6542
  • Valen
    +m
  • Valen
    Orcára tippelek, annak jó nagy a raktere és jó gyors :)))

K.A.: nem állítalak be hülyének, csak szórakozok (gondolom láttad a Szmile-t ,ellette :))),

énis 125 MW-s pajzsokat teszek a nagy hajóimra, de sajnos most hiány van belőle, így néhány nagy hajómon csak 1 db 125 MW pajzs van :((,de már nem sokáig :))
  • K.András
    Te 1mw-s pajzsokat szoktál rárakni???Nekem egy boron ray-en 5 125-mw pajzsnak van hely,és persze 5 db 125 mw-s pajzsot szoktam rárakni.Ha neked ez magas akkor sorry...Ha hihetetlen hogy igy is le tudja löni egy khaak hajo 50 ezres pajzsal meg 14 eres lézerrel akkor nem tudok mit csinálni,de ne probáld már a másikat hülyének beállitani mert az nem szeressük.
  • [NST]Cifu
    A Paranid Herculesre is 6x125MW pajzs megy fel.

Csak most azon sakkozok, mi lenne a legjobb választás első TL-nek, a Herculesre lassan megvan a pénzem, az Elephant nem kerül sokkal többe, és ha még egy napig várok, akkor talán már az Orca vagy az Alba is beleférhet. :)
  • [NST]Cifu
    Akkor lehet, hogy itt volt a bibi...
    Én is egy Paranid Herculest béreltem fel, aztán kiderült, hogy nem fér bele a Soy Farm és a Soyeri egyszerre, úgyhogy kerestem egy másik Herculest, és így vitték fel a Kingdom's End-be a két gyárat. Csak aztán néztem, mert elfogyott a pénzem... :)

Amúgy most marha büszke vagyok magamra, mert elértem, hogy mind az 5 faj beengedjen a bázisaira és már megvan mind az 5 fajtól a Licenc is. Igaz a Paranid-oknál és a Spliteknél éppen-hogy elfogadnak (a Spliteknél "Creature", vagyis "Élőlény" vagyok immár :)).
  • Valen
    T.A.: nem azt mondtam, hogy nincs rajta pajzs, hanem azt, hogy nem 1, 5 MW-ost kell rátenni

Flame ON

Cifu : az Albatrossra ha jól emlékszem előre egy GHEPT jobboldalra 3 GHEPT /BPSG és bal oldalra 3 GHEPT/APSG megy fel + 6 db 125 MW shield a többi 5-ével szemben. (raktárnak használom, nem építkezni/hangárnak :))

Hangárnak ott a Split Elephant, építkezni meg a Mammoth/ORCA
  • K.András
    Na de azért került ott többe a szálitás mert nem olyan vele a viszonyod...Minél jobb a viszonyod annál olcsobban szálit...
  • BaLeeX
    Ja, taktikázni kell a nagy szállítók felbérlésénél is. Játék elején 3000 vagy 5000 volt a bérük ugrásonként. Most a főszál befejezése után a paranidoknál akartam felbérelni egy ilyen hajót, hogy Kingdom's Endbe vigyek gyárat Paranid Prime-ból és 11000-et (!!!) kért ugrásonként. Mondom apád f*szát, elmentem Argon Prime-ba és felbéreltem egyet 1000 kredit/ugrásért. Majd utána a Lucky Planetsből vitettem Crystal Fabot szintén Kingdom's Endbe (kb. 20 ugrás) és a Boronoktól is 1400/kapu árért tudtam hajót felfogadni. Szóval egyértelműen a fajoknál lévő rangodtól függ, hogy mennyit kérnek.
  • [NST]Cifu
    Ez a tervem nekem is, hogy most még M6-al (Centaur, ja, meg egy Paranid Pegasus alatta) felderítem az univerzumot, addig a kereskedelemmel sikerül talán összekaparni legalább 20 milliót, hogy elkezhessek a gyárakkal szórakozni, és akkor átköltözöm a TL-be.

A Teladi Albatross mellett mi szól? (Jó, azon kívűl, hogy sokkal jobban néz ki, mint a Mommoth vagy az Orca :))
    A Paranid Hercules fele annyiba kerül, csak egy ezressel kisebb a raktere, viszont 27 hajót vihet. Sebesség, kormányozhatóság kb. azonos, jó, ott vannak a PSG-k, de azok miatt megéri annyit áldozni rá?
  • K.András
    Te most frankon hülyének nézel???A fullos nem attol fullos mert nincsen rajta pajzs...
  • Valen
    ez így van, én pl. a Mammotthal (csak 1 db 125 MW-s pajzs + 3 GHEPT + 1 BHEPT-el) egyszerre 4 db SPP-t vagy 1 ORE + 1 SILICON + Crystal Fab + SPP-t tudok elvinni :))

