6542
-
kisviku #3941 A dokkolgatás valóban macerás....egy ideig.
Én gyorsan hozzászoktam, de a Docking Computerrel már nem is oly' nehéz.
GHEPT-et csak a Spliteknél találtam én is. -
kisviku #3940 Hmmm, érdekes. Nagyon érdekes amit mondtál.
A Dragon-t meg kipróbálom. -
Asmodeus84 #3939 Miután a láma Khaakok elvétik a bolygót, távolodj el az anyahajótól. Ha visszafordulsz akkor a forgó potrohában látni fogsz ilyen... nem tudom miket. :) Valamilyen generátorok, ezeket kell kilőni. Meg is vannak jelölve célként. Legbiztosabb módja a kilövésüknek ha megállsz és megvárod még eléd nem kerülnek. Kergetni őket veszélyes, mert annyi minden forog, hogy nagy eséllyel nekimész valaminek és pápá. Ha megvan újra odasasszézol az oldalához. Ha az is megvan akkor spuri. Személy szerint rögtön elugrotam a szomszéd szektorba, fölkaptam a Centaurom és mentem vissza bunyózni. :) -
Romeo One #3938 Én is fogtam be kalóz TS-t szállítani, de ez csak szükségmegoldás. Mire feltunningolod őket, abból kijön egy rendes TS is, és az nem 800-at visz. Két előny: 1, akármilyen keveset visz, ingyen van. Veszélyes környékre is jó, a toronyba BPSG-ig mehet! -
#3937 Én is most álltam rá a foglalósdira, amíg a gyáram termeli a pénzt. Már el is kaptam két kalózhajót (símát) akik nyugis tempóban menetelnek a hajógyár felé eladásra (bár lehet, hogy felrakok rájuk Trading cuccot és elküldöm őket dolgozni). -
Romeo One #3936 "...Hogy a bús pi*ba lőheti le egy darab Pirate Ship a 250 MW-os pajzsú korvettet?..."
Könnyen. Kipróbáltam egy Cluster ellen a Centaur automata harcát. Mit mondjak... Szerintem az autopilot a "Hogyan ne lőjük le polgárháború esetén az ellenséges oldalon harcoló legjobb barátunkat?" című pamflet alapján működik.
Szerintem: beméri a célpontot, aztán ráhelyesbít x tengelyen (hajó saját viszonyítása szerint). Ráhelyesbítene y-on, de a célpont addigra már elmozdul, új mérés, új x tengely, új elmozdulás új mérés,... stb. Nekem ezt játszotta percekig. Gyakorlatilag csak azokat lőtte le, amik a tornyok elé kerültek. Szvsz emiatt jobb a Dragon, mert ott két ágyú van tornyonként, az elsővel meg lövéshez sem jut, ha rajta múlik... -
Romeo One #3935 "...Vagy ha nincs más választásom, akkor milyen kezdőhajót ajánlotok kalózaprításra?..."
Én Boron Makoval kezdtem. Nem volt több pénzem. Aztán lőttem magamnak egy Bayamont (is), azzal folytattam. 2 APSG + 2 BPAC, ideális capture fegyverzet. Sokkal több hajót fogtam el, mint lőttem le, ez anyagilag rendkívül előnyös megoldás volt. Jóval később lett Novám, a BHEPT miatt kevés capture, sok kill. Szombat óta Centaur, csak kill.
Mert ugye bejelenti a manus, hogy kiugrik, enyém a hajó, de mire kékre váltana, a tornyok szarrá lövik. -
#3934 En meg ezt a kuldit nem ertem :(
Sikerult vegre egyszer raszallnom, erre aszondja a muki, hogy elbasztak, tunes onnan. Elmegyek, harcolgatok, aztan game over... Mit kene csinalni? -
Romeo One #3933 Akela valóban argon, de a gyár split. Próbáltam. Ha nem találsz baráti rendszerek Equipment Dockjában, akkor muszály lesz velük kibékülnöd... -
Romeo One #3932 Na, megvettem a Centaurt. Hát mit mondjak. A felszerelése elég macerás, mert a nyugati Argon rendszerekben gyártanak ugyan GHEPTet, de azt egyik EqupDockban sem árulják. Még jó, hogy pajzs volt pluszban... Végül valahol a Spliteknél leltem GHEPTetED-ben. Szombaton meghalt a joyom, billentyűvel katasztrófa volt a fordulóharc, szerencsére rá egy órára már a Centaurban ültem, a 10.49-es kormányozhatóságnak meg mindegy...
Az M5-össel való macera is elég idegesítő volt az elején, de aztán kárpótoltam magam. Beugrottam Presidents Endbe, és pofára megtámadtam egy szép nagy Clustert. Egy élmény volt szembemenni, és lőni, miközben biztonságban ültem 250MW mögött. 70%-ra tudták lenyomni, pedig az M3-at és még vagy 2-3 M5-öt tarannal nyomtam le, és rakétáztak meg lőttek folyamatosan. Király...
