ADSl-Router kapcsolatmegosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZaJanga
Hi!
Hátha Ti Ttudtok segíteni!

Van egy D-Link DI707P tipusú router.WAN-os.
Csatlakoztatom az adsl modemheza WAN porton keresztül(Vnet@invitel) és egy gépet az 1-es portba.
Elindítom a router beállítás varázslót mindent a leírás szerint csinálok(pppoe protokol stb..) de nem csatlakozik!
IP. nek 192.168.0.1 et adtam neki.
Van v.mi 5letetek?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

marsu
Hi all.

Van nekem egy routerem, (Surecom EP-4904SX) az vele a baj, hogy állandóan megáll. Naponta általában kétszer újra kell indítani, úgy hogy a tápkábelt kihúzom, és visszadugom. Ezt a mûveletet van hogy egymás után 10x-20x kell megcsinálni, mert nem akar mûködni.
Mit csináljak, mi lehet a baj?????
Segítsetek légy szíves.
zeus
Lehetõségek nyitottak. Azszerint hogy mit nevezel routernek.

asztali kütyü: TESCO internet megosztó rúter 😊 sztem a TE gondodat megoldja.

ha valami tényleg nyitott lehetõségnek akarsz élni akkor csinálj egy linux vagy freebsd router gépet.

Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war

AbortRetry
Sziasztok! Végigolvastam amirõl eddig írtatok, de valszeg béna vagyok, mert még mindig nem tudunk mindketten EGYSZERRE felmenni uyganarra a game (call of duty) szerverre! A NAT-ban van ugye a Special Application menüpont. Trigger Port: ez a helyi cím portja legyen? Trigger Type:TCP/UDP melyik? Public Port: Ez az idegen cím portja? Ha nem egy van hanem több akkor ./,-el válasszam el? Public Type:TCP/UDP meylik?

Help pls!

P4 2800@3500 Kingmax Hard-Core 2x512/500 MSI6800GT 400/1100

sziasztok! nekem adsl komplex-em lesz (1024/256), és meg szeretném osztani. Mit kellene vennem, ha két képbe akarom betenni az adsl-t, és mennyibe kerülne? milyen lehetõségeket adnak a routerek?
Üdv: Vortodox

ja, de közbe problem lelett tudva

beraktam smc routert és ment kapásból, 3 rongyal kostált többet mint a noname :p

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"

dhcp-tol kapnak rendes ip-t a gepek? (192..)
Monornet - ADLS modem (router?) + noname routerel épített már vki hálót? ha igen akkor egy mailt dobjon már, kéne help.

nem sikerült összehozni ><, router látja a netet (betárcsáz, nem bont le), a net is jó (gép rádugva megy mint zállat), lan is megy (dhcp v. fix ip tök mind1, ment minden rendesen). De netre LANról nem mászott ki az istenért se.

5letek ide is szivesen várok 😛

zzz

Én erre Asus WL-500G-t használok
SMC Barricade Broadband Router (4 port) 7004VBR
Gyors, olcsó, megbízható, bruttó ára kb 12 ezer forint.

Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért!

DanyyX
Hi

ADSL Routert kellene vennem, fontos hogy legyen benne tûzfal.
Tudtok ajánlani vmi jó routert? .

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Tud valaki olyan szoftvert amivel lehet szabályozni hogy egy hálózaton belül ki hány kb/s-mal töltösön???nagyon kéne a válasz.köszi

ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO

Pharaoh
Rourter-re lenne szükségem, de olyan kéne, amin be lehet állítani, hogy az egyes gépek max mennyivel tölthetnek.
Ha lehet írjatok le néhány ilyen router nevét.

reaper4
már kerestem és sajna nem találtam törést hozzá

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

[HUN]PAStheLoD
google & astalavista.box.sk
ezeket próbáld .. esetleg DC meg eDonkey

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

reaper4
hali!

ha vkinek meglenne a netpeeker 2.71 es verzió az lécci privizzen rám.

elõre is köszi.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

itp=cross link utp
ASUS wireless routerrel le lehet osztani a gépek között a sávszéleket? nem csak vezetéknélküli egyébként hanem itp-s is. a routerbe menne a net, és onnan egy wireless lenne(=notebook), és 2 utp, 2 gépbe. Hogy lehetne megoldani a sávkiosztást?
Azt hiszem azzal a halozati kartyaval, amivel pppoe protocolt hasznalsz(amivel a modemre csatlakozol), nem csatlakozhatsz belso halozatra, szoval mindenkepp venned kene egy masik halozati kartyat abba a gepbe.

