609
ADSl-Router kapcsolatmegosztás
  • the Godfather
    Akkor nézz utánna, hogy a játékot nem blokkolja a tüzfal, illetve valami javitás létezik-e a játékra ( patch). Illetve ha tud olyant a játék hogy kézzel megadni a másik gép cimét.
  • Barganda
    Na a hálózati meghajtót sikerült végre megcsinálni.
    Mostmár legalább tudunk másolgatni a két gép között.A játék viszont még mindig nem megy, ott még nem találják egymást.
  • the Godfather
    ok..a jog ott van (nekem angol xp van, illetve angol nyelvterületen élek, ugyhogy gáz elmagyarázni..)Amikor a vincsit megosztod, én csak simán azt csinálom hogy, jobbos klikk a vincsire-->tulajdonságok--->Megosztás(ideklikk)--->és megosztás a hálozaton mint(mondjuk D drive )..és utánna arra okézok, "just enable sharing"..ennyi..utánna hálozati meghajto..és csak akkor szakad le, ha éppen egyik gép nem mükszik, illetve ha nem engedi a tüzfal, vagy ha megszüntetem...
  • Barganda
    Igen, varázslóval csináltam meg a kapcsolatot.A munkacsoport neve ugyanaz mind a két gépen, a tűzfalakat kikapcsoltuk.
    Látni látja a két gép egymást, csak a jog nincs meg hogy megnézzem a megosztott mappákat, és ez a lényeg, hogy ezt nem tudom hol lehet beállítani.Meg egyáltalán ezt a jogos dolgot nem értem.
    Akkor megpróbálok egy hálózati meghajtót csinálni.
  • the Godfather
    Assziszem hogy sok dolgot elkapkodtál igy elsőre. Nem tudom megerösiteni amit gondolok, de szerintem van egy pár dolog amit tudnod kell. Roternál nem kell hálozati varázslót csinálnod ha winXP-t használsz ( kivéve ha más win is van a hálozatban) Elég ha megosztod a wincsit, konfigolod a szoftveres tüzfalat, és csinálsz egy rákeresést. Most hogy ez a hibaüzi jött, arra következtetek, hogy egy hálóvarázslót csináltál, és ezáltal mshome lett a hálozat neve. Ez nem hiba, de figyelned kell arra hogy a többi gép is ugyanez a hálónév alatt fusson a hálozatban, hanem nem látják egymást a gépek. Én azt javaslom, hogy máskor ne csinálj varázslót, hanem csak simán keress rá a gépekre, és csinálj egy olyan-t hogy "map network drive". Ez annyit jelent, hogy a megosztott vincsi ( ami a másik gépeden van) ugy látszik mintha a gép saját vincsije lenne, és ezáltal tudod hogy kapcsolat van a 2 gép közt. Ugy látszik egy ügyes kis routered van, nem bonyolult. Nekem , mint elözöleg mondtam egy USRobotics van, illetve egy olyan DSL modem amiben eleve benne van a router( Ovislink OV711CS). Gondolom, Piotr az egyik géped...:)Szal, sok oka lehet hogy nem látja. Egyik az hogy a 2 gép, 2 külömböző hálónév alatt fut(?), a másik, a kapcsolatot blokkolja valami ( tüzfal).
  • Barganda
    Ja és amugy ezt a hibaüzenetet írja ki.
  • Barganda
    Vannak NAT beállítások, de NAPT-t nem látok sehol.A NAT alatt csak adress mapping,virtual server és special applications opciók vannak.
  • the Godfather
    hehehe...asszittem ez neked egyértelmü volt...hiszen minden utmutatóban kihangsulyozzák hogy csak reboot után lépnek érvénybe az uj beállitások...
  • Stann
    Annyi, hogy azért nem működött a router, mivel nem inditottam ujra a routert. Tudom, amikor beirod a kódot kiirja, h. csak ujrainditás után fog működni. És a routert kell ujrainditani, nem a gépem!
  • the Godfather
    Örülök neki,..mit is írtál be mert nem igazán vettem a lapot?
  • Stann
    Okés, megoldódott. Miután beirtam a kódot, kiirta, h. ujrainditás után fog működni, én meg naivan azt hittem, h. a gépem kell ujrainditani, de végül találtam a routerben is egy Reboot gombot...
  • the Godfather
    probálj egy " Clone mac"-ot...és amig a router babrálod a szoftveres tüzfalat vedd le....nekem egy usr8000-es van és vannak elég jó tapasztalataim vele..:)
  • the Godfather
    Akkor nézd meg hogy véletlenül nincs-e valamelyik géped a router uplink-jébe dugva, illetve nézd meg hogy melyik tipusu NAT-ot ( NAT, NAPT, Dynamic NAPT) támogat. Ha a NAPT jelen van, akkor a dynamic napt a helyes választás.
  • Barganda
    Minden tűzfalat kikapcsoltunk, direkt ezért. Mindkét gépen xp van.
  • the Godfather
    ha mégse jutnál zöldágra, nyomj egy mélt...segittek..:)
  • the Godfather
    Szoftveres tüzfal van?...mert ha igen akkor az illetö gépeket "trusted" IP-val kell betenni a tüzfal beállitásában, vagy esetleg a a belsö ip tartományt a tüzfalakban trusted-be kell helyezni. Szerintem ez a bibi..probáld meg kikapcsolt tüzfalakkal mükszik-e?
  • Barganda
    Hello mindenki!

