Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Takimate
áhh tényleg.

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Andie
Jaaaj, hát Thief 2!!! Karras!! Soulforge! Sabotage at Soulforge! don't ya remember?...

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

Takimate
Talán.. "Lelkek gyára" vagy "Lélekgyár"

hykao
Milyen a szövegkörnyezet?
Tuti, hogy hammerita kifejezésrõl van szó...

a forge eddig kovácsmûhelynek lett fordítva.
Takimate
"tunika"

Takimate
Soulforge játékban hol ? (még nem tartani ott)

Andie
Még mindig a tafferon rágódtok? Ez a thief alkotói által kitalált szó. Igy nincs értelme. Még valami online szótárban is azt irták, hogy ez a szó addig nem létezett, mig Spectorék ki nem találták. Igy nem lehet egyértelmüen egy magyar kifejezésnek megfeleltetni. Ugyanigy kitalálhatnánk mi is egy tökmás kifejezést, amit aztán igeként is meg fönévként is lehetne szerepeltetni, hisz senki nem kapcsolna hozzá más értelmet, csak ebben a környezetben szerepelne.
Pl keresztmamám kedven kifejezése a "tunikám". Mi van tunikám?
Semmi értelme. De használhatnánk, mint "Ki tunikol errefelé?", vagy "Gyere elö tunikám, vivj meg velem, mint férfi!", esetleg "Valaki eltunikolta a pénzem!!"

Na, Soulforge?

Andie
Soulforge = ?

Takimate
a kurafi nekem kicsit durvának tûnik.
A "faszikám"-on meg nem ér röhögni...

Takimate
így így.
Olyan szó nincs amit mindenhova iktatni lehetne.

Én is ezen a véleményen vagyok már.
Viszont a kurafi/faszikám stb. szavakat jobb lenne hanyagolni(szerény véleményem szerint)

hykao
Mondom, szerintem nem lehet egy magyar szóval kifejezni a "taff" különbözõ variánsait...de miért is kellene???
Takimate
Rabolni ? Rabló... hmm Taffer, Rabló. Az nem rossz.
Csak a baj megint a "taffin' around"-dal van. Ki rabolgat erre ?

Takimate
ja-ja és, szerintem az a legjobb ha beleéled magad a szereplõk helyébe, meg a párbeszédekbe és úgy próbálsz meg jelentést csikarni a szavaknak.

pl.:
Megakarsz lopni?
Kiakarsz rabolni?

Ne sumákoljuk el a kérdést!

Takimate
Ok. Akkor csak nekem "=" 😊
"ki faszikámolta le az erszényemet"-nél szerintem jobb.

" 're U taffin' me?" "... most sumákolsz velem ?"
sztem jó...

mondj jobbat.

azért az egyenlõségjel durva

pl: "ki sumákolta el az erszényem" elég gáz...

Igen, vagy ehhez hasonló.
A lényeg hogy utaljon arra hogy egy tolvajról, egy bûnözõrõl van szó, azaz egy taffer-rõl, én legalábis így gondolkozom

Takimate
Taffer = Sumák

" ki sumákol erre?"
vagy "melyik sumák lopta el az erszényemet!?"
stbstb...

pl: Ki ólálkodik itt?

(vagy vmi egyeb tolvajos-maszkalos kifejezes)
Takimate
taffer ? hm azt még csakcsak le lehet fordítani ,de mint ige, hogy fordítod? "...who's taffin' around here ? "

Takimate
ugyanaz nálam is.
Nem lehet kimenni az asztalra a Thieftõl.

Andie
Lépj be a feladatok közé, vagy a fömenü képernyöre. Lehet, hogy valami mozgás, új karakter feltünése, vagy fa hajladozása, stb triggereli a játékot.

Fogva tart a Thief-Atmoszféra!

hykao
Azért haladgatok így is.
hykao
Sajnos minduntalan visszaugrik a játék. Nem tudom mi van.
szerintem fosszuk meg a jatekot a nyelvujitastol es mindenhova irjuk az adott mondat jelenteset ahogy jon.
Andie
Ilyet én nem tapasztaltam.
Simán ment a játék a tálcán, és közben birizgáltam a schema file-t.
Esetleg ALT+ESC?

hykao
Hmmm, az elején a fogadóban, ahogy megtekintem a vendéglistát, Garrett mond valamit, de nincs hang, csak a szöveg jelenik meg a képernyõn.
Remélem nem a szöveg editálás miatt van ez.
Tesztelgetem.
hykao
Nem tud valaki valami megoldást arra, hogy a játék alatt, ha Alt+Tab-ozok, akkor hiába lépek más futó programra, csak a játék ugrik végül vissza.

Gyorsabban haladnék a fordítással, ha nem kéne állandóan ki-be lépkednem...na meg a pályabetöltések ugyabár...
Hmm. Eltafferolta? Hát ez lámaság lenne...