Jelenleg épp egy Teladi Albatrossal furikázok és azt használom központnak (6 db 125 MW-s pajzsal :))
  • Valen
    még nem teljes, mert a 125 MW-os pajzsokat ritkán és kevés helyen lehet kapni, s kéne még vagy 40 db belőle :))

de mivel építettem 125 MW gyárat, mostmár ez is megoldódik :))) a gond csak az hogy 8 óra alatt gyárt le egyet :))

igaz a GPPC-t is magam gyártom annak 20 óra a legyártási ideje :)))

a többit úgy veszem, hogy ha látok vhol L-es TS shipet és van a szükséges cuccokból:
    G-,B-,A- PPC,PSG,HEPT fegyverek
    25 MW pajzsok
    Hornet Missile

akkor veszek belőle egyszerre 10 db-t (az L-es TS-ből a fentiekkel megadva a vételkor) és ekkor automatán 10x annyit tudok venni, mintha az Equipt. dockban venném meg csak az 1-2 db-t :))
  • [NST]Cifu
    Lassan nekem is összejön végre az első TL-re a pénz, utána kezdek el komolyabban gyárazni...
    Kiváncsiságképpen elvitettem egy Soy Framot és egy Soyerit a Kingdom's End-be. Aztán meg leépültem, mert az odaszállítás költsége egy Boron Dolphin ára volt! Azután azt mondtam, hogy jó, kicsikét még várunk, és majd veszek egy saját TL-t, hosszú távon az olcsóbb lesz :)
  • Valen
    sokáig,
    de mint már többször is írtam, inkább a gyárak darabszámát növelem (jelenleg 70 db), mint az eladó hajókét (régen volt minden gyárhoz annyi, amennyi cuccot ismert (2,3,4 db, eladáshoz volt hogy 2 db, de ezeket szépen leépítettem, s csak 1-1 beszerző/eladó hajó van gyáranként (volt FATE scripte utóda), mert több gyár, több helyen szépen beépül a kereskedelmi láncba (még az Unknown sektor beli gyáraim is!!!! (amik cirka 300Km-re vannak a jumpot leszámítva a közúttól!!!)

• [NST]Cifu
    Egy ideje csak "M" vagy "L" osztályos hajókat veszek, mivel idegesítő után elkaristolni egy 25MW-s pajzsgyárba :)

Ettől függetlenül olykor-olykor elvésznek a hajócskáim
  • [NST]Cifu
    Hát a története érdekes... :)
    A karakterek meg pláne, de a lényeg itt az, hogy egész flottát építhetsz fel (ha 1x összejön az a flotta, amivel most Valen rendelkezik... :)))
  • Valen
    nem árt, ha a fullos hajókra páncélt is teszel

Flame ON
  • [NST]Cifu
    Én viszont egy hozzászólásba betörömítettem a három választ
  • [NST]Cifu
    Én is ott hagyom estére a gépet :)

Teladi AutoTrade-el szépen elvannak a kis teherhajóim, reggelre ugyan megesik, hogy egy-kettő elvész, de még így is szép pénz jön a házhoz :)

Mennyi játékidő alatt szeretél be ennyi pénzt?!? Legalább egy milliárd credit az általad felsorolt hajók értéke! :)
  • K.András
    Egyébként ezeken kivül az egyik legjobb játék amivel az utobbi pár évben játszottam!!!
  • K.András
    De nem olvastad végig,ez nem csak akkor fordult elö amikor otthagytam.Mondom amikor szemem láttára szétkapott három hajomat egy unknown ship aszittem rosszul látok.Egy full centaurt,egy full nemesis- meg egy full boron ray-t :)))
    Hát azért ez egy vicc.
  • Hmuda
    Akkor asszem megint be kellene szerezni a gamét és kipróbálni a peccsekkel (bár van egy olyan érzésem, hogy a karakterekkel most se leszek kibékülve :P).
  • Valen
    Cifu - gyorsabb, tömörebb voltam :))
  • Valen
    Nalátod, ezért nem szabad otthagyni a gépet estére :))

én nekem bőven elég az esténkénti 3-4 óra aktív játszás, s még nem lőtték le hajómat (megtámadták, de 50% alá egyszer sem ment) igaz minden olyan szektorban, ahol fontos gyáraim vannak (2 sektor : Kingdom End + Wasteland meletti Unknown Sektor) ezekben vannak a TL / M1 / M2 / M6 oszt. hajóim elosztva 3 M6 + 2 M2 + 3 M1 + 2 TL a Kingdom End-ben, a Unknown sektorban meg 2 M6 + 3 M2 + 2 M1 + 3 TL hajó őrködik :)) ezekből a 2-2 a bejárati kapuknál fixen álnak, a töbi automatán megtámadja a feltünő enemy-ket :))
  • [NST]Cifu
    1.: Van, az 1.2-es a legújabb
    2.: Rengeteg mindet, nagy rakás bugfix és játékmenet finomitás
    3.: Van
  • Valen
    van működő
  • Valen
    sokat
  • Valen
    van
  • K.András
    Mondjuk ma felidegesitett a játék,esténként mikor befejezem mindig otthagyom a játékot aztán had menjen,persze STEA nélkül.Mindennap igy csinálom és még hajot sem löttek le.Ma azonban kb 35 hajomat(fullos szállito mind tehát 75 ezer pajzs) szedték le ráadásul abban a rendszerben ahol a boron ray-em vigyáz a rendre,szoval azért ezeket nem tudom megérteni hogy a picsába szedheti le 35 hajomat egy 50 ezres pajzsal meg 14 ezres lézerel!!Hát hogyan???lehetetlen...Komolyan mondom az ilyenektöl ugy ki tudok lenni.Ez kb olyan mint amikor végignéztem hogy egy khakk hajo egy ugyanilyen leszedett egy centaurom egy nemesist meg egy boron ray-t!!!Akkor is azt mondtam hogy ez vicc hát lehetetlen és a saját szememmel láttam...
  • Hmuda
    Csak pár kérdés:

