ADSl-Router kapcsolatmegosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Srácok tudom, hogy nem ide vágó a problémám, dehirtelen nem találtam közelebbi csoportot, , ,
Nos a felállás az lenne, hogy a gépemben van két hálókártya egy 192.168.123.xxx és egy 192.168.222.xxx, felraktunk egy Print Servert aminek az IP címe 192.168.123.186 látja gépem stb de mikor beadnám, hogy melyik printer akarom csatlakoztatni rá ezt dobja:
"The segment of the print server you select is different from your computer"
bigfoot
köszi a válaszokat!már rendeltem egy smc sztem holnap jön meg!remélem jó lesz!

Nekem pont ilyen van, eddig egyedül azzal volt gondom, hogy régi firmwarrel sp2-t nem szerette, mindig szakadt a net, de ezt kb 5 perc alatt orvosoltam. De ezen kívül semmi bajom nem volt vele, frankón megy a helyi háló is. Már több mint 1 éves.

Hali!

Tegnap vettem eggyet. Még nem veséztem ki.
(Router SMC BR14UP + printszerver)

(Ez kimaradt az elõzõ hozzászólásból. Bocsi! <#pardon1>)

Hali!

Az SMC nem rossz.

Pharaoh
Nekem SMC van és nincs vele semmi gond

bigfoot
hali!
t-online 1024es netem van.2gépem van.szeretnék venni egy routert!neten csak 1 géppel játszanék,addig a másik nem lenne bekapcsolva,viszont jó lenne ha nem lenne lag a router miatt.a letöltés mind2 gépen menne.milyen routert vegyek?
D-Link DI-604 10/100Mbps 4 portos Router elõször ezt találtam de olvastam itt hogy jó szar

eprex
hi all!
Tegnap vettem egy smc bariccade router-t meg egy rádió portot a laptopomhoz, nah szépen megosztottam a netet egy asztali gép között meg a laptop között erre az asztali gépen full normálisan fut viszont a laptop csak akkor látja a kapcsoltatot ha elõtte átdugom a LAN kábelt az asztali gépbõl a laptopba és utána visszadugom aztán a következõ indításkor megint ugyanez plsss help!!!

Hali!

Na addig már sikerült eljutnom, hogy megosszam a netet a két gép között.Legalábbis a böngészõ, meg az msn jó😄
Csak az a bibi, hogyha a másik gépen is elkezd v.ki netezni, akkor a kapcsolat bontódik, a winfos meg elkezd magyarázni, hogy csatlakozzam a netre.ez tart kb 2 percig, aztán a router megin tárcsáz magától, és fennvagyok a neten...
mit csináljak a géppel, hogy ne bontódjon a kapcsolat?

effe lv6 24254

keress kezikonyvet a neten.

Helló!!!

Nos vettem egy ST Lab Broadband Routert, hogy megosszam a netet 2 gép között.Csakhogy a routerhez egy deka leírást sem adtak, így magamtól próbáltam összedugdosni.mivel nem értek a routerekhez, nem is jártam sikerrel😊
Szóval v.ki segítene, hogy mit kell csináni a routerrel hogy mûködjön?
Hogy mit kell összedugni, mit kell beállítani... meg ilyesmik😊

Elõre is köszönet!

effe lv6 24254

horpeti
Helló, nekem ADSL Routerem van, ha meg akarom osztani, akkor azt még hozzá kell kötnöm egy igazi routerhez, vagy switches ?? (ADSLbõl csak 1 UTP vezethetõ ki, ill. 1 db IPt kap)

ha kabellel kapcsolodsz a routerhez, akkor tudod hasznalni az internetet?

hello nekem van egy adsl routerem és hozzá egy wireless-g usb network adapterem az usb adapteren keresztül megtalálom a hálozatot de nem tudom használni az internetet rajta keresztül mért van ez???
ok, értem és köszönöm a gyors választ:-)
technikai gond nem lehet a kabel hosszabol adodoan. 100 meterig jok az utp kabelek.

sziasztok!
nekem ugyan nem adsl-em, hanem kábeles netem van, annyit szeretnék kérdezni, hogy ha veszek egy 20m-s kábelt a router és az egyik gép közé, akkor még nem lesz semmi gond?(csak lakáson belül szeretném használni...)
Hello!

