609
ADSl-Router kapcsolatmegosztás
  • potyek
    Sziasztok
    Olyan kérdésem volna, hogy egy vigor routert használok adsl megosztásra, ez müxik is rendesen, viszont most ki kéne használnom a router printer server lehetöségét is, mindent megcsináltam , ami a leirásban van printer install, tcp/ip port, azt az ip t adtam meg neki, ami a leirásban volt, és nem müxik sajnos. Nézegettem a router config ját, de abban a printer serverre vonatkozo állitási lehetöségeket nem találtam.

Köszi elöre is a segitséget
  • Stann
    Hali!

Megvettem az USR routert, de még a netet nem kötötték be. Háló működik, de ha másolni akarok a Wincommander-ban, akkor kér valamilyen jelszót, pedig a gépemen nincsenek jelszavak, ezzel mit lehetne csinálni?

Ja, és létezik olyan progi, amivel routeren keresztül lehet chatelni-beszélni,és lehetőleg érzékeli azt, hogy ki van bent, mivel nem egy lakásban vagyunk...
  • Stann
    Az még mindig nem megoldhatóó, hogyha 3 gépet összekötünk routerrel, és ha csak egyik gépen megy a net, ne haradolja magától, vagysi ha ketten netezünk, akkor a sávszélt csak felezze?

• Taranov
    Máshogy hogy oldaná meg? :)
    Vagy szeretnél benne speed limitert? Azt én is szeretnék az enyémbe, de nincs :( (SMC Barricade 7004VWBR)
  • marsu
    A tesóm surecom EP-490SX routert vett ez is 4 gépet tud.
    A feladatátt ellátja, annyi a gond vele, hogy ha mind két gép nyomúl az interneten, akkor felezi a sebességet.
    És ez nem jó.
  • Taranov
    Azért kíváncsi lennék rá, hogy milyen routert kapsz 10.000-15.000-ért. Én 23 alatt nem tudnék jót venni az tuti.
  • djadji
    jo.. vettem is routert... egy corega bar-sd router.. 4 Lan-os... van valakinek tapasztalata vele? MIlyen? (most már megvettem.. nagyon rosszat ne mondjatok rá... :-))
    Másik: mikor a routerbe kötöma gépeket.. milyen UTP kábel kell? sima vagy a gépközi(fordított) bekötésű? Mert valahol azt olvastam hogy a router (nem tuti hogy mindegyik) felismeri milyen kábelről van szó.. és kezeli mind a kettő félét... Van ilyen vagy értettem félre?
  • Torta
    Ha .xelero II-es adsl-d van, akkor az alapban 2 gépet felenged.
    Egyébként az adsl megosztáshoz adsl-router kell, a routerek egyben switchek is. Áruk kb bruttó 10000-15000-ig.(ezek 4 gépet tudnak)
  • djadji
    Hali mindenki....
    Lenne nekem egy gondom. VAn egy ADSLem dinamiku IPvel és meg kéne osztani 2 gép között. Most is megvan osztva, de én routerrel vagy switch-el akarom.Melyikkel kell csinálni? Mindenki beszél össze vissza.. egyik szerint 2 gépre router kell, annál többre meg switch.. ezt nem akarom elhinni....
    Szerintem a router lenne a jobb ,de az meg drága.. de switch-el nem is tuti hogy működne. Azt olvastam valahol hogy ha egyik gép fellép és kap egy IPt akkor a másik azt nem tudja.. sé nem fog tudni menni a netre....
    Ha valaki tud, legyen szives világosítson fela router vs switch ügyben... köszi!

UI: persze nem csak 2 gép lenne a cél.. hanem esetleg 3-4 is később....
  • Stann
    Ezt a routert ismeritek? Csakmert lehet kapni sulinetben...

