X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van jelentõsége, hogy az 1.0 - 1.1 - 1.2 sorrendet betartsd, vagy 1.0-ra mehet 1.2 rögvest?
A hétvégét wintelepítéssel és recoveryvel töltöttem...
😞(((((((((((((((((((((((
Viszont a voice-probléma: nem elég a util-könyvtárban lévõ wmizé.exe, nekem csak akkor szólalt meg, amikor felraktam a komplett windows media player 9.0-át. És azóta vígan szól, ACEMCP mellett is.
Ja, és már elfelejtettem, van egy 1.2 fixedexe, ami csak exe, meg van egy 1.2 kompakt is, ahol nemcsak az exe van, hanem mellette a dat, meg ilyen fájlok is. Melyik a jó?

Si vis pacem, para bellum.

Valen
régen volt 1x 72 Mb-os az 1.0 idején, de attól mindig kifagyott egy idõ után a gém 😞(

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Mekem jelenleg 83 (!) megás a savegamem....

Valen
gvarga12:

tedd fel az 1.2-es cracked patchet 😊)

nekem kezdetben 20-25 Mb volt most 60 Mb körül van

Valen
kipróbálta már valaki a Gate Maker scriptet ???

Húha tényleg igazad van.
Ezek tényleg jönnek vissza, kiba*ott Xenon-ok.Na de sebaj, egyesével jönnek, eddig 3 csatahajóm van a szektorban kb 20 db M3-as fighter egy TL, mert építek, de úton van még 3 db M6-*os is.
Plusz telerakom (rakok pár darabot) a Lasertowerekbõl a kapu mellé csak hogy abszolúte király legyen a védelem.
Aztán gondolkodom még M1-es hajón is hogy behozom, mondjuk mégy vagy 30 fighterrel.Ennek már elégnek kell lenni....
Már így is biztonságos, de tudod nem akaorkproblémát ha elmegyek kalandozni valamerre és nem vagyok a szektorban.

Valen
NEM tudod megadni sajnos 😞(

Valen
Boron hajót Boron rebndszerben 😊)

pl. Kingdom End's ben (térkép az oldalamon 😊)

vegyél inkább UPS-t 😊)

A jumpdrive és a transporter alap dolgok!!!

Transporter másik hajódra (már ha van), amelyiken szintén van transporter, 5 km-es távolságon belül át tudsz teleportálni, át lehet szálni 😊)

Jumpdrive: EC ellenében a hajóval bármelyik rendszerbõl bárrmelyik rendszerbe tudsz ugrani (nem kell a kapukat használni 😊)

lipovics
Lenne meg par butus kerdesem: jump akarmi mire jo?
Masik, van a discoverym, szeretnem ravenni, hogy amig en kereskedek, o is kereskedjen.
Erre csak akkor van modom, ha csinalok egy sajat gyarat es azt adom neki home-kent? (kene best buy locator is, csak nemtom merre keressem)
lipovics
Koszonom a valaszokat 😊
Eleg korrekt, elnezest, ha picit agresszivebb vagyok, de van mentsegem.
Kb a mai nap 15 aramszunetet sikerult atelnem, mondhatom eleg felemelo elmeny, ha eppen irsz egy 4 oldalas kommentet es kozben ...
Ket het mulva veszek ulyen apc-t v mi a neve 😊
Boron hajot merre nezzek?
Jó, jó, jó, tudtam hogy félreértesz, sajnálom.

Kérdésedre válaszaim:

Transporterek: Argon Mercury, jó hajó kb 1500-as raktér (full tuning) max sebesség 110-130 között, egy lézerágyú hátra.Mindent elbír, még az XL-es rakományokat is.Kellemes vezetni is.
Argon Express: Gyorsabb mint a Mercury, raktere a fele és nem lehet bõvíteni, viszont cserébe kétszer olyan gyors, hátsó lézerágyú szintén megvan.
Boron Dolphin: Ha fullra húzod ezt a hajót, akkor elképesztõen nagy a raktere,3000-es, amely vetekszik egy romboló vagy TL hajó rakterével.Lassabb, mint az argon hajók de a raktér az nagy királyság.
Azért ezt a hármat írom le, mert elég sok oldal lenne egyrészt, másrészt meg úgyis argon szektorban kezdesz, így ezekhez jutsz hozzá legközelebb.

