X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valen
Asmodeus>

Attól még az EC elõállítása nem lesz ingyen, legfeljebb akkor, ha az EC legyártásáhhoz MINDENT házon belül gyártasz le (Silicon, Bogas, BOFU, Crystal, EC, ORE, stb.).

Igaz ekkor sincs értelme 9 Cr-ért adni, mivel megveszik 16-ért is 😊)

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

A hülye picsa megint nem szólt, a logból, véletlenül vettem észre, hogy legyakták egy Dolphinomat. Jó régen, már visszatölteni sincs kedvem...

Si vis pacem, para bellum.

Kidolgoztam a kalózhajók elfogásának technikáját Nova ID+BHEPT kombóra. Hülyén hangzik, de sokat kell mellélõni. Az ID úgyis leszívja a pajzsot. Néha egy-egy lövés a kalózba, szigorúan rövid sorozatok. Pontos célzásnál 1, max 2 lövés!!! Így sosem lesz pajzsa, lassan fogy a hull, szóval hajlamosabbak kiugrani. Este 3 elfogásra jutott 5 lelövés, ami nem rossz arány, tekintve, hogy a legjobban szétlõtt hajóért is több jár, mint az az 500 Cr, amit meg sem kapsz, ha pirate szektorban vagy. Egyszer egy TS-t 2 (kettõ)%-os hullal fogtam meg, azért pontosan 4923 Cr járt.

OFF:
Természetesen nincs harag, csak gondoltam szólok ha már adtam X-Tensiont, akkor ez nem szép dolog. Peace! 😊)

ON:
Get Ware script
Valaki próbálta már ezt a scriptet? Állítólag meg lehet vel csinálni, hogy a gyáraidból ingyen vegyék az anyagot a többi gyárad hajói. Pl: a BoFu gyárad ingyé kap BoGast, a CF ingyé kap BoFut, SPP ingyé kap Crystalt...
Azért kérdem, mert elvileg egy SPP vagy 7-8 gyárat el tud látni EC-vel. És ha ez így van akkor a maradékot akár 9 CR-ért is lehetne értékesíteni, s ezzel ugyanannyi profitot termelne, mint 1850-es Crystal ár és 23 Cr eladás mellett!
Hú ez jó bonyolult lett. 😊)
Vagy tudtok más trading scriptet, amivel ugyanezt el lehet érni?

What\'s your excuse?

Ha már elõre vagytok a sztoriban és kibéreltétek a hydrát attól a kreténtõl a bázison adjatok el róla mindent és üljetek vmi gyors hajóba amire lehet rakni jump dirvot és azzal vágjatok neki a dolognak.

Az eladott cuccok kb 1 1.5 millka
Hmuda
Rájöttem, hogy küldiket csinálni esetenként sokkal jövedelmezõbb mint kereskedni és még a rangom is növekszik. Az elõbb 3100 körüli Ec-t kellett elvinnem valahova, ahhol 23Cr-ért átvették és miután mindet leszállítottam, még kaptam extra 23000-et, ami nagyon jó kör volt.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Valen
ja, igaz, bocsánatot kérek Asmodeus-tól!!!

ilyen apróságokra felkapni a vizet 😊)

Hmuda
Lol 😄

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Én arra gobndolnék, hogy véletlen kis betûvel írhattad a nevét. 😄

Valen
asmodeus>

az a "Lenemecsekezel" mit jelent

[HUN]PAStheLoD
jó .. kösz szépen neked is meg Romeo One nak a segítséget .. hazajöttem kipróbálom :]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Rád pedig haragszom ám! Lenemecsekezel az Xtension topikban. Engesztelésül elküldhetnéd az X-Shuttle fellelhetõségét. 😊)

What\'s your excuse?

Hehe, ha én bemegyek egy Xenon szektorba a Nemesissel, akkor a Xenon K-k futnak elõlem.

Most, hogy van TL-m elkezdem belakni a Rolk's Legacyt. Már majdnem minden alapgyáram megvan. Kérdés: van a közelben max 2 jump) megfelelõ Silicon Asteroida?

What\'s your excuse?

Valen
nem , az 5 db M2-esemmel mentem bosszút állni

mind túlélte (egyiknek ment le a pajzsa 70%-ras (ezzel mentem én )

[NST]Cifu
5db M2 minuszban? 😊))
Szép eredmény, mivel futottak össze? Egy Split Jaguarral?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Valen
csak ki akartam próbálni vmit, de nem nyert, így végül visszatöltöttem és megbosszúltam az 5 db M2-esemmel 😊)

Valen

lemaradt

Valen
lehet, akkor Romeo One helyére illszd be InstCIFU

[NST]Cifu
Ez nem nekem szólt? 😊
A Xenon K-k elöl én is inkább futkározni szoktam - éppen emiatt cseréltem most le a Centaurt egy Split Dragon-ra, az már 324-el húz el....

