Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

masterthief
Sajnos nem vicc. Ez sem az Eidos hivatalos híre. Ezt a videót kiszivárogtatta valaki, de legalább lehet minek örülni. Én momentán kb.20-szor megnéztem a videót. Bízom benne, hogy, ezuzán érkeznek majd hivatalos infók is.

Pretorian
Végre valami. Amúgy vicc hogy 3 éve jelentették be a játékot, és az idei E3-on sem mutattak semmit belõle.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

masterthief
Az elsõ videót ne nézzétek, mert véletlenül rossz anyagot szúrtam be a videó beszúrásnál.

masterthief

masterthief

masterthief
Rajongók figyelem!
Nézzétek a videót!Thief IV

nálam ez is megy rendesen, de természetesen kell majd pöckölgetni a beállításokon, mert a felajánlott 640*480 és a 800*600 elég karcsú. Én mindenesetre beruháztam rájuk, holott dobozosan is megvan. Ha az kell valakinek, szívesen eladom óccsóé.

grebber
Inkább a gogos az fut mindenhol nem kell trükközni hogy menjen jól win 7. 64biten.

Next PC upgrade: 2022

Steam-akció: Thief Gold - Thief2 - Thief3!!!!!! Végre felkerült az elsõ 2 rész is a Steam-repertoárba

Pretorian
Ha végigcsinálod ami a linkben van, utána nem lesz fagyás/crash. Elvileg a fagyás és a crash a többmagos rendszereken jön elõ, nem a Windows az oka.
Vagy átállítod az affinity-t 1 magra miközben fut a játék, vagy megcsinálod a linkben lévõ dolgokat.

grebber
A felbontás már ok.De a többit még majd megkell csinálni, mert fagy game mindig.
Ha hamarabb olvasom hogy win 7en ilyen gondok vannak akkor steames helyett a gogos verziot veszem meg.

Pretorian
Ha még mindig nem jó, akkor ezt csináld végig ami a #7-es hsz-ben van, pontosan úgy ahogy a srác írja.
Most próbáltam ki, 100% hogy mûködik és így nem kell 1 maggal futtatni a programot hogy ne lépkedjen ki, és meglegyen a full HD.
64 bites Win7 van fent és full HD-ben játszom, nincs semmiféle crash, lehet rendesen menteni, és visszatölteni. A menüben a beállításoknál valószínûleg még mindig nem tudsz majd full HD felbontást beállítani, de nincs is rá szükség. Ha a FoV tool-al megadod a 16:9-es képarányt, vagy csak beírod hogy 1920x1080, illetve az .ini-ben -1 -et írsz ahova kell, akkor full HD lesz a felbontás. De pont így csináld az egészet a leírás szerint. Kicsit macerás, de megéri. Utána nem lesz semmi probléma.

Pretorian
Nemtom miért. Nálam az történik, hogy a választható felbontások csúszkán valamilyen 2348824929498x1200 kaliberû szám jelenik meg, de a felbontás mégis full HD lesz. A menüben nem, de a játékban igen. Játékon belül szerintem sehogy nem fogod tudni magasabbra húzni a felbontást. Ha az okosítás után hozzányúlsz a csúszkához, automatikusan visszaállítja 1600x1200-ra.

grebber
Ezt megtaláltam már és semmi nem történik ugyanúgy 1600*1200 a max a játékban!

Pretorian
Ezt csináld végig. Én is így csináltam. Ha Win7-ed van, kompatibilitási módban futtasd és akkor nem fog kilépegetni sem elvileg.

grebber
Thief 3hoz nincs valami olyan mod amivel a felbontás full HD-re lehet állítani?

masterthief
Azt már régen lehetett tudni, hogy az Unreal Engine 3 motorjával készítik, illetve azzal fog futni, de az online móka megvalósítása, igen: januári hírek. (aminek szerintem semmi értelme)
Másrészt én már semmi jót nem várok az újabb résztõl, végigolvasva minden nap a hivatalos fórumot és a ttlg fórumát. Felmerült sok minden a játékkal kapcsolatban, de semmi épkézláb hír. (már több mint 3 éve!)
Az audió igazgató kilépett (vagy végzett a zenei munkájával, vagy kirúgták) meg még páran távoztak a fejlesztõ csapatból.
Az Eidos Montreal-Square Enix párosban hatalmasat csalódtam, hogy hallgatnak mélyen, mint a sír a Thief IV-el kapcsolatban.
Mást nem tudok leszûrni, mint azt, hogy vagy elbaltáztak valamit, vagy nem a megszokott igazi Thief stílust kapjuk vissza, hanem egészen mást. (nekem már a Deadly Shadows sem tetszett annyira, mert el lett b@szva sok dologgal.)
Ha májusban az E3-on sem villantanak valamit róla, akkor tuti rossz dolog fog kisülni ebbõl. (és milyen f@sza, hogy 2010-ben az Eidos lift ajtaján ott volt a poszter hogy, Thief IV: Találkozunk jövõre! (sajna szopatják a rajongókat!)

