6542
-
Szeesz #6342 Most telepítéskor vettem észre egy apróságot, amit nem tudom, hogy számít-e...
A telepítő a játékot alapból az "Enlight" könyvtárba akarja tenni. Tehát Észak-amerikai/USA változat van meg.
Az update-eknél amikor 1.5-re akarom javítani, a javítócsomag a játékot alapból úgy veszi, hogy az "Egosoft" könyvtárba van a játék telepítve, ami az európai változatra utal.
Az Egosoft honlapjára felmentem a letöltésekhez, de ott az 1.5-ös javításból egyetlen verziót ajánl fel [míg a többi esetében ki kell választani, hogy európai, vagy amerikai változatot szeretnénk]
Eddig feltettem az összes javítást, amit az Egosoft oldaláról le lehetett szedni [Update 1.2-tól 1.4-ig, utána 1.4-es NoCD , majd 1.4-es script Update, végül az 1.5 update.]
Majd a bónusz CD-t a játék gyökérkönyvtárába. Amit innen szedtem le:
http://thepiratebay.org/torrent/4058428/X2_All_In_One_Bonus_Package_%28v1.04.01%29
Szóval remélem tényleg ez a bónus CD, mert máshol nem találtam meg. -
Szeesz #6341 A fene, hogy nem lehet utólag szerkeszteni a hozzászólást...
Hogy tudom a pilótát egyik hajóról a másikba pakolni?
Azt már próbáltam, hogy vettem új kereskedő hajókatfullosan a régiek mellé. [Legalábbis 90-95%, hogy azokat már 25-ös pajzzsal vettem. A többi tuning meg nálam alap olyannyira, hogy még a harci hajókra is képes vagyok feltenni a Trader MK1-et és MK2-őt is.] De ezek sem akarnak előlépni UT-vé. [Max talán az egyik előzte le az egyik régit. Azt, amelyik megragadt SZT szinten.] De a pilóták nevét és szintjét ezeknél sem írta ki addig, amíg nem indítottam el az UT parancsot.
A szektorba küldés meg 100%, hogy meg volt, mert most is az univerzum 2 távoli szektorában kereskedik 1-1 SZT hajóm már elég rég [az odaküldésükkor volt kb 10-12 gyáram. Most van 34, szóval lett volna idejük ez idő alatt felfejlődni, de még az 5-ös szintet sem érték el.]
Le is szedem a játékot és felrakom újra és indulok tiszta lappal [csak a mentésekről csinálok biztonsági másolatot, hogy ne kelljen 0-ról kezdenem mindent. :) ] -
Szeesz #6340 1.5-ig van feljavítva és fel van rakva a bónusz CD is elvileg.
Egyébként minden szír-szart bemásoltam a scriptek közzé [már magam se tudom, hogy pontosan mik is vannak ott]. Van olyan is, aminek az indításához be kellene írni a script-szerkesztőt engedélyező szót is, de azt nem írtam még be. [Illetve beírtam, de új játékot kezdtem utána.] Ki kellene ugyan törölni azokat a scripteket, amelyeket nem használok de lusta vagyok szelektálni. [Meg gyorsabb lenne újratelepíteni a játékot. Lehet majd azt fogom tenni...]
Van egy olyan kereskedő script is bemásolva, amihez van egy "trader" nevű könyvtár a játék gyökérkönyvtárában. De valahogy nem működik. Vagy ez is csalás lenne, amihez kellene a "varázsszó"...
Mondjuk jól jönne egy olyan oldal, ahol ha magyarul nincs is leírva, hogy melyik script mire való, de legalább ott kizárólag olyan scriptek lennének, amik nem csalások. [Vagy ketté lennének választva, hogy "Ezek csaláshoz", "Ezek legális használatra"] -
alpha174 #6339 Ezért is gondoltam,h talán vannak a játékban kisebb érdekességek,amelyekhez szerencse kell stb... -
alpha174 #6338 Te nem tudsz velük kommununikálni.
Ők szólítanak meg,ha olyanjuk van(azthiszem spaceweed kell,h nálad legyen,ha jól emlékszem és akkor megszólítanak,de akkor sem biztos).
De lehet rangfüggő is,h a gonereknél milyen reputációd van.
Engem az 1ben és a 2ben szólítottak meg,ha jól emlékszem a részekre.
Az x2 the treat-ben még nem próbálkoztam velük,de szerintem itt is adnak küldetést.
A küldetést be szokta írni a naplóba is és sajnos időre megy,szóval érdemes akkor utánanézni ezeknek,hamár semmit nem akarsz a játékban csinálni.
