Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
szépen elsunnyogni mellettük az árnyékban

Riszpekk

Pluskast
Hali ismét én😊
Lenne egy kérdése. Biztos vagyok benne, hogy már elhangzott itt a fórumon, de én 45 perc keresés után sem találtam meg az esetleges választ. Szóval az lenne a kérdésem, hogy épp a 3. pályán vagyok ahol az aktuális alküldetés az, hogy tárgyaljak ezzel a lady elizabeth-el meg a sameszaival, hogy átengedjenek a kapun. A problémám az, hogy ha meglátnak egybõl nekem ugranak. Szóval mit kell itt csinálni?
Valaki segítsen plz!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

elõször csak a books könyvtárat írd felül, és úgy nézd meg!

ujraraktam most megint megy de még nincs rajt a magyarositás de már nem merem felrakni 😄DD
Na most uninstall és megint ujrarakom kiváncsi leszek mi lesz
ez a helyes hozzáállás!

Én se 😄 de mingyá odacsapok neki
hiszek neked, csak nem tudom, mi okozhatja...

Akkor nem tudom mi lehet ujraraktam elindult, aztán ráraktam a magyarositást azota meg se nyikkan, na mindegy majd szorakozok vele
rossz helyre szintén nem rakhatod, de ha mégis, akkor nem látnál semmi külömbséget az eredetihez képest...

Bár ezt már sokszor elmondtuk:
Amiket most fordítunk, csak sima SZÖVEGFÁJLOK! Ettõl nem történhet olyan, hogy nem indul el a game, max. ha valami hibás, akkor zagyva szövegeket ír ki!
De most néztem meg, nálam minden mûködik vele...

Hali! Öhm nézte valaki a mai egyórás frissitést már? Mer a boga istennek nem akar elindulni a gém miota felraktam! Szóval mi lehet a bibi?
FREAK
le a kalappal elõttük, minden elismerésem, de én meg joggal írhatom le a véleményem, mint hardcore Thief rajongó, akkor is, ha a kérdése a válaszom: "Nem, köszi, vágom az angolt" 😄

Riszpekk

Takimate

Igaz, de szerintem ez tök egyedi. Ott nem fordították, hogy az egyébként is a nyugat felé kacsintgató magyar a gatyájába magömöljön attól, hogy "száuszfork rencs".

Itt tényleg a fordítókra (szerzõ(k)re) kéne bízni, hogy hogy csinálják. Õk joggal mondhatják itt, hogy: "ez van, kell vagy nem?

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Hi,

Ha jobban belegondolok: Tömörkõ tömlöc - ez úgy hangzik, mintha valami gyerekmesében, vagy bábfilmben lenne, ahová a turcsiorrú kismalacokat zárják, ha rosszalkodtak. :-) Valami elrettentõbb jobban illene a Thiefhez.

www.klanok.hu - Magyarország legnépszerűbb TeamSpeak szervere

FREAK
a hammeriták a Builder (gondolom Építõnek lett fordítva) hívei, de közvetlenül a kalapácsot imádják, ez a jelképük, és errõl kapták a nevüket

hasonlatos felállás mint Jézus és a kereszt, vannak jezsuiták és keresztények, attól függõen, mit tartanak hitük "alapkövének"

Riszpekk

Hi,

Ja tényleg. Bocs. Viszont véleményemet fenntartom. Egyes tulajdonneveket én nem fordítanék le. Pl.: Shalebridge, Terces, Auldale, Ironwood...stb. Persze ez csak szubjektív vélemény, tudom, hogy bosszantó, ha egy olyan valaki pofázik (én), aki nem dolgozik vele. Ennek ellenére nekem ez a véleményem.

