Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
No para! becsomagolva csak 28 mega... 😊))))))))))
Andie
Hát eddig nem sokminden okozott problémát, remélem ezután sem fog

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

nem tudom! szerinted?

Andie
Találunk?

Várhatóan a feladatok magyarítását tartalmazó fájlt külön, feldarabolva rakom majd ki.
Egyrészt, mert sok idõbe telik frissíteni, így nem akarom minden alkalommal feltöltögetni, másrészt, tekintettel a modemesekre.
A végleges verzióig találunk majd megoldást arra, hogy ne kelljen a teljes 32 Mb-os fájlt letölteni!

hykao
Egyébként este feltöltöm Mike-nak a "trió" eddig elkészült magyarítását. akik az elején-közepén járnak, és nem tudnak angolul, sokat segíthet.
készüljetek! így a magyarítás 40 mega lesz!!!
hykao
hehe ilyen is van benne? ...nem is figyeltem, sebaj majd most másodszorra (a múzeumban amúgy van egy hamisítvány, az egyik festmény)

most kipróbálom majd, hogy mi lessz akkor, ha nem adom el a koronát. lesz-e valami tárgy a helyén???
Shep
igen közben megtaláltam, a csak hétvégén tudok játszani dolognak ez a hátránya, elfelejtem 1 hét alatt mi is történt 1 hete 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Andie
No, nem birtam ki, redöny lehúz, ajtó becsuk, asszony alszik - thiiiiiiiieeeeeeeeef!
Hykao, jelentem megvan a facsemete helye, a játék közben rájöttem, miröl beszélsz, de azért köszi a képet 😊
Feltúrtam Gamall barlangját, hát nem volt eccerü az a sok szobor. Aztán mikot meglett a glifé is, irta, hogy le lehet ütni öket. Egyszer észrevettek, hipphopp elökerült vagy 5, de egy ilyen kis emelvényes résznél megakadtak. Próbaképpen kényelmesen leütögettem öket elölröl
Aztán visszatöltöttem, mert én csak azt szoktam leütni/megölni, akit nagyon muszáj, vagy kötelezö (lásd élöhalott, szellem, stb) Végülis nem quake vagy doom ez...
Most ugye a múzejumba kell bejutni, nagy nehezen meg is találtam a titkos rácsot, lementem, és elolvasgattam a lapokat. Irta az egyikben Carmen, hogy vár a boltjában az ál-régiségekkel. (erröl véletlenül tudtam, mert ugye én forditottam 😊
Aztán véletlen megnyomtam a glifé jelet, erre se szó se beszéd, mission briefing, aztán múzeum...

Vissza lehet innen még menni az ál - cuccokért, vagy töltsem vissza (volt egy quicksave-em még a titkos rács elött)

hykao
...és csemete elültetve(nem volt szivem elégetni)
hykao
Dokkokban vehetsz.
hykao
nem csak akkor tudsz átmenni Bagolyvölgybe, ha a pogányokkal jóban leszel. ilyen szempontból ez mindegy.
de ha már a diliházba mész, akkor már járnod kellett Bagolyvölgyben...

kedvezni pedig: sarokkõ lõdözés mohanyíllal, elemi gumó lõdözés, bármely elemi nyílvesszõvel, vagy - ha még nem tetted meg - akkor facsemete ültetéssel.
Shep
jaj mondasz vmit 😊, csak emlékeznék melyik árusnál láttam, na megkeressük

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

NEMMM...
Vegyél falmászókesztyüt...
TALÁN...

Shep
na várjál de nekem nem megy ez a falmászós dolog, persze lehet nállam a falmászás nem azt jelenti mint amire ti gondoltok

A falon...Gondolkozz...
hykao is ezt mondta nekem,megfogatam.

Shep
Az óratoronyba hogy tudok bejutni, látok egy jelet, vezet oda egy csõ, de magasan van és nem tudok felugrani oda.

Shep
na marha jó akkor nem vettem észre 😊

Ott van a megboldogult csontjai közt.

6. napon vagyok a játékba,rohat beteg vagyok de nem birom itthagyni...
A Bagolyvõlgybe csak ugy lehet átmenni ha a víszonyom jóra fordul a pogányokkal, ott kell valamit csínálni?Elraktam a fát de még mindig negatív a víszonyom,sajna mindnent elloptam tõlük+fejbevágtam,tudom hiba volt de majd 2*-ra nemteszem.Azokat a rohat kõveket kell keresem,vagy lehet mással kedvezni nekik?
Most kell menyek a diliházba,de azt irjátok elég parapálya,elõre fosok.