Valen
Romeo One: Igen kellemetlen, de Én már haltam meg M6-os Centaurral csata közben (szar érzés 😊) igaz vagy 10 Xenon K ugrott rám a szektorban (175 km/h vs 300km/h) 😊)

Valen
Rusy:

A rudder optimalization-nal lehet rajta finomítani (de csak módjával) és az egeret/billentyûzetet messzirõl kerüld el az ûrhajó irányításánál 😊) (ha van Joy-od azt használd

Majd ha a keservesen összegyûjtött utolsó filléred is benne lesz a 2 millában, te is idegeskedni fogsz.
Az egyik SPP-tõl az összes pénzt elvettem, mert 4000 fölött volt a raktárkészlete, és arra játszottam, hogy mire eladja, lesz annyi a számláján, hogy újra venni tudjon kristályt.

Valen
PAStheLoD>

Annál a küldetésnél, ahol az expressel kell menned, azt csináld, hogy mikor visszamész az Elena Kho-hoz, akkor mielött beszélnél vele add el a hajóról (express-rõl) a pajzsot, fegyvert!!! ekkor lesz egy kevés zsebpénzed (400e credit) amibõl már elindulhatsz kereskedni.

Az EC-t ne a Terracorp HQ-n próbáld eladni, mert annak nincs értelme!!!

Vedd meg a Solar Power Plant-ben olcsón (9-12)
és add el a többi gyárban drágán (NE A TRADING DOCK-ban)(18-22)

A gyár vásárlás meg 1x:

Béreld fel a sektorban lévõ Mammoth/Orca/Elephant/Hercules/Albatross hajót (ugrásonként 1000-5000 EC a fuvardíj!!! (kijelölöd, odamész 7 kilcsire és "C" és "1" - "1")
utána megadod neki hogy menjen el a sektorban lévõ ShipYard-ra ("C" utána "1" - dock to --> kiválasztod a szektort (a jelenlegit) és stationt.
Ekkor odamegy és bedokkol, ekkor kijelölöd/bedokkolsz a Shipyardra, és megvezsed a kívánt gyárat.
Utána megadod a teherszállítónak "C" utána "1" go to position --> kiválasztod a sektort (ahova a gyárat rakni akarod) és a NUM 8,6,4,2 billele a poziciót a rendszerben.
Utánna átmész a rendszerbe a hajóddal és megadod a transzporternek "C" - "1" - drop to - hogy hova tegye a gyárat (szintén a Num billentyükkel)

Hát én nem tudom megszokni az irányítást, pedig jó game csak idegesítõ inkább a fejemet verem a falba...

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

?????????????
Na, akkor kezdjük elõlrõl: Azt a hajót azért kapod, hogy a tudósokat visszavidd Elenához. Nem idõre megy, de ha az AI észreveszi, hogy mást csinálsz, azonnal elveszi.
Tehát: visszaviszed a tudósokat, a csaj hálás lesz, és kapsz egy hajót, amivel már kezdheted a szállítást. Elõször csak egy szektoron belül, mert egy lassú, lepukkant bárka. Aztán feljavítod, és terjeszkedhetsz.
Kiegészítõ javaslat: Mikor kikötsz, MIELÕTT beszélsz a csajjal, add el róla a két pajzsot, és az ágyút. Lesz 400E Cr. Ebbõl már nekikezdhetsz...

[HUN]PAStheLoD
szép a the end 😛

[HUN]PAStheLoD
ehh 😄D 2 milla ide v. oda 😛
asszem kerek 1004 Creditem van 😄DD
max. ujrakezdem ..

[HUN]PAStheLoD
nem eltûnt .. hanem elvette a játék :] mivel nem az enyim volt csak vezettem ... kösz a jó tanácsokat! Majd csinálok 1-2 gyors küldetést meg reménykedek a lottóban 😊 amugy aki azt megnyerte leírhatná hogy amint veszel számot 1-bõl tudod hogy nyertél -e vagy sem ..

ha van 1 rakat lém hogy veszek gyárat / bányát .. SPP-t ?

[NST]Cifu
Úgy veszett már el M6-od, hogy te ültél benne? Mert nálam még nem esett meg ilyen. 😊

Az viszont tény, hogy az AI olykor érdekes dolgokat produkál... 😞

Ja, majdnem elfelejtettem, a kiscsaj tényleg nem hazudott, a boronoknál tényleg jól fogy az energycell!
Meg a soya husk, bár ott ki kell használni, hogy az AI hajlandó veszteségesen üzemeltetni a szállítmányozást. Ugyanis a saját gyáraimból 540-ért veszik, viszont egyetlen gyárban sem láttam 390 fölötti árakat. Ezért a Soyerymhez egyikhez sincs eladóhajóm. Egyszer láttam csak 30 egység fölé menni a raktárkészletet, amikor az elején véletlenül NO-ra állítottam a más fajokkal való kereskedést. A frász jött rám, hogy fölöslegesen toltam bele 2 millát, míg észre nem vettem...

