ADSl-Router kapcsolatmegosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló szakemberek ! Elég egyszerû a problémám, de mégse tudom megcsinálni, mert nem vagyok egy szgép zseni.

Röviden : nem tudom beállítani a routhert és a modemem.
Csak egy ethernet csatlakozásom van és a ADSL modem és a routher is olyan. Szóval a rou-n keresztûl kellene összekötni a modemet a géppel..

Ilyenkor melyik kábelt melyik csatlakozásba (WAN és LAN) rakjak és hogy állítsam be...

Routherem SMC.. mikor setupolok, akkor sokáig tölt és kiírja hogy minden ok és mégse tudok csatlakozni, de abba se vagyok biztos hogy jól dugtam össze... Légyszi segítsetek...

Lehet hogy leírták már valakinek ezt a problémát.. bocs ha igen, de akkor hol van..

Köszi

Laci

a szolgáltatótól kapott IP cím és a router utáni megosztás mennyisége
nem a szolgáltatóra tartozik,de nem is tudja ellenõrizni,és az esetek nagy többségében a szolgáltatók nem is korlátozzák ezt a lehetõséget.
a router egy belsõ hálózatot hoz létre DHCP által kiosztott belsõ IP címekkel.
a szolgáltatód nem fogja tudni hogy mennyi pc is van rákötve a routerre igy no para.

Helló. Meg szeretném osztani a netet routerrel. Nekem T-online adsl-em van azt elvileg nem lehet megosztani. nem? IP cím klónozással? Esetleg valami egyszerûbbel?

megoldhato , csak csillagászati áron.
50000+áfa felett.

NeoMaN
mindenesetre szoftveresen megoldható a dolog az tuti, így sztem hw-sen is....

mondj mar ilyen routert arral, ami fixen elosztja a savot.

DanyyX
A sávszélesség megosztás megoldható programmal is, illetve bizonyos routerek tudják. A legegyszerûbb az a módszer, ha routerben be van lõve, fixen, hogy hogyan ossza el a sávszélt, és jó lesz...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

kis dobozka,
vehetsz olyat ami kabelekkel kapcsolodik a gepekhez.
meg vehetsz olyat, ami radios kapcsolattal es kabelekkel is kepes kapcsolatba lepni a gepekkel.

100m es kabelt lehet kihuzni.

beallitani sem feltetlen nehez, ha elolvasod a kezikonyvet.
webbongeszovel lehet altalaban konfiguralni.

ffxi
Egyikünk sem ért a még a net világába, de én már most megszeretném ízlelni a fájlmegosztás krémjét. Õ még csak ímélfiókot szeretne.

Fákjúal!

ffxi
Hogy néz ki az a router vagy micsoda? Nehéz beszerelni?

Fákjúal!

mondtam a kulcs az onkontrol.
csak ha kibirod, hogy a sokmegas net felet hasznald fel te is es õ is a nap minden perceben, akkor mehet.

de tudnod kell, hogy amint nem tartja be valamelyikotok a megallapodast kitor a balhe.

akkor meg majd ha te lenyulod elole a savot, az lesz a baj.(jogosan)

ffxi
Akkor lehet, hogy lefújom.

De akkor nem lesz sok megás csomag. Dilemma<#falbav>

Fákjúal!

ffxi
Aha! De ebbõl szetm nem lesz gond(legalább is az elején), mert csak most vett PC-t és 50 éves munkásember. De sajnos gyorsan tanul 😞(((

Fákjúal!

ha egyszerre ketten vagytok a neten ( ez lehetseges)
akkor ketten osztoztok a savszelessegen.
de nem feltetlenul fele fele arányban. sajna ha õ nekiall mondjuk letolteni nagyban, önkorlátozás nelkul, akkor neked nem jut majd sav.

es ebbol lesznek a veszekedesek.

ffxi
Mit jelent, hogy nem veszi L tõlem? Azaz 1xre nem lehetunk mind2-en a neten? És a sebesség nem a modemtõl függ?

Fákjúal!

sokkal nehezebb kerdes, hogy meg birsz e egyezni a szomszeddal, hogy ne vegye el eloled a netet. (ertsd, hogy pontosan fele jusson mindkettonek)

amugy nem jonnek ra.

ffxi
Nem büntetnek meg ha rájönnek?

Fákjúal!

NeoMaN
routerral megosztjátok, azt felesbe fizetitek... ennyi

ffxi
Ja rosszul fogalmaztam<#wave>

Váltani szeretnénk mind2-en szélessávra és úgyhogy.....