Edimax router, 2 gép mögötte. Mindkettővel lehet netezni, látja is egymást a két gép, de nem lehet lanon játszani meg a megosztott mappákat se érjük el.

Mi a teendő ?
  • Marcell
    Mert az van elvezetve a masik szobaba a falban :)
    Legalabbis azt hiszem (barna, kek, zold, piros erekbol all es 4PR van rairva). A masik, ami asszem sima link kabel, az feher, kek, rozsaszin, rozsaszin es 2PR van rairva.)
    De a lenyeg, hogy addig nincs semmi gond, amig egy gep van rakotve, tehat elvileg mukodik jol, csak kettotol hal meg :(
  • Taranov
    Miért crosslink kábellel próbálod?
  • Marcell
    Vettem 1 Linksys routert (utp-s) es beledugtam a netet (sima link /patch/ kabellel), majd crosslinkkel a gepemet es megy jol az internet. DE! Ha beledugom a masik szamitogepet (szinten crosslink kabellel), a router vadul elkezd villogni (meg az internet LEDJE is!) es baromira lassu lesz az internet (mindket gepen). Altalaban csak az oldalak fejlecet tudja letolteni, teljesen hasznalhatatlan. Ha kihuzom ezt a masik szamitogepet, akkor leall a villogas es megint megy jol az internet (az egyszem gepen). Mi lehet a problema??
  • Zoli007
    Valahol irtatok ezt a Tracer parancsot azt hova kell beirni?
    Mert beirom pingbe semmi, valami linuxos parancs?
  • Stann
    Szal:

Hálózatokat letelepítettem, egy gépre a router, név+jelszó be, (dchp-t hagytam), ujraindit, majd nem vagyok a neten, és csatlni sem enged. Ilyenkor elvileg csatlakozni sem kell, ha be van kapcsolva a gép, van net is???
    DNS, WINS-et nem kell beállítani sehol?
  • HRaVeN1
    Én routerről kapom a netet, és szeretném összekötni a gépemet egy másik géppel. A kérdés az lenne hogy én meg oszhatom-e az osztott netet (:D) a másik géppel?
  • Stann
    "primary és secondary DNS serverek IP-címeit " ide mit irjak be? WINS-re nincs szüksége, v. esetleg az axeleronak van külön Service Name(amugy ez mi)?

Ezt a képet kapom, nem akar csatl.ni:
    Ezt dobja ki
  • Gerry
    Rákötöd egy gépre egy UTP kábellel, valami http porton vagy IP alapján behozod a konfig menüjét, beállítod hogy tárcsázzon be PPPoE porton a megadott usernév/jelszóval, tárcsázzon újra kapcsolatbontás esetén, majd megadod, hogy milyen IP-címeket osszon, esetleg megadod a primary és secondary DNS serverek IP-címeit (nem árt), szükség esetén konfigurálod a tűzfal részét, save and exit, majd rákötöd a többi gépet is, restart, és örül. Általában ennyi elég is, és megy a móka.
  • Laalee
    bakapcsolod a főkapcsolót :D
  • Stann
    Amit a matáv adott, azt dugtam rá a modemre, amugy leírás szerint a routernek mind1, h. crosslink/sima. De amgy mi a rendes menete egy router életre keltésének?
  • Gerry
    ADSL Routerhez nem másfajta kábellel kell kötni a az adsl modemet? Próbáltad sima kábellel, és crossoverrel is?
  • Stann
    Hali!

