6542
  • Asmodeus84
    Épp azon vagyok. Felbéreltem egy Orcat a Lucky Planetsből, mert a Herculesbe nem fér el a két gyár. De olyan lassú, hogy lediplomázok mire odaér.
  • K.András
    Mondjuk nálam kingdom end's-ben annyi gyára van boronoknak hogy ha bemegyek alapbol 15- fps,de viszont three world,power circle,antigone memorialba érdemes épitkezni...Legalábbis én oda épitettem kingdom end's helyett...
  • K.András
    Folyamatosan épitsd a gyárakat,akkor talán egyszer lesz sok pénzed :)))
    Nekem már 68 gyáram van de ahogy jön a pénz ugy épitem a következöt...Lehet hogy egy 70-él megállok és begyüjtök egy mamooth-ra mert hercules-be nem fér tul sok cucc.
  • Valen
    Kingdom end's ben SPP és Soya Husk gyártás
  • Asmodeus84
    Nem igaz! Cifu alig egy hete kezdte és már sokkal több cucca van, mint nekem. Látszik, hogy nem vagyok túl jó közgázból.

Van 8 gyáram, most vittem végig a storyt. Abban reménykedtem, hogy a **** Khaakok így legalább visszafogják magukat, de hát... Még mindig el vagyok foglalva a Patriarch's Keep védelmével, már rászabadítottam a Centauromat. Kicsit rendet vágott, de szegény gyp-s AI miatt állandóan nekiugrik a Pirate Base-nek, hiába állítom neki Friendlybe a kalózokat. No comment...

Ha valaki tudna ajánlani néhány jó üzletet szívesen venném. Eddig egy Ore Mine-t (Min. of Fin.) és egy SPP-t (Tel. Gain) indítottam magamtól, de ezek nem voltak túl sikeresek. Az előbbit nem tudom eladni jó áron, a másik pedig a durva Khaak aktivitás miatt kész csődeljárás.
  • goyo2
    Hali

Ha érdemesnek tartjátok feldobni, feltölteni egy kicsit a weboldalat amit ennek a játéknak dobtam/tunk össze, akkor itt tudjátok megtenni:

Spacegames
  • Valen
    me too Team3, me too :))
  • team3
    Megtundá mondani valaki, hogy hogyan/honnan szerezhetném meg az X-Beyond the frontier és az X-tension nevű játékokat??
    Minden lehetőség érdekel, meg is vásárolnám, vagy cserébe tudnék egyéb programokkal szolgálni stb....
  • Ninju
    Azok a stationok Xenon stationok. Az egyik úgy néz ki mint a boron trading station.
    Lőjj le egyet és a statisztikában meglátod, hogy kihez tartozik!
  • Zombye
    Beszereztem az Argan Crystal Fabot, argan prime-ból kellett hozatnom, 24 kapun át. hát nem volt olcsó. Most át kell szervezni a hajókat, és máris van egy fullos láncom

Wasteland melletti unknown szektorban jelenleg van

1x SPP
    4X ORE MINE
    1X SILICON MINE
    1X CATTLE RANCH
    1X CAHUNA BACERY
    1X CRYSTAL FAB

Most azon gondolkodom, hogy az ore bányákra alapozva, indítsak e be rakétagyártást a környező equitment dockok számára. Szerintetek megéri? A másik út az lehet, hogy kingdom endsben is kiépítek egy hasonló láncot, ott most van 3x spp de még nincs crystal fab, így elég akadozós a kristályellátás. itt Soyahusk lenne a végtermék, amit állítólag nagyon visznek.

• Doki171
    Nem kötözködni szeretnék de én nem a prezidents endre gondoltam ha te se akkor bocs. Ott tudom hogy csak egy halom roncs van de délen (Springs of belief) normális állomásként van így megnevezve ha nézted már közelebbről. vmint comm olni is lehet vele, és ha minden stationra be lehet dokkolni akkor scriptel ide is tuti hogy bejutsz de jobb lenne anélkül rájönni.
    (lehethogy megvennék a nividiumot nagytételben jóáron mondjuk)
  • [NST]Cifu
    Lehet utalni gyár és hajó között bármikor? Akkor valamit elnéztem...