Ja, és két perc alatt felülbíráltam a Salvage Ins. fölöslegességéről szóló meggyőződésemet. A dokkolgatás rohadt macerás dolog... -
#3931 De megis mit lojek? :)
Forog az egesz, meg jonnek a lezerek, tarsaim meg magyaraznak, hogy a helyukon vannak... :| -
kisviku #3930 Volna egy kérdésem.
Lehetséges-e, hogy egy szabvány Pirate Ship elpusztítson egy Paranid Nemesis M6-os hajót?
Én úgy veszem észre, minél tovább játszom, annál hülyébbek lesznek a hajóim. Egy Nemesis GPSG-vel és két BPSG-vel nem egy rossz hajó.
Hogy a bús pi*ba lőheti le egy darab Pirate Ship a 250 MW-os pajzsú korvettet?
Ez majdnem olyan volt amikor a három M2-es hajómat, amik persze egymás mellett voltak, lelőtte 10 db Xenon L.
Érdekes, nemde?
Bár már nem idegesítem magamat, egyszerűen veszek egy újat és leszarom, csak hát ha én vezetem őket, akkor meg sem tudnak közelíteni...
-
#3929 lőni, aztán berepülni a jelzett ponthoz, aztán lőni unknown objektet, aztán megint berepülni jelzett helyre, aztán menteni :)) -
#3928 Omicron csatanal mi a teendo? Odarepulni az anyahajohoz, aztan? -
#3927 Jahogy hasznalni kell a jumpdrive-t.
Kezdek biztos lenni abban, hogy a kuldeteseket csinalo sracoknak egeszen mashogy jar az agyuk, mint nekem. -
#3926 Hmm. A Hydras kuldit csinalom, Saya eppen adna a coordinatakat, de nem adja. Megvettem a Hydrat, beultem, beszelgetnek Sayaval, de csak annyit mond, hogy var ram itt.
Most mit kene csinalni? :) -
#3925 Tenyleg, az marha idegesito, hogy csak annyit lehet tudni a hajorol, hogy x db hajo megy bele, hogy milyen azt mar nem...
Akartam a Pythonomba felvinni 1500 ec-t, erre nem akart dokkolni a delfin...
Masik. Remelem a kov patchben javitjak az autopilotat, mert neha botranyos. Kb 10* haltam meg miatta. Masik amit nem ertek, hogy egy zsufolt szektorban megallok kozepen, a kereskedok meg sorra kenodnek fel a szelvedore... -
#3924 Ja az Ore Collektor automatán aktiválódik, ha egy szétlőtt aszteroida darabot (ore, silicium,nvidium) darabot akarsz felvebbi a már korábban írt formában :) -
#3923 Én Split Elephantal cirkálok, a többi 5 M2, 5 M1 és 5 M3, 4 TL hajóm a 3 fő bázis szektoromban van.
Ha harcolni kell (Xenon, Khaak), akkor Odysseus-t használok, egyébként a Split Elephantal nyomulok, mert nagy raktere van, gyors, és minden kis hajó tud benne dokkolni :), a harcra meg elég az a pár HEPT :), a hajóban van 1 Teladi Vulture, 1 Paranid Hermes, 1 Paranid Pegasus, 1 Argon Nova
Cuccost igy tudsz begyujteni:
Becélzod a tárgyat, elindulsz felé, s mikor 300-400 m-re vagy tőle, az "o" betüvel kinyitod a rakteret (mondja hogy "cargo bay open, shield down), ha sikerült, akkor mondja, hogy "Cargo bay seized one ...." vagy vmi. hasonlót és a pajzs újra maxon lesz. Értelem szerüen csak rövid ideig praktikus csata közben kinyitni a rakteret :))
-
#3922 Rajottem kozben. Tobbi kerdes meg all :) -
#3921 Merthogy gondolom azzal kene. -
#3920 Hogy lehet ezeket a dolgokat begyujteni? Hiaba nyitom ki a cargot. csak nekimegyek.
Az ore collector melyik gombra indul? -
#3919 Hulye kerdes, de megis: ti mivel szoktatok "cirkalni"? En most egy Pythonnal, benne van egy Barracuda. (nagyon bejonnek ezek az allatnevek) -
#3918 Split Piton.