Végre megjött a net, és megvan a USR8003-as routerünk is, de valamiért nem működik. A hálózat még működik, de netre egyszerűen nem hajlandó. Ha a modemet közvetlenül a gépre dugom, ugy megy, routerrel nem. Szóval mi a teendő, én eddig a kövt csináltam:
    -DCHP be van kapcsolva, látjuk is 1mást
    -a routeren beállítottam a „PPP over Ethernetet” megadtam a név+kódot, és még kérdezi a PPPoE Service Name-t, ez axeleronál nem tudom, hogy mi lehet, üresen hagytam.
    -XP alatt a hálózati helyeknél látom a Routert, mint „internet gateway”, de nem enged csatlakozni, és a beállításokat sem engedi megnézni
    -És ha simán csinálok egy szélessávú kapcsolatot „WAN miniport PPPOE”-n keresztül tudom csak, egy csomó ideig próbál csatlakozni, majd visszadob egy 678-as hibát.
    -A DNS,IP,Wins,Gateway ezekhez nem nyúltam, auto-n hagytam, de mondom a háló műxik tökéletesen.

És bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
  • rolcsi
    Hello!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy 512/128-as ADSL kapcsolatom, ezt szeretném megosztani 5 gép között. A gépek egy Windows NT szerverhez csatlakoznak egy 3com OfficeConnect Dual Speed Hub 8-on keresztül. Légyszi írjátok le milyen módon lehetséges ez. Üdv.: Rolcsi
  • Taranov
    A Vigor nem rossz, bár nincs vele tapasztalatom nekem sem :(
    Nem lehet azért rossz...
  • sim
    A Draytek Vigor2200Eplus routerben a manuálja szerint portonként állítható a sávszélesség (br.40e).
    Tapasztalatokat viszont senki sem tud róla írni.
    Kár!(mondta a varjú)
  • Taranov
    Hát én sem vagyok rendszermérnök vagy ilyesmi, de az a tapasztalatom, hogy ez teljesen váratlan hiba, nem javítható. Az én D-Linkemnél se rögtön jött ki.
  • Adi
    Ohhh... Na pedig már egy ideje meg van!
  • Taranov
    Ilyen volt a D-Link DI-604-esemmel is.
    Ez nem megengedett hiba, tehát nem javítható, vissza kell vinned.
  • Adi
    Hi!
    Lenne egy primít kérdésem:
    ADSL van axelero-s abból a high fajta. Na vettem egy router-t GIGABYTE GN-BR401 és a következő szokot lenni és nem tudom, hogy miért?!
    Ma:
    Gépet bekapcsolom és nincs internet.. nem jönnek be a honlapok, msn, se icq, szóval semmi. Ilyenkor én azt csinálom, hogy kihuzom a router-t az áramból és vissza dugom.. ilyenkor újra kapcsolódik és jó a net.3-4 óra múlva egyszer csak lelép a router és nem csinál semmit. Kihúzzom az áram forrásból és vissza. Megint jó!
    Ez mér lehet?? Vmi más megoldás csak van mint kibehuzogatni, mert ez szerintem egy idő után haza vágja a router-t.. Viszont van olyan, hogy napokig nem csinálja aztán van olyan, hogy egy nap többször is!!
    Kérlek titeket válaszoljatok!
  • Marcell
    Milyen (kabeles es wireless) routert ajanlotok egy 4 gepes halozathoz, Axelero ADSL-hez? (Inkabb olcso lenne jo, bar gozom nincs milyen kulonbseg lehet tudasban egy 10.000Ft-os (Ovislink) es egy 16.000Ft-os (viaLAN) kozott, vagy ugyanigy egy 20.000Ft es egy 50.000Ft-os wireless kozott.
    Egy wireless routerhez hany darab USB-s kis vevot adnak? Vagy azokat kulon kell megvenni?

(Kabelek ki vannak epitve, csak azert gondoltam a wirelesst, ha koltozes van, vagy kellene egy router, akkor egyszerubb kabelek nelkul.)

Ezek mindegyike programozhato/konfiguralhato? Ha igen, valamelyik bongeszon keresztul, valamelyik kulon programmal?
    Elore is koszi a segitseget!
  • Taranov
    Csinos :D
  • Laalee
    itt a routerem :D

500ft volt amit ráköltöttem, teljesen hangtalan, és mindent tud amit akarok, mivel linux alapu :D

486dx-2 50mhz, 12mb ram, 1,44fdd 2 hálókártya.
  • Tatek
    Hi Skacok én azt szeretném megtudni, hogy egy ADSL-t hogy lehet ne megosztani úgy hogy van egy asztali XP és egy laptopos 98. asztaliba 2 hálókari laptopba pcmci. meg van utp kábel.Valaki ha lenne oly rendes és leirná mit kell csinálni, azt megköszönném, mert én próbálgattam és nem jött össze.