ADSl-Router kapcsolatmegosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igazán bíztató !!!!!!!!!!!!!!!!

Red
Nos közben részben megoldódott a probléma, ugyanis a mail.axelero.hu smtp szerverrel megy, csak a mail.t-online.hu-val nem. A kettõ között az a különbség, hogy a t-online-os kell azonosító/jelszó, és TLS, míg az exelerós nem.

hmm, erdekes, pedig a routerek tuzfalai tudtommal a belulrol kifele iranyulo forgalmat nem szurik. vagyis ki kene jusson az info bentrol.
marpedig , ha kijut a keres a 25 os porton, akkor biza a tavoli kiszolgalonal lehet valami, mepedig az juzer azonositasanal.

probalj ratelnetezni az axelero smtp szerverere a 25 os porton a gepedrol, ha bejelentkezik az axelero smtp szervere, akkor a kapcsolat jo a levelezo beallitasaival van a gond, ha nem jelentkezik, akkor a csomag elveszett utkozben, es a tuzfalakat ellenorizd ( routeret is )

kb igy nez ki a dolog :

telnet mail.axelero.hu 25
Trying 195.228.240.10...
Connected to smtp.t-online.hu.
Escape character is '^]'.
220 rozsa.mail.t-online.hu ESMTP @ T-Online; Sat, 16 Jul 2005 00:35:17 +0200 (CEST)
helo medstud.pote.hu
250 rozsa.mail.t-online.hu Hello medstud.aok.pte.hu <193.6.63.6>, pleased to meet you

ibrik

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Red
Üdv!

Egy SMC 7004VBR routert használok, minden megy frankón, de nem tudok levelezõprogramból e-mailt küldeni (fogadással érdekes módon semmi gond nincs). Mozilla Thunderbird-öt használok, de Outlook-kal is néztem, úgy sem megy. SMTP rendesen be van állítva, mert router nélkül simán ment minden. A szolgáltató T-Online, a net ADSL. Mi lehet a gond?

itt nézted már?

I cannot connect to someone as a client / someone cannot connect to me when I'm host / the game disconnects soon after starting or in the team lineup screen! Help!
If this happens, then you are almost certainly using some sort of router or firewall. Pro Evolution Soccer 4 requires UDP port 5739 to be open for online play to work as a host, and the entire UDP range needs to be open to play a client. Please read through the guide carefully to set up and configure them correctly. Unfortunately, for some users of a router, they can still only play the game as a host even after configuring everything correctly. The only solution after that is to plug the internet connection directly into your computer and use a software firewall.

jAsOn VoOrHeEs
Azt hogyan tudom megnézni, hogy egy játéknak ( Pro Evolution Soccer 4 ) milyen portot kell engedélyeznem, hogy multiban is tudjak vele játszani? <#nemtudom>

D-Link DI604-es routerem van!

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

nekem is van egy routerem, de az jol mukodik.

még az msn-t sem engedi betölteni :o

"Nem Válaszol"...:/

hi

lenne 1 kérdésem most vettem 1 új routert mert az elõzõ köddévált és hát hogy úgy mondjam teljesen lelassította a "netet" PL: az elõzõ routerrel 200-250 el töltöttem le a Wow-patchet most meg örülök ha 20--al tölt. Ugyan akkor letöltés közben timedout-ol TS-rõl és és még sorolhatám. A kérdésem az lenne hogy lehet e ezt valahogy állítani és hogy DMZ-ket hogy lehet beállítani ?

Stann
Én is ezzel szívok már kb. egy éve(USR 8003). A megoldás kb. annyi, hogy óvatosan kell bánni az uploaddal, dc, bt-t nem nagyon szereti. De ha ott lekorlátozom az uploadot, egész sokáig bírja.