Hm. Szoval szedjek fel valamit. Kiraly, mert mar regen nem ott vagyok, mehettek vissza keresgelni :D -
#3917 fb=db -
#3916 Miután szétlőtted, lesz ott 3 fb unknown objekt, amelyeket fel kell szedni :)
PPC elsősorban, esetleg oldalalnként lehet 1-1 db HEPT is.
pl. előre: 2 GPPC + 1 GHEPT vagy 2 GPPC + 1 GPSG
attól függően hogy melyik fajta M2-ről van szó :) -
#3915 Hat kicsit voltam ideges. Csinalgattam azt az asteroidos kuldit...
Vegul is 4*re megcsinaltam. Aki kitalalta ezt a szkenneljunk, mikozben egy hadsereg uldoz minket, azt... hmmm.
Szoval az inkvicio ahhoz kepest szeretetotthon lenne...
Kerdes: megkerestem, szetlottem, szoltam a hajonak, 10 perce nem tortenik semmi. Mit kene csinalnom?
Masik: Milyen fegyvert erdemes szerelni egy M2-re? -
#3914 Zeenoo:
Ilyen perspektívában inspectálva a leírásodat valóban átláthatóbb formába öntötted a dolgot, elismerésem.
Igaz, személy szerint jómagam nem is foglalkozott azzal, hogy ha eladok az Expressről mindent v. nem, akkor milyen formában változik a kapható Mercury fizikai állapota -
#3913 Kedves Valen!
Természetesen nem ez volt a célom, és az ötlet sem az enyém, SZERÉNY személyem mindössze abban hivatott az elismerésre, hogy emészthetö formába öntöttem a rengeteg töredéket ami belöletek az "öregekböl" kipotyogott! -
Zombye #3912 Hát mért nem ezzel kezdtétek!!! -
#3911 NEM, teljes istennek :)) -
Zombye #3910 A főszálból már csak az "omikron csata" van hátra. Így már a különböző állomásokon lehet kapni a khaak hajókhoz tartozó infókat. Mondanom sem kell, nekem most sem adják oda. pedig már Ace 3th Grade vagyok.
Lehet, hogy a legjobb rangon kell lenni egy adott fajnál pl Argan Hero Of The Federation, vagy Honored Strong Arm Of Ronkar?
Passsz.
Most egy perenid csávót hurcibálok fuvaronként 60-70 eyret penget.
De ez a khaak miyéria már bosszant!
Minek kel lenni? 2/3 istennek?!
-
#3909 A szandek a fontos :) -
#3908 Zeenoo:
Nem akarlak megbántani, de nem sikerült a spanyol viaszt feltalálnod
-
#3907 köszi és tényleg ne fogjatok vissza magatokat:) -
#3906 'reggelt mindenkinek!
Egy kis helyzetelemzés KEZDÖKNEK:
(1)version:
Taxi küldetés után (amikor a tudosokat kell átfuvarozni a Terrakorp HQ-ra) kapnk 1 Argon Mercury teherhajót, elég használtas állapotban.
Shield nincs, Hull 77%, Laser nincs, Speed 44m/s, Pénz kb 26ezer credit.
Ekkor a javitási költség: 19780 Cr, engine tuning90m/s-re 5468 Cr. Maradt 1400 Cr, vagyis éhenhaltál és a hajó lassu és nem képes önálló tevékenységet folytatni!
Ez nem nyerö Verzió
(2)version:
Mielött a HQ-ra dokkolsz szabaditsd meg a taxit mindenétöl ami mozditható. Elad pajzs és fegyverzet egy equipment depotban.
Ekkor lesz kb 400000 Credit zsebpénz.
Ebböl kell feljavitani a Mercuryt.
Hajó javitása: 81700Cr
Engine tuning: 22792Cr
Szükséges szoftverokkal történö ellátás után marad kb 253 ezer Credit. Azért ebböl már lehet kezdeni valamit
Lehet gyüjteni az elsö gyárra!
Egyenlöre ennyi. A többit majd alkalomadtán.
Bocs a hosszúságért!
Ha valaki tud még hasonló okosságot bátran irhat
-
#3905 Az SPP, Wheat Farm, Telladium Factory, a különféle bányák és társaik azért előnyösek, mivel csak egy dolog kell hozzájuk (az SPP-hez ugye Crystal, míg a többihez EC). A Crystal Fab-hoz viszont 3 (EC, Silicon Wafers és az adott faj kajája)...
Amúgy a jelenlegi gyáraim közül mind a mai napig a Kingdoms End SPP-je a legjövedelmezőbb... -
#3904 Rajottem, hogy a nagy zseton a "nagy" dolgokban van :)
Amugy szerintem az elejen nem SPP-t meg banyakat erdemes nyitni, hanem crystal fab-okat kulonbozo helyeken. -
#3903 Egy próbát megér, a kalózok amúgy sem szoktak belekötni üres teherhajóba. -
#3902 Az meg nem hiszem, hogy jó hatással lenne a pajzs nélküli Mercurymnak. Na akkor marad a jó öreg kalózhajsza.