ADSl-Router kapcsolatmegosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnap, meg asszem tegnap elõtt is használhatatlan volt a net, egyik géprõl sem lehetett felcsatlakozni, azt írta, hogy nem érvényes a felhasználónév. Betelefonáltam ma, hogy mi a helyzet, a csávó elkért mindenféle adatot, váratott egy darabig, azt mondta, most próbáljak csatlakozni. Utána már simán engedett, mondta akkor ennyi, biztos vmi hiba volt náluk.
Sztetek lehet, hogy a két napos kimaradásnak köze van ahhoz, hogy megosztva használtam a netet, és ezért lekapcsolták, vagy vmi ilyesmi?
"Tûzfal biztonság - Elemei: (1) NAT védelem VPN áthaladással, (2) Virtuális Szerver Feltérképezés, (3) Állapot-alapú Csomagvizsgálat (SPI) figyeli a bejövõ csomagokat és engedélyezi vagy elutasítja a hozzáférést a LAN-hoz a felhasználó által beállítható szabályok alapján"
Errõl az SPI-rõl nem tud valaki bõvebb infót ?
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A router a kimondottan céleszköz az internetmegosztáshoz, saját belsõ szoftverrel, tárcsázóval, tüzfallal, stb.
(ezt elég egyszerüen írtam le)
Az internetszolgáltatómét, az irc.nasa.hu szerver üzemeltetõjét, stb.
Meg persze mezei userektõl is hallottam rosszakat.
Meg ugye nekem is van személyes tapasztalatom vele sajnos.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Én sokáig használtam switch-el a rendszeremet (2 gép), most vettem egy routert.
Meg kell becsülni Magyarországot, szerintem, én pl. nem törõdöm vele, hogy nem gyártunk D-Link minõségû hálózati eszközöket 😊
Van magyar marhánk, ami világszinvonalú, az legyen elég 😊)
A Linksys nem, bár nem tudom milyen.
Tehát pl. az HP-t, Olympust, Canont, meg mindent szinte csájnában van taiwanon gyártanak, de azok Amerikai, Japán márkák.
Talán az autókat, mobiltelefonokat, notebookokat nem ott gyártják, bár ezekben is van eredetileg is koreai, taiwani márka.
Aztán a cserélt router is szar. Most is azzal szívok.
Többet ugyan nem veszek D-Linket. Taiwani kamu.
Persze ez a hálókártyára nem vonatkozik, mert abból nekem is Edimax van az asztali gépemben.
elméletileg proxi mögül "védettebb" vagy, mintha eccerûen betárcsázol a másik géprõl is, na persze ha jól konfigolod a tûzfaladat ... na mind1

Itthon két gép között meg szeretném majd osztani az adsl-t, meg egyben hálóba is akarom kötni a gépeket. Erre ugye jó a switch? Net a switchbe, abból meg 2 kábel a két gépbe, így ugye meg lehet osztani? És ekkor a két gép is látja majd egymást, tehát lehet LAN-t létrehozni? És az ugye nem baj, hogy a net szerzõdés szerint egyfelhsználós.

Tudja valaki, hogy az új Mercury KOB BR100-as routeremben miért van nyitva a 80-as és a 8080-as port, a wigwam porttesztje szerint? Az egyik egy webszerver, a másikra nem emlékszem mi.
A router konfigjában nem találok erre vonatkozó beállítást (de ez semmit nem jelent :-)).
Thx
További info a HWSW/Hálózati eszközök/DI-604 topikban, SG-n a DI-604-es probléma topikban és a www.dlink.hu-n a fórumban a DI-604 topikban. Nagyon gyík egy cucc.
Egyébként Linksysbõl akármelyik.
KTI kicsit elhagyott márka már, az SMC-t meg alig ismerem.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

...sose azt nézd...
2., a számítógép összetett szó
3., nem kell mindenhová beírni, jó lenne, ha elolvasnád a fórumozás szabályait.
Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Egyébként a routeren tényleg baromi idegesítõ a DHCP meg az IP dolog, legszívesebben kidobnám a kukába ezt a **** routert csak szükségem van rá 😊
Elõnye továbbá, hogy minden gép saját VALÓS IP címet kap, azaz nem jönnek elõ olyan hibák, hogy "jajj, a gépemen nem jön be ez meg az az oldal".
Ennek a módszernek az egyetlen hátránya az, hogy nincs egy központi tûzfal, hanem mindenkinek magának kell elintéznie a védelmet.

A gond az, hogy az eredeti gépen lehet rendesen használni a nõklapja cafét a másikon aminek klón IP-je van azzal meg nem, nem enged bejelentkezni a fórumba csak vendégként. Máshol ahol kicsit komolyabban veszik az azonosítást (MS, Adobe) ott meg mûködik.
Van valakinek ötlete?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A routerrõl úgy tudom, hogy a szervergépet helyettesíti, a switch pedig egy dolog, ami hozzáköti a gépet a másikhoz.
Azaz a router elosztja a netet, a switch pedig a helyi hálózathoz kell, azonban ahhoz, hogy azon net is legyen, mindig mennie kell annak a gépnek, amiben a net van.
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,