Surecom EP-4904AX
  • FREAK
    köszi, utánajárok
  • Laalee
    nekem a winproxy jobban bejön
  • Laalee
    nem az xp netsharingjet használd, amugyis szar, még ha megfelelően működne akkor is :D

amugy valszeg csak valami kapcsolo van bekacspolva, hogy bontsa a vonalat.

jo router programok win alá: winproxy winroute pro
  • Stann
    Uh, bocsi a 2xért!
  • Stann
    Huh, ezt a telepítést nem igazán értem, miért nehéz őt meggyőzni? Mert jóban vagyunk, szóval sztem ha neki nem hátrány, benne lennénk!
  • Stann
    Huh, ezt a telepítést nem igazán értem, miért nehéz őt meggyőzni? Mert jóban vagyunk, szóval sztem ha neki nem hátrány, benne lennénk!
  • FREAK
    nekem senki nem tud segíteni?
  • klespo
    Idézetek máshonnét:

sporttársak!
    matáv kábel megy és jól.
    DI604 három gépre és hónapokig jó.
    most jön a gond: látszólag leszakadok a hálóról. /mindegy hány gép megy/ ha kihúzom a gépet a routerból és "direkbe" a modembe dugom
    akkor van kapcsolat.
    ha a routerből kihúzom a tápot és újra be, akkor helyre áll
    a kapcsolat.
    tehát olyan a jelenség mintha lefagyna a router.
    beteg a darab?
    >
    Nálam is előjön rendszeresen az itt leírt hiba!
    Nekem Egy SMC Barricadde routerem van, és ugyanez a jelenség...
    De ha a "Lefagyás" jön, akkor még csak az admin felülete sem jön be...
    Erre restart, akkor minden ok!
    >
    Nekem REPOTEC RP-IP2014/B routerem van, és ha jön az ip váltás azonnal
    megfagy. Az admin felületet látom, azzal nyomok egy restart-oit akkor
    minden helyreáll.
    Kölcsön kértem az egyik haverom DL604-esét, azzal viszont frankón megy a
    cucc. Tehát az én kütyümben van a hiba :(
  • klespo
    Ez után már én is nyomoztam. Ez router függő, állítolag van ilyen is.
    Lehet hogy az SMC Barricade 7004VWBR ezt is tudja?

De meg lehet oldani a sávszél korlátozást szoftveresen is, csakhát minden gépre telepíteni kell.
    Ezzel meg az a gond hogy ha a szomszéd gépén akarod elérni hogy neked is maradjon valami sávszél akkor a telepítésről nem lesz egyszerű meggyőzni őt.

• klespo
    mondtam hogy egyszer még visszatérek vitatkozni, de igazából feleleges mert nem akarlak meggyőzni!

Szerintem foglald bele a D-linket az aláírásodba és egy csomó gépeléstől megkíméled magad!
  • klespo
    Áruld már el nekem, hogy miért nem birsz elszakadni hónapok óta szerencsétlen d-linktől? Nekem egyet agyonvágott a villám, de ezenkívül semmi gondom nincs velük. Először marhamódon megkínlódtam vele (3nap) pont a LAN miatt, és főleg a kopaszságom miatt és legtöbb embernek is ez a gondja. Igaz hogy az esetek 99%-ban a qva windowst nem tudja senki megfelelően beállítani! De ez a többi fajtánál is fennáll.

Ettől függetlenül nem állítom (mert nem ismerem a többit) hogy ennél nincs jobb, sőt lehet hogy ez a legszarabb, de a feladatát tökéletesen csinálja. Igaz én csak chello oldalról próbáltam, ADSL (pppoe-nél) nem tom mi van.
  • FREAK
    kicsit off lesz sorry

router nélkül van megosztva az adsl, simán két XP között

a baj az, hogy a "fő" gép (amire a modem kapcsolódik) minden alkalommal bontja a kapcsolatot, amikor a másik ki-vagy bekapcsol, így csak megbeszélés után lehet újraindulni, kikapcsolni stb (ha meg fagy a "hátsó" gép, az ciki)

tud valaki megoldást erre a problémára?
  • Stann
    És még egy kérdés:

Routerrel meg lehet ugy osztani a sávszélt, h. csak ha csatlakoznak, akkor vegye le. Pl. ha 512-t 3felé osztjuk, de csak épeen ketten használjuk, akkor 256/256-al birjuk használni, amig mondjuk a 3. nem csatlakozik?
  • mir
    re:téma:
    US Robotics router teszt
  • Taranov
    Van nálam egy kis lyuk, de pont akkora, amekkora a vezeték.
    Egyébként a földszinten lakom, ezért csak a tetőre lehetett tenni az antennát a netnek.
  • Stann
    De így az ablak alatt fúrni kéne, nem? És az ugy annyira nem jó, ha van egy lyuk a szobám-utca falon...
    Nálad miért a tetőről megy?
  • Taranov
    Nálam a tetőről, az antennától a földszintre a lakásba kint megy a szabadban, egy műanyag tokban.
    Ti is megpróbálhatjátok, műszaki hibát nem okozhat, azaz nem csökkenti a rendelkezésreállást tapasztalataim szerint.
  • Stann
    Bocsi, ha kicsit off leszek, de sztem ide kapcsolodik:

