Söldner: Secret Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zaki
Up! 😊

[NST]Cifu
Jah, nekem is szemet szúrt az "egyben lánctalp", meg a robbanás, de ez van.

Mondjuk azért még mindig jobb, mint amikor a kilõtt hk. elfeketedik és pár másodperc múlva széttduran...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ghost cb
Nem akarom rontani senkinek se a kedvét de ez valami nagyon gagyi kép, ráadásul ingame...

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

[NST]Cifu

Tomalak
Jó lenen ha lehetne válsztani bf féle megoldás és az ofp féle között akkor töb ember venné me talán.
[NST]Cifu
Hivatalosan 2003Q1 (Január-Március között). Egyes elemek Február végét emlegetnek a fórumokon.

ghost cb
Pont azt akarják elérni, hogy csapatmunka legyen ne ez amit mondasz...

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

grebber
Mikor jön a game mert mindenhol mást olvastam?

Next PC upgrade: 2022

Lacc
Jah egyetértek azzal, hogy úgy kéne megcsinálni a jármûveket, mint az OFP-ben... Csak ugye ez egy public serveren nem túl célravezetõ, mikor megy mindenki amerre lát és viszi a gépeket csak az övé legyen.
[NST]Cifu
Nem. Ha két ember van benne, akkor az egyik a sofõr, a másik a tüzér.

[NST]Cifu
A lassabb töltéssel egyetértek, de inkább jobb lenne, ha az OFP-féle megoldást erõltetnék (söfõr pizició és gunner pozició - és kész). Viszont én üdvösnek tartom, hogy nem a BF42-féle "egy emberes tank" valósul meg...

Tomalak
És akkor ez hogy lesz ha beszáll valak ia tankba csak ott ül és unatkozik miközben gyorsabban megy miatta a tank és gyorsabban tölt ujra?
ghost cb
Ahogy elnézem a grafikát nem lesz nehéz uj dolgokat alkotni mert olyan mint az OFP-é. Egyébként szerintem nemlesz havonta újdonság.
Az is egy hülyeség hogy egy emberrellassabban megy a jármû, hosszabb idõ a töltés... Ez már nemhogy nem reális, hanem a realitás felé akartak menni, de erõteljes kanyart vettek a hülyeség irányába. Hát hamár egy többszemélyes tank, és tegyük fel lehet irányítani egyedül, akkor nemtudja ugy nymoni a gázt? (meg amugyse gázpedál van a tankba csak a szemléltetés kedvéért mondtam...)

[NST]Cifu
1.: Felvonás:
Infravörös távcsõ képe...
Éjjellátó képe...

2.: Felvonás:

GamersHell interjú

Ami durva:

-Az egyjátékos kampány dinamikusan lesz felépítve, és nem lesz elõre lefeketett szála - de egyben befejezése sem, nincs konkrétan kitûzött "cél", ha csak az nem, hogy megszerezd a legtáposabb fegyvereket is...
-A kiadáskor még nem lesz Bot az MP módokhoz, mivel nem voltak elégedettek a Bot-ok csapatjátékával, így azt egy késõbbi frissitésbe fog csak belekerül - de mindenképpen belefog, mert terveznek egy Survivor tipusú játékmódot is MP-ben.
-A késõbiekben várható, hogy online kampányok lesznek, tehát lesz 2-3-4 oldal, és ezek egymás ellen fognak folyamatosan harcolni, és a "nagy térképen" lévõ állás attól fog függeni, hogy a "kis térképen" (a rendes MP játékokban) ki gyõzött.
-A korábbi információkkal szember a jármûveket több ember is vezetheti, pl. egy tank esetén egy ember is vezetheti a jármûvet, de ekkor az újratöltés sokkal több idõbe fog kerülni, és a tank sebessége is csak 70-80%-a lesz a teljesnek.
-A játék kijövetele után havonta várhatóak ingyenes "újdonságok", mint új pályák, játékmódok, stb.