Fákjúal!

dial upnal csak akkor felezodika koltseg, ha megbeszelitek, hoyg egyszerre hasznaljatok a netet.
raadasul csiga lassu lenne.

kottess be szelessavot.

ffxi
Császtok! Nem vok benne a témáan(dial-up'om van). Hallottam olyanról, hogy állítólag a szomszédommal meglehetne osztani a netet és így a havidíj is felezõdne. A megvalósítás érdekelne, ha vki többet tud errõl. Hálás köszönetem.

Fákjúal!

bigfoot
D-Link DI-604

most melyikre mondod hogy szériahibás?

bigfoot
sztem azt a routert ne vedd meg,eléggé seria hibás

Az lenne a kérdésem hogy lehetséges-e az:
Van két gépem, StLab-os routerrel megosztva (IPR-4P-EUR-1).
Na most az a problémám hogy a Call of Duty 2 játékban a két géppel nem tudok egy adott konkrét szerverre felcsatlakozni...
Az egyik sikeresen belép a másiknál meg azt írja ki, hogy awaiting connection.
Valahogy meg lehet oldani hogy mindkettõ felcsatlakozon és lássuk is egymást?
Mert azt hallottam hogy a D-Link DI-604-es routernél ez gond nélkül megy: mindkét gép felmegy arra a szerverre.
Válaszaitokat elpre is köszönöm.

nah megvan oldva, vettem egy wirelles-cable routert, vagy nemtudom ezt hogy nevezik, megvan oldva a kapcsolatmegosztás meg minden ugy csináltam meg h: netpeeker midnegyik gépre, és 2 gép kábellel, és egy laptop wirelessel kapcsolodik a netre... namost megvan oldva minden, mind a 3 gépen megy a net, de viszont a hálozatot nemtudom megoldani a laptoppal.... a 2 gépbe megy, de a laptopon nem... Látni látják mind2en a laptopot, de a laptop csak saját magát látja, illetve a 2 gép scak látja a laptopot, de hozzáférés nincsen... pedig minden faszán van beálitva a laptopon... plz help

Köszönöm 😊 Nézegettem már azt a lyukat, de nem mertem belekotorni 😊

resetelni kell a routert (gyari beallitasok visszaallitasa ) es akkor a gyari alap jelszo lesz ujra.

Üdv mindenkinek 😊
Azt szeretném tudni: A router beállítás ablaka jelszóval védett.
Ha nincs meg a jelszó, hogyan lehet új password-el bejutni. Van erre valami mód?
Az történt ugyan is, hogy aki összerakta a net megosztást, (router, kábelek, beüzemelés stb...) elfelejtette felírni a pass-t. Most meg finomítani kellene a beállításokon, de nincs password és az sem tudja mit írt be, aki csinálta 😞

czky
Van egy NetPeeker nevû program. Ezt minden gépre fel kell telepíteni és ezzel le lehet korlátozni a fel- és letöltési sebességeket.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

mennyi penzt szansz a dologra?

Sziasztok!

Most tervezek routert venni, és hát az lenne a kérdésem hogy meglehet e azt oldani, hogy van egy 2megás netem, azt mondjuk 3felé elösztanám, ugy hogy az egyik gép kapna egy 128ast, a másik egy 512est, és a maradék meg a harmadiké lenne?? Nagyon érdekelne, mert csak ebben az esetben vennék routert!!

Hali!
van egy smc barricade 7004vbr típusú routerem. az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e azt csinálni, hogy ha gondolok egyet, akkor a routert használom, ha gondolok még egyet, akkor pedig a net csak egy gépen lenne router nélkül. nekem eddig nem sikerült megcsinálni, a wan miniportnál elakadt a kapcsolódás. azért lenne jó, mert ha neten játszom, rettenetesen pingelek. tûzfal ki van kapcsolva, windowsos is és a routeré is. mit tegyek?

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

nyomd 1 percig folyamatosan.

KeKKSZike
Olyankor mi van ha már a router oldala se jön be? Tele van már a t*k*m! A routeren hiába nyomom a reset gombot, nem csinál semmit se.

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Ha mindent jól állítottál be,és a DHCP osztja ki az IP címet,akkor a user és a pass beírása után a router automatikusan "tárcsáz" és neked nincs semmi más dolgod,mint hogy a böngészõdet elindítsd.
Nem kell "hagyományos" módon "betárcsáznod" mintha nem lenne routered.

---------------------------------
www.izbsystem.hu

a gepeken lan kapcsolatot kell beallitani. ugyanis belso halon kapja a routertol az internetet.
ne pppoe vel probald.

KeKKSZike
Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy... ADSL (Axelero) NETet szeretnék megosztani EDIMAX Routerrel! Teljesen jól duugtam össze mindent, beírom az IPt, belépek a beállításokhoz.