FREAK
hát ha belegondolsz a Dallas szinkronjában is végig "száuszernkrossz" meg "száuszfork" volt, és a kiejtést leszámítva nem volt gond az angol nevekkel (hehe, milyen lett volna Nagyjocó meg Kisjocó, meg Robi) 😄DD

Riszpekk

Aki nem tud angolul, az úgyse érti a szöveget, következésképp semmit nem mond neki, hogy Pavelock Prison.
Innentõl meg szerintem mindegy, hogy Pavelock Tömlöc, vagy Tömörkõ Tömlöc, ez tényleg csak ízlés dolga...

A Hammeriták-dolog meg érdekes téma, mert van nekik ugye egy istenük, akinek van egy neve. Természetesen nem lehet (Mc) Hammer, mert az elég idiótán hangzana, de õket kalapácsosoknak hívni is félrevezetõ lehet...

Ajánlanám figyelmedbe a Jezsuitákat...

Takimate
Sztem a nevek lefordításával akkor kellene csak babrálni, ha a szinkronizálás ötlet komolyra fordul/fordult volna.
Akkor le KELLENE fordítani.
Szerintem egyébként felerészben nevetségesek a nevek, vannak viszont k. jól eltaláltak amik tetszenek.

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Andie
A térképen is le lettek forditva, ha nem vetted volna észre.
Egyébként meg mondom : vélemények és pofonok különbözöek

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

Hi,

Szvsz már csak a térképek miatt sem kellene lefordítani egyes tulajdonneveket. Az meg a másik, hogy nevetségesen hangzik akár van olyan, hogy Normafa, akár nincs.

FREAK
na még egy utsó gondolat, aztán ígérem, többet nem szólok be

szerintem a magyarítás szerepe az, hogy azok a magyarok is megértsék a játékot, akik nem beszélnek angolul, ez gondolom eddig világos

ami szerintem ebben kicsit sem segít az a nevek lefordítása, mivel MINDEGY (NEM LÉNYEGES) mit jelentenek, lévén NEVEK

vagyis az angolul nem beszélõ magyar akkor is megérti a sztorit, ha csak a tartalommal rendelkezõ szövegrészeket fordítja le valaki, és gyakorlatilag tökmindegy, hogy Auldale vagy Bagolyvölgy van a térképre írva - CSAKHOGY hangulatilag megváltoztatja a játékot, ha az eredetileg angol hangzású nevek magyarul "szólalnak meg", és nem biztos, hogy ez pozitív

na ennyi voltam magyarítás témában, mivel engem nem érint, fölösleges bárkivel vitatkoznom rajta, sorry

Riszpekk

FREAK
van Normafa, de az egy Magyarországon található hely, erre mondtam múltkor, hogy nekem (ha magyarítással játszanék) az lenne az érzésem az ilyen nevek miatt, hogy az egész sztori valahol a Balatonnál játszódik, és azt nem szeretném 😊

Riszpekk

Andie
A Hammerita nekem is hamarabb jutna eszembe, mint a Kalapácsos, már csak azértis, mert asszem Gyuri a thief 1-2-ben is Hammeritának forditotta öket. De itt mostmár Kalapácsos lesz és kész. Ez kb olyan dolog, mint egy könyv. Egyszer megirta az iró, x embernek teccik, y-nak nem. Szép is lenne, ha a világon mindenkinek ugyanolyan izlése lenne. Osztozhatnánk a nökön rendesen. Meg a kocsikon is 😊

Az ironwood meg imho lehet Vasfa erõd, ha már van pl Normafa kocsma, vagy Tiszafa vendéglö. Nekem bejön. Akinek nem, az átirhatja 😊

FREAK
mondjuk a Szívtelen Perry még elmegy, mert ebbõl csak a Perry az igazi neve, a lényeg, hogy ha egymás mellé tesszük a játékban elõforduló neveket, akkor a felét le lehet fordítani, a másik felét nem

itt el kéne dönteni, hogy vagy úgy hagyjátok mindet, és akkor nincs káosz, mindennek az a neve, ami....