Pretorian
Januári hír (vagy inkább pletyka), de nem láttam még itt:

Thief 4 has online, runs on Unreal Engine 3?
By Tom Phillips Published 17 January, 2012

Eidos Montreal's firmly-under-wraps Thief 4 will feature online capabilities and run on Unreal Engine 3, according to freshly uncovered developer resumes.
CVs of Thief 4 workers uncovered on networking service LinkedIn were posted on NeoGAF, and duly dissected.
One resume belonged to Colas Fievet, an online programmer for the game. His duties from August 2009, to December 2010, included "networking, gameplay, debugging", plus "online and offline tools on Thief 4".
Thief 4 would be the first in the series to feature any kind of online play, oh em gee.
Multiple CVs referenced Thief 4 running on Unreal Engine 3, despite Eidos Montreal having favoured the Tomb Raider engine for Deus Ex: Human Revolution.
Nevertheless, Thief: Deadly Shadows ran on Unreal Engine 2.
Other information gleaned included mention of "shops, escape gates, public zones", and that the game will include a "hub".
There's a question mark over the information's relevance, however, as some CVs belong to artists who have long since left the project.

Dévss
Hali! Akinek a magyarítás nem mûködik a Thief - Deadly Shadows 3CD-s verziójánál, tehát telepítés simán lefut, de mégse lesz magyar a játék, az próbálja meg a magyarítás telepítõjét windows98/ME kompabilitási módban és rendszergazdaként futtatva elindítani. Elõször nekem se volt magyar, de utána már átváltott mikor így futtattam magyarra.

masterthief
A TTLG fórumon kérdezz meg valakit, hátha tudnak ott, ebben segíteni.

Lehet hogy valamit félreértek a dologban és a dolog egyszerûbb lenne, mint most gondolom, de azért nagyon hálás lennék legalább egy tanácsra amibõl el tudnák indulni.
Sziasztok!
Nem tudom mennyien ismeritek a /dragonage.nexusmods.com/ honlapot, de egy ott letöltött karakter skin kiegészítõvel kapcsolatban szeretném megérdeklõdni hogy van e valamilyen program amivel külön megtudom nyitni 3D-ben (tehát rendesen ki tudom venni ahogyan a játékban is kinézne) és megtudom e úgy szerkeszteni, hogy a Thief 3 nevû játékban átírhassam vele Garett szkinjét.
A gond ugyanis az hogy Garett textúrája részekre van bontva (minden testrész külön fájlban)a Dragon Age -ben pedig legalább egy MESH és DDS adja együttesen a karaktert.
masterthief
Vannak hozzájuk texture pack-ok, javítások.
Thief 2 texture pack
thief the cyrcle
Ezeken az oldalakon böngéssz kedvedre.

Fel lehet valahogy javítani grafikailag a thief 1 goldot, és a 2. részt?

masterthief
Használja mindegyik fált, azt hiszem. Többnyire pk4 fájlok vannak a Doom3-ban, amit a Darkmod használ.
Szinte ugyan az mint a Thief, csak egyes FM-ekben több a horrorisztikus elem, mint pl:kísértet járta kastélyok, zombik.
Majd még lesz jobb is, dolgoznak rajta, csiszolgatják. Még hiányosságok vannak (több beszélgetés, több animáció stb)de nagyon jó. Végül is nem az a céljuk, hogy teljes mértékben egyezzen a Thief-el, hisz ha tökéletesen az lenne, akkor jogokat sértenének. Gondolok arra pl: egy Thief pálya teljes átkonvertálása, NPC-k elnevezése, ilyesmi.