Akkor viszont, ha csak ket osszekottendo gep van, meg switch sem kellett volna, mukodne a kozvetlen kabeles osszekottetes is. Csak nem art tudni, hogy az ilyen kozvetlen kabeles kapcsolathoz kicsit mas fajta kabel kell. (2 szal benne meg van cserelve).

Ha kesobb esetleg 2-nel tobb gepet is szeretnel a halozatra(lehet erdemes azert hosszu tavra gondolkodni), akkor a duplahalokartyas geppel csinalj internet megosztast, vagy ha ez a megoldas nem tetszik, nem uszod meg a router megvetelet, ami a modemed kezeli majd (ekkor szuksegtelen a dupla halokartya).

A switchel jelenleg nem sokat tudsz kezdeni azt hiszem.
Itthoni adsl megosztásra milyen routert vegyek?

enternet=ethernet 😊)

Eddig úgy használtam, hogy az egyik gép a modem USB kimenetére a másik meg az enternetére volt dugva, csak így a két gép nem volt összekapcsolva. Venni akartam mégegy hálókarit meg egy kábelt de azt mondták, hogy vegyem ezt a switch-et és minden megoldódik. Namost az internettel nincs semmi gond az megy mindkét gépen külön betárcsázóval, de a két gép továbbra sem látja egymást. Az igaz, hogy ha a két gépet simán összekötöm kábellel akkorsem. Néha a sok állítgatás közben volt olya, hogy az egy ik géprõl láttam a másikat és tudtam is oda.vissza nyomni az adatokat, de a másik géprõl akkor sem láttam emezt. Egy jó és biztos beállítás leírásra lenne szükségem.

Megeshet, hogy olyan a modemed, ami engedelyez tobb kapcsolatot, viszont igy lehet, hogy a lan-t nem tudod megoldani.
Valaszolj a masik kerdesre is.
Nyiss meg egy command prompt-ot es onnan inditsd az ipconfigot.
Ez egy Dimax nevû 5 portos Ethernet Switch.
5000-ért vettem.
Nem segítenél beállítani a két gépet?
Az ipconfig.exe -t ha elindítom egy Dosos ablak ugrik be egy pillanatra amibõl semmit nem látok.

Abban a "switch"-ben van egy router nem? (en routerem pl egy 8-as switch is egyben) Pontosan hogyan es hol konfiguraltad fel a netet?

Amugy ipconfig.exe -t inditsd el parancssorbol es nezd meg mit ir ki a ket gepen ip cimnek.
Nekem 2XP-s gép és ADSL modem bedugva switchbe.
A net mûködik mind a két géprõl külön-külön.
A gondom az, hogy a két gép nem látja egymást.
Vki tudna segíteni?
Thx

Valoszinu vmit rosszul lattal/nem mindent lattal/csodat lattal 😉 Mindenesetre szanj ra egy fel orat es par halozati alapfogalmat sajatits el, mielott megreformalod a halozatepitest.
Max akkor kerulheted el a routert, ha egy gepet hasznalsz routernek 2 halokartyaval. Egyikkel a netre, a masikkal a halora csatlakozol.

Mashogy nem tudod megoldani, mert a switch nem fogja atcsomagolni neked a packetjeidet soha.
hiszem amit látok, és láttam adsl-t switch-csel megosztva...router nélkül.
Inkabb neki higyj, mint legbolkapott pletykaknak 😉

Hasznalhatsz switchet a belso halozatod epitesehez, de a routert sehogy sehogysem uszod meg.
A switch nem csomagolja ujra a packeteket, mint egy router, igy azzal onmagaban te sosem fogsz (onmagaban) tobb gepet kikuldeni a netre, nem is arra valo.
Közben megoldódott a problémám: d-link modemet switch-csel együtt mûködésre bírni lehetetlen, esetleg a saját routerével. Ennyi...
bazza
Kicsit furán hangzik amit írok, de tényleg: Magától megoldódott...
Nem tudom miért, de egy indításnál már nem volt vele semmi baj. Azt hallottam, hogy szemét ksi férgek leterhelik a routert. Tehát egy vírus csekking sem árt. Végsõ esetben winreinstall... Ha így sem megy, akkor pass, mondom, nekem magától megoldódott a probléma.