Az áruk, nyersanyagok ára mindig attól függ, hogy az adott gyárban mennyi van belõle készleten. Vagyis ki kell nézni egy olyan helyet, ahol kevés nyersanyag van, mert ott adják érte a legtöbbet. És egy olyan gyárat, ahol sok a késztermék, mert ott veheted meg a legolcsóbban. Ezért nincsnek állandó traderoutok, hiszen az árak emiatt állandóan változnak. A nyakadon meg nem maradhat, mindenképpen el tudod adni, legfeljebb ha nincs türelmed kivárni/megkeresni a legjobb helyet, kicsi haszonnal. Az express eltüntetése érdekes, a Kingdom's End a környék legbiztonságosabb szektora. Egyszer láttam ott egy khaak clustert, mire odaértem a szektor északkeleti sarkából (!), a Boron anya/csatahajó darabokra lõtte az egészet!

Én is így szerettem volna, de a khaakok másképpen gondolták. Akkor a Mako volt a legerõsebb hajó, amit meg tudtam venni. Muszály volt, zaklatták a gyáraimat és a hajóimat. Így aztán ezzel kellett megtanulnom harcolni. Sikerült is, bár ennek elég sok visszatöltés volt az ára... De már eljutottam oda, hogy a khaak M3 csak 1 pálcikás... 😊))
Na jó, kivéve, ha szembetámad, akkor jumpdrive!

K.András
El kell szomoritsalak,nekem idáig kettö M6-ot löttek le a khaak-ok.Lehet tele volt hornet-el,de én csak pislogtam hogy leszedték.De már nem idegelem magam vele,járulékos veszteségnek fogom fel, vissza se töltöm veszek helyette másikat...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

"Randomba veszi el a cuccot amikor atkerul hozzad. Biztos vagyok benne."
Mivel a tapasztalat a legfontosabb, hiszek neked...
De lövöldözéstõl is sérülhet, ez az ellenfél backturretje miatt a saját tapasztalatom. De mondom, elhiszem, hogy a maradékot randomban veszi el. Viszont akkor qrva mákom volt, hogy a Bayamonon rajtahagyta mindkét pajzsot, és mind a négy ágyút!

cifuatwork
Én éppen ezért az elsõ adandó alkalommal vettem egy Centaurt (nem is volt eddig M4-em vagy M3-am), ezt nyugodtam lõheti akár egy teljes Khaak cluster is, esélytelenek. Persze azért a Xenon K-k elöl futni kell ezzel is 😊))

Normal.
A Paranidoknál lehetett 2-3 darabbal több, elõtte már lõttem kalózt, khaakot, és nem figyeltem, hogy paranid szektorban vagyok-e, de a Spliteknél még sosem jártam addig, csak a Discovery-s korszakomban, akkor meg ugye kis csatát kis ívben, nagyot meg nagy ívben kerültem...
És baromira megdöbbentem, amikor egyetlen kalóz után docking granted lett.
Szerintem ez utalhat arra, hogy más szektorokban elért légigyõzelmeid sokkal kisebb mértékben beszámítanak a többi fajnál is!
Ja, és azoknak, akik még nem tartanak itt: ha elfogod a kalózhajót, az SEMMIT sem számít ebbõl a szempontból, csak ha lelövöd!

ROMEO ONE:
"Szerintem nem utána, közben. Ugyanúgy, ahogy a saját hajón is damaged, destroyed egy-két cucc, ha soxor eltalálnak. Saját megfigyelés, hogy a Pirat Ship hátsó ágyúja elõbb-utóbb elhallgat. Gondolom, neki akkor destroyed. Tehát nem véletlenszerûen..."

JObb lenne ha igy lenne, de NEM

Neked bizonyitek kell, nem igeret , hat tessek:

Szval az ION DIS-nek van 1 olyan kellemes mellekhatasa hogy
nem pusztitja el a hajon talalhato cuccokat, hiaba hogy
ez lenne a logikus. De nem. Tehat a 3db. 25 MW pajzsot csak
"leszivja" de nem pusztitja el. BIZONYITEK: sajat hajodat
sutogessed fel oraig ION DIS-sel. Semmi sem fog rajta
megserulni. Kiprobaltam.

Nomost ha szemfules vagy es abban a pillanatban kinyitod a
target infot amikor nullazodik a pajzsa elkaphatsz 1 olyan
pillanatot amikor azt latod hogy a hajo meg az ellenfele
3x25MW, majd azonnal valt a kep, a tied, de mar nincs rajta
semmi. Randomba veszi el a cuccot amikor atkerul hozzad.
Biztos vagyok benne.