De az "Álj meg te Kurafi! " nekem nem jön be.
"Álj meg tolvaj!"- inkább

A másik esetben:
"valaki ellopta az erszényem" -nekem bejön, és a tolvaj meg a lopás elég közel áll egymáshoz, nekem így bejönne.

Azért fontos nekem ez, mert ilyen szó nincs is a szótárban, tehát szleng amit nehéz helyesen lefordítani.

hykao
ha már mindenáron egy szót akartok... 😊))))))))))))
hykao
...na hogy tetszik? -> "Állj meg, te LOPÓ! Elõbb-utóbb úgyis elkaplak!" ... "...valaki ELLOPTA az erszényemet..." 😊)))))))))))))))))
hykao
*pejoratív
hykao
*nameg
hykao
má' megin' modernizálsz! 😊)))))))

faszikám elég modernes, nem???

namegy: "valaki elfaszikámozta az erszényemet" hehe... 😊))))))))))))))
hykao
szerintem nem lesz egyetlen olyan szó, ami minden mondatban jó lenne a TAFFER-re (meg a TAFFING-ra stb.).

ugyanis, pl. amikor a városõrök, illetve a meglopott, vagy lopást észlelõ személyek mondják, akkor a TOLVAJ jelentésére utalnak, más esetekben már lehetne egyéb pejoraív jelzõ.

de hogy gondolod maradjon taffer?

legyen így egy mondat pl: "Állj meg, te taffer, elõbb-utóbb úgyis elkaplak!", vagy "a francba, valaki eltafferolta az erszényemet!" ?????????? MEGALOL lenne!!!

Szerintem továbbra is a KURAFI lenne a leg játék(hangulatá)ba illõbb! illetve néhány esetben meg más magyar szót kéna majd írni. pl: "állj meg, te KURAFI! Elõbb-utóbb úgyis elkaplak" ill. "a francba, valaki MEGFÚJTA az erszényemet", vagy "óh, a manóba, valaki eltulajdonította az erszényemet" (attól függõen, hogy ki mondja, mert ugye másképp beszélnek a pogányok, és másképp a városi elõkelõségek)

de ezek csak fejbõli példák voltak.

amúgy meg miért kéne mindenütt ugyanazt a szót írni a TAFFER-re??? (ha nem lesz egyetlen mindenhová illõ magyar szó...)
Andie
Nem titok, persze, én irtam nemrég, csak te épp 4x mondtad el a hozzászólásodban, mintha ez birna a legnagyobb jelentöséggel a forditásban 😊))

Taffer : én javasoltam a "faszikám" kifejezést. Az olyan laza megszólitás. "Na mi van faszikám, ennyit tudsz?" - "Gyere elõ faszikám, és küzdj, mint egy férfi!", stb..
Hm?

Hát ez a Taffer kiütött engem teljesen. Semmi más nem érdekel hogy mire fordítotok le, csak ez.

2 megoldást látok:
-vagy találunk egy igazán odapasszoló szót(mennyivel gyengébb nyelv a német, ott sájsze lenne és csók)
-vagy maradjon csak taffer a taffer.

Ilyen szavakat dobott ki a szótáram a felsorolt rokon értelmû szavakra(csak pl.):
bolond ember|balfácán|balfasz|faszfej|pasas
Azért ennél jobb szavak csak vannak a szép magyar nyelvünkben nem?
Nem hiába az egyik legnehezebb nyelv a világon

hykao
Van jobb ötlet???
Csencselõ Berta estleg vagy mi??? 😊))

De ha nincs, ne tarts föl a munkában bazz, mert amire bazza megint beírja, hogy mi a helyzet a .con-okkal az orra alá akarom dörgölni a kész "triót"...a conok pedig maradnak változatlanok... 😊))
Bandew
JAAAAAAAAAA!!!
De hülye neve van!!!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

hykao
Mi van veled Anyegin???

Ez a csaj neve bazz! Ne keverd már össze a szezont a faszommal!!! 😊
hykao
Na mi van???
Taffer ügyben de nagy a csend!
Hát ezért "dolgoztam" én??? 😊)

#5334, #5335

...na tényleg megyek dolgozni a "trión"...mer má' túlhemzsegem magam...
Bandew
Feketézõ Berta
NEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! :-DDD
Inkább legyen Bertha fekete üzlete.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

hykao
Mike, szótárba:

Black Market Bertha - Feketézõ Berta
fence - zugbolt (orgazda boltok a játékban)
hykao
*folyamatosan
hykao
Hehe, ha jól emlékszem te magad közölted itt a topikban ezt a nyaralás dolgot, miszreint július 1-tõl Holiday! 😊

Na akkor munka indul, folyamatos jelentek majd, hogy hol tartok.
Tényleg, Andie csak nem nyaralni mész?

Andie
Minekutánna mostmár mindenkibe jól belesúlykoltad, hogy nyaralni megyek, azthiszem nem maradt nyitott kérdés

Mail ment, részemröl a fáklyás menet, kezdd a forditást, én ma megbirkózok a maradék sch-kkal.

Ja, és amit kértél : ÚT

ILYEN ZÖLD: