudjam vinni a lakásban, zsinor nélkül. (Valami USB eszöz kéne?)
  • ZaJanga
    Egy kis switch -et vegyél.
    ADSL 1.-port
    PC 2.-port
    Laptop 3.-port
    Ennyi.Egymást is látják és az adsl-is megy mindkettőn persze felezve ha használva van mindkettő egyszerre, és a laptop meg a pc között nincs mazzag :-)
  • Lee732
    Na talán ez a verzió még nem volt.
    Adott 2 gép, az egyik egy Laptop a másik egy asztali PC. Mindkét gépbe van integrált hálókártya (OP: Windows XP). Nemsokára jön egy ADSL csomag, aminél engednek két gépet csatlakozni. Én egy olyan hálót szeretnék, ahol a Laptop és a PC között nem megy semmi vezeték, egymástól függetlenül lehessen netezni, ha pedig mindketten használják a netet, akkor felezzük a sebességet. Milyen eszközöket + kábelt ajánlotok?
  • ZaJanga
    Itt a DI 604-es firmware:DI 604
  • ZaJanga
    firmware frissítés aztán minden rendesen a setup szerint és ok!
  • Spangi
    és mi volt a megoldás?
    -------
    Spangi
  • ZaJanga
    Nahh az enyém saját úton megoldódott!!!
  • Spangi
    Igen, ezt én is észre vettem, de nekem más gondom - eddig - nem volt a routerrel. Csak ez az egy, de ez stabilan.
    ------------
    Spangi
  • ZaJanga
    Segíteni nemtok de kezd elegem lenni a D-Link-ből!!!!
    Visszaolvasgatva rengeteg baj van velük!
  • Spangi
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni az Age of Empire játék hálózatos beállításaival kapcsolatban.

3 szál hajamból, már 2 kihullott, de még mindig nem jutottam sehova!

ADSL/Router mögül próbálom összehozni a dolgokat, a helyi hálózattal semmi gondom nincs is. Mindkét gép látja egymást oda-vissza, simán megy a fájl átvitel.

A játék az 1 gépen elkészíti a játékot, a 2-es gép meg is találja, viszont utána kapcsolódni már nem tudok. Visszafelé, tehát ha a 2-es géppel készíttetek játékot, akkor az 1-es nem is találja meg, tehát gondolom valami bibi itt lehet. A router beállításait szorgalmasan vizsgálgattam, de előrébb így sem jutottam. A router egy D-Link 604-es.

Tudna valaki segíteni nekem, abban hogy mi is lehet a baj, és mi a megoldás?
    -----------
    Spangi
  • ZaJanga
    Hi!
    Hátha Ti Ttudtok segíteni!

Van egy D-Link DI707P tipusú router.WAN-os.
    Csatlakoztatom az adsl modemheza WAN porton keresztül(Vnet@invitel) és egy gépet az 1-es portba.
    Elindítom a router beállítás varázslót mindent a leírás szerint csinálok(pppoe protokol stb..) de nem csatlakozik!
    IP. nek 192.168.0.1 et adtam neki.
    Van v.mi 5letetek?
  • marsu
    Hi all.

Van nekem egy routerem, (Surecom EP-4904SX) az vele a baj, hogy állandóan megáll. Naponta általában kétszer újra kell indítani, úgy hogy a tápkábelt kihúzom, és visszadugom. Ezt a műveletet van hogy egymás után 10x-20x kell megcsinálni, mert nem akar működni.
    Mit csináljak, mi lehet a baj?????
    Segítsetek légy szíves.
  • zeus
    Lehetőségek nyitottak. Azszerint hogy mit nevezel routernek.

asztali kütyü: TESCO internet megosztó rúter :) sztem a TE gondodat megoldja.

ha valami tényleg nyitott lehetőségnek akarsz élni akkor csinálj egy linux vagy freebsd router gépet.
  • AbortRetry
    Sziasztok! Végigolvastam amiről eddig írtatok, de valszeg béna vagyok, mert még mindig nem tudunk mindketten EGYSZERRE felmenni uyganarra a game (call of duty) szerverre! A NAT-ban van ugye a Special Application menüpont. Trigger Port: ez a helyi cím portja legyen? Trigger Type:TCP/UDP melyik? Public Port: Ez az idegen cím portja? Ha nem egy van hanem több akkor ./,-el válasszam el? Public Type:TCP/UDP meylik?