Letöltöttem a Komag csomagot, és ez nem kis méret öregem.. 😄
Érdekes, úgy látom a készítõk komolyan veszik a programot és próbálják sok érdekes tartalommal köríteni, bár ez már nem annyira Thief így szerintem. Ettõl eltekintve jó játék már töltöm is Doom3at hogy mûködjön a dolog. Amúgy meg tutod mondani melyek azok a fájlok a doomban amiket a DarkMod nem használ és amit nyugodtan letörölhetek? Maga a Doom úgysem érdekel, és felkéne egy kis helyet is szabadítanom a merevlemezen...
masterthief
Van benne, amolyan vérfarkas szerû. Eddig 1 FM-be rakták be. Elõször mikor összefutottam vele, majdnem levertem a klaviatúrát az asztalról, úgy megijedtem! XD

Nekem személy szerint bejön a T3ED, de tény hogy kell egy kis idõ hogy belejöjjön az ember. Én nekem ez segített használni (csak picit vágni kell az angolt):
http://www.shadowdarkkeep.com/files/komagtutt3.htm
Na mindegy, ha van az általad említett Dark Radiantban egy farkas lény (az állatra gondolok, nem pedig farokkal rendelkezõ lényekre általában XD)
akkor szó nélkül váltok.
masterthief
Uhhh! Ezt momentán nem tudom, mert nem foglalkoztam a szerkesztõjével. Érdeklõdj a TTLG fórumon, ott biztos tudnak segíteni. Egyébként a Thief 3 Editor-át nagyon elcseszték, ezért is van olyan kevés Thief 3 FM. Garrett skinjét és a menüt is meg lehet változtatni egyébként. Lásd John P. Texture Pack-ját.
De ha vannak jó ötleteid, miért nem inkább a The Dark Mod-hoz készítel egy FM-et? A Dark Radiant sokkal jobb szerkesztõ, eléggé széles palettával. Ezért is találták ki, mert a Thief 3 Editor-a elég rossz lett.

Sziasztok!
Nekem lenne pár kérdésem a Thief 3 Editorral kapcsolatban, remélem tudtok segíteni, mert én már ki fogytam az ötletekbõl... na szóval:
- Lehet e hóesést szkriptelni a pályákon (textúrákat már találtam, egy hófúvásos hang is rendelkezésre áll, bár a hótaposó hang még hiányzik)
- hogyan állítsak be olyan hangot amely az egész pályán át végig szól?
- hogyan vegyem rá az egyik female undead karaktert (egy "fekete szellem lény") hogy leüljön, mert bár az õröknél bevált, õt sehogy sem tudom rávenni?
- Garett skinjének megváltoztatása? És akár új menü?

Aki idõt szánt a kicsit hosszúra sikerült kérdéseim elolvasására és tud segíteni valamiben, azt meghívom egy dzsúúzra! 😄
masterthief
Az csak a sima Thief The Dark Project. A Gold az annak idején, nem jelent meg, mivel az inkább csak kiegészítés volt. A Gold-ot már most lehet kapni dobozosan a GOG kínálatában, ami pár napja történt meg. Magyarítást KGy honlapján találsz hozzá.

Nem tudjátok, hogy az evm -es Thief 1 az gold verzió?

Véletlen valakinek nincs eladó Thief 1,2,3 részek? Csak nálunk megjelent kiadás érdekelne..

Pretorian
Na lesz multi a Thief 4-ben. Remélem eléggé rámennek majd az objective/story based játékmódokra, és nem erõltetik a mindenféle tdm/ctf alapú dolgokat, az ilyesmi rohadtul nem illene a játékba.

masterthief
A TDS-nek Win7 alatt vannak bizonyos inkompatibilis nehézségei sajnos.
Szomszéd gyerkõcnek pl simán futott Win7-en magyarítással is.
Esetleg próbáld meg ezt:
-A Thief: Deadly Shadows telepítése látszólag sikeres, de mégsem jön létre minden file a telepítés helyén

Errõl a jelenségrõl több esetben hallottam a DVD-s verzió esetében. A hiba egy alkalommal ott bukott ki, hogy a magyarító nem találta a SchemaMetafile_HardDrive.csc file-t, amiben az elhangzó szövegek hangjai és feliratai találhatók. Mint kiderült, a telepítõ ezt a file-t Sche7007.rra néven hozza létre telepítés közben, amit a másolás végén átnevez, ami úgy tûnik, nem mindig történik meg. Egy ismételt telepítés viszont megoldhatja a problémát, mert a hiba nem minden esetben jelentkezik.

Egy másik esetben az derült ki, hogy a telepítõ ugyan még át is nevezte a file-t, viszont kilépéskor nem zárta le, ezért a magyarító nem tudta azt módosításra megnyitni. Ebben az esetben rögtön megoldódik a probléma, ha a számítógépet újraindítjuk a játék telepítése után.

Szijasztok!