Bánya: Egy Ore Mine Argon Prime-on 141 ezer credit.Azonban - mint mindenhol - vannak járulékos költségek is. Itt elõször, venned kell a hajódra egy Mineral Scannert, amellyel miután befogtad az aszteroidát megméred a "sûrûségét" (yield). Ez a szám minél nagyobb,annál több ércet vagy szilíciumot fog kibányászni adott idõ alatt.
Egy ilyen eszköz 20-30 ezer, bármelyik Equipment Dock-ban rálelsz. Aztán, nem árt némi EC-t Energy Cell-t venni, hogy elkezdd a kitermelést. Ez max 5000 egység lehet a bányában, tõled függ mennyiért szerzed be. Ha jobban megy már, érdemes vagy a transporteredet tuningolni vagy egy két olcsóbb hajót venni bele védelemnek. Esetleg lehet Lasertower-t is, de az nagyon drága és általában két három darab kell (185 ezer credit) Innen már egyenes az út, jön a lé, veszel még egy transportert és így tovább.

Remélem segítettem és mégegyszer ne haragudj.Szorri....

Valen
Kisvuk:

Pontosan 😊)

Lipovics: pedig csak 1-2 oldalt kéne visszaolvasni!!!!
1. amit kapsz add el, vegyél inkább Boron Mantát
2. Sokat, ugy 500k körül.
3. Ne Mine-ban gondolkodj, hanem SPP-ben (Solar Power Plant-ben), olcsóbb, nagyobb profit 😊)
4. szedd le az 1.2-es cracked patchet az oldalamról 😊)

Eltelt öt perc és csak most esett le mit mondtál.... 😊
Ezek vissza fognak jönni, hogy benépesítsék a szektorukat?
Mert akkor egy halk a pics*ba csúszik ki számon, mert most terveztem telerakni gyárakkal....hát akkor vihetem a flottát is oda.

Miért, csak nem olyan is van benne? 😊
Arra azért felkészülök.... mivel õk jönnek "látogatóba" nem én megyek, ezért hasonló fogadtatás vár rájuk,csakúgy ahogy õk fejezték ki vendégszeretetüket.

lipovics
Ha azt megmondod, hogy melyik oldalon vannak az infok, akkor jogosan elvarhato, hogy ne kerdezzek. Nem kell pontos hozzaszolas szamot adni, csak egy kb erteket 😊
Azert sztem nem korrekt elvarni tolem, hogy ket napot a hozzaszolasok olvasasaval toltsek 😊

Par kerdes:
Az elejen melyik transporterre erdemes gyurni?
Az amit kaptam mar fel van tunningolva, lassan ideje lenne valtani 😊
Mennyi penzt erdemes gyujtogetni az elejen? Olvastam, hogy banyat kell nyitni, ennek erdekelne a koltsege (meg, hogy milyen eszkozok kellenek hozza)
Valen
Kisvuk:

Grat, bár csak Odysseussal is meg lehet csinálni 😊)

aztán várd a XENON népvándorlást Omicron Lyrae-en keresztül 😊)

Valen
lipovics:

ha elmentetted a 2. missió befelyezése elött gémet, akkor töltsd vissza és mielött csajnak üzennéd, hogy meghoztad a tudóst, ADJ EL A HAJÓRÓL MINDENT (FEGYVER+PAJZS) , mert küölönben k*rva sokáig kell ingázni a kereskedéssel pénzszerzés miat !!!

Leet,hogy át kéne vennem Valen-tõl a tanítóbácsi szerepet és segíteni, de inkább javaslom, hogy olvass vissza egy kicsit, mert nagyon sok mindent megbeszéltünk már...

Köszönöm.
De egyébként meg azért nem lehetne csít még "soft-csít" sem, mert sajnos elég primitíven oldották meg a bagy hajók irányítását. Jó, ha meg bonyolultabb lenne, akkor meg az lenne a bajom.... 😊
Visszatérve, viszont ha nem te irányítod akkor is miért repül olyan bután? Most nem akarok én itt negatívumokat felhozni, nem az én stílusom, és egy játékot úgysem lehet tökéletesre elkészíteni. De mondjuk, ha legalább a csatahajók és a többi nagy hajók máshogyan támadnának, manõvereznének mint a fighter-ek az jobb lenne.
Pl, anno volt a Rebellion c. játék, gondolom sokaknak ismerõs. Tudom hogy az stratégia, de ott lehetett a hajókra tiszteket rakni, és különbözõ tiszti rangokba helyezni.Ezáltal lökést kapott a hajó irányítása, a tûzereje, ügyessége stb.
Az X egész más, tudom jól, de ötletnek nem lenne rossz.
Itt például ugyanattól féltem, amit az X-ben és az X-tensionben megtapasztaltam, hogy lehet hogy különbözõ formájuak, raktér,sebesség,stb eltérõ a csatahajóknál, de ha megnézitek, mindnek szinte 144 ezres a lézere max és 625 Mw-os a pajzs. Jó tudom, van 500 megás és 750-es (ld.:Teladi Phoenix).De ha még különbözõbbekké tennék õket, hogy legyen több ágyú,mittomén nagyobb hangár, stb (nem jut most más példa eszembe) az még izgisebb lenne.