Lelőni nem érdemes goner repu csökkenés miatt és mégcsak semmi hasznos nincs is nála(elkapni sem lehet állítólag). -
Lysandus #6337 Milyen küldetést? Lehet velük kommunikálni? Egyszer próbáltam beszélni velük, de nem válaszolt, úgyhogy lelőttem! :-) -
alpha174 #6336 apropó!
milyen verzió és kiegek vannak fenn? -
alpha174 #6335 Valami bug lehet...
Én a helyedben a pilótákat rakosgatnám gépek közt vagy új hajókat állítanék a régiek helyére és a régieket sima tevékenységekre rendelném.
Persze az újaknál eleve 25mw-os pajzsokkal...
Vagy megpróbálnám más(távolabbi)szektorokba küldeni...
Igazából nem tudom,h miket próbáltál ki eddig,de ha segíthettem a fentiekkel,akkor örülök.:) -
Szeesz #6334 Lehet elbeszélünk egymás mellett. :) De leírom röviden amit tapasztaltam:
[Megj.: Ha UT= Universe-Trade, akkor Szektor-Trade legyen SZT...]
Vettem pár hajót 1MW-os pajzsokkal. Kiadtam nekik az SZT parancsot. De a pilóta nevénél csak az Én nevem szerepelt. [Értelem szerűen a pilóta szintje se volt kiírva.]
Folyamatosan SZT-ztek és vártam, hogy fejlődjenek, de csak nem akart aktív lenni a UT parancs-lehetőség, sem a pilóta nevének kiírása nem jelent meg. Így feljöttem ide és megkérdeztem mi lehet a gond.
Jött a válasz: 25MW-os pajzs hiányzik.
Megvettem a 25MW-os pajzsokat a hajókra és sikerült elindítani az UT parancsot. És EKKOR jelent meg a pilóta neve és szintje. Volt olyan amelyik már 8-as, vagy nagyobb szintű volt az UT indításakor, ők el is kezdták az UT-t. De volt olyan is, amelyek 4-5-ös szintűek voltak. Ezek persze nem teljesítették az UT aparancsot, ezért kiadtam nekik újra az SZT feladatot, hogy fejlődjenek. Ekkor már ott maradt a pilóta neve és a szintje is kiírva.
A különös az, amit már írtam, hogy volt amelyiknek a szintje folyamatosan nőtt, míg más SZT szintje maradt az "eredeti" [eredeti= az a szint, amit kiírt, mikor legelső alkalommal indítottam azon a hajón az UT parancsot] és 1 szintet sem lépett előre hiába kereskedett ugyanannyit, sőt többet is a szintlépőkhöz képest. [És ennek nem értem az okát.] -
alpha174 #6333 Érdekes egy bug ez.
Még nem találkoztam ezzel a buggal az UT-nél(mondjuk én csak fullos hajókat indítottam UT-nek,gondolom ezért sem találkoztam ezzel).
Vajon ebben a részben is ad küldetést az ufo? -
Szeesz #6332 A 25MW-os pajzsot, ha jól tudom még Te írtad, hogy kell a universe-trader indításhoz.
A legutóbb csak a pilótanév-kiírás miatt említettem, hogy TALÁN azért nem írt ki nevet a szektor-kereskedés közben, mert csak 1MW-os pajzs volt a hajón. De kiírta volna, ha 25MW-os lett volna a pajzs. -
alpha174 #6331 Meg ha több pénzed van érdemes kereskedelmi kikötőt meg felszerelés kikötőt építeni ilyen fegyver meg pajzsgyárak mellé és beállítani pár hajót,h ofdavigyék a cuccokat,így nyugodtan játszhatsz és időnként elég ránézni,h tele van-e(így amikor m1 meg m2-eseket felszerelsz,egyszerre fullra rakhatod fegyverekkel és pajzsokkal,mert ugye 2 fér bele egy dock-ba/termék...2nél már van 4/termék + a gyárban,ha van). -
alpha174 #6330 Köszi,tényleg volt vele munka.
Az előző 2 részt is kimaxoltam mert ugye az x2 az igazából a 3.
Illetve majdnem kimaxoltam,mert az ufós küldit nem csináltam meg,csak megkaptam,de krix-krax-ban írta a mondandóját,szal ez van.
