6542
  • kisviku
    Bocsi egy sort elnéztem, de érthető maradtam ... :)
  • Romeo One
    Seizewellben van két szilikonbányám. Teszt célzattal az egyikben 750, a másikban 720 árat szabtam meg. A hétötvenesből rendszeresen viszik, a héthúszasból egy darabot sem! A végén a beszerzőhajót kellett elküldenem két kör eladásra...
  • kisviku
    Teljesen egyetértek az alábbi sorral:

"én pl. nem használok M1-ben vadászokat, mert mire kiküldöm őket, meg megadom hogy mit csináljanak, általában már nincs is ellen :)"

Ez teljesen igaz. Hihetetlenül hatékony a PSG fegyver.
    Nekem minden fajtól ,kivéve a Splitektől van M2-es hajóm. De eddig az Odysseus a leghatékonyabb.
    Én azért kitartok a Titán mellet, mert lehet hogy lassú (na nem annyira mint a Phonenix), de szép :) és elég jól vannak elosztva a turret pozíciók is, így szinte mindenfelé tud lőni.
  • Romeo One
    A Hornet rakétát használta valaki hatékonyan? Kétszer kipróbáltam. Előszörre nem érte utol a 167-el száguldoző Khaak M3-at. Másodjára egy sokkal lassabra (108) lőttem, eltalálta, levitte a fél pajzsot, oszt annyi...
    Erre képes vagyok 1 sorozat ID, vagy két sorozat BHEPT segítségével is, és mégse 10E Cr...
    A WASPot viszont szeretem. Gyors, 1 rakéta 1 khaak. Nem is túl drága. Clusterirtásra kiváló.
    Tehát, rakétaügyben vélemények...?
  • Romeo One
    Amíg elimináltam egy nagy, és egy kicsi Clustert, meg 4 kalózt, +3 capture, addig egy Mantámat lekapták Profit Share-ben. Egy másikra is rászálltak Dark Watersben, de még időben odaértem. Igaz, így is 75E volt a javítása...
  • Romeo One
    Pirat rendszerekben jó a vadászat. Használhatsz ID-t, PSG-t, mivel senki földje, semmilyen vadászengedélyedet nem fogják elvenni, ha véletlen odapörkölsz valami ott kóricáló civilnek.
  • Romeo One
    Nem tudjátok, hol lehet venni a Khaakos infókat? Hogy ne csak unknown legyen minden khaak hajó és cucc?
  • Romeo One
    "...M1-nek mindegy hogy mennyivel megy, ... ugyse vesz részt egy komolyabb csatában."
    Nos, az AI-nál ez nem igaz. Az Ore Beltbe bedobott egy M1-et, sokáig jó volt, helyből szedte le a Khaak clustereket, de aztán szépen lassan elfogytak a vadászai, és már csak magányosan köröz a rendszerben, és lövi a khaakokat. Ha utoléri őket.
  • Valen
    Próbáld ki minkét esetet és meglátod :)

én pl. nem használok M1-ben vadászokat, mert mire kiküldöm őket, meg megadom hogy mit csináljanak, általában már nincs is ellen :)

1 khaak kluster 1 Odysseus-nak (ha az GPSG-vel + GPPC megy) kb. 4 mp-ig tart :), ugyanez egy Titannak 5 mp, míg sok-sok Novának akár 1 perc is lehet :)

• Valen
    A Titanra meg PSG-k nem mennek fel, ergo az meg azért nem jó, meg csak 176-al megy :(

Én Odysseust javaslok, mert a Paranid hajók a sebesség/fegyverzet bajnokok (ilyen téren ők az optimálisak :)
  • goyo2
    Amugy szerintem egy M1-nek mindegy hogy mennyivel megy, meg hogy mennyivel fordul, ugyse vesz részt egy komolyabb csatában.
    A Teladi Condornak van a legnagyobb hangárja, raktere és legtöbb pajzsot lehet tárenni. Úgy gondolom, hogy ha egy bazi nagy ellent kell legyúrni, akkor a 156 db nova összesen 312 GHEPT-jével elég hatásos. Persze nem olcsó dolog, de lehet hogy többet ér a 156 nova, mint 1 M2, mert az ellen tűzereje megoszlik, nehezebben fogja be a bazi sok novát. Egy M2-re voszont könnyű célozni, mert ,,picit" nagyobb.
    Cáfoljatok meg.
  • goyo2
    Az Odysessus-ra nem megy rá az Ion Distruptor, viszon a legmozgékonyabb M2. Akinek van mindkettő, mi a véleménye róla? Érdemes az Ion dist. miatt ray-t venni?
  • [NST]Cifu
    Szvsz a Paranid az ideális választás M1/M2 esetén (én is már gyűjtök az Odysessus-ra :)). M6 esetén viszont egyértelműen Argon/Split (van is 7 Centaur-om és 3 Dragon-om). M3 meg ugye "kizárólag" Argon...