Shep
Na fellegvárban megvan a korona de kulcsot sehol nem találom, pedig még a magányos farkas akciónaplóját is elolvastam de hát nem jutottam vele elõrébb.

hykao
hykao
Hát úgy látom, ez nem a te játékod... 😊
...és már elõre látom, hogy rendszeres látogatója leszel a továbbiakban is a topiknak, ha már az elsõ napon ilyen sikeres küldetésvégrehajtást vittél véghez!

Elárulom, hogy a haranggal azért kellett volna a Fõpapot a Templomba csalnod, hogy zavartalanul beosonhass a lakhelyére! De mivel te már kinyírtad, így kurvára de mindegy, hogy harangozol-e!
Persze ha te notredámi toronyõrnek érzed magad, akkor kongassad csak azt a kibaszott harangot! ...és várd, hátha törétnik valami.

Szóval a küldetésed szempontjából lényegtelen, hogy nem megy a pap a templomba...

MAGYARUL: ne kezd elõrõl a játékot, hanem inkább UNINSTALL!!! Ezt a játékot, nem türelmetlen embereknek találták ki... 😊))))))))
Shep
nem kell leõröl kezdeni ettõl még ellophatod ill inkább már hozhatod a cuccot, csak elõbb találdd meg

Magyarul kezdhetem elõrõl a játékot? Na ne akkor inkább uninstall! Szép, jó, ötletes kis játék de szerintem unalmas, nem elég pörgõs- legalábbis nekem, habár nem is sikerült igazából belemerülnöm a játékba, akinek ez tetszik annak király! Egyébként azért nyirtam már ki mindenkit, hogy végre történjen valami izgalmas is 😊

De most igy tényleg kezdhetném elõrõl a pályát?
hykao
Úr Isten! Megint idéznék: "Mi van itt ma kérem szépen?" 😊

Gratulálok! Sikerült megértened a játék lényegét! ...mindenkit kinyírtál...hehe ez jó!

Semmiféle gépet nem kell szétrongálnod!

A Fõpap pedig semmiféle misét nem fog tartani, hanem áldást fog osztani! (persze, ha kinyírtál mindenkit, nem is tudom kit vársz a templomba...lol)

KÖNYÖRGÖM, HA ENNYIRE NEM ÉRTED MI TÖRTÉNIK KÖRÜLÖTTED A JÁTÉKBAN, AKKOR VÁRJ PÁR NAPOT, ADDIGRA KÉSZ A FELADATOK MAGYARÍTÁSA IS!!! (gõzerõvel azon vagyok)
hykao
visszatérve az elõzõ kérdésedre, megint idéznék a feladatokból (megint nem szó szerint):

Néz körül az Õrzõk Könyvtárában, hátha megtudsz valamit a Sötétség Koráról.

a glifé kulcsos feladatot is a könyvtárban kapod, de már nem emlékszem, hogy artemustól, vagy saját magadtól önszorgalomból (miután beleolvasgattál az összes könyvtárban lévõ könyvbe, jegyzetbe)
A templomos résznél járok. Kinyirtam mindenkit, de egyszerûen nem tudom a feladatot teljesiteni: vmi Builder Chalice-t kellene ellopnom+ vmi gépet szétrongálnom?
A templomban meghúztam a harangot, de a fõpap csak nem ment a templomba misét tartani
Help!
Shep
Aha thx, a csatornarendszer megvolt csak a feladatot nem kaptam meg senkitõl azt kitõl kapom meg?

hykao
Bagolyvölgyben Drept házánál a kocsma ma is mûködik (csak nem tudunk bemenni oda), e szomszédságában is van egy pogány terület.
hykao
Amúgy én még csak most vagyok elõször a Dokkoknál, és már barátságban vagyok a pogányokkal is (most is minden egyes elemi gumó lövessel feljebb csúszott a barátság szint), így szabadon járhattam kelhettem a romos fogadóban, ami most a rejtekhelyük.

Ha a jegyzeteknél nem írja a facsemete ültetést, akkor valószínûleg nem is fogod tudni elültetni, amíg az emeleten (dokkok, pogány rejtekhely) el nem olvasod a csemetérõl szóló jegyzetet.
hykao
DEHOGY!!! Mindkettõ a Dokkoknál van!!!
hykao
idézek a feleadatokból (nem szó szerint):

Menj a Dokkok csatornarendszerén keresztül megközelíthetõ Elsüllyedt Fellegvárba, és találd meg a glifé kulcsot, amit az õrzõk keresnek.
Andie
Ja, Auldale-ben? Drept háza mellett?
Dehát oda nem engednek be. Beosonni sem tudok, mert hótsötétben is meglát a luvnya ahogy mászok be a kapun. Elcsalni meg nem lehet, semmire sem mozdul el, csak támadóállást vesz fel...