Tomalak
Kicsit elszakadtunk az eredeti témától 😊 Nincs valkinek vmi szaftos SÖLDNERS híre?
ghost cb
Mi nem teccett benne? Ha a stílusa akkor nem a játékkal hanem az RPG-vel van bajod.

Realitás terén sem találkoztam ehez fogható játékkal. Egy tankba 4 ember kell, de minimum 3. Helibe is 2 ha akarunk lõni, stb.

traXion
Ööö, nekem nem tetszet ez a játék.

ghost cb
"erõs fegyverrel mindig csak a nála gyengébb egységeket támadjunk, adott esetben hiába gyengébb egy Shilka páncélzata mint egy T-55-ös tanké ne támadjunk rá helikopterrel..."

ghost cb
Nos irok egy kis cikket egy játékról ami szerintem ide kapcsolódik. Történetileg más, de majd meglátjátok mennyi a hasonlóság. A játék abban is más hogy rpg, nempedig T/F PS

Soldiers of Anarchy

Ennek az apokaliptikus hangulatot sugalló játéknak a története, valahol a 21. század legelején kezdõdik, amikoris a Földön egy olyan globális és pusztitó járvány tör ki ami mindent kipusztít ami az útjába kerül. Egy orosz katonai bázison fõhõseink bezárkóznak egy bunkerbe így védekezve a vírus ellen.

Eleinte még nincs gond, de ahogy telik az idõ, úgy tûnnek el a tv- és rádióadások, rádiójukra lassan már nem érkezik válasz, és egyre lassabban telnek az órák, a napok, a hetek, a hónapok.

10 év elteltével - miután hallottak valamit utoljára a külvilágtól - elhatározzák hogy feljönnek a felszinre, és vállalják a halált, hogy életet keressenek. És találnak...

Mivel fegyverzetük nincs, vagy nagyon gyenge, nem hódítókörútra indulnak. Megdöbbenve látják, hogy a tájak csaknem üresek, a faluk elhagyatottak, ám rábukkannak egy telepre, ahol egy embert éppen körbevettek a farkasok... Így szerzünk magunknak egy adóst. Ez az ember - õ maga egy kereskedõ - elmeséli hogy a világ ezalatt a 10 év alatt anarchiába omlott össze, a túlélõ embereket folyton terrorizálják a helyi bandák, és nincs törvény, nincsenek szabályok. És a mi feladatunk lesz, hogy kiderítsük a vírus mögött lappangó titkot, és hogy felszámoljuk az anarchiát!

Jöjjön a játékmenet. Eleinte maroknyi csapatunkkal kis bandákra támadunk. Ezek a bandák, fegyverzetben és embermennyiségben is jóval mifölöttünk állnak, így nem lesz arra lehetõség hogy technikai fölényünket bevetveérjünk el rövid idõ alatt nagy sikereket. Ugy kell legyözni távolságból emberekkel és egy BMP-vel egy tankot, hogy nekünk sérülésünk, és fõleg élõerõ veszteségünk ne legyen. Nem ugy meg mint a dc-ben hogy ha hors vagy és pontos akkor tied a világ. Itt a gíyorsaság, a pontosság, a precizitás, és a taktika olyan ötvözetét kell összeállítanunk amely ellen a jobb egységek sem tudnak védekezni.

Ez jellemzi a játék elsõ felét. A második felében már az igazi elit- és katonai alakulatok taktikája lesz a miénk is: A maga nemében erõs fegyverrel mindig csak a nála gyengébb egységeket támadjunk, adott esetben hiába gyengébb egy Shilka páncélzata mint egy T-55-ös tanké ne támadjunk rá. A bevenni kívánt célpont megtisztítására elõbb a tüzérségi tüzet használjuk: itt az SA-90 önjáró löveg és a BM-21 rakétás kocsi végzi el ezt a feladatot, esetleg helikoterrel járjuk még végig a környéket, és ezek után nyomuljunk csak elõre tankjainkkal, és végezzük el a piszkos munkát. Az utolsó két pályán légitámogatás is lehetséges.