A Khaak-okat meg rühellem, épp most ugrott be egy nagy Khaak cluster az Antigone Memorial-ba, és annak rendje és módja szerint le is kapták két Mantámat. A rák vigye el, a végén tényleg oda jutok, hogy minden egyes szektorba kell egy M6, és akkor nem lesz ilyen...
  • Valen
    goyo2> ami engem illet én még nem találkoztam velük :)

kisviku> az Argon hajók bár fegyverzetileg jók, de k***va lassuak :(, akkor már inkább a Paranid / Boron :)

• kisviku
    Nem fogod megbánni, azt garantálom.
    A játék első felét ezzel vittem végig. A legjobb M6-os szerintem.
    Az argon hajókra egyébként jellemző a kiegyensúlyozottság, nem túl gyors/kevés fegyver/kicsi tűzerő vagy lassú/sok fegyver/nagy tűzerő, hanem mindenből megfelelően elosztva.
    Ráadásul szerintem nagyon szépek is az argon hajók. Bár nem olcsóak, de pont megfelelnek mindenben.

(Jó persze az Argon Colossusért a 89 milla az túlzás, de nincs kizárva, hogy veszek egy olyant is, persze később.)
  • goyo2
    Találkozott ezekkel már valaki? (a képük olyan mint a warf, meg a pier)

Argon Merchant Scrapyard
    Boron Ship Reclamation Yard
    Split Scrap Merchants
    Teladi Company Scrap Dealers
    Paranid Salvage merchants

Azt mondja be a nőci miután bedokkoltam, hogy ez olyan roncstelepféle, amit a civilek használnak. bla-bla
    (script editorral néztem meg mi ez)
  • Romeo One
    Na jó, még dobok Kingdom's-ba plusz egy Cahoonat, aztán akkor is vadászni megyek, ha a fél universe map sárgán villog...
  • Romeo One
    Ok. Csak legalább tudom, hogy nem nálam kell keresni a hibát...
  • PiszkosFred
    Úgy kollektíve mindenki, nem csak te ;]
  • Romeo One
    Mija franc vót iten?
    Egy órán keresztül Error403 voltam...
  • Valen
    kisvuki>

nekem, mivel napi 1-2 órát játszottam csak, eddig 2 db-t gyártott le :)

mellesleg számold ki hogy:

mennyiből jönne ki 1 db GPPC és nézd meg a bolti árat :)
  • Romeo One
    Hmmm... Gondoltam felállítottam pár gyárat, én addig megyek szórakozni. Egy kis kalózlövészet, egy kis khaak-irtás, ilyesmi. De valahol mindig elfogy valami, és akkor mehetek új gyárakat üzembe állítani.
    Előbb-utóbb abbahagyom. Legfeljebb nem optimumon üzemel egy-két gyárlánc.

...és akkó gyakáás!
  • Hmuda
    Fenébe is már. Alig van manapság időm a birodalmam pátyolgatni. Pedig már egész tűrhetően kezd beindulni a dolog. :-(
  • goyo2
    A Xenon J probléma állítólag az 1.3 patch-ben orvosolva lesz.
    Szerintetek minek cockpit olyan xenon capital hajóba amit nem tudsz venni, és foglalni se? (már nem emléxem melyiket próbáltam scripttel). És mi az a xenon I meg H? Scriptbõl csak egy I betû repked mintha hajó lenne a H meg úgy néz ki mintha kihánytak volna az ûrbe (szó szerint).
  • kisviku
    Megint jóestét, de mindjárt jó éjszakát is egyben.

A Xenon Station dolgot megoldottam, berakta megint oda bele a közepébe úgy mint tegnap este, azzal különbséggel, hogy én is ott maradtam a szektorban.
    Gyorsan beültem az Odysseusba és egy perccel később már csak hamu volt és por. Na ugye, hogy el lehet intézni egy perc alatt, ha én irányítom, ja és egy M2-essel, nem hárommal.
    Közben vettem egy Boron Shark-ot, de mát kifolyik a szemem, úgyhogy felszerelés holnap lesz. A Teladi Condor nincs meg, mert pont úgy volt kimentve, hogy amikor betámadtak és ideges lettem, akkor voltam az M1-es hajóvásárlás előtt.