Vkinek ment a magyarosítás Win7re a Thief 3 deadly shadownál?
Már többsz9r feltelepítettem a programot, újra is indítottam gépemet,de semmi!
Mindig azt írja ki h a SchemaMetafile_HardDrive.csc fájlt nem tudja megnyitni!
Akinek sikerült,le tudná írni h mit is kéne tennem?
Elõre is kösz!
masterthief
A szavazat ment a részemrõl is.<#eljen>

_Atti_
MOddb- Community Award Editor's Choice a Darkmodnak 😉
MOddb MOTY 2011

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

masterthief
Azt tudom, hogy csak concept vidi, de Sprenghheel és New Horizon támogatja az ötletet (no meg sztem mindenki), és a srác v valaki más megpróbálja kivitelezni az ötletet. Már amennyiben ez lehetséges az ID Tech motorral jelenleg. Ha most nem is, de ha kiadják a Doom3 forráskódját, akkor elképzelhetõ a kivitelezése. No meg ha valamelyik animátor is besegít ebben. Én szeretném, és a Thief2 óta, a DarkMod a legjobb tolvaj-lopakodó-steampunk game ami megfogott és szeretem. Még annak ellenére is, hogy még lenne hova fejleszteni ezt a mod-ot. Na de azért csak 1 maroknyi csapat dolgozik rajta, szabadidõjüket nem sajnálva.
Na majd a Thief IV-re leszek én kiváncsi. Annyi kétes találgatás és vita van körülötte, hogy ilyet még nem tapasztaltam. Az Eidos-Sqare enix most már igazán felmutathatna valamit, és hírekkel szolgálhatna a játék felõl.
Én már néha kínomban nevetek a Thief4 és TTLG fórumokat olvasgatva.

_Atti_
Jaa.. emlékszem, ez sajna csak egy concept videó, csak utólagos videoszerkesztéssel lett ilyen. Sajnos nem tudok róla hogy valaki is elkezdte volna megvalósítani..

Egyébként nekem tetszik ez a teljes képernyõs "kevés fény jut a kamerába" szerû effekt is.Jót tesz a homályos fedés a textúrák javának.

masterthief
Valahogy így!

_Atti_
Kulcslyukon kukucskálás? Errõl nem is hallottam hogy készülnek ilyesmire..hogy mûködik?

Gamestaros cikk. http://www.gamestar.hu/thief-4-lopott-pillanatok.html
Pár kép ami, állítólag a forgatókönyv vázlatából van.
masterthief
? Milyen alapjátékra gondolsz? Ha a Doom3-ra, akkor igen. A TDM csak 1 mod, attól még a Doom3-at tolhatod nyugodtan.

mooo
Köszönöm az infót!Még egy olyan kérdésem lenne,hogy: a TDM-el végig lehet játszani az alapjátékot is?
masterthief
Talán nézz szét ITT
Sajnos a John' P. textúra pack-on kívül, tudtommal nincs más textúra csomag ill. frissítés.
Szerintem inkább próbáld ki a The Dark Mod-ot. Abban mindig van valami újítás, és mérföldekkel szebben néz ki mint a TDS.
A widescreen-re nem tudok megoldást, nem Steam-es verzióm van.
Ajánlom még a TDS-hez Ezt az oldalt.

mooo
Meg valaki írja le plz,hogy hogyan lehet 1920X1080-as felbontást beállítani steames verzióba,mert ami a widescreen forumon van,az nem mûködik.
mooo
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehet a legszebbé varázsolni a játékot modokkal ás ini változtatásokkal?
Gondolok itt pl: a John P. texturákra,hogy van-e újabb ,hasonló,szebb stb.
masterthief
Igen, történik mindig valami újdonság a TDM-ben.
Már az 1.06-os frissítés történt.
Újdonságok: (remélem valamelyik következõ FM-ben meg is tapasztaljuk)
-Fû, fa lombozat animáció
-vízben vannak növények, halak
-van ló
-van vérfarkas szerû teremtmény
-lesznek beszélgetések az õrök között
-vannak benne szellemek és új élõhalottak
-javult az AI
-javult a grafika, HDR hozzá lett adva
-a menüben le lehet tölteni az FM-eket
-van már nõ tolvaj karakter is
-be lehet majd kukucskálni a kulcslyukon
-van már nappali küldetés (még nem igazán szép)
Dióhéjban ennyi. +várom, hogy kész legyen a Sly Procejt nevû kampány, ami 5 küldetésbõl áll majd. (Winkler Oszkár a mapper)