Nekem is van egy Split Dragon-om, lehet, hogy át is cserélem felderítőhajónak, mivel csaknem kétszer olyan gyors, mint a Centaur. Viszont a Centaur-nál jobb "őrhajó" aligha létezik, egyet hagytam a Priests Pity-ben és egyet a Home of Light-ban, és még mindkettő sértetlen, pedig elég szokszor van munkájuk :)

A fő baj, hogy szereznem kellene egy transportert, mert máskülönben nem tudok átpakolni a Dragonba...
    Korábban már volt róla szó, hogy mennyire félresikerült az M6, hát ezzel egyet tudok érteni, az egyik M6-ból a másikba átpakolni transporter device nélkül rémálom...

Az APPC csaknem kétszer olyan messzire lő, mint a HEPT-k, gyorsabb a "lövedéke", viszont lassabban lő (a fire rerate annyit tesz, hogy mennyi milisecundum után lő újra!).
  • Valen
    Doki :

Station Debries-re nem tudsz dokkolni!!! :))

A Split Dragon (van belőle 1 db) nem rossz, de 1 db 125 MW-s pajzsával egy kicsit kevés :)) a többi hajóra 2x125 MW pajzs megy. Meg kevés a raktere :))

Az APPC meg nem gyenge, mert HULL ban annyit sebez mint a BHEPT, a fire rate nagyobb (gyorsabban lő), igaz a Shield damage kisebbb BHEPT-nél :))
  • Doki171
    Üdv.
    Nemtudjátok hogyan lehet bedokkolni bizonyos station debries állomásokra a Spring of Belief szektorba nagyon piszkál hogy nem eresztenek be. Elutasítanak mint a splitek az elején.

Eddig még senki sem vett split dragont, hogy nem is írt róla senki? Pedig sztem az egyik legerősebb az 5 GHEPT -jével és ráadásul ez a leggyorsabb M6-os és 1 millával olcsóbb is mint a centaur nembeszélve a többiről.

Vmint nemtom mit keres az APPC a játékban iszonyatosan gyenge és még drága is ahoz képest.
  • Valen
    átutalni bedokkolás nélül is lehet a gyárad és a hajód között már az alap gaméban is :))
  • [NST]Cifu
    A Station Accountant 3.5 revised segítségével akkor is tudsz pénzt átutalni az állomásod és a hajód között, ha nem vagy bedokkolva.
  • Valen
    azthiszem Finnance Manager -nek hívják a dolgot :))
  • BaLeeX
    Ja olvastam, hogy van olyan script ami rendezi a pénzedet a gyáraidban és mindig csak annyit hagy amennyi a nyersanyag vásárláshoz kell a többit átteszi a számládra. Nos én a Station Accountatn 3.5 verzióját próbáltam ki de ez mindössze annyit csinál, hogy az összes pénzt a gyáraimból a számlámra teszi. Rossz scripttel próbálkozom?
  • Valen
    Pontosítás:

Rejtett / eldugott kapu hivatalos rendszerek között az alábbiak:

Depth of Silence (E)<-> (W) Dark Waters
    Priest Refuge (W) <-> (E) Barren Shores
    Family Whi (E) <-> (W) Shareholder's Fortune
    Interworld (S) <-> (E) Sacred Relic
    The Vault (S) <-> (N) Shareholder's Fortune
    XENON 534 (W) <-> (E) Unknown Sektor
    Wasteland (E) <-> (W) Unknown Sektor (E) <-> (W) Unknown Sektor
    XENON 597 (N) <-> (S) XENON 596
    Rhy's Desire (NW) <-> (E)Unknown Sektor

Az elhagyott, nem használható kapukból 4 db van (3 Unknown sektorban + 1 a Brenan's Triumphban)

A kapukat egy ősi, ismeretlen, nagyon fejlett faj alkotta, és az 5 nép csak használja őket (mint Goa'ud a Csillagkapukat), mivel nem tudják, hogy hogyan működnek.

