Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy kérdése. Biztos vagyok benne, hogy már elhangzott itt a fórumon, de én 45 perc keresés után sem találtam meg az esetleges választ. Szóval az lenne a kérdésem, hogy épp a 3. pályán vagyok ahol az aktuális alküldetés az, hogy tárgyaljak ezzel a lady elizabeth-el meg a sameszaival, hogy átengedjenek a kapun. A problémám az, hogy ha meglátnak egybõl nekem ugranak. Szóval mit kell itt csinálni?
Valaki segítsen plz!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Amiket most fordítunk, csak sima SZÖVEGFÁJLOK! Ettõl nem történhet olyan, hogy nem indul el a game, max. ha valami hibás, akkor zagyva szövegeket ír ki!
De most néztem meg, nálam minden mûködik vele...
Riszpekk
Igaz, de szerintem ez tök egyedi. Ott nem fordították, hogy az egyébként is a nyugat felé kacsintgató magyar a gatyájába magömöljön attól, hogy "száuszfork rencs".
Itt tényleg a fordítókra (szerzõ(k)re) kéne bízni, hogy hogy csinálják. Õk joggal mondhatják itt, hogy: "ez van, kell vagy nem?

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Ha jobban belegondolok: Tömörkõ tömlöc - ez úgy hangzik, mintha valami gyerekmesében, vagy bábfilmben lenne, ahová a turcsiorrú kismalacokat zárják, ha rosszalkodtak. :-) Valami elrettentõbb jobban illene a Thiefhez.
www.klanok.hu - Magyarország legnépszerűbb TeamSpeak szervere
hasonlatos felállás mint Jézus és a kereszt, vannak jezsuiták és keresztények, attól függõen, mit tartanak hitük "alapkövének"
Riszpekk
Ja tényleg. Bocs. Viszont véleményemet fenntartom. Egyes tulajdonneveket én nem fordítanék le. Pl.: Shalebridge, Terces, Auldale, Ironwood...stb. Persze ez csak szubjektív vélemény, tudom, hogy bosszantó, ha egy olyan valaki pofázik (én), aki nem dolgozik vele. Ennek ellenére nekem ez a véleményem.
Riszpekk
Innentõl meg szerintem mindegy, hogy Pavelock Tömlöc, vagy Tömörkõ Tömlöc, ez tényleg csak ízlés dolga...
A Hammeriták-dolog meg érdekes téma, mert van nekik ugye egy istenük, akinek van egy neve. Természetesen nem lehet (Mc) Hammer, mert az elég idiótán hangzana, de õket kalapácsosoknak hívni is félrevezetõ lehet...
Ajánlanám figyelmedbe a Jezsuitákat...
Akkor le KELLENE fordítani.
Szerintem egyébként felerészben nevetségesek a nevek, vannak viszont k. jól eltaláltak amik tetszenek.

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Egyébként meg mondom : vélemények és pofonok különbözöek

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!
Szvsz már csak a térképek miatt sem kellene lefordítani egyes tulajdonneveket. Az meg a másik, hogy nevetségesen hangzik akár van olyan, hogy Normafa, akár nincs.
szerintem a magyarítás szerepe az, hogy azok a magyarok is megértsék a játékot, akik nem beszélnek angolul, ez gondolom eddig világos
ami szerintem ebben kicsit sem segít az a nevek lefordítása, mivel MINDEGY (NEM LÉNYEGES) mit jelentenek, lévén NEVEK
vagyis az angolul nem beszélõ magyar akkor is megérti a sztorit, ha csak a tartalommal rendelkezõ szövegrészeket fordítja le valaki, és gyakorlatilag tökmindegy, hogy Auldale vagy Bagolyvölgy van a térképre írva - CSAKHOGY hangulatilag megváltoztatja a játékot, ha az eredetileg angol hangzású nevek magyarul "szólalnak meg", és nem biztos, hogy ez pozitív
na ennyi voltam magyarítás témában, mivel engem nem érint, fölösleges bárkivel vitatkoznom rajta, sorry
Riszpekk
Riszpekk
Az ironwood meg imho lehet Vasfa erõd, ha már van pl Normafa kocsma, vagy Tiszafa vendéglö. Nekem bejön. Akinek nem, az átirhatja 😊
itt el kéne dönteni, hogy vagy úgy hagyjátok mindet, és akkor nincs káosz, mindennek az a neve, ami....
... vagy lefordítjátok mindet, de akkor Garrett is kapjon magyaros nevet az angol helyett és Elizabeth meg Gammall is, mert az elég vicces, hogy mondjuk Perry és Erzsébet beszélgetnek Szent Edgar templom elõt..... milyen nyelv ez?
Riszpekk
a "Kalapácsos" helyett egymilliószor jobb, hangulatosabb és korrektebb lenne a "Hammerita" (ha már van olyan szavunk, hogy jezsuita - jézusos helyett)
azzal meg nem tudom, mi a baj, hogy Ironwood erõd, ez a neve és kész, már kitárgyaltuk, hogy nem vagyok a nevek lefordításának híve, mert következetlen vállalkozás (erre volt példa a Szívtelen Perry, ami fordítás is meg nem is <- mi értelme?)
Riszpekk
Néha nem érzed kicsit soknak magad?
Ötletet persze nem írsz....ismered a mondást:
"...aki tudja, csinálja; aki nem, az tanítja; akinek meg még ez se megy, az KRITIZÁLJA..."
Mert sztem az sem megoldás, hogy eredeti marad. Ha már magyarositunk, akkor igyekezzünk átteni a játékot egy magyar-középkori stilusba. Igenis régen voltak ilyenek nálunk is, hogy Tüskevár, vagy Bükkös erõd.
még ennél sem érzed a Harry Potter "életérzést"? 😊
Riszpekk
IRONWOOD egy növényféleség
magyarul -> VASFA
latin neve: Sideroxylon
Ezenkívül jó kényelmesen ellátogatni a Kalapácsosok Vasfa Erõdjébe, illetve a Pogányok területeire szenteltvízért, vagy az életerõ maximáló kúthoz.
És ne feledjük a 15 sarokkõ füvesítéséért, ill. a 15 rozsdabogár kiiktatásáért járó extrákat sem...
Riszpekk
Freak : na látod az lehet, hogy ezeket keverem. mondhatom szép dolog

Riszpekk

ott amúgy unatkoztam, kibasztam egy olajos flaskát, fickó eltaknyolt, utána sunyin belelõttem egy tûznyilat az olajba 😊
Riszpekk
Amúgy lehet hallani, amikor visszatekeri (mint ahogy azt is, ha mi tekerjük) - illetve a tekerés eredményét halljuk.
Riszpekk
Freak, Hykao : ááááááááááárggggggh!! Ezaz!! Ugye én próbálok amolyan vérbeli thief módjára közlekedni, akit nem muszáj, de eszembe nem jutott, hogy ez a dög (mellesleg a pálcáját elvettem, káromkodott is 😊 visszatekergeti a kereket?!!! Köszi a tippet.
No hogy hasznomat is lássátok, ma forditanék egy kicsit, mit lehet még?
3 féle Garrett arcból (megvágott, kissé megvágott, vágatlan), és kétféle felsõruházatból lehet választani, illetve a használható dolgok kékítés helyetti barnítás-, meg a tárgyak fakóbb csillogás peccse sem kötelezõ, ha valaki csak a részletesebb textúrákat akarná.
És az összes textúra peccs uninstallálható, úgy, hogy visszarakja az eredetit.