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Hali! Segítsetek kérlek, hogy D-link 624+ router tûzfalán mit kell beállítani IP adress range és dastination-re, valamint ilyenkor minden egyéb xp, kerio, tûffalat ki kell kapcsolni? köszike<#confused>
EmThor
SMC 4x10/100 Broadb. XDSL Router NoPrint. (SMC7004VBR) (SN) 8,800 Ft 11,000 Ft Nincs raktáron, de rendelhetõ!
Részletek! SMC 4x10/100 Broadb. XDSL Router NoPrint. (SMC7004VBR) 8,800 Ft 11,000 Ft Van raktáron!

??? vélemény, ennyiért? kösz

Noninnyó
Nálam is jelentkezett az a probléma, hogy naponta úgy 1x lefagy a router (E-Tech WGRT04-es Wireless). Ilyenkor sem net nincs, de a router konfigja sem érhetõ el. Konnektorból ki, majd vissza, és újra van net. Legújabb firmware van fent gyárilag. Mi lehet a gond? Túlmelegedés? Valami speckó beállítás? Van valami jól bevált módszer, mert eléggé idegesítõ a probléma.
Köszöntem.

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

EmThor
Hali

routert szeretnék venni de nagyon nem értek a dologhoz... semmi extra nem kéne mert csak jáccok, dolgozok neten, az a baj h betörtek, azért gondoltam egy routerre...

szal milyet ajánlotok? 10-12k-t szánok rá, nézegettem d-link, meg smc vagy mi...
Kössze elõre is!
Peace

Noninnyó
Megoldódott a probléma. Router-ben 1412-es portot engedélyezni, majd dc beállításokban az ip cím mellé beírni a 1412-es portot tcp és udp mellé is.

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

Noninnyó
Üdv!

Tegnap óta egy vezeték nélküli routert használok az adsl-em megosztására 2 gépem közt, E-Tech WGRT04-es típus. Namost az lenne a gond, hogy a dc++ nem tud futni aktív módba, nem mûködik a keresõ funkciója. Úgy olvastam, hogy ez a probléma a tûzfalak miatt szokott elõfordulni. Szoftveres tûzfal nincs a gépeken, xp tûzfala ki van kapcsolva, csak a router saját belsõ tûzfala van. Van valakinek tippje, hogy mi ilyenkor a teendõ? Hallottam olyasmit, hogy be kell állítani, hogy bizonyos portokat átengedjen a tûzfal. DC++ esetében milyen portok ezek? Vagy egyéb más használható ötlet valakinek? Talán már más is találkozott ezzel a problémával. Thx elõre is.

DanyyX
Az ADSL nem megy sima erõsítõkkel sajna.
Oda kell egy olyan központ ami viszi az ADSL-t és a trönkön vagy optikai kábelen átmennek a jelek.
Az a baj, hogy ADSL-t nem olyan egyszerû átvinni, fõleg, ha helyi központ sincs arrafelé. Ha lesz idõm feltöltök ezzel kapcsolatban egy Átviteltechnika nevû könyvet az oldradio.tesla.hu -ra.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Hát utánnanéztem a dolgoknak és bizony elég drágának tûnik ez nekem. Jelenleg ISDN-em van és ha menne az ADSL még kevesebbet is fizetnék az internetért, de ennyit most beleölni??? Aztán meg majd jönnek egy hónap múlva hogy már be lehet szereltetni, de akkor meg majd síránkozok hogy kicsengettem 45-50000 FT.
Amúgy hogy mûködik az adsl bõvytése? Erõsítõket iktatnak be a vonalba? Mert nálunk azt hiszem telefonközpont sincs, amit felupgradel-nének adsl-re.

a prohardver forumaban irottak alapjan 10-20 km is athidalhato, egyetlen lenyeges pont, hogy legyen optikai ralatas a ket pont kozott.