Mint az a leírásból is kiderült, a modern fegyverarzenáll áll rendelkezésünkre a játékban. Minden csatában zsákmányolhatunk harceszközöket, ha eléggé legyengítjük (annyira hogy éppencsak tudjon mozogni - természetesen a harc hevében nem fog eszünkbejutni sokszor hogy ezt inkább mégse löjük szét) meghal benne a legnység és a mienk a jármû. Ezeket a zsákmányokat pályák közben a bázison meg lehet javítani, vagy essetleg eladni, és a fentebb említett kereskedõtõl újat venni. A kereskedõk azért vannak, hogy a bandaháborúk után összegyûjtsék, megjavítság és eladják a jármûveket. A hasonlóság szembetûnõ a Söldnerrel: Meg kell dolgozni azért hogy legyen pl egy MI-24-esed, vagy egy T-80-as tankod.

Jármûvek (remélem nem hagyok ki semmit): Ural, GAZ, Jeep, Hummer, HUMVEE TOW, HUMVEE MG, BMP, BTR, M163 Vulcan, ZSU-23-4 Shilka, T-55, T-80, M1A2 Abrams, SA-90, BM-21m OH-6, OH-58, MI-24 Hind, Mig-23, Mig-29, F-15 Eagle.

A grafika Csodálatosan szép, az effektek nem hasonlíthatók egyetlen egy játékhoz sem, az írámyítás kényelmes, a játékmenet izgalmas.

------------------------------------------
Remélyem sikerült fölfedezni a két játéknak a közös momentumait, és mindenki kipróbálja csak hogy ne unatkozzatok a Soöldnerig. A játék teljesen magyar nyelven is megjelent.

Lehet hogy nem kapcsolódott szorosan ide, de nagyonis hasonló lesz a játék, hiszen a kereskedés a modenr harcászat fegyverei, a taktikák, és hogy egy maroknyi csapat lesz az irányításunk alatt, mind azt sugalja mintha a két game testvérek lennének.

Ghost

Tomalak
ez semmi 😄, amugy azért igy mert ferdén állok a billez
ghost cb
Azér ezt a mondatodat jól összehoztad!

Tomalak
VárJatok nyitok egy tomalak csunyán ir topicot 😄
ghost cb
nyilán

Lacc
Nekem is, át kell olvasni 2-3szor 😄
Nekem tetszik 😄

Tomalak
Nem baszom meg és bocsánat megpróbálok rá odafigyelni de nyilán nem szórakozásból irok igy.
traXion
Bazdmeg mér írsz így? Annyira olvashatatlan, szokj már le róla. Levágták 9 ujjadat azért írsz így?

Tomalak
repülõve lkirály neke meccer harrierel vol ilyen hogy én és egy másik herrier együtt repültünk aztán õ neki ment a fának 😄 én me asszem vizbestem mert telefopnáltak.
traXion
Csapatjáték nem mindig van, egyik legfeelingesebb BF warom, a második war amit játszottunk (és megnyertünk), akkor Gazalan kezdtünk, német oldal. Repülõ szakaszban volt 2 Messersmith és egy Stuka, enyém volt a Stuka. Messerek mentek elöl, én kicsit hátrébb (mivel lassabb), jöttek a tankok, és egyszerre mentünk rájuk, és az ellenséges tankokat szétbombáztuk. Ezután a tank szakaszunk harc nélkül bevette a bázist és már pörögtek is.

