ADSl-Router kapcsolatmegosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én csak az után szeretnék érdeklõdni, hogy meg lehet-e csinálni azt hogy telefon kábellel(1x4) kössek össze egy gépet, úgy hogy a csatlakozót úgy rakom fel rá ahogy azt a hálókártya használja adat küldésre, fogadásra. Remélem értitek 😊
Esetleg tud valaki valamilyen címet ahol szétnézhetnék?
Nagyon fontos lenne...
Köszi !
Most kötöttem be az Emiteles ADSL-t nincs is semmi gond amíg a modemet kötöm valamelyik gépre, de ha a routeren keresztül akarom akkor sehogy sem jön össze. A router egy TP-LINK TL-R402M. Elméletileg az Emitel dinamikus IP kiosztást használ, namármost nekem ez a Router PPPOE-n keresztül akar csatlakozni. A Router-ben kikapcsoltam a tûzfalat, de egyszerûen nem tudom beállítani, hogy dinamikus IP-n keresztül tudjak felcsatlakozni.
Segítsen valaki, fõleg akinek ilyen netje van és meg tudta oldani!
Kösz!
A gepeken engedejeznet kel a fajl megosztast jobb klikk a meghajtora es
fajlok megosztasa. Vigyazz ha engedejezed a fajlok irasat is akkor barmejik geprol todnak torolni is maskepp csak bongeszni a gepen es masolni annak tartalmat
Lenne pár kérdésem. Adott egy Wireless router 3 wireless hálókártyás gépekkel.
Ha AD-Hoc módban kapcsolom õket össze, az mit jelent?
Hogy tudok egyik géprõl a másikba belépni?
Létrehozhatok-e helyi hálózatot a router segítségével?
\\A masik gep neve\a meghajto neve (c vagy d ......vagy Y) igy gyorsan megleli a masik gepet es ful formajaban barmikor ratudsz lepni.De elotte a masik gepen engedejezed a File megosztast az ileto meghajtora (c,d...y).Ennyi az egesz
csinalj kepeket es mutasd meg, mi a hiba. ( vagy ird le ugy, hogy megertsuk )
Smc routerem van és dinamikus ip címem. Nem vagyok szakmabeli 😊 most szólok.
Szóval átállítattam a dymamik menüre a beállításoknál a kapcsolatot és nyomtam egy clear valamit és apply és ment a net. 5 perc múlva már nem volt és nem tudom megcsinálni. Légyszi segítsetek hogy kell ezt a dinamikus ip -et beállítani vagy hol van ez egyszerûen leírva ? Köszi<#confused>#confused>
Ugyan picit lassú néha, mire megtalálják egymást, de aztán megy minden és gyors is.
Routerrel 4 gépre van megosztva a netkapcsolat. Van olyan kis LAN program amivel egyszerûen lehet fájltcserélni? A windózos munkacsoport elég bugos, nem mindig látjuk 1más gépét.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
ha tobb penzed van, es a madzagozas gondot okoz, esetleg wireless , radios router hasznalhato ( ezeknek szinten van 4 madzagos portja is ).
azokhoz a gepekhez, amiket madzag nelkul akarsz hasznalni , madzag nelkuli wireless halokartyat kell venned.
a madzagos megoldashoz megfelel a legtobb alaplapra integralt halokartya.
pontosan milyen termeket?
a zyxel marka nagyon jo minosegu, barmely keszulek ajanlhato, penztarcadnak es igenyeidnek megfeleloen.
az olcso cuccokat erdemes kerulni dlink es tarsai, mert nagy terheles alatt , lehet hogy bemondjak az unalnmast ( pl torrentezes )
wireless rendszer telepitese elott erdemes kiproalni, hgy az esetleg utban levo falakon kepes e atlõni a jelet.
4 gépre kéne szétosztani a netet. Azt mivel, és hogyan lehet megoldani? Illetve pontosan milyen terméket ajánlotok hozzá?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
services.msc
megkeresed jobb klikk inditas , ha le van tiltva tedd kezi re.
ha hackelt winowsod van (ertsd valaki agyonbuheralta) lehet ki is vettek ezt,akkor telepits masikat.
Én ennek a módjára vagyok kíváncsi h elég egy olyan router amin van 2 USB- (nyomtató, scanner) és egy internetmegosztó meg a 4 v menyi sima hálózati megosztó v ez sokkal bonyolultabb?
A választ elõre is nagyon megköszönöm!<#worship>#worship><#worship>#worship>
Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L
( meddig vártatok, ha 10 percig nem csinal semmit csak akkor fagyott meg. ugyanis lehet hogy keresi az ip beallitasokat.)
mérd az idõt!
Megpróbáltuk megosztani a netet egy + hálókártyával xp alatt, de állandóan kifagy az xp, miután bebootol. Nem tudom hogy nem-e mi basztunk el valamit. Ha valaki csinált már ilyet, írja már le hogy kell, vagy kûldjön e-amilt. [email protected]
Ami még további elõny ennél a routernél, hogy támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot, ami késõbb még jól jöhet, csak a szomszéd fel ne törjön 😊
de programokat korlatoz, ez baj?
hany programot hasznalsz? en olyan 10et max. annyit siman be lehet allitani.
p2p kliensek is kisebb hatekonysaggal mukodnek.
eppen ezert a fõ gépre kell ezeket telepiteni, es azon kell oket hasznalni.
ha ez nem gond, a netlimiterrel elvileg nem lesz gondod.