DanyyX
Nah, ma már nincs kedvem sokat keresgélni, de holnap utánanézek a dolognak.
Tõled, annyit kérdeznék, ha még ilyenkor fennvagy, hogy ezek az antennák milyen távolságokra jók, illetve, mikrohullámmal mekkora az abszolút maximális áthidalható távolság pont-pont összeköttetéssel (több km-rõl lenne szó kb. 10-20km.)?

akit erdekel tenyleg keressen ra a "biquad" szora
meglepoen sok talalatot dob.

az eso aztatta verzio

dobozba is rakhatod, atmegy rajt a mikrohullam.
rakhatod padlasterbe, vagy ablakuveg moge.
rengeteg csomagolasa kepzelheto el.
olyat is lattam , ahol cdhengerbe raktak.
<vagy cdlemez helyett acellemezbol csinalod...dobozos epitese kepekben

DanyyX
Ehh.
És ez mennyire bírja a szelet meg a jégesõt?

mindenkeppen iranyitott antenna, en biquad ot javaslom, azzal tobb km is athidalhato. es hazilag is eloallithato, 2 ocska cdlemezbol es par meter vorosrez drotbol. keress ra googlevel "biquad"

prohardver wireless forum <<< itt szuper leirast talalsz.

egyeb prohardver forumokat is nezz meg. sok jo otlet van, nagyon beleashatod magad a temaba.

jo barkacsolast.

DanyyX
Hát 500-600m két irányított antennával simán. Itt csak a fresnel zónára kell figyelni, meg persze a rálátásra.
600m optikai kábel az enyhén szólva nem egy egyszerû enbernek való áron kapható.
A nem optikai kábel meg kilõve, mert ez a távolság túl nagy.
Tehát venned kell két irányított antennát (pl. parabola), otthonra egy olyan Routert, ami wifi-t is tud, vagy egy routert és egy Wireless/LAN bridge-t, a cégnél meg gondolam egy Wireless/LAN bridge-re lesz szükség. Itt az ár még elfogadható.

Az általad leírt megoldások egyikével sem. Túl nagy a távolság. Esetleg el lehetne bohóckodni valami antennás megoldással, de nem biztos hogy megéri. Itt mazsolázhatsz az eszközökbõl/árakból.

Heló.
A helyzet a következõ: Az ADSL-t nálam nem lehet beköttetni, mert a telefonközpont a szomszédos városban van és én már 6 km-re lakok a központtól. Az az érdekes, hogy úgy 500-600 m-re tõlem még megy az ADSL egy cégnél, de nekem már nem. Azt javasolták, hogy a cégtõl kell valahogy elvezetni hozzám.
Na most vagy vezeték nélkül, vagy vezetékkel oldom meg a dolgot. Hogy lenne kifizetõdõbb szerintetek? Milyen vezetéknélküli routert lenne érdemes venni? Ha kábellal, akkor milyennel (koax/optikai?)
elõre is köszi

DanyyX
Veszel egy routert.
Én SMC Barricade-ot néztem, mert az tûzfalas+4 port.
Két Patch-kábelt, és kész.
Összedugod, beconfolod a routert, és megy a dolog.
Ha a routert nem kapcsolgatod ki (gondolom nem fogod), akkor a helyi háló is megy net nélkül.

[Jakuza]
Azert a wirelessnel egy halokartya is kell, ami kisse dragabb, mint hogyha alaplapra integraltat hasznalnal.
Lehet 6K-tol szamolni oket. (Itt kezdodnek amiket mar belehet tenni egy gepbe es nem gagyi)