Ez így fasságnak hangzik, mivel a X-BTF-ben pont arról szól a sztory az elején, hogy az emberek építettek egy kaput a Föld-nél, és az Új rendszerben. Az új rendszerben lévő Xenon támadások miatt elhagyták a rendszet és az AP GUNNERT hagyták hátra, hogy megsemmisítse a kaput, ami a földre visz.

Hagy n írjam le az egész sztoryt, mert az 10 oldalra se férne rá :))
  • BaLeeX
    Ez a három kapu távoli szektorokat köt össze és rajt is volt a térképen amit csináltak a játékhoz. Én viszont találtam egy olyat (gondolom ti is észrevettétek) hogy a Sacred Relic szektorból a Pontifex Seclusion szektorba mutat egy ilyen vonal, át is ugrik rendesen viszont az Universe Mapon van köztük egy szünet, mintha ott még simán elférne egy szektor. Ez gyanús volt nekem. Mondjuk ha lenne ott valami már biztos megtalálták volna.
  • Zombye
    Most nem tudok játszani, mert filmet konvertálok, meg cd-t írok egyszerre. Úgyhogy, most elméleteket fogok gyártani.

A getsu funé vagy mifene szektor felett, van egy Xenon szektor. Itt a szektor infóban valami olyasmit ír, hogy amikor ezt a rendszert felfedezték, még nem volt benne semmi, de amikor egy Argan titánnal megpróbálták biztosítani a rendszert, egy csomó Xenon hajó jött, egy ismeretlen kapun át, és szegény titánt leamortizálták. azóta senki sem mert belépni a rendszerbe. Ez a rejtett kapu ugyi a nyugati, ami egy unknown xenon sektorba vezet. Itt viszont vége a dalnak, mert egy törött kapu állja el az utat. ilyen kapuból a legjobb tudomásom szerint ezen kívűl még 3 van, beleértve a Brannen's Triunph-ban levő EarthGate-t is. Kérdés: ki és miért semmisítette meg a kapukat? Az EarthGate okés, az le van írva. Ja és mégis hogyan semmisítették meg? én még a törött kapunak is csak a pajzsát tudom levenni, a burkolatból már egy grammot se vesz le. Folytatni lehetne pl a játék fősztoriját úgy, hogy pl a tudósok kifejlesztettek egy hajóosztályt, amivel képesek megjavítani a törött kapukat. A Xenonoknak asszem volt egy ilyen M0-ás szupershipje, amit ugye az XBF végén kellett megsemmisíteni, de még az XTensionban is benne volt, a BlackHoleSun feletti Xenon sektorban volt, a shipyard mellett. Most miért nincs meg ez az M0-os hajó?

Más:

Ugyi onnan lehet tudni, hogy egy szektorból vezet e kapu a másikba, hogy a szektortérképen a szektort szimbolizáló négyzetből pici vonalkák mutatnak az adott irányba.

Nyílván nektek is feltűnt, hogy ez nem minden esetben igaz van egy két kapu, amit így nem lehet beazonosítani.

Ezek a kapuk a következők:

Fejből nem megy el kell indítani a gamét.

Family Whi (E) : (W) Shareholder's Fortune
    Interworld (S) : (E) Sacred Relic
    Priest Refuge (W) : (E) Barren Shores

Én ezeket a "rejtett" kapukat találtam. Találtatok máshol is ilyen kapukat, pl patchenként elrejthetnének néhányat, csak hogy a jónép keresgélhessen új szektorok után.

Vajon ki lőhette szét a kapukat, miért, és főként hogyan?