Help pls!
  • Vortodox
    sziasztok! nekem adsl komplex-em lesz (1024/256), és meg szeretném osztani. Mit kellene vennem, ha két képbe akarom betenni az adsl-t, és mennyibe kerülne? milyen lehetőségeket adnak a routerek?
    Üdv: Vortodox
  • RocketyATwork
    ja, de közbe problem lelett tudva

beraktam smc routert és ment kapásból, 3 rongyal kostált többet mint a noname :p
  • Zsoldos
    dhcp-tol kapnak rendes ip-t a gepek? (192..)
  • Rockety
    Monornet - ADLS modem (router?) + noname routerel épített már vki hálót? ha igen akkor egy mailt dobjon már, kéne help.

nem sikerült összehozni ><, router látja a netet (betárcsáz, nem bont le), a net is jó (gép rádugva megy mint zállat), lan is megy (dhcp v. fix ip tök mind1, ment minden rendesen). De netre LANról nem mászott ki az istenért se.

5letek ide is szivesen várok :P
  • dragon
    Én erre Asus WL-500G-t használok
  • emberke
    SMC Barricade Broadband Router (4 port) 7004VBR
    Gyors, olcsó, megbízható, bruttó ára kb 12 ezer forint.
  • DanyyX
    Hi

ADSL Routert kellene vennem, fontos hogy legyen benne tűzfal.
    Tudtok ajánlani vmi jó routert? [elég vmi 4 vagy 5 portos is].
  • GAAMMEER
    Tud valaki olyan szoftvert amivel lehet szabályozni hogy egy hálózaton belül ki hány kb/s-mal töltösön???nagyon kéne a válasz.köszi
  • Pharaoh
    Rourter-re lenne szükségem, de olyan kéne, amin be lehet állítani, hogy az egyes gépek max mennyivel tölthetnek.
    Ha lehet írjatok le néhány ilyen router nevét.
  • reaper4
    már kerestem és sajna nem találtam törést hozzá
  • [HUN]PAStheLoD
    google & astalavista.box.sk [serials.ws,andr.net,crackfind.com...]
    ezeket próbáld .. esetleg DC meg eDonkey
  • reaper4
    hali!

ha vkinek meglenne a netpeeker 2.71 es verzió az lécci privizzen rám.

előre is köszi.
  • Beepee
    itp=cross link utp
  • Beepee
    ASUS wireless routerrel le lehet osztani a gépek között a sávszéleket? nem csak vezetéknélküli egyébként hanem itp-s is. a routerbe menne a net, és onnan egy wireless lenne(=notebook), és 2 utp, 2 gépbe. Hogy lehetne megoldani a sávkiosztást?
  • Zsoldos
    Azt hiszem azzal a halozati kartyaval, amivel pppoe protocolt hasznalsz(amivel a modemre csatlakozol), nem csatlakozhatsz belso halozatra, szoval mindenkepp venned kene egy masik halozati kartyat abba a gepbe.

Akkor viszont, ha csak ket osszekottendo gep van, meg switch sem kellett volna, mukodne a kozvetlen kabeles osszekottetes is. Csak nem art tudni, hogy az ilyen kozvetlen kabeles kapcsolathoz kicsit mas fajta kabel kell. (2 szal benne meg van cserelve).

Ha kesobb esetleg 2-nel tobb gepet is szeretnel a halozatra(lehet erdemes azert hosszu tavra gondolkodni), akkor a duplahalokartyas geppel csinalj internet megosztast, vagy ha ez a megoldas nem tetszik, nem uszod meg a router megvetelet, ami a modemed kezeli majd (ekkor szuksegtelen a dupla halokartya).

A switchel jelenleg nem sokat tudsz kezdeni azt hiszem.
  • Roll
    Itthoni adsl megosztásra milyen routert vegyek?