Ma veszek még 3 mammut féle hajót,mert azokból nincs meg minden fajtól mind,azt megyek Khaak szektorokba kicsit mókázni.:)
Egyébként már valami hadnagyi rangtól megkaphatóak,de lehet előbb(a fejvadászküldik),ha jól emlékszem(nekem már 1 db m2-est ad be és vele m6-osokat és olyan 20 milla körül fizetnek a sikeres küldetésért).
Xenon küldik kicsit irreálisan sokat fizetnek,ami jó is,meg nem is...
Most ászok ásza 3. osztály vagyok és profi mágnás(sajnos az építkezések nem vitték nagyon fel a kereskedelmi rangot). -
tomonor #6329 miért ne nőne? 8-as szint alatt nem is lehet universe tradert indítani. -
Lysandus #6328 Igen. Legalább egy 25 mw-os pajzsnak kell lennie rajta, azt hiszem.
Az viszont érdekes, hogy így is nő a szintje. -
tomonor #6327 pontosan -
Szeesz #6326 Akkor majd beállítok egy új hajót szektor-trader-nek és megnézem. De pont az volt a gondom, hogy a szektor-trader parancsot csinálta a hajó, de az én nevem volt még mindig kint. Vagy az lehetett a baj, hogy 1MW-os pajzs volt csak a hajón nem 25-ös? -
Lysandus #6325 Nekem úgy rémlik, hogy már a sector trader parancs után is kiírja a nevet és a szintet. -
Szeesz #6324 Ha universe-trader parancsot kiadom, utána már kiírja a pilóta nevét és szintjét. Csak nem tudtam, hogy ezen információk eléréséhez ki kell adni azt a parancsot. Illetve nem tudtam indítani universe-traderként egyik pilótámat se, mert hiányzott pár "alkatrész" a hajóról. [Pl a 25MW-os pajzs...]
Úgy vettem észre, hogy amíg csak szerktor-trader a hajó [egyszer sem indítottam, vagy próbáltam indítani a universe-traderséget], addig pilóta nevet és szintet nem ír ki a játék. De ettől függetlenül nő a szintje, mert volt olyan hajóm, ami szektor-kereskedett hosszú ideig ls mikor kiadtam a universe parancsot neki, rögtön 9-es szintű pilóta került bele. [Míg más hajó esetén 3-4-es szintű pilóta.] -
Lysandus #6323 Gratulálok, nem kevés munka lehet benne!
Én egyelőre most kezdtem újra nulláról, a kapott Discó-t feltupíroztam egy kicsit, elfogtam egy Bayamont, most azzal járok. Elsősorban a kalózok elfogására álltam rá, abból szerzem a pénzt, ez sem túl változatos, de talán ebből jön a legtöbb pénz. Ezen kívül beállítottam egy Kajmánt UT-nek, illetve egyelőre ST-nek.
Azt nem tudja valaki, hogy assasin küldit milyen harci rangtól lehet felvenni? Eddig még nem sikerült.
Valamint a fusion injektort mivel lehet működésre bírni? (Bónusz pakkban van benne ez is.) -
Lysandus #6322 Azt már én is észrevettem, hogy lassabban fejlődnek, mint mondjuk X3-ban. Mondjuk nekem eddig csak egy traderem van, mert újrakezdtem nulláról. Azt vettem észre, hogy arról is függ, mit szállít. EC-vel pl nagyon lassan fejlődött. De vett egy rakomány argnu beefet és majdnem két szintet ugrott egyszerre.
Kezdő szektornak nekem eddig a The Wall jött be. Eddig ott még nem állt le a sector trader. De azt nem értem, hogy neked nem miért nem írja ki a szintet, nekem gond nélkül kiírja a pilóta nevét, és szintjét is, sőt még olyanokat is, hogy apprentice (1-es szint), stb. -
Szeesz #6321 Ha Tomoron javaslata nem jönne be, akkor próbáld meg a legújabb videókodekeket felrakni.
Évekkel ezelőtt nekem is hasonló volt a problémám. Pl a párbeszédek szövegét ki sem írta a játék. Illetve még a hangokkal volt még gondom [a videóknál nem lehetett hallani semmit]. Mondjuk telepítéskor a játék felajánlotta, hogy feltelepíti az XY kodeket [ha jól emlékszek valami Windows Media .... volt], amire azt mondtam, hogy nem kérem, mert [legalábbis úgy tudtam] annál újabb volt a gépemen. Végül csak fel kellett telepítenem... -
tomonor #6320 videókártyádban kevés a textúrázó egység a játékhoz. Esetleg egy driver update segíthet, amúgy nem. -
Fuhur haver #6319 Sziasztok!
van egy kis problémám az X2: the threat játékkal. A menüben, mozikban, játékban egyes hajók, karakterek teljesen sötétek. Ismeritek a menüt. Szóval az aszteroidák, az űrállomásoknak csak a sziluettjei látszódnak, olyan sötétek. Hogyan tudnám ezt orvosolni? Az űr és más textúrák, meg ilyenek szépen látszódnak.