Ha egy társasházban szétosztjuk a netet routerrel, a kábeleleket hol lehet elvezetn? Mert a fúrás elég ronda, esetleg a gégecsövön, vagy a kaputelefon-kábelekkel együtt lehet? Egyáltalán érheti baj, ha más kábel fut mellette?
    A helyzet ugy lenne, hogy 2 gép(2külön lakásban) a 3.emeleten, egy pedig a 4.-en.

Köszi!
  • Taranov
    Nekem ezzel nincs tapasztalatom, csak D-Link DI-604-essel van, az egy rakás szar, most pedig SMC Barricade 7004VWBR-t használok, ez WLAN és tök jól működik, 23-ért vettem a User's-ben.
  • Nexushun
    Kösz. Ez is D-link csak 808-as. Közben kipróbáltam közvetlenül egy géppel a modemre és úgy faszán megy. Tehát a kapcsolat jó. Hol nap veszek egy Routert de nem tudom milyet érdemes. Igazából nincs sok pénzem most így a Mistralba nláttam a:
    HÁLÓZAT - DSL ROUTER SURECOM EP-4904SX 4 PORT 9500 pénz.
    Tudom olcsó húsnak híg a leve, de van valakinek tapasztalate ezzel a routrrel? Vagy TI milyen DSL routert használtok?
  • Taranov
    Lehet a netszolgáltatónál a gond és lehet a routerrel.
    Én a vírusban nem hiszek, nekem személyszerint csak egyfajta vírusom volt eddig, az is RPC volt, ami a netre nincs hatással.
    Persze lehet, hogy csak nekem van mázlim, szóval lefuttathatsz egy víruskeresőt, de szerintem a legnagyob esélye annak van, hogy a router meghibásodott. Router resetet megpróbálhatsz.
    Nekem D-Link DI-604-esem volt és nagyon sok hiba volt vele.
  • Nexushun
    Lehet ez vírus vagy a szolgáltatónál kel keresni a probléma forrását?
  • Nexushun
    Sziasztok remélem volt már valakinek ilyen problémája és tud valami okosat mondani mert én már a hajam tépem. ADSL kapcsolatunk van ami meg van osztva router-el 3 gép között. Minden faszán ment péntek estig. Azóta viszont azt csinálja hogy felmegy letölt kb 10M és disconnectál. Volt már valakinek hasonló???
  • Laalee
    jogi oldal: teljesen törvénytelen :D

a többit meg megtalálod ha visszaolvasol
  • Geeryy
    Hali!megszeretnem osztani az adsl vonalamat (512) a szomszéddal .minden + es - dolog érdekel( lassulás jogi oldal stb)kérlek boveben fejtsétek ki az érveiteket.. tök láma lama vagyok e téren...
    thx
  • Forrest Tomee
    Játékszerverekhez simán tudtam csatlakozni, 2 gépes netezés is ment rendben szóval megvagyok elégedve.
    Viszont egy fájdalmam van. Mégpedig a játékoknál. Azt gondoltam, hogy kicsit romlani fog a ping ez még beleférne viszont percenként/fél percenként szépen laggol egyet a net.
    Ez mitől lehet?
  • Forrest Tomee
    Közben megkaptam rá a választ.
    Szóval megy a net több gépről is. Bizti, ami bizti meghagytam a szoftveres tűzfalat is
  • Taranov
    A tűzfal beállításainál látod. A kimenő forgalmat nem feltétlenül korlátozza, csak a bejövőt, persze a kimenőt is lehet tiltani elvileg.
  • Forrest Tomee
    Hello!

Lenne egy kérdésem. Most vettem egy dlink604-es routert, beállítottam megy miden rajta rendesen. Wigwam tűzfal teszt lefut, nincs látható port és ezt a router fogta meg mert a szoftveres tűzfalam most nem felzett mióta bekötöttem a dlinket.

Ellenben minden progi kimegy (browser, játékok stb...) nem nekem kéne ezeket engedélyeznem?
    Hol látom, hogy ütemel a tűzfal rendesen?
  • Tovi
    Természetesen, Clónozással és custom módon is.