[NST]Cifu
Játéktól és szerencsétõl is függ. Tapasztaltam már pro és kontra mindkét verziót, olyan is volt, amikor egy angol szerveren az Admin (!) azért bannolta CS-ben a társamat, mert pajzsot vett. Megkérdeztük, hogy ha egyszer õ az admin, és nem szeretni a pajzsot, akkor miért nem tiltja le a szerverrõl egyszerûen? Erre minket is banolt 😊

OFP-nél volt olyan magyar szerveren, hogy a küldetés kezdetén egy Chinook heli vitte volna az egész társulatot a célzónába. Elsõ kisérletre a cél elötti erdõbe zuhantunk, hála "kitûnõ" piltánknak - mindenki meghalt. Második kisérletre egy hangra 10 éves kissrác kiharcolta, hogy õ vezessen. Kérdeztük, hogy tudja a helit vezetni? A válasz egyértelmû igen volt. Beszáltunk, felszáltunk, majd félúton csinált egy olyan manõvert, hogy a heli fejjel lefele ért földet - újabb 100%-os teamkill... Na itt léptem ki a szerverrõl 😊

Ghost Recon-nál volt olyan, hogy két idióta azzal szórakozott, hogy kézigránátokat vágott a többiek alá a csapatindulóhelyen, rögtön kezdésnek. Ugyanott pár nappal késõbb olyan történt, hogy egy épület oldala mentén lopakodom elõre, nézek hátra, erre 4 ember ugyanúgy lopakodik, kisér, a két utolsó pedig mintaszerûen védi a hátunkat! És a nevek alapján mégcsak nem is egy klánba tartozóak voltak!!! Az a játéknap pl. az egyik legjobb volt, amit eddig átéltem, szépen kialakult spontán egy kis szakasz, és ment együtt az egész bagázs, a Sniper fegyveres ürgéket két-három ember kisérte külön, mi meg mentünk elõre, az õ fedezetünk alatt, szóltak, ha ellenséget látnak, visszavonultak (nem elfutottak!), ha túlerõ volt, és mindezt maximális fegyelem mellett. Azóta se találkoztam ilyennel - sajnos...

Tomalak
Figyelj elképzelehetõ hogy ne mugyanazokon a szervereken jácunk én cska azt tudom ami láttam tapasztaltam. Biztosan van olyan ahol télleg csapatjátékvan csak én még ne mtalálkoztam vele vagy cska keveset.
traXion
Bullshit, ahogy az amcsik mondják, mert az amerikai szerveren igen is van csapatjáték!

Tomalak
De a külfödiek közul is cska az európaiak, szar amcsi servereken nem tecik neki a pofád lelõ akkor is h hawer vagy többek közt ezért ne mjáccok már cska nagyon ritkén bf el a neten.

Anufgy remélem lesz nomális fps mod is mert a tps az serintem csak tomb raidernél jó 😊
Lacc
No jó azért nem kell felkapni a vizet 😊
traXion
Hát igen, a MAGYAR BF scene miatt ragadt rám ez. Külföldi szervereken bezzeg mindenki védi a másik seggét.

Lacc
Te is lehetsz szar mert nem szlalomoztál a rakéták közt elég gyorsan 😊
cifuatwork
Khm...
Egy pct. rakétával kilõni egy tankot nem olyan nagy mûvészet. Egészen addig, amíg nincs megfelelõ légvédelem a közelében (Tunguska, HUMRAAM vagy akár néhány ûrge Igla-val). Ez viszont innentõl a csapattársaid dolga, nem rajtad áll, hogy kilõnek-e, vagy sem. A te dolgod a tankból annyi, hogy a szárazföldi egységeket kellõ hatékonysággal pusztísd. Ha egy láma kiszed a tankodból azért, mert nincs semmi légvédelem a környékeden, akkor nem te vagy szar, hanem a csapat, amelyben vagy...