Ezért szeretem ezt a játékot. Mindíg lehet új ötleteket belerakni, így elvileg a főstorilinét is símán tovább lehetne gombolyítani.

Reméljük az egosoftos fiúk nem vakarják a ... fejüket munka helyett!!!

• [NST]Cifu
    Nekem egy kalóz bázis elég volt ahoz, hogy elfogadjanak (kb. 25-30 kalózhajó). A kalóz bázis környékén meg nincsenek Splitek :)

Javaslomlátogasd meg a Rhonkars Cload-ot, ott van kalózbázis.
  • Romeo One
    Hülye splitek. Mondom, javítok a faji rangomon, köll a 25MW-s pajzs. Lövöm a kalózt, erre odajön egy csatahajó, belelő kettőt, kalóz kampec, de persze ezt neki írták jóvá, nem nekem. Mondjuk könnyebb volt náluk pedálozni, 1db kilőtt kalóz után már elfogadtak, a paranidoknál ehhez kellett 3 vagy 4.
    Ja, és ha elfogtad a kalózhajót, az semmit nem jelent, szét kell lőni őket, csak az számít.
    Eddig egyetlen hajót fogtam el pajzsokkal, fegyverekkel, az is egy Bayamon volt, 5MW-s pajzsot meg bármelyik sarki equipment-ben lehet kapni...
  • Romeo One
    Egy kis közgázelmélet:
    Ha a saját gyáradból vásárolsz, akár drágán is, akkor a SAJÁT pénzed átvándorol egyik gyárad számlájáról a másikra. Bár az egyik gyárad látszólag kevesebb hasznot termel, de a pénz továbbra is a tied, csak a másik gyárad számláján.
    Ha idegen helyekről vásárolsz, látszólag olcsóbb, valójában mégsem az, hiszen a pénz kikerül a saját pénzügyi körforgásodból.
    DE! Ha ügyesen csinálod, ezzel felvásárlod a többiek elől az olcsóbb árut, (általában nyersanyagot, erőforrást), így ők rákényszerülnek a Te drágább portékádra, s a végén ezzel a bevétellel mégis Te jársz jól. Ezért sohasem egy gyár hatékonyságát kell nézni, hanem az összefüggő termelési lánc (2-3-5 gyár) egészét, összbevételét.
  • Romeo One
    SETA: nekem 35 perc után 14%-ot vett le a harci rangomból.
    Filmet néztem közben, és akkor volt a szünet. Mondom leellenőrzöm a rodasort. Azóta nem hagyom ott SETA-ra egy percet sem. Ha fut, akkor is csak realtime-ban. Úgy nem vettem észre semmi büntetőlevonást, még másfél-két óra alatt sem.
  • Nem3sis
    thanx
  • [NST]Cifu
    1.2-es patch
  • Nem3sis
    honnan lehet leszedni patch-eket? 1.1 és 1.2?
  • K.András
    Gyüjts össze egy hercules-ra nem is tul drága és azért fér is bele valami és akkor nem kell fizetni meg nem kell felbérelni sem ,ráadásul tudsz vele ugrani...Szerintem jo kis hajo nekem is az van még,mamooth-ra nincsen 40 millám pedig már 60 gyáram van :))) Minden pénzem gyárakban van meg szállitohajokban,no azért már van egy fasza kis rombolom meg 4 centaur.
  • K.András
    Hát ez változo,mondom nekem egy hétig nem volt gond igaz SETA nélkül,aztán tegnap meg 35 hajot löttek le,vissza is töltöttem mert vicc.De azért ezt a SETA dolgot is gusztustalanak tartom a készitök részéröl,akkor fair lenne ha nem nönének a rangjaim, de hogy essenek az azért tulzás!!!
  • Zombye
    Tévedés! nem a hermes, hanem a split iguana a leggyorsabb, asszem 302-t megy.