Ott kiválasztom, hogy PPPoE beállítások... Megadom a felhasználó nevemet, meg a jelszómat mást elvileg NEM kell kitölteni. Rányomok egy OK, 30mp-ig reseteli a dolgokat, majd utána rákattintok az Axelero ikonra és próbálok a NETre csatlakozni, de nem csatlakozik. Miért?! Mit kell csinálnom még? Mit rontottam el?

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Pharaoh
Cross-over, vagymi, magyarul fordítot bekötésû kébel kell. Azon a gépen ahol a net van a vezérlõpult-Hálózati kapcsolatokon belül, kiválasztod azt a hálókarit, amelyikbe a net megy, majd tulajdonságok, és speceiális, itt kipipálod a megengedem hogy a netet más gép is használhassa, vagy valami hasonlót. A másik hálókarinak adsz saját ip-t. (192.168.X.X) maszkot (255.255.255.0) Majd a másik gépen a hálókari tulajdonságaiban szintán adsz egy ip-t, maszkot és az átjárónak és a DNS-nek megadod a másik gép ip-jét. Ezek után mennije kell.

Narancs
Wow, akkor nem kell költségekbe vernem magam<#vigyor2>
Még sosem foglalkoztam hálózattal, netmegosztással. El tudnád mondani pár szóban, hogy miként lehet elérni a kívánt hatást?
Mindkét gépen XP van, a megosztóban két hálókari, a kliensben egy. Milyen kábellel kell összekötni õket? XP-ben mit és hogyan kell beállítani, hogy menjena dolog?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

simán
viszont a megosztó gépnek mennie kell akkor amikor a kliensen neteznek.

Narancs
Hali!
Úgy meg lehetne osztani netet, hogy egy mésik gépen keresztül, router nélkül? Mondjuk van két gép, az egyik kapcsolódik a kábelnetre, a másik gép meg hozzá egy kis hálózaton belül. Lehetséges lenne ez? Hogyan?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

bigfoot
szüntesd meg az internet kapcsolatot

hi!

Egy ST Lab routeren keresztül kapcsolódok a netre.A router ugyebár egybõl tárcsázza a netet, teát nekem nem kell vele semmit csinálni.A problámám az, hogy van olyan honlap, amire ha fel szertnék menni, a winfos kidobja a "tárcsázás" ablakot, vagyij hogy mennyek fel a netre. ha azt nyomom h. kapcsolódás, akkor gondolkozik egy kicsit a gép, aztán nem csinál semmit, ha meg mégsét nyomok, akkor meg kiírja a böngésõ, hogy a lap nem megjelníthetõ.
Kérdés:mit csináljak a winfossal, hogy ne figyelmeztessen a net-tárcsázásra?

elõre is köszi

effe lv6 24254

bigfoot
na hali!
smc 7004vbr routerem van!a netet már sikerült megosztani!viszont az van hogy nem kell külön csatlakozozni a nethez hanem minden indításnál már felcsatlakozik!ezt belehet vhol állítani?a másik meg hogy nem látja egymást a két gép!

Pharaoh
1.A router menüjében kikapcsolod a DHCP-t.
2.vezérlõpult-rendszer-Hálózati kapcsolatok. Itt a hálókatira jobb klik és tulajdonságok. Majd a TCP/IP re klikk és tulajdonságok. Adsz egy ip-t a gépednek (192.168.x.x) (legjonn ha a elsõ x a routerével egyezik meg, a második x meg eggyel nagyobb), az átjáró és a DNS a router ip-je.

itt nézz körül

Miért legyek én tiszteséges ? Kiterítenek, úgy is! Ha én Józsai ......lehetnék!?

Hi,
keresnék még olyan site-ot, vagy könyvet, vagy valami ahol rendesen le van írva a routerekben mi mit jelent, router/hálózati fogalmak és magyarázata, , ,
thx,
B:
Sland
Hello!

Tudna valaki segíteni? ( aki türelmes és tényleg segítene nekem)

Vettem egy SMC7004VBR Routert. Két gép összekötésérõl lenne szó és egy 2048 as ADSL megosztásáról. Semmennyire nem értek a routerekhez, de SEMENNYIRE! Addig megvolt, hogy összekötöttem jól a két gépet, a modemet és a routert. aztán kellet instalállni, meg állítgatni. na nekem ez a 2 dolog egyáltalán nem megy. Tudna nekem valaki segíteni Innen a legelejétõl, bõven, úgy hogy megértsem? A használati ír minent de azok Apple re vannak nem pedig Xp re. xp-n meg semmit nem találok.Valaki segítsen!

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!