Mike : no és nemis kiscica? 😊

Shep
Húha de a fellegvár merre van, mert elvileg kaptam egy üzenetet, hogy a bagolyvölgyben van egy figura akivel beszélnem kéne, nade nem tudok odajutni a térképen látom csak ép nem tudok odajutni.

de ez nem ALMAfa!

hykao
NEM! Elültetni a Pogányok rejtekhelyén kell, ami egykor fogadó volt!
hykao
arra vigyázz, hogyha nem a glifé kulcsot szerzed meg elõbb a Kurshok Fellegvárban, hanem a Hajóra mész fel elsõként (annak ellenére, hogy elméletileg tetszõleges sorrendben lehetne, legalábbis a játékban nincs tiltva), akkor könnyen egy bug miatt átugraszt egy napot a játék!!! megalol, de engem kétszer is átugrasztott, itt, és a késõbbiekben ilyen miatt!

tehát sajnos ügyelni kell rá, hogy a feladatoknál sorban végezzük a dolgunkat.
amúgy a játék elég szájbarágósan ír minden lépést a feladatoknál, jegyzeteknél.
Andie
Tehát elégetni és elültetni ugyanabban a fogadóban lehet ? (aminek az emeletéröl el kell tüntetni a holttestet) ?

hykao
mi hat furcsán ebben???

amúgy kicsit erõltetett a gondolatmeneted, és megfeledkezel arról, hogy az angolban az "and" az bizony nem csupán "és"-t jelent, hanem "meg"-et is, illetve sokkal inkább utal az egész így egyben: "Brethren and Betrayers" ("s" a végén) arra, hogy ugyanaz a személy a barát, aki áruló, mint a magyar nyelvben.

de ettõl függetlenül, tõlem át lehet írni "Barát és Árulóra" (mert amúgy mindenütt a másik verzió van már a játékban), de ez szerintem sokkal kevésbé kifejezõ, s egyesek számára félreérthetõ is.
hykao
Amúgy a facsemetét el is lehet égetni a fogadóban (ekkor a hammeritáknak kedvezünk), én mindenesetre elültettem, mert addigra már a hammeritákkal jóban voltam, a pogányokat pedig még kicsit engesztelni kellett...legközelebb amikor mentem, már nagyra nõtt a facsemete! (a hammerita státusz nem változott ezáltal)
Shep
Kellene egy kis segítség megszereztem az aranytáblát amin a lista van, ez eddig jó is de most mit kezdjek vele? A másik, hogy még mindíg nem találom a könyvtárban a Dark Age rõl szóló írást, na az hol van?

Szoval maradjon a barat es arulo, de meg esetleg testver es arulo is jo.

Mindenkeppen maradjon a jatek szerenti jelentes.
ez a "barat es arulo" kifejezes pont annyira felreertheto magyarul, amennyire angolul.

a "Barátnak mutatkozó Áruló" egyreszt eleg furcsan hat, masreszt az egyertelmuen arulo alszent kategoriaba kerul, es ezzel elegge serult a szoveghuseg.
hykao
igen, de a magyarban arra, hogy: "Barát és Áruló" elsõre két külön személyre gondol az ember (mégha valóban egy személyre is utalhat), úgy, hogy Barátnak mutatkozó Áruló viszont egyértelmû, és címnek is jobban hangzik szerintem.
ok!

hykao
Brethren and Betrayers téma:

Ahogy a játékból kivettem, most, hogy kicsit jobban beleástam magam...(no és nem utolsósorban, hogy belopóztam a tiltott könyvtárba, ahol sok érdekességet olvastam, többek között a rólam szóló kis tanulmányt is...)

Ez a Brethren and Betrayers egy glifés szövegrésznek a címe (míly érdekes, pont amit Caduca fejtene meg, de csak nem akar a végére érni...), tehát nyugodtan maradhat A Barátnak Mutatkozó Áruló.
Nem kell a többesszám sem, mert mindenképpen egy személy (mégha többek bõrébe is bújik bele...) az áruló...és persze nem mi vagyunk...
hykao
Ja, mert pl. vannak "Elder" nõk is. és hülyén hangzana egy nõnek, hogy: Gallo Atya...
hykao
De vigyázz, hogy csak az Õrzõknél javítsd, mert vannak atyák a hammeritáknál is, nehogy ezeket is átjavítsd!