Visszatérve a csatára. Azért megizzadtam rendesen, ezt bevallom, nem szégyen. Lehet hogy mákom volt mert nem egyszerre rontott rám mind a hat, hanem egyszerre "csak" három jött. Ja és nagy problémám volt, hogy csatahajót nem tudom Wingman-nek alkalmazni, hogy egy egyszerû billentyûkombinációval már támadjon is. Fighterek lehet dögivel, akár ötvenet is, de nagy hajót nem.

Mindjárt befejezem. Másik verziókban sem lehet kiadni parancsot nekik, hogy ûrállomást támadjanak?
Befejeztem... 😊

shipyardot még nem próbáltam, de szvsz lehet.
még csak nézegetem a script editort, és mivel nincs, vagy legalábbis, én még nem találtam leírást, így csak próbálgatással tudom megnézni mi muxik, és mi nem.

gvarga12
Hali
Már megint szarakodik most nemtudok visszatölteni még a LOAD képernyõ sem jön be nyomok egy entert a LOAD-on és kivág a desktopra ha kitörlöm a saved gameokat a fõkönyvtátából akkor bejön a LOAD képernyõ de tudok csinálni semmit. ja 1.1 es patchom van fent, igen egyesével már megpróbáltam a saved gameokat berakni nem megy most fogom újra felrakni a gameot 😊 ja nektek is 23 Mb körüliek a sav-ok ?

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Ha beteszed a shipjardot akkor azt is meg lehet venni mondjuk az argon shipjardokba? Mert nem szeretnék csalni anélkül érdekesebb de mozgatja a fantáziám egy saját hajógyár fõleg ha feleannyiból lehetne legyártani egyet.
akár legyen az 100H azért van a seta.
lipovics
Megcsinaltam az elso ket kuldit, van egy transporterem.
Par lama kerdes:
-mit erdemes venni ra (kereskedni akarok, harcolni egyelore nem)
-40.000 penzem van, hol erdemes elkezdeni kapirgalni a gesztenyet?
-Hogyan kell banyat nyitni?

(nimot levettem, hang problema meg mindig van, okat most mar tenyleg nem tudom)
bocsi, de ezt viccnek szántam!
meg kíváncsi voltam hogy néz ki belülröl
a script editorral szórakoztam, és betettem a shipyardba hogy meg tudjam venni 1.5m
sajnos fegyvert nem adtak hozzá,
be lehet tenni a fegyvereket is az equipment-be, de csak 0 bd-ot tudtam eddig összehozni
de egész jó hajó lenne.
van egyébként x-shuttle is.
még 1x bocs mindenkitõl

hogy lehet ilyet beszerezni?
vagz csak csit?
Hogy szerezted???
BaLeeX
De dúúúúrva!

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ha valakinek még nem lenne khaak m3-sa, akkor itt 1 belsõ kép róla :-)

K.András
Probáld meg nimot leszedni lehet az kavar be.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

lipovics
Igen, van fent Nimo is. Lehet ez okozza?
De az az erdekes, hogy csak par rendszerben, de ott permanensen.
Windows media codeket installáltad amikor felmászott a játék?
lipovics
Okes, ez rendben van. Hang problemat valaki vagja?
Mindenképp érdemes, mert ennél kapsz egy szállítóhajót 'örökbe'. Show Mission Briefing-gel újra megnézheted a küldetésleírást, ez ott van vhol a player menüben.

lipovics
Hat oda az van irva, hogy menjek a vilag vegere, de a csaj amikor elmagyarazza a kuldit meg elzavarna ket helyre, es az nincs benne a Message logban.. :|
K.András
A massage logban mindig le van irva mit kell csinálni hova kell menni.Hangra tippem sincs.