Lacc
A lamaságnak azért vannak szintjei. Akkor vagy szar ha kilõ helibõl egy lama aki most szállt fel életében másodszor. Viszont az is lama aki 40 rakettával lõ szét téged aki egy szál géppuskával rohangálsz a mezõn.
De senki sem akkora lama, hogy ne tudjon kilõni egy tankkal ha pl. gyalogos vagy. Ilyen esetben nem hinném hogy szar vagyok. Hmm bár lehet hogy ez is oan lesz mint a dc ahol ha ugrálsz összevissza akkor lehet hogy nem talál el a lamaja. Ez esetben tényleg szar vagyok ha kilõ 😛

Hmmmm....
Mit is akartam mondani?
traXion
Nem, mert ha egy lama is ki tud lõni, akkor szar vagy.

Lacc
Szvsz ami a DC-ben az pont elég nehéz, attõl már csak 1-2 fok a szimultátor. Így se lennének ilyen lamak, csak skillesek. De most nem 8 neked hogy egy lama vagy egy skilles gamer lõ ki téged a drága tankodból? 😊
traXion
Igen, de akkor ha nehezebb lesz, akkor nem lesznek helikopterlamak, akik fenntrõl lõnek le szárazföldi csapatokat. Skilles embereknek jobban állna.

Lacc
Egyértelmûen az lenne a legjobb irányítási módja a helinek mint ami a DC-ben van, az nagyon bejövõs 😊
cifuatwork
A helikopter irányítása 3 irányú joy + billentyûzet mellet még teljesen reálisan is megvalósítható, a HOTAS joy+gázkar kombókról nem is beszélve. A nézelõdést ez esetben pedig gond nélkül lehet a HAT-karral irányítani. Az más kérdés, hogy ez messze állnak a hírdetett "easy flight"-al, és azzal, hogy a videók alapján nekem is kicsit ardace-nak tûnik... Majd meglátjuk...

Pontos dátum még nincs, a hivatalos info 2004Q1, ami ugye Január-Február-Március. A februári dátumban én egyre kevésbé hiszek, hiszen Január végén kezdõdött el a zárt bétatesztelés, és két-három hét nem lehet elég a normális tesztelésre/javításokra...

ghost cb
Lehet már tudni pontos megjelenést??? Hiszen már február van.

ghost cb
Szerintem úgy lesz benne megoldva a helikopter irányítás - a videóból következtetve - mint a GTA VC-ben. Márpedig ez nagyon rossz lenne a megszokott DC-s heli irányításhoz képest, ami valljuk csak be - arcade-del ellentmondásban - elég reális. Ráadásul az hogy nincs belsõnézet... Hogy lehet ilyen bénán megcsinálni??? és még közben nyomogatni kell azt a kamera forgatós gombot is... Ha nincs benne belsõnézet és forgatni kell a kamerát, akkor nem lehet reális az irányítás, hiszen nincs annyi keze az ambernek hogy egyszerre adja a gázt (rotor forgási sebességét szabályozza), horizontálisan és vertikálisan irányítsa, megmondja az oldaldõlést, és még közbe forgassa is a kamerát a külsõnézetes heli között...

cifuatwork
A játék realitása az OFP alatt marad sajnos (szvsz az OFP helikopterirányításánál már csak a kifejezetten heliszimulátorok reálisabbak), de állítólag nagyon könnyû lesz vezetni a helikoptereket.

cifuatwork
Csak egy darabot.

Lacc
Szvsz tuti hogy csak 1 db-ot veszel az adott szekérbõl. Lesz benne Mi-24? Kúlos! 😄 Remélem frankó irányítása lesz, nem túl arcadeos.
ghost cb
Nem a menet közbeni lövésre gondoltam, egyébként így TPS nézetbõl ez sem reális. Hanem hogy én vezetek és lövök is egyszerre.

ghost cb
És itt jön egy újabb kérdés. A pénzért - amit megtakarítunk - egy adott jármûvet vásárolunk meg vagy azt a licence-ét? (kicsit hülye kérdés mivel saját gyárral nem fogok rendelkezni, de talán így a legérthetõbb.) Gyk: csak 1 db-ot veszek a pénzembõl, vagy attól kezdve már pénz nélkül vehetem ugyanazt a típust?