Nekem most a wasteland melletti unknown szektorba kéne vennem egy argan crystal fabot, de azt csak argan prime-ban láttam a shipyardon. 22 kapu * 3000 cr-el = 66 000 credit. Azé az egy picit sok. Most 81%-os Argan Accepted Friend vagyok, asszem kiharcolom az 1el magasabb rangot, és akkor már valsz csak 1000 creditért odahozza nekem a mammuth a gyárat az már mégis csak 22 ezer.

• BaLeeX
    Engem viszont nagyon felhúzott a játék tegnap.
    Eddig volt kb. 8 gyáram és ha SETA-ztam akkor ha 1 óra alatt voltam akkor szinte sosem lőtték le egy hajómat sem. Két balhésabb szektorban volt egy-egy M6-os.

Aztán két napja nagy építkezésbe kezdtem és építettem plusz 7 gyárat a Kingdom's Endbe végre tegnap sikerült is belőni, hogy semmiből ne legyen hiány erre nem tudtam még 15 percet sem SETA-zni úgy, hogy le ne szedték volna hajómat, természetesen általában a 3x25MW-os Hermeseimet lőtték le, ami kb. 700 000kredit/db...
    Még a Kindom's Endbe is támadták a hajókat ahol eddig nagyon ellenséget sem láttam, a végén vihettem oda az egyik M6-ost de még így is szedték le hajómat.
    Mi a faszért nem engedik kicsit meggazdagodni az embert? Szerintem a kézpénzem most sincs sokkal több, mint 10 milla a hajó amit venni szeretnék meg felszerelésekkel kb. 80-100...
    Azt még megértem, hogy korlátozták a SETA-t, hogy 1 óra után csökken a rang és lelövik a hajóidat, de 15 perc után??? Természetesen ha játszok és éppen kereskedek vagy repkedek össze-vissza akkor még egyszer sem támadták meg hajómat csak ha otthagyom SETA-val.
  • K.András
    LOL
  • Valen
    8 lemez betömörítve az 1.2-es crackelt patch :)
  • Valen
    melyik törés van meg????, mert az 1.2-es törés egyben patch is :)))
  • Hmuda
    Merre van a patch? (a törés már megvan)
  • K.András
    Mekkora csatát vivtam ma éjszaka :)))

A Spliteket irtom még mindig,és family whi-ben akkorát harcoltam egy Python-al hogy hihetetlen,nagyon jol irányitotta a gép a Python-t,amikor ment le a pajzsa akkor begyorsitott persze én utol nem tudom érni,de mivel majdnem a kapunál harcoltunk igy többszöri herce hurca után megint elindult, ekkor jumpoltam egyet és sikerült mögékerülni jo közelre, igy az ion pikk-pakk leszivta a pajzsát aztán pedig darabjaira hullot szét :)))
    Utána kb 5 percre rá jött egy másik is,azzal a rendszer közepén vivtam meg,ez már egy kicsit nehezebb volt mivel szembe mentünk egymással és végül is elkaptuk egymást oldalrol ami neki kevésbé kedvezett mint nekem, mivel az én hajom ugy van felszerelve hogy minden turretben van egy ion amivel pikk pakk leszedem a pajzsot,szal elmentünk egymás mellet azért szépen levette a pajzsomat és akkor elkezdem ráfordulni a hátuljára, igy nyerve annyi idöt hogy ne sérüljön a hajo hull-ja, már csak az APPC-vel tudott elérni én meg három turretel.
    Nagyon nagyon jo volt :)))
    Atyaég,mekkora ez a játék!!!
  • kisviku
    Ez enyhén szólva egy "kicsit" költséges megoldás... :)

Gratulálok a sok M1 és M2-eshez! Szép feladat lehetett megvenni.Majd kiszámolom kb mennyi.... :)
  • Valen
    NP :))
  • K.András
    Ezek szerint ma valahogy nem vagyok vevö a viccekre, valamiért ideges vagyok, szal sorry.