... vagy lefordítjátok mindet, de akkor Garrett is kapjon magyaros nevet az angol helyett és Elizabeth meg Gammall is, mert az elég vicces, hogy mondjuk Perry és Erzsébet beszélgetnek Szent Edgar templom elõt..... milyen nyelv ez?

Riszpekk

FREAK
mindenre mondtam ötletet, amire beszóltam

a "Kalapácsos" helyett egymilliószor jobb, hangulatosabb és korrektebb lenne a "Hammerita" (ha már van olyan szavunk, hogy jezsuita - jézusos helyett)

azzal meg nem tudom, mi a baj, hogy Ironwood erõd, ez a neve és kész, már kitárgyaltuk, hogy nem vagyok a nevek lefordításának híve, mert következetlen vállalkozás (erre volt példa a Szívtelen Perry, ami fordítás is meg nem is <- mi értelme?)

Riszpekk

Halljuk az ötleteidet!!!

Már megbocsáss, kedves Freak, de számomra inkább az kezd komikusnak tûnni, amit te mûvelsz!
Néha nem érzed kicsit soknak magad?
Ötletet persze nem írsz....ismered a mondást:
"...aki tudja, csinálja; aki nem, az tanítja; akinek meg még ez se megy, az KRITIZÁLJA..."

Andie
Van jobb ötleted?
Mert sztem az sem megoldás, hogy eredeti marad. Ha már magyarositunk, akkor igyekezzünk átteni a játékot egy magyar-középkori stilusba. Igenis régen voltak ilyenek nálunk is, hogy Tüskevár, vagy Bükkös erõd.

FREAK
így legalább a magyar nyelv összes komikus kifejezését a világ elé tárjátok, az is több, mint a semmi 😄DDDDD

még ennél sem érzed a Harry Potter "életérzést"? 😊

Riszpekk

hykao
Hát lehet, hogy ez számodra nevetséges, de az
IRONWOOD egy növényféleség
magyarul -> VASFA
latin neve: Sideroxylon
FREAK
"Kalapácsosok Vasfa Erõdjébe"

na ez kész, itt már görcsös röhögésben törtem ki

Riszpekk

_Atti_
extrák?

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

hykao
Az elemi gubók napi meglövöldözéséért nem tudom milyen extra jár, de gyanítom, hogy azért is jár valami, mert a tippeknél van még olyan is, hogy megáldanak, hogy gyorsabb légy vagy mi a fene...
hykao
Az olyan küldetéseknél, ahol az Õrzõk miatt vagy a Hammeritáktól kell lopnod, vagy a Pogányoktól, vagy valamilyen szabotázsakciót kell végrehajtani valamelyikük ellen, felfüggesztõdnek a VISZONY-ok. Viszont nem mindegy, hogy a nyílt utcán, tereken, illetve a Kalapácsosok, vagy a Pogányok területein csak a Városõrségre kell ügyelni, vagy pedig mindenkire...fõleg amikor már "varázsolnak" is a késõbbiekben... (tök mindegy, hogy ütöd le õket, vagy hogy észrevétlenül lopsz-e, a csoportstátusz rossz irányban fog változni)
Ezenkívül jó kényelmesen ellátogatni a Kalapácsosok Vasfa Erõdjébe, illetve a Pogányok területeire szenteltvízért, vagy az életerõ maximáló kúthoz.
És ne feledjük a 15 sarokkõ füvesítéséért, ill. a 15 rozsdabogár kiiktatásáért járó extrákat sem...
FREAK
hát akkor képzeld el én mit összebarmoltam Thief2-ben, ahol voltak hammerek, paganok, keeperek és mechanistok 😄

Riszpekk

Andie
Zsoldos : nem igy tapasztaltam. Hót sötétben, lopakodva, hátulról megcsaptam, mire összeesett hangtalanul. Senki nem vette észre, de a státuszban megjelent, hogy leütöttél egy fószert, és csökkent a barátság csikom.