Az alaplapom nemrég sült be. felújítva egy ideiglenes integrált videó kártyát kapott. Erre gyanakszom. De ha ti tudtok mást mondani, hogy mi lehet a hiba, akkor a tanácsokat szívesen fogadom.
Előre is kösz! -
Szeesz #6318 Köszi, bár így se nagyon értem.
"Atreus'Clouds" szektorba küldött szektor-kereskedő szinte mindig talált magának munkát, míg a kezdő Argon és Boron szektorokban lévők szinte óránként álltak le, hogy nem találnak semmit. Így amikor az "Atreus'Clouds" szektorbeli szektorkereskedő universe-traderré lépett elő, küldtem a helyére a következő kereskedőt.
Ennek ellenére az előzőleg már említett 5-ös szintű pilóta szintje megmaradt, hiába kereskedett folyamatosan abban a szektorban.
Amikor láttam, hogy nem akar tovább fejlődni, a helyére küldtem egy másik hajót, amely pilótájának alacsonyabb volt a szintje. Ez az új hajó meg fel tudott fejlődni universe-traderré...
Tudtommal az általuk megkeresett creditektől függ, hogy mikor lépnek szintet a pilóták. És a szektor-trader pilóták által megkeresett creditek már 6-7 millióra tehetőek "fejenként", ami már tudtommal rég elég lenne az universe-trader szinthez. Szóval nem értem a dolgot. -
alpha174 #6317 Szektorvédelmek vannak fullos Telady Ospray-ek személyében(persze csak veszélyeztetettebb szektorokba,mert a fegyverutánpótlás nem túl gyors).
Szóval rosszul emlékeztem,h miből mennyim is van...
Még jóhogy mindent jól beállítottam,bár így is újra ki kell tapasztalnom,h merre hány méter,olyan rég nem nyomattam... -
alpha174 #6316 Na igen és az m1 és m2 hajók is bennevannak a számlálásban. -
alpha174 #6315 Szia Szeesz!
Van,amikor különösen lassan fejlődik némelyik egyéb környezeti tényezők miatt(nem pilótafüggő tudtommal).
Pld.:nekem volt,h egyik gyorsan felfejlődött a másik meg szenvedett...
Olyankor egy másik szektorba érdemes küldeni(lehetőleg olyanba,ahol van esélye jó üzletet csinálni és nincs a közelben más hasonszőrű kereskedőd). -
alpha174 #6314 Azthiszem kimaxolom a rendfokozatokat és repukat még.
564 épület és közel 1400 maxos hajó(többsége kerekedelmi célokat lát el:épületellátás,univerzum kereskedés és még pár csapatszállító,akik lesik az ágyúszemélyzetek érkezését az equipment dock-okba). -
alpha174 #6313 Igen tényleg más...
Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. -
Szeesz #6312 Nem minden pilótából lehet universe-trader?
Mert felszereltem először 5 hajót teljesen ugyanolyanra. Elindítottam a szektor kereskedést mindegyiknél [más más szektorban persze]. Időnként volt, hogy egyik másik leállt, így a fejlődésben elszakadtak egymástól.
Amikor szektor trader, akkor még nem látok pilótanevet kiírva, így a szintjét se tudom megmondani. Így találomra elindítottam sorban a universe-trader parancsot mind az 5 hajónál. 2 ezek közzül rögtön el is indult, de 3 visszajelzett, hogy nem elég képzettek a pilóták. Volt egy 3-as egy 4-es és egy 5-ös szintű.
Ezekkel folytattam a szektor kereskedést és nőtt is a szintjük. Kivéve az eredeti 5ös szintűt, mert az megakadt azon a szinten. A többi már réges rég 25-ös szintű, de az "utolsó" még mindíg 5-ös szinten van. [a mai napig. Pedig már több millió creditet összeszedett számomra.]
Ezután vettem még újabb 3 kereskedő hajót és ugyanúgy felszereltem őket, mint az első ötöt. Szektorkereskedést indítottam velük. De ezek sem akarnak 3-as meg 4-es szint fölé fejlődni.