lipovics
Megcsinaltam az elso kuldit, most kene egy tudost furikaznom.
Ezt meg erdemes megcsinalni? (ha igen, hol kell felvenni, mert nem talalom azt az allomast)
lipovics
Van valakinek vmi megoldasa a hangproblemara?
Nezegettem az X2 honlapjat, egy budos szot nem irnak rola.
Annyi a lenyeg, hogy nehany rendszerbe valami miatt elviselhetetlen zaj jon hang helyett.
Boron Power
Én a Xenon szektorokat egy db Boron Ray-el írtottam le. Elõre tettem 3 db GPPC-t, és úgy manõvereztem, hogy a hátuk mögé kerüljek a hajóknak, így max. egy sorozatot kapok, amíg mögéjük fordulok. Ha már ott vagyok, olyan távolságot kell tartani, ahol az õ hátsó ágyúi nem érnek el, viszont az én 3 elsõ ágyum lõtávolban van. És így szépen sorban elpusztulnak, manõverezni pedig nem kezdenek, ha már mögéjük álltam.

A Khaak-ok ellen ez már nem megy, a hátsó ágyúik messzebb visznek, és igen durvák. Az M2-esek szétalázzák a fejem.

Kisviku Grat.

De.

A Strafe Drive plane az 1.0-val gyakorlatilag soft-cheat.
Azert mert hivatalosan is elismert hogy amikor a strafe-
drivet hasznalod akkor:
-Sokkal nagyobb sebessegre gyorsulhatsz mint amit
tudna a hajod (1.0).
-Az ellenseges agyuk NEM tudnak befogni (BUG?).
-Az ellenseg SOHA sem hasznalja ellened.

Bocsi.
K.András
Ja és grat 😊))

K.András
Fel kell raknod tárhelyre a képet utána tudod beszurni.

SIKERÜÜÜLLTTT!!!!!!!!

Úristen de örülök!
Képzeljétek el, nem is kellett semmi változtatás, stb a hajókon, hanem eszemboe jutott hogy van Strafe Drive Device-m. Azt hittem megõrülök, mikor látom hogy milyen hasznos!!
6 darab Xenon K-t 3 db Xenon J-t és a Xenon Space Staiont is kinyírtam!!! És mindezt a Paranid Odysseusal és a Boron Ray-el!!!

Nagyon boldog vagyok.Köszönöm a segítséget.Mellesleg csináltam képeket, hogyan tudom ide beszúrni? Mármint a csatáról és a szétrobbanó Xenon rombolókról....

[NST]Cifu
Igen, emiatt nem árt az utánpótlás... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Jaj még egy dolog, csak most olvasom amit írtál a pajzsról.
Tehát bigyek magammal plusz 1-2 darabot? Ha lelõvik õket, akkor automatikusan installálja?

Köszönöm neked is András.
Az aknákat még nem próbáltam, de igyekszem megnézni, mit tudnak....

Hmmm, köszönöm, megpróbálom.
Ion ugyan van a titánon jobb és bal oldalt, de így sem nagy az esélye szegénynek...

Valen
esetleg elõre tehetsz 2 db GPSG v. 3 db GPSG is 😊)

Valen
Odysseusra nem megy ION , de a lenti konfigú Odysseusomat még nem lõtték le soha

Valen
trükk/tipp:

csak Odysseus-al menj, no wingman/other ship!!!!

Odysseus fegyverzet:
Elõre: GPPC GPSG GPPC
Jobbra: GPPC GPSG GPPC
Hátra: GHEPT BPSG GHEPT
Balra: GPPC GPSG GPPC
Fel: BPPC BPSG BPPC
Le: BPPC BPSG BPPC
5 + 2 v. 3 125 MW shield

Taktikám:

mivel gyors vagy, frontális támadás az elsõ Xenon K felé, utánna 3 km-re tõle fordulás jobb v. bal irányba kb 60 fokot, utánna megállni és visszafordulni rá, utánna annyi gáz, hogy mindig mellette legyél (ha 1 Xenon K-val többbet foglalkozol 10 mp-nél, akkor már régen rossz 😊)

K.András
Szerintem ugy szereld fel a gépeket hogy egy turretbe két ppc egy ion,a titánnál is csak ott nem minden turretre megy fel az ion.Igy talán nagyobb esélyed lesz,vagy esetleg probálj meg bevinni egy jopár darab aknát is hátha hasznát veszed bár ugy hogy be van lassulva igen nehéz lesz aktiválni.