Freak : na látod az lehet, hogy ezeket keverem. mondhatom szép dolog

FREAK
a hammerekre nem KELL vigyáznod, az csak a Keeperekre vonatkozik egy ideig, a másik két frakcióval te döntöd el, hogy bánsz

Riszpekk

ha nem latnak es hatulrol leutod oket, az teljesen ok.
Andie
Egyébként azon meglepödtem, hogy korábban ugye kikötés volt, hogy ne ütögessem le a kalapácsosokat, mert akkor nem leszünk barátok, és megmondanak az ovónéninek (mellesleg honnan a sitböl tudják, hoyg én ütöttem le öket? nem hagyom ott a névjegykártyám...). Itt meg lopakodok mint rendesen, kerülök minden civódást, ha észrevesznek, F12, mikor eccer nem birtam kihagyni, és megkéseltem az egyiket, annyira nyomult rám. Mondom majd visszatöltöm. De nem irta, hogy megváltozott volna a viszony, nézem a feladatoknál : nincs is viszony gomb, és nem is irja, hogy most vigyázni kéne erre.. Ki érti?

Andie
Ez jó

FREAK
asszem azt is lefelé mozdítja

ott amúgy unatkoztam, kibasztam egy olajos flaskát, fickó eltaknyolt, utána sunyin belelõttem egy tûznyilat az olajba 😊

Riszpekk

Andie
Hm. És ez a szénbeöntés dolog? Ezt is visszaállitgatja? Meg irjátok, hogy 2 állapot van : jobban ömlik, kevésbé ömlik. Ott akkor jobban kell ömlenie? (kar 45 fok alatt áll, nem függölegesen)

hykao
Én úgy csináltam, hogy elcsórtam a varásbotját, aztán elkergettem messzebb, és így már nem jött visszatekerni, amíg leértem a leállító szerkezethez (leállító szerkezet LOL! olyan mint egy mezei biciklifék...)

Amúgy lehet hallani, amikor visszatekeri (mint ahogy azt is, ha mi tekerjük) - illetve a tekerés eredményét halljuk.
FREAK
nekem sem jutott eszembe, csak ültem a sötétben, megvártam, hogy visszamenjen "A" pontba, és akkor látom, hogy odamegy csinál valamit, és megint sziszeg az a geci 😊

Riszpekk

Andie
Zsoldos : megvan minden küldi, természetes. Azt fogtam, hogy ha minden megvan, akkor menjek a karokhoz. Hulladobás : hát egy pár embernek gondot jelentett a vér eljuttatása az oltárra is 😊

Freak, Hykao : ááááááááááárggggggh!! Ezaz!! Ugye én próbálok amolyan vérbeli thief módjára közlekedni, akit nem muszáj, de eszembe nem jutott, hogy ez a dög (mellesleg a pálcáját elvettem, káromkodott is 😊 visszatekergeti a kereket?!!! Köszi a tippet.

No hogy hasznomat is lássátok, ma forditanék egy kicsit, mit lehet még?

hykao
Más próbálta már a TEXTURE PACK-okat? Tök jó szerintem, hogy nem egybeömlesztve van a srác oldalán, hanem darabonként lehet felrakni, kinek-kinek kedve szerint.
3 féle Garrett arcból (megvágott, kissé megvágott, vágatlan), és kétféle felsõruházatból lehet választani, illetve a használható dolgok kékítés helyetti barnítás-, meg a tárgyak fakóbb csillogás peccse sem kötelezõ, ha valaki csak a részletesebb textúrákat akarná.

És az összes textúra peccs uninstallálható, úgy, hogy visszarakja az eredetit.
hykao
Jaja, nem lehet olyan hamar leérni (feltéve, hogy a többi ember nem lett likvidálva), hogy a hammerita szerzetes ne forgatná vissza a szelep kerekét.
FREAK
a pap visszakapcsolja a kereket, ha elmegy mellette, sajnos itt agresszióhoz kell folyamodni

Riszpekk