Kéne egy kis help. Itthon 2 gép van rákötve a netre routeren keresztül. Nemtom melyik a szervergép, ha itt egyáltalán van ilyen, sztem csak egyszerûen így megy mindkettõ fel a netre. Tudnátok valami programot mondani, amivel biztonságosan tudok a két gép között fájlokat cserélni (dokumentumok, zenék stb.)? Vagyis úgy, hogy nem a neten át. Az érdekes amúgy az, hogy a hálózati helyek: helyi hálózatban a másik gép megosztott dokumentumok mappáját látom, ugyanígy a másik gép a helyi hálózatban látja a saját megosztott dokumentumok mappáját, de ez a gép vhogy kimarad. Sikerült a helyi hálózatba valahogy megjeleníteni ennek a gépnek a mappáját, de a másik gép nem látja. Valami olyat hablatyol a win hogy veszélyes ha megosztom, mert a netrõl bárki láthatja. Szóval inkább nem, ezért lenne jó vmi olyan progi, amivel biztonságosan tudnék a routeren át fájlokat cserélni. Van ötletetek?

TommoT

Érthetõ, a gépem alapból helyi kapcsolat, szal nem lesz gond, köszi!

Ja, és igen, be kell írni a felhasználónevet és jelszót és (valószinüleg) automatice tárcsáz.

Nem. A router ugy müködik, mintha egy masik szamítogéppel kötnéd össze a tied. A routerrel 1x betárcsázol, és az mindig online lessz. max a következõ restartnál megint be kell vele tárcsázni, de ezt mind a router adminfelületébe. A számítógépedet bedig állítsd be, hogy helyi kapcsolat, és automatikusan észlelje a beállításokat.
huh, remélem érthetõ.

Már sehogy, de lényegében tudom, hogyan mûkszik a dolog, csak igazából arra vagyok kíváncsi, hogyan kell tárcsázni, ha két gép van.
Hogyan mûkszik ez PPPOE? Be kell írni az ADSL felhasználónevet & jelszót, és akkor automatikusan fog tárcsázni mindig?

Hogyan akarsz vállalkozást, ha még ezt sem tudod? <#vigyor>

Összecsatlakoztatod a routert a modemmel és a számítógépeddelgéppel. Ezután bemész a router adminfelületébe, és beállítod a PPPOE kapcsolatot ugyanúgy, mintha közvetlenül a modemed és a géped lenne összekötve.

Igazán nem nagy kunszt, talán még wizard is van a router szoftveréban.

Vki plz.

Bocs, de nem akarom végiolvasni a témát, mert szorít a zidõ :
Szal, van Invitel ADSL, van egy Router (SMC7004VBR), a kábelnetet sikerült megosztani, ADSL-t ugyanúgy kell?Rádugni a modemet a Routerre, Routerre az X számú gép és kész?A tárcsázás hogyan fog zajlani?Mindkét géprõl fel lehet csatlakozni egyszerre?

itt egy leiras a traffic control rol. jo mulatast.

http://lartc.org/lartc.html#LARTC.INTRO

inkabb vegyel wrt54g vagy gs tipust. amit irtal csak a lassabb b szabvanyt tamogatja, meg sztem a 3rd party firmwarek sem tamogatjak ( ez nem biztos ).

pci os wifi kaeórtya kell hozza (szabvanyban egyezo b v. g)

a fele fele aranyt a franc se tudja, ezeken beagyazot linux fut, azt kell megbuheralni, vagy megrtartoztatjatok magatokat 😊 .

amugy pl a dd wrt firmware eleg jo kis traffic shaping eljarast hasznal, de nem tom hogy viselkedne 2 kiehezett letoltogeto eseten. en csak arra hasznalom , hogy a p2p programok a hatterben maradjanak, ha barmi mast csinalnek a gepen, igy nem akadalyozzak a munkam.

nezz utana , foleg annak, hogy megy e nem gyari firmwarerrel az a router amit kineztel.

szeretnék venni egy BEFW11S4 LINKSYS Cable / DSL Router + Wireless AP +4 port switch 13 000 Ft(nettó)
És ez tartalmazza a hardveres tûzfalat is.
Otthon (ASUS A7N8XE Deluxe) Wifi-s alaplapom van, és szomszéd házba is szeretném megosztani a netet lehetõleg wifi-vel.
Asus alaplapom
Linksys Router
Olyan kérdésem volna hogy wifi-n keresztül hogy érdemes megosztani a netet? (És milyen kártyát kéne venni, ha nem támogatja az alaplapja a wifi-t?)
És hogy lehetne beállítani hogy fele-fele arányban legyen mindkettõnknek a net?
Köszönöm elõre is!!!
<#vigyor0>

DanyyX
Szivesen.
Annyit erröl, hogy kontakthiba nagyon meg tuggya szivatni az enbert.
Még egy ilyen láncfürészben is lehet kontakthiba.
Amugy IP-cimeket normálisan állitsd be, ha úgy se megy, akkor nemtudok vele mit csinálni, mert én nem szenvedek az ilyen moslék wines szarokkal, inkább ujrarakom, ugyis az kell neki...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Köszi ez nagyon tartalmas válasz volt!!

DanyyX
Windows reinstall biztos megoldja.
Kábeleket nézted már, nem kh-s egyik se?

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Ja az elöbbi van.Ha a winfos saját maga kéri le az ip címet akkor az egyik eszköz nem megy,ha xp osztja ki.Minddig minkettõnek ugyanazt adná.
Most én megadtam mindkét gépnek,az IP címet és igy ok a net,de a nyomtató megosztás kampec.
Egyszerüen olyan,mintha valami blokkolná.
Ja és semelyik gép nem látja a másikat.
Nem értem...

hat, feltetelezem hogy wrt54g vagy gs routered van.
hogy a ket gep lassa egymast a routeren semmit nem kell allitani.
nem art pingelni egymast.
ha nem dhcp vel osztod ki az ip cimeket, akkor legyenek az ip cimek egy szegmensben.

szoval konfigurald a windozaid. nem a routered a hiba forrasa.

Nyomtató,és file megosztás!
A net az megy,de az nem is lenne annyira fontos!
Valamit állítani kell a routeren??Portot valamit??

milyen megosztas nem megy?
kicsit bovebben. ez igy keves.

Van egy kis gondom!Van egy Linksys routerem,és az egyik gép wirelles kártyán keresztül kapcsolódik a routerhez,a másik meg hagyományos kábeles módon.
Mindkettõn megy a net,de a megosztás az nem.Ha valaki tudna mondani valami megoldást,erre a problémára azt megköszönném.
Megosztottam mindkét gépen amit meg kell osztani.

amúgy kis segítséggel megpróbáltam és nem mûködött 😞

azér köszi

nekem aztan vegkepp nem eri meg. szerintem dobk ki azt a routert nem valo neked 😛

annyire leszarom hogy az nemigaz érezd magad megtisztelve...

és befelyzetem nem pazarlok több idõt erre az egész szarra nem éri meg

nezd mar meg edesem, mire irtam amit irtam:
IDEZEM:
"hi

lenne 1 kérdésem most vettem 1 új routert mert az elõzõ köddévált és hát hogy úgy mondjam teljesen lelassította a "netet" PL: az elõzõ routerrel 200-250 el töltöttem le a Wow-patchet most meg örülök ha 20--al tölt. Ugyan akkor letöltés közben timedout-ol TS-rõl és és még sorolhatám. A kérdésem az lenne hogy lehet e ezt valahogy állítani és hogy DMZ-ket hogy lehet beállítani ?"

ebben hol egy ertelemesen megfogalmazott kerdes , amire valaszolni lehet?

erre csak annyit tudtam irni, hogy nekem is van routerem, de az mukodik.

szal ki is a nagyobb balfek? sztem ne egesd magad tovabb, inkabb huzz kezikonyvet olvasni. aztan johetsz kerdezni, ha mar van mit.

balfek.

Itt gépelési problémák vannak,pedig vip tag vagy,nem ártana használni a szerkesztés menüpontot.

itt nem errõl van szó most jó van úgy jön ki hogy énv agyok a fasz de ha amikor legelõször irtam hogy szar van nem azt írja hogy IDÉZEM : "nekem is van egy routerem, de az jol mukodik"...
no mind1 kiszáltam...

Ez nem flémrõl szól,csak arról hogy a kérdést pontosan fogalmazd meg,ne igy ahogy irtad.
"routernélkül megy az msn de ha be van kötva akkor nem kikötni meg nemfogom..."
Ezt valszeg anyád sem értené........

most nem álok le flémelni nem éred meg...

majd esetleg konkretabb valaszt kapsz, ha megtanulsz kerdezni, honnan a p*bol tudjuk, hogy milyen routered van ember? marka tipusszam stb. azt sem irtad le korabban mi a kinod.
pff

tudod mit? rtfm
read the faking manual.
ertsd: olvasd el a kiBtt kezikonyvet.
azzal egyutt , amit irtam sztem meg tod oldani a dolgot. csovaz.

ui.: johogy neked all feljebb faszikam.

és ha már így leirtad szájba is rághatnád hogy hova írjam magyarul...

ha ezt elõbb mondod és nem azt hogy neked is van routered és az jó....<#whatever>

msn egyszeru :
trigger port 1863
forwardolt port 6891 - 6900

hmm

routernélkül megy az msn de ha be van kötva akkor nem kikötni meg nemfogom...

senkinek semm ötlete ?