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

8 ezer pénz kb... a wireless pedig 14

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

marsu
egy routert kell venni, és kész.
repvez
Sziasztok !
Lenne egy láma kérdésem.Nemvagyok otthon a hálozatok terén és azt szeretném megtudni töletek, hogy most két gép össze van kötve LAN-ba,de nemsokára sikerül beköttetnem egy ADSL netet.És az lenne a kérdésem hogyan lehet ugy megosztani a netet a két gép között, hogy azt a szolgáltato ne vegye észre, mivel ez a tarifacsomag nem engedi a megosztást(és nem MATÁV területü net lenne) és mellette a helyi hálozatot is lehessen használni netkapcsolat nélkül is.Mivel mindegyik gépbe csak egy lankártya van.Gondolom ehhez valamilyen HUB vagy más ketyere is kell,és ehhez ki kell cserélni a kábeleket is vagy maradhat a régi cross- kábel?.Mondhatnátok egy két olcso, de használhato ilyen szerkezetet hozzá.
Köszi elöre is
DanyyX
Nem tudtok vmi infót az IPv6-ról?
Regisztráltam www.ip6.hu -n és nem igazán akar menni az ip6-os cucc, pedig fönnvan maga a protokoll is, meg az ip updater.
Igazábol IRC-hez kellene, ezért föltettem egy bouncert (Asybov), amit a weboldalon is ajánlottak. Ezt is hiába, mer nem képes IP6-on menni. Ugyanúgy localhoston van fönn, de az ip6-os irc szerverekhez connect-elni sem tudok.
Már nem bírok vele mit csinálni, jó lenne, ha valaki elmagyarázná, hogy pontosan hogyan kell belõni.

ha linuxban siman megoldhato, akkor olyan router kell , amin linux fut. pl linksys wrt54g (gs). openwrt firmware rel.

ja, reset, majd gyári konfig, újra konfig és már megy is😊)
Köszi !

Ezzel a sebességkorlátozási vággyal én is találkoztam, Linuxban simán megoldható, de gondolom ez nem segít Neked.

reaper4
mindenkinek telepítsd fel a netpeekert és reménykedj h nem kapcsolják ki 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

A netlimiter nem segít, mert azt nem te "konfigolod", hanem a szomik gépére kell felrakni, és ott beállítani. Nem hiszem, hogy lenne olyan progi, amivel te korlátozni tudnád az õ letöltésüket, mert egy mozdulattal kikapcsolják.

vigyori14
én azzal is próbáltam de nemnagyon tudtam használni? eltudnád magyarázni a használatát?

lehet a netlimiter segit

vigyori14
az én gondomra nemtudtok segiteni?
vgay ruterben nem lehet szabájozni h menyivel töltsenek?

újraindítás és/vagy reset általábanm csodákat mûvel.

na akkor a router kakkantott be ezekszerint...

takraj
Már T-Online 😉

Amúgy én már vagy 1 éve router mögül netezek, és eddig semmi bajom nem volt vele... ja és T-Online-os vagyok! 😉

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

ibrik
Az Axelero-sok nem szólnak a routerért - sõt tavaly volt is olyan akciójuk, hogy kedvezményesen lehetett beköttetni az ADSL-t és potom áron ÕK adtak hozzá vezeték-nélküli routert.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

semmi gondom a routerrel, simán megy mindkét gépen a net

nálatok nincsolya tapasztalat, hogya routert kiszûrték és le is kapcsolták?
Axelero val reggel felmentem a netrem hazamenve nem volt net. Felhívtam 1234-et, és ott mondták, hogy néhol autentikációs problémák vannak, biztos nálam is. Ez gyanús lett, lekapcsoltam a routert és simán a hálókártyán keresztül mentem a netre, és az mûködött.

Tehát vagy a routerem szart be(ez nem valószínû, mert a hálózat mûködik, tudom is konfigolni)
vagy põedig Axelero talált ár arouterrevalahogy és megszûri a routeres usereket.

Van valaki aki axeleros, routerrel fent?

vigyori14
Hy all.
itt nálunk 3 szomszéd közt megvan osztva a net. nemtudtok olyan progit amivel tom korlátozni h menyivel töltsenek?

DanyyX
Be kéne állítani Ip-cimeket a gépeiteken.
Soxor van olyan, hogy dhcp-vel nem megy.

Az én routerem tipusa nincs közte, de van hasonló. Azt hiszem el tudok rajta menni, bár az angollal hadi lábon állok. Köszönöm a segítséget! Estére megpróbálom!