ADSl-Router kapcsolatmegosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hátha Ti Ttudtok segíteni!
Van egy D-Link DI707P tipusú router.WAN-os.
Csatlakoztatom az adsl modemheza WAN porton keresztül(Vnet@invitel) és egy gépet az 1-es portba.
Elindítom a router beállítás varázslót mindent a leírás szerint csinálok(pppoe protokol stb..) de nem csatlakozik!
IP. nek 192.168.0.1 et adtam neki.
Van v.mi 5letetek?
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Van nekem egy routerem, (Surecom EP-4904SX) az vele a baj, hogy állandóan megáll. Naponta általában kétszer újra kell indítani, úgy hogy a tápkábelt kihúzom, és visszadugom. Ezt a mûveletet van hogy egymás után 10x-20x kell megcsinálni, mert nem akar mûködni.
Mit csináljak, mi lehet a baj?????
Segítsetek légy szíves.
asztali kütyü: TESCO internet megosztó rúter 😊 sztem a TE gondodat megoldja.
ha valami tényleg nyitott lehetõségnek akarsz élni akkor csinálj egy linux vagy freebsd router gépet.
Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war
Help pls!
P4 2800@3500 Kingmax Hard-Core 2x512/500 MSI6800GT 400/1100
Üdv: Vortodox
beraktam smc routert és ment kapásból, 3 rongyal kostált többet mint a noname :p
\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!\"
nem sikerült összehozni ><, router látja a netet (betárcsáz, nem bont le), a net is jó (gép rádugva megy mint zállat), lan is megy (dhcp v. fix ip tök mind1, ment minden rendesen). De netre LANról nem mászott ki az istenért se.
5letek ide is szivesen várok 😛
zzz
Gyors, olcsó, megbízható, bruttó ára kb 12 ezer forint.
Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért!
ADSL Routert kellene vennem, fontos hogy legyen benne tûzfal.
Tudtok ajánlani vmi jó routert?
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO
Ha lehet írjatok le néhány ilyen router nevét.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
ezeket próbáld .. esetleg DC meg eDonkey
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
ha vkinek meglenne a netpeeker 2.71 es verzió az lécci privizzen rám.
elõre is köszi.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Akkor viszont, ha csak ket osszekottendo gep van, meg switch sem kellett volna, mukodne a kozvetlen kabeles osszekottetes is. Csak nem art tudni, hogy az ilyen kozvetlen kabeles kapcsolathoz kicsit mas fajta kabel kell. (2 szal benne meg van cserelve).
Ha kesobb esetleg 2-nel tobb gepet is szeretnel a halozatra(lehet erdemes azert hosszu tavra gondolkodni), akkor a duplahalokartyas geppel csinalj internet megosztast, vagy ha ez a megoldas nem tetszik, nem uszod meg a router megvetelet, ami a modemed kezeli majd (ekkor szuksegtelen a dupla halokartya).
A switchel jelenleg nem sokat tudsz kezdeni azt hiszem.
Nyiss meg egy command prompt-ot es onnan inditsd az ipconfigot.
5000-ért vettem.
Nem segítenél beállítani a két gépet?
Az ipconfig.exe -t ha elindítom egy Dosos ablak ugrik be egy pillanatra amibõl semmit nem látok.
Amugy ipconfig.exe -t inditsd el parancssorbol es nezd meg mit ir ki a ket gepen ip cimnek.
A net mûködik mind a két géprõl külön-külön.
A gondom az, hogy a két gép nem látja egymást.
Vki tudna segíteni?
Thx
Mashogy nem tudod megoldani, mert a switch nem fogja atcsomagolni neked a packetjeidet soha.
Hasznalhatsz switchet a belso halozatod epitesehez, de a routert sehogy sehogysem uszod meg.
Nem tudom miért, de egy indításnál már nem volt vele semmi baj. Azt hallottam, hogy szemét ksi férgek leterhelik a routert. Tehát egy vírus csekking sem árt. Végsõ esetben winreinstall... Ha így sem megy, akkor pass, mondom, nekem magától megoldódott a probléma.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Milyen UTP-vel van összekötve a modem-->switch switch-->host?
Többiek?
2 gép, egyiken XP Prof SP2, másikon WIN98SE. De talán nem is ez a lényeg.
A lényeg: ADSL megosztás switch segítségével. Gépek Switchen keresztül látják egymást, tökéletesen mûködik a hálózat, stb. DE ha modemet rákötöm a switch-re, próbálok csatlakozni: csatlakozik. Net sebessége: 0-val egyenlõ. Probléma adott.
Természetesen ha a modemet a gépre kötöm, tökéletesen mûködik.
Ötlet?
Mindenfele server szolgaltatast igenybevehetsz, persze vannak serverek, amik csak egy csatlakozast engednek egy ip cimrol (ftp lehet iylen stb.) CS-zni mindenkeppen tudsz, dc hubok nem tudom, engedik-e a tobbszoros csatlakozast egy ip-rol. Kulonbozo hubokra mindenkepp felmehetsz tobb geppel is.
Talán tudtok segíteni...(1kicsit még lama vagyok)
Tehát: Összeraktam egy kis hálózatot-7gép xp-vel+1win2003.
A net ADSL, és egy micronet sp888 router.A routerben dhcp bekapcs.Eddig minden ok. Csak ha saját webszervert akarok üzemeltetni akkor ki kéne zárnom a szervert a router által kiosztott címtartományból. Sõt továbbmegyek, hogyan érek el "kintrõl" a webhelyemet? Sajnos Muszáj lenne használnom a routert (és a dhcpt...)