Van-e pathc?
    Ha van, mit javít?
    Van-e hozzá használható törés? (mert hallottam, hogy ezzel gondok lehetnek)
  • Valen
    én a hermest javaslom, mert az meg a leg gyorsabb :))
  • hork
    A Teladi Importer/Exporternél valóban beállítható az ugráslimit hajónként, jól működik is. A másik amit gyakran használok a kizárólag saját gyárból vásárlás bebiztosítására, az a Buy ware parancs, kicsit módosítva annyival, hogy egyetlen út helyett beállítható számú fordulót tegyen meg a hajó. A Get.ware script mindemellé még azt is lehetővé teszi, hogy ha saját gyár a célpont akkor azt is beállíthasd, hogy mennyit fizess az áruért. Tehát ilyenkor a saját hajóid teljesen más áron is vihetik a cuccot, mint amennyiért a többieknek eladod, akár 0-ért is.
  • Zombye
    Azt mondjuk még nem értem hogy x mizura alatt kell minél több szektort meglátogatni, és akkor kapsz x szektor * z creditet, vagy 1 szektorra van x mizura, és minden új szektorban eltöltött x mizura után kapom meg az y creditet?

Remélem nem voltam túl bonyolult.

Na, ide mantával érdemes menni, asszem az a legnagyobb rakterű TP ship.
  • kisviku
    Más.
    Írtam levelet az egosoftnak, hogy megrendelném a játékukat és kérnék segítséget, hogyan csináljam.
    Sajnos nemzetközi bankkártyám nincs, de mintha lenne nekik egy utánvételes mód is, mint a magyar postán...
    Amint válaszoltak, megírom ide is, ha valakinek kedve szottyanna egy kis vásárlásra.Magyarországon, ahogy eddig már megszokhattam, fingjuk sincs mi az az X2,az egyik tudja, de persze lila gőze sincs mikor lesz.Ezért én nem fogok májusig vagy őszig várni, amíg egy prosztó magyar cég behozza...
  • kisviku
    Ezzel teljesen egyetértek.
    Nekem mondjuk csak akkor sikerült, hogy csak az én gyáramból vegyenek, amikor a Boron szektroban lévő Soyery mellé raktam Soyfarmokat.Mivel a Paranidok k*va messze vannak a boronokhoz (értsd:kingdom ends szektor), ezért máshonnan nem tudnak Soya Beans-t venni, csak az enyémből.

De persze ez már nem sikerült más szektorban, pl. kezdem telerakni Argon Prime-ot, mert elég szürkének és unalmasnak találtam.Sajnos hétköznap sok időm nincs a játékra ezért csak egy Gamma IRE,két Cahoona Bakery, és egy Cattle Ranch van eddig benne. Namost innen egy északi (Herron's Nebula) és egy déli (Home Of Light) szektorban vannak SPP-im.Természetesen hajóim NEM ezekbe járnak vásárolni, akármit is állítok be. Arra meg nincs gusztusom, hogy likvdáljam a konkurenciát, mert Argont én nem bántok (mégis csak emberi faj).
    Egyébként biztonságos a szektor, forgalmas, de hát ki ne tudná...főleg hogy itt állomásozik a Titánom meg még egy pár hajóm

• Zombye
    Megpróbáltam a túrautat. Nem is rossz.
  • Zombye
    Srácok! Ez a túráztatás hogyan műxik?

34 mizura alatt nekem minél több szektorba kéne a kedves delikvenseket elvinnem?
  • Valen
    jaja, igazad van Ninju, úgy működik mind a 2 script csomag, ahogy írod
  • Ninju
    Nah 1-2 hasznos infó.
    Az, hogy egy hajó legyen autómatán beszerző/eladó megoldható Xai trading scripttel. Beállítod, hogy Xai auto buy/sell. Ekkor a gyár összes nyersanyagára/termékére vonatkozik a parancs. Példa: Boron Crystal Fab: nyersanyag: EC, BoFu, SW. Ha valameylikből kevés van akkor azt vesz. Aztán ha elért a gyár termékeinek a száma egy bizonyos szintet akkor elad. Amiből jobban fogy abból sürübben fog venni, stb. Van csak szimpla auto buy parancs ekkor értelem szerüen csak vásárlással foglalkozik a hajó. A Teladi trading scriptben meg asszem be lehet állítani, hogy milyen messziről vásároljon és milyen messzire adjon el. De ezt még nem próbáltam ki!
    Remélem érthető volt!
  • BaLeeX
    Kösz, ezt a sok hasznos infót. Hazamegyek és építek még egy Crystal Fabot és élvezem, ahogy dől a lé. :)