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

BADE
Sikerült megoldani?Csak,mert nálunk is ez jelentkezett!Hiába resetelem azt a szart!

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

privi ment.....

Megpróbáltam. Fel sem tárcsáz, ha mindkét gép a switchre van kötve...Ha csak az egyik, akkor felmegy, de az adatforgalom szinte nulla. (A tálcán lévõ állapotjelzõn a küldés villog néha, a fogadás egyáltalán nem.)
Pheel
Próbálj meg a másik géprõl párhuzamosan feltárcsázni ugyanazzal az accal. Nekem anno ment, amikor DSL-es voltam.
Köszi szépen, elõre is!
Az nem érdekes, de most így nem tudom megmondani, de annyit tudok neked segíteni, hogy holnap reggel azzal kezdek, megnézem (már régen csináltam, és nem emléxem) és beírom neked ide....

Ami még lényeg lehet: a switch egy Edimax 8 portos, a modem pedig egy mezei D-link példány.
Switch-->host patch kábel van(pontosabban modem-->host, mivel így mûködik a net...). Modem-->switch kipróbálva patch és cross kábel is. Több variáció ugye nincsen...
Valóban meg lehet osztani, mert nekem is sikerült megoldani a melóhelyen, De azt ne kérdezd, hogy.
Milyen UTP-vel van összekötve a modem-->switch switch-->host?

A válaszoddal némileg ellentmond az, hogy nem egy helyrõl hallottam a mezei switch-csel történõ netmegosztásról. Éppen ebben a topicban is lehet olvasni effélét...
Többiek?
Cozy ha sima Switched van azzal nem tudod megoldani az internet elérés több gépre ha független müködést akarsz mivel nem arra való.Ahoz hogy több gép között megoszd az internetet Router kell vagy az egyik gépre rá kell kötni a modemet és switchen keresztül engedélyezni az internet megosztás ennek hátránya mennie kell a modemel összekötött gépnek ahoz hogy a másik gép internetezni tudjon.
Adott a következõ:

2 gép, egyiken XP Prof SP2, másikon WIN98SE. De talán nem is ez a lényeg.
A lényeg: ADSL megosztás switch segítségével. Gépek Switchen keresztül látják egymást, tökéletesen mûködik a hálózat, stb. DE ha modemet rákötöm a switch-re, próbálok csatlakozni: csatlakozik. Net sebessége: 0-val egyenlõ. Probléma adott.
Természetesen ha a modemet a gépre kötöm, tökéletesen mûködik.
Ötlet?
A router a kulso es a belso halozatod koti ossze. A web-servert futtathato geped a routertol kap cimet, ha kizarnad(bar megteheted) nem is tudnad elerni a halozatodrol, es net is tabu lenne.
Igen, a router oldja meg a forgalomiranyitast. Maguknak az ethernet kartyaknak van egy 48 bites azonositojuk, ami az egesz vilagra nezve egyedi.

Mindenfele server szolgaltatast igenybevehetsz, persze vannak serverek, amik csak egy csatlakozast engednek egy ip cimrol (ftp lehet iylen stb.) CS-zni mindenkeppen tudsz, dc hubok nem tudom, engedik-e a tobbszoros csatlakozast egy ip-rol. Kulonbozo hubokra mindenkepp felmehetsz tobb geppel is.
Hali!
Talán tudtok segíteni...(1kicsit még lama vagyok)
Tehát: Összeraktam egy kis hálózatot-7gép xp-vel+1win2003.
A net ADSL, és egy micronet sp888 router.A routerben dhcp bekapcs.Eddig minden ok. Csak ha saját webszervert akarok üzemeltetni akkor ki kéne zárnom a szervert a router által kiosztott címtartományból. Sõt továbbmegyek, hogyan érek el "kintrõl" a webhelyemet? Sajnos Muszáj lenne használnom a routert (és a dhcpt...)
Laalee
port forward 4112 dc n beállítod aktiv kapcsolat ipcimet megad portot beir és megy.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me