De gyűjtöm a tapasztalatokat az M1-es anyahajókról is legalább...

Valenhez intézek még egy kérdést.
    Neked megéri a Gamma PPC Forge? Mármint időben ki tudod várni azt a 20 órát? Mert gondolkodom én is egy ilyenen, de honnan szerezzek 20 ezer egységnyi Sun Oil/Bofu/Cahoona/stb-t, meg 40 ezer EC-t?
  • [NST]Cifu
    Nem rossz, a pléhpofa már úgy is unalmas volt :)
  • Hmuda
    Hm. Miylen az új logóm? :-)
  • Romeo One
    Jó, beletúrok. Na és ott mit kéne keresni?
  • Romeo One
    Mass Driver neki. Kicsit aprómunka, na de a cél...!!!
  • Asmodeus84
    Azt hiszem valamelyik patchel jött be a J probléma. Elvileg lehet orvosolni, ha beletúrsz a .cat fájlokba. Ehhez nem volt kedvem, túl sokszor installáltam már a programot.
  • Asmodeus84
    PSG: a GPSG az igazán durva. Két-három lövés a szétvált cluster közepére és szép tüzijátékot kapsz. A BPSG pedig egész jó a Nemesis turreteibe.
    Xenon J: konkrétan az a baj vele, hogy nincs fegyvere, s nem csökken a pajzsa. Erre írtam korábba, hogy javítsák ki, mert max így csak kerülgethetjük egymást. :)
  • Romeo One
    PSG: Bayamonnal 2 APSG-vel egy sorozat volt a khaak M5.
    Hogyhogy a Xenon J sérthetetlen??? Akkor azzal mi van? Lelövöd a hajóit, ő meg elkotródik?
    Vagy mijafene?
  • Asmodeus84
    Az igazán profi versenyzőknek: Khaak M2 kerülgetés, a legtöbb megtett kör nyer. :D
  • Asmodeus84
    Az M6 kérdést más nézőpontból is vizsgáljuk:
    - ha TE szeretnéd használni, akkor nyugodtan vegyél Nemesist és PSG-t. Ezzel a papíron gyenge összeállítással heccből 5 Xenon K-t kaptam le! Esélyük sem volt. A Xenon J is csak azért úszta meg meg sérthetetlen :D. A PSG furcsa ágyú, nagyot üt, sok energiát iszik és baráti szektorban nagyon nem ajánlott használni!
    - ha szektorvédelemnek otthagyod valahol az fenében akkor Dragon vagy Centaur.

Lehet, hogy nincs sportértéke PSG-vel leverni az ellent, de ha meglátom azt a szép kiterjedt Khaak überclustert legalább nem kell elfutnom. Odamegyek, szétválik, BIMM-BIMM, hopp már csak az M3 maradt :)))).
  • Romeo One
    Ok, köszi, valszínű az első ötlet lesz a jó, és a Centaur mellett maradok.
  • [NST]Cifu
    elbújt -> előbújt...
  • [NST]Cifu
    De, a sportág triatlonja meg az, hogy ki képes élve átkecmeregni egy fullos Xenon szektoron - egy Boron Dolphin-al!

Centaur - az elején talán a legjobb választás, mert nagy raktere van (Jumpdrive és EC!), előre két GHEPT, a két toronyba meg BHEPT. Ha ez lesz az első komolyabb hajód, akkor szerintem ő legyen a válaszottad (az Elpáholt Kalózegylet Nagy Túlélői is ezt ajánlják! :))
    Dragon - amikor a szektorok felderítése a lényeg, akkor jól jöhet az extra sebesség, kis szerencsével még egy Xenon szektoron is átügethetsz vele. Fegyverzete irtó erős, mivel a tornyokba is lehet GHEPT-t pakolni. Viszont csak 1x125MW pajzsa van, így kissé észnél kell lennie az embernek (én már haltam meg Dragonban úgy, hogy egy Kalózbázist lőve elbújt vagy 20 Bayamon és még fele ennyi Orinoco...)
    Nemesis - Szerintem nem túl nyerő választás, előre és a tornyokba is csak 1-1 fegyvert lehet rakni, a PSG pedig bár jól sebzi a pajzsot, de utána a páncélzatot (HULL) már csak dörzsöli. Ráadásul a tornyokba csak BHEPT mehet...
  • Hmuda
    Csak gondoltam szólok, hátha valakit érdekel. :DDD

Bocsi az off-ért.
  • [NST]Cifu
    Danke!!!
  • Hmuda
    Nakéremszépentisztelettel. 21:15-kor a Hallmarkon a Dűne Gyermekei minisorozat második része.