KISVIKU:
"Lehet esetleg M1 és M2-es hajót is elfogni így?"

M1,M2,M6 ot nem lehet elfoglalni, a hivatalos magyarazat
az erre hogy tobb fos szemelyzet van rajta, tehat nem 1
ember donti el hogy katapultal-e, ezert mindig marad
legalabb 1 HOOS aki kitart az utolso percig

Kolb.
Hmuda
Kösz a válaszokat. :-)

"A komolyabb csatához legalább egy M3-as vagy M6-os hajó illendõ..."
Én M4-el dogfightoltam a legjobbakat. Csak a kicsi pajzs miatt nagyon észnél kell lenni. Mindig hátsó légtérbõl támadni, közelrõl lõni (300-600m), nem hagyni kifordulni, és a strafedrive is javasolt. És sohasem harcolni kettõnél több ellen!

cifuatwork
Milyen nehézségi fokozaton? 😊
Én Normal-on játszom, és nekem a lent leírt mennyiség kellett...

Pont fordítva tapasztaltam. Paranidoknál 4 vagy 5 kalóz TS, Spliteknél 1 (egy!) db kalóz TS elegendõ volt ahhoz, hogy dokkolhassak.

Egyrészt fejlõdik a harci rangod, másrészt pedig annál a fajnál a rangod, ahol lelõtted. És talán sokkal kisebb mértékben a többinél is, mert nekem a split rangom is nagyon-nagyon lassan, de fejlõdik, pedig nem is emlékszem, mikor jártam náluk utoljára...

"Ja es a genyo program miutan a pilota katapultalt,
VELETLENSZERUEN elpusztitja a hajon talalhato
cuccost"
Szerintem nem utána, közben. Ugyanúgy, ahogy a saját hajón is damaged, destroyed egy-két cucc, ha soxor eltalálnak. Saját megfigyelés, hogy a Pirat Ship hátsó ágyúja elõbb-utóbb elhallgat. Gondolom, neki akkor destroyed. Tehát nem véletlenszerûen...

Elõször a Mako ID+GIRE variációt próbáltam, de nekem legjobban a 2BPAC+2APSG jött be a Bayamonnal. Ezzel kb 60-70%-os elfogási arányt produkálok. (A többi lelövés.)
Általánosságban olyan fegyverkombinációt érdemes használni, ami többet szed le a pajzsból, és kevesebbet a hullból. Ez nemcsak hasznosabb, mert jobb állapotú hajód lesz, de az AI hamarabb kiugrasztja a kalózt.

A hajók elnevezését egyszerûen megoldottam:
Azonos feladatkörre ugyanazt az általam optimálisnak ítélt típust használom
Romeo Vulture 05
Eladóhajó az 5. számú gyáramhoz...

Meg kipróbáltam a Novát is. Az megnyugtatott, hogy a Khaak M3 nem intézett el egyetlen lövéssel, de az egyik kedvenc, és igen hasznos szórakozásomnak befellegzett. A kalózhajók elfogása. Gyakorlatilag 100%-os lelövést produkálok, akármilyen óvatosan lövöm õket, hamarabb kipusztulnak, minthogy rájöjjenek, hogy õk nekem akarják adni a hajót...

[HUN]PAStheLoD
újabb láma kérdés :]

már sikerült elérnem hogy ne diavetítés legyen a game (win reinstall) aztán most már a roncs kaput kell megkeresni de odamegyek és bumm 😄
aztán pénzem meg nem van 😞
mikor mondta a TerraCorp alelnöke .. az a Elena Kho hogy vigyek EC-t mer az mindig kell a Boronoknak .. vittem minden pénzemért .. de nem vették meg 😞 szal rajtammamardt aztán meg még azt az Expresst el is tüntették szállítmányostul .. na szal így állunk :]]
aztán megpróbáltam a Traininget .. az Economy-t van pénz csinálom amit mond .. aztán egyszercsak ellhalgat az Inspektor .. és nem jön több csinálni való .. lényegtelen gondoltam majd lesz vhogy ... van ott 250000 Cr-em de ez a gyárvásárlás nem tiszta dolog nekem .. majd holnap nekifutok még 2x 😄

Kipróbáltam Xai-t. Azonnal elõhozott egy 1.0-ás problémát, hazavágta a joyomat. Igaz, hogy alaphelyzetben rángat, de legalább jobbra csak 30-50%ig lehet kitéríteni. Csak a winfos újraindítása segít!!!
Szóval ledúrtam, így sem az igazi, de legalább harcolni lehet...

Valen
most is fainul mûködik nekem , pedig még csak nem is eredeti amerikai

Tûkön ülök már, hogy mikor érkezik meg szeretett kis X2-m... 😊
Na és akkor fogom újrakezdeni, azt garantálom,mert akkor már fainul fog mûködni....