Mi az oka? Tudja valaki? Miért nem tudok 4 universe-tradernél többet indítani? [Köze lehet ehhez a kereskedői szintemnek?] -
tomonor #6311 Más. És reunionhoz képest a TC is más. -
alpha174 #6310 Véleményed szerint játszhatóságban jobb a reunion? -
tomonor #6309 azt majd a reunionos vagy TC-s fórumon megtudod. -
alpha174 #6308 Ja igen és az m1 és m2es hajóim is mind fullosak(ez utóbbiak felfegyverezése volt a legnehezebb,mivel kénytelen voltam alpha-,beta- és gamma ppc és még jópár ilyen szintű gyárakat is létrehoznom a kevés megvehető fegyver miatt...meg persze csak olyan helyre építhettem ezeket,ahol jó és sok bányát építhettem hozzájuk meg egyéb más gyárakat,amelyek kellettek a folyamatos anyagellátáshoz).
Főleg csak a saját hajóimnak volt megengedve a kereskedelem és kellett agyalni,h hogy lesz a legjobb,de összelehetett hozni,ami megérte,mert eléggé csurgott a lé a végefelé,de így is kevésnek bizonyult a fegyverek száma...
Na jó nem fényezem magam tovább,de nem is ez volt a célom,csak azért írtam le ezeket,h cheat nélkül isel lehet érni ezeket(igaz bő félév kellett hozzá,v több,már nem tudom mennyi időt játszottam vele). -
alpha174 #6307 Vagyis több,mint 300 épület van és nem csak khaak m3asok,hanem minden fajtól m3asok a csapatszállítókon és a rombolókon...
Nem cheat-ezek,tehát tisztességesen értem el mindent. -
alpha174 #6306 Szia Tomonor!
Köszi a gyors reagálást és a válaszod.
Tulajdonképp nem a folytatásaira gondoltam,hanem játékon belül...ezekszerint kicsontoztam valamennyire ezt is...
Igen Argon Installation volt,amit találtam.
Khaak m1 meg m2 hajókon meg azért gondolkoztam csak,mert már csak azok nincsenek meg,meg xenon j és k(ezért is akartam folytatni,h hátha...:)
Majdnem max rangjaim vannak minden fajnál meg harci és kereskedelmiből is,250 jól működő létesítményem(mindenből legalább 1)és minden fajtól m1 m2 hajók plusz universe traderek m6osokból egy rakás(khaak m3asok fullosan vagy 30 db)...
Szóval már nem sok újat tud nyújtani a játék ezekszerint?
Akkor lehet megsasolom a reuniont is...
Milyen kiegeket patch-eket érdemes leszedni hozzá egyébként? -
tomonor #6305 van, úgy hívják hogy X3 reunion, majd X3 Terran Conflict.
Amit black hole sun-ban találtál, az csak egy Federal Argon installation, nem research center. Khaak kapitálist meg esélyed sincs foglalni, ám jobb is így. -
alpha174 #6304 Sziasztok!
Engem az érdekelne,h a fő történet kijátszása után még van-e valami folytatásféle x2-ben.
Szóval valaki tud valami okosságot?
Én speciel találtam egy Argon Research Center nevü építményt (azt hiszem Black Hole Sun-ban(kb fél éve nyomtam utoljára)ahol egy távoli aszteroida/köd kombó mögött héderelt.:)
Elgondolkoztam,h folytatom a játékot,hátha kiderül még valami,mert jó lenne rájönni még rejtett dolgokra(köldetések v ilyesmik)...
(Khaak Destroyeres küldi-mint xenonküldi-jó lenne elfogható destroyerrel:)) -
Szeesz #6303 Kiszálltam a hajómból, űrruhában odamentem és beszálltam.
Amíg nem szálltam be, addig nem volt az enyém, mert nem tudtam "nekik parancsolni". Viszont senkié nem volt.
Semmi "extrára" nem emlékszek. Annyi volt, hogy "furcsa" helyen állt(ak), nem tartozott/tak egyetlen fajhoz sem [a kódja/juk alapján] és mikor megnéztem a tulajdonságait, akkor nem volt kiírva semmilyen pilóta neve.
[Kezdem úgy érezni, hogy valami csalás miatt lehettek ott azok a hajók, ha már ennyire nem emlékszik ilyenre senki. De ha csalásról volt szó, nem tudom megmondani, hogy melyikről, mert nem én telepítettem fel a játékot és hozzá a kiegészítőket. Azt tudom, hogy a Xai Corp trade kiegészítő/mod fent volt, de hogy azon kívül volt-e valami...
A másik lehetőség, hogy az 5 évvel ezelőtti dolgokat csak álmodtam. ]