ADSl-Router kapcsolatmegosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Röviden : nem tudom beállítani a routhert és a modemem.
Csak egy ethernet csatlakozásom van és a ADSL modem és a routher is olyan. Szóval a rou-n keresztûl kellene összekötni a modemet a géppel..
Ilyenkor melyik kábelt melyik csatlakozásba (WAN és LAN) rakjak és hogy állítsam be...
Routherem SMC.. mikor setupolok, akkor sokáig tölt és kiírja hogy minden ok és mégse tudok csatlakozni, de abba se vagyok biztos hogy jól dugtam össze... Légyszi segítsetek...
Lehet hogy leírták már valakinek ezt a problémát.. bocs ha igen, de akkor hol van..
Köszi
Laci
nem a szolgáltatóra tartozik,de nem is tudja ellenõrizni,és az esetek nagy többségében a szolgáltatók nem is korlátozzák ezt a lehetõséget.
a router egy belsõ hálózatot hoz létre DHCP által kiosztott belsõ IP címekkel.
a szolgáltatód nem fogja tudni hogy mennyi pc is van rákötve a routerre igy no para.
50000+áfa felett.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
vehetsz olyat ami kabelekkel kapcsolodik a gepekhez.
meg vehetsz olyat, ami radios kapcsolattal es kabelekkel is kepes kapcsolatba lepni a gepekkel.
100m es kabelt lehet kihuzni.
beallitani sem feltetlen nehez, ha elolvasod a kezikonyvet.
webbongeszovel lehet altalaban konfiguralni.
Fákjúal!
csak ha kibirod, hogy a sokmegas net felet hasznald fel te is es õ is a nap minden perceben, akkor mehet.
de tudnod kell, hogy amint nem tartja be valamelyikotok a megallapodast kitor a balhe.
De akkor nem lesz sok megás csomag. Dilemma<#falbav>#falbav>
Fákjúal!
Fákjúal!
akkor ketten osztoztok a savszelessegen.
de nem feltetlenul fele fele arányban. sajna ha õ nekiall mondjuk letolteni nagyban, önkorlátozás nelkul, akkor neked nem jut majd sav.
es ebbol lesznek a veszekedesek.
Fákjúal!
amugy nem jonnek ra.
Váltani szeretnénk mind2-en szélessávra és úgyhogy.....
Fákjúal!
raadasul csiga lassu lenne.
kottess be szelessavot.
Fákjúal!
Van két gépem, StLab-os routerrel megosztva (IPR-4P-EUR-1).
Na most az a problémám hogy a Call of Duty 2 játékban a két géppel nem tudok egy adott konkrét szerverre felcsatlakozni...
Az egyik sikeresen belép a másiknál meg azt írja ki, hogy awaiting connection.
Valahogy meg lehet oldani hogy mindkettõ felcsatlakozon és lássuk is egymást?
Mert azt hallottam hogy a D-Link DI-604-es routernél ez gond nélkül megy: mindkét gép felmegy arra a szerverre.
Válaszaitokat elpre is köszönöm.
Azt szeretném tudni: A router beállítás ablaka jelszóval védett.
Ha nincs meg a jelszó, hogyan lehet új password-el bejutni. Van erre valami mód?
Az történt ugyan is, hogy aki összerakta a net megosztást, (router, kábelek, beüzemelés stb...) elfelejtette felírni a pass-t. Most meg finomítani kellene a beállításokon, de nincs password és az sem tudja mit írt be, aki csinálta 😞
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Most tervezek routert venni, és hát az lenne a kérdésem hogy meglehet e azt oldani, hogy van egy 2megás netem, azt mondjuk 3felé elösztanám, ugy hogy az egyik gép kapna egy 128ast, a másik egy 512est, és a maradék meg a harmadiké lenne?? Nagyon érdekelne, mert csak ebben az esetben vennék routert!!
van egy smc barricade 7004vbr típusú routerem. az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e azt csinálni, hogy ha gondolok egyet, akkor a routert használom, ha gondolok még egyet, akkor pedig a net csak egy gépen lenne router nélkül. nekem eddig nem sikerült megcsinálni, a wan miniportnál elakadt a kapcsolódás. azért lenne jó, mert ha neten játszom, rettenetesen pingelek. tûzfal ki van kapcsolva, windowsos is és a routeré is. mit tegyek?
AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
Nem kell "hagyományos" módon "betárcsáznod" mintha nem lenne routered.
---------------------------------
www.izbsystem.hu
ne pppoe vel probald.
Nekem olyan problémám van, hogy... ADSL (Axelero) NETet szeretnék megosztani EDIMAX Routerrel! Teljesen jól duugtam össze mindent, beírom az IPt, belépek a beállításokhoz.
Ott kiválasztom, hogy PPPoE beállítások... Megadom a felhasználó nevemet, meg a jelszómat mást elvileg NEM kell kitölteni. Rányomok egy OK, 30mp-ig reseteli a dolgokat, majd utána rákattintok az Axelero ikonra és próbálok a NETre csatlakozni, de nem csatlakozik. Miért?! Mit kell csinálnom még? Mit rontottam el?
Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12
Még sosem foglalkoztam hálózattal, netmegosztással. El tudnád mondani pár szóban, hogy miként lehet elérni a kívánt hatást?
Mindkét gépen XP van, a megosztóban két hálókari, a kliensben egy. Milyen kábellel kell összekötni õket? XP-ben mit és hogyan kell beállítani, hogy menjena dolog?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
viszont a megosztó gépnek mennie kell akkor amikor a kliensen neteznek.
Úgy meg lehetne osztani netet, hogy egy mésik gépen keresztül, router nélkül? Mondjuk van két gép, az egyik kapcsolódik a kábelnetre, a másik gép meg hozzá egy kis hálózaton belül. Lehetséges lenne ez? Hogyan?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Egy ST Lab routeren keresztül kapcsolódok a netre.A router ugyebár egybõl tárcsázza a netet, teát nekem nem kell vele semmit csinálni.A problámám az, hogy van olyan honlap, amire ha fel szertnék menni, a winfos kidobja a "tárcsázás" ablakot, vagyij hogy mennyek fel a netre. ha azt nyomom h. kapcsolódás, akkor gondolkozik egy kicsit a gép, aztán nem csinál semmit, ha meg mégsét nyomok, akkor meg kiírja a böngésõ, hogy a lap nem megjelníthetõ.
Kérdés:mit csináljak a winfossal, hogy ne figyelmeztessen a net-tárcsázásra?
elõre is köszi
effe lv6 24254
smc 7004vbr routerem van!a netet már sikerült megosztani!viszont az van hogy nem kell külön csatlakozozni a nethez hanem minden indításnál már felcsatlakozik!ezt belehet vhol állítani?a másik meg hogy nem látja egymást a két gép!
2.vezérlõpult-rendszer-Hálózati kapcsolatok. Itt a hálókatira jobb klik és tulajdonságok. Majd a TCP/IP re klikk és tulajdonságok. Adsz egy ip-t a gépednek (192.168.x.x) (legjonn ha a elsõ x a routerével egyezik meg, a második x meg eggyel nagyobb), az átjáró és a DNS a router ip-je.
Miért legyek én tiszteséges ? Kiterítenek, úgy is! Ha én Józsai ......lehetnék!?
keresnék még olyan site-ot, vagy könyvet, vagy valami ahol rendesen le van írva a routerekben mi mit jelent, router/hálózati fogalmak és magyarázata, , ,
thx,
B:
Tudna valaki segíteni? ( aki türelmes és tényleg segítene nekem)
Vettem egy SMC7004VBR Routert. Két gép összekötésérõl lenne szó és egy 2048 as ADSL megosztásáról. Semmennyire nem értek a routerekhez, de SEMENNYIRE! Addig megvolt, hogy összekötöttem jól a két gépet, a modemet és a routert. aztán kellet instalállni, meg állítgatni. na nekem ez a 2 dolog egyáltalán nem megy. Tudna nekem valaki segíteni Innen a legelejétõl, bõven, úgy hogy megértsem? A használati ír minent de azok Apple re vannak nem pedig Xp re. xp-n meg semmit nem találok.Valaki segítsen!
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!