( ajanljak meg a cfosspeed nevu programot is, ez is jol mukodne, ha a fõ gepre telepited, bar ez konkret savbeallitast nem tud, de szepen optimalizalhatja a forgalmat. www.cfos.tx.hu )
valoszinuleg p1 esen is elmegy a dolog.
http://lartc.org/
http://lartc.org/howto/
itt a howto.
szerintem eloszor probald ki a netlimiteres megoldast. ha nem baj, hogy passziv a masodik gep, akkor az neked untig eleg lesz.
de ha szeretsz tanulni, dolgokban melyre asni magad, akkor johet a linux ( keszulj fel , 1 nap alatt nem fogod megoldani )
erre akar egy kiszuperalt regi gep is jo (bar ugye áramot tobbet eszik, mint egy kis fogyasztasu gyari router)
szal tulajdonkeppen egy regi gepbol csinalhatsz egy routert, amivel szepen leoszthatod a netet a tobbinek, sot levelezo ftp es egyeb szervernek is hasznalhatod, ha allandoan be van kapcsolva.
erdeklodj a linux topikban, ha ezt az utat valasztanad.
a portforwardot nem tudsz csinalni megjegyzesem azt jelenti, hogy az a gep amibe a net bejon , teljeserteku marad, csak az a gep , aminek ez leosztja a netet kerul passziv modba, amibol ki sem tudod rangatni.
ezzel tudod beallitani a savszelessegeket.
portforwardot viszont nem tudsz csinalni windows gepekkel.
Ha úgy osztom meg az internetet hogy az egyik gépbe két hálókártyát rakok és engedélyezem az internet megosztást, akkor tudom valamilyen progival szabályozni hogy milyen arányba ossza meg a kapcsolatot? Tudom ez nem router, de itt talán ért hozzá valaki.
(ez egy pelda)
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
2. hostolni valoban csak akkor tudsz ha latszol kivulrol. ha mikros ( wlan ) szolgaltatod van, akkor ez nem fog menni alapbol.
3. az elegge furcsa, hogy klienskent sem tudsz becsatlakozni jatekokba. ez biztos?
3a. ha kifele sem megy a kapcsolodas, erdemes megnezned a tuzfaladon ki van e engedve az adott jatek .
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=112044
itt felsoroltak párat.
MJ rulz Pink Team The Only One
MJ rulz Pink Team The Only One
szóval:
van egy OvisLink LFE-8139ATX Fast Ethernet adapterem, erre megy rá a net. leltem egy jó kis oldalt, http://www.portforward.com/, itt le van írva pár dolog, hogy egyes kártyákon mit és hol kell beállítani, hogy szabad útja legyen egy bizonyos portnak....
és akkor nagy valószinüségel tudnék szervert csinálni néhány játékhoz, tudok hostolni, de ha esetleg mégse, egykétjáték tuti menne neten, ami eddig nem igazán akart összejönni (f1c, és több autós játék neten)
lehet hogy amúgy ezt az egészet egy olyan tûzfal állítja meg, ami a negszolgáltató székházába van, és ott kéne erõteljesen panaszkodni, hogy ezt és ezt a portot niyssák meg, nem igazán értek ehez, mégis hogy zajlana ez, mi az elvárás mielõtt csak úgy a kedvemre megnyitnka ott egyb portot, vagy miylen veszélyeket lelhet? hisz aki oylan láma, annka a gépére ugyis rámegy az a bizonyos vcírus amelyik rá akar, és az töri fel a gépét amelyik csak nem akarja, akkor meg már lényegtelen, hogy engedélyeznek bizonyos portokat, amik pár játékhoz kellene...:S😄
bocsi a hosszúságért, de ezt nem tuidom hova írni..
Bármelyik géprõl ami rá van kötve a routerre, elindítasz egy böngészõt, beírod az alap elérési címét a routernek, ez benne van a leírásban általában 192.168.1.1 ezt beírod a bögészõbe mintha internetcím lenne, akkor kérni fog jelszót meg stb, na ezt benne van a router leírásába az tuti! Hogy mi az alap azzal belépsz...
Ezután már csak be kell állítani a netet meg a hálózatot. Netbeállításnál jobb routernél van varázsló, rosszabbnál nincs. De a lényeg, hogy a felhasználóneved legyen ott, meg a jelszó, illetve szerintem érdemes beállítani az Always On, bárhogy híjják, hacsak nem percalapú vagy ilyesmi az ADSL. Ha jól cselekszel ez elég eccerû. És meg lehet találni, mivel modem típust nem mondtál csak gyártót, ennél többet nem tok mondani.
Aztán ezt én sem értem miért de nálunk be kellett állítani a DNS címeket a hálózat beállítás részben. Ergo beállítod, hogy melyik a start IP, mitõl kezdve ossza ki az IPket a router, majd beírod a szolgáltatótol kapott elsõdleges és másodlagos DNS címeket, ok-t nyomsz és onnantól kezdve van hálózat is meg net is mindenhol király...
Ez elég általános de ha adsz típust, stb akkor utána tudok nézni és részletesebben elmagyarázni, hogy mit hol kell kattingatni... A lényeg, hogy van az internetre való felkapcsolódás menüpont és a hálózat beállítás menüpont és ezeket kell jól beírni.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."