X2-The Threat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nagy csillagrombolóknak nem tudom milyen erõsek a turbolézerei.
Khaak-ok szerintem a Sohnenek, és azért volt tiltott szektor a Föld (azért nem építettek oda kaput az õsök) mert:
1. még nem volt 1 billió (milliárd) éve értelmes élet a Földön
2. mikor az emberek megépítették a saját 2 db kapujukat, és az egyikkel véletlenül összekapcsolódtak az Õsök kapuival, akkor az õsök rájöttek, hogy az ember a többi fajnál jóval nagyobb veszélyt jelent, mint az hitték 😊
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
fan = van
A kérdésem az: Ezeket a szektorokat ki lehet irtani teljesen? Vagy soha nem fogynak el a Khaak-ok, mindig elõugranak valahonnan?
Üdv!
tudom hogy nehéz értelem szerint fordítani, de az én módszerem a köv:
lefordítom szó szerint, megnézem hogy milyen s utánna az ráérzésem szerint átfogalmazom értelmes mondattá, ez legtöbbször bejön 😊
A "boranok" meg szerintem Boron-ok...
De én is utánanézek majd a sztorinak...
-5 billió:
Az "idõsek" elsõ fajainak kifejlõdése
-3.2 billió:
Az univerzum más galaxisaiból származó fajok és a "idõsek"
találkozása. a "közösség" megformálása megkezdõdik.
-1.5 billió:
A "kívülállók" elleni nagy háború idõszaka (egy faj, akik valószínûleg az univerzumon kívülrõl érkeztek)
-1 billió:
Az "idõsek" álltal létrehozott közösség megszilárdul, és a mai napig fennáll.
- Elkezdték az ugrókapuk építését.
- Feltérképezték a galaxist.
- A Föld naprendszerét nem látogatták meg. Ennek oka, ismeretlen.
-500 millió:
Az elsõ teljesen mechanikus faj (a sohnenek) támogatni kezdték az "idõseket" ettõl kezdve vezetõ szerepet töltenek be az "idõsej" közösségén belül.
-50 ezer:
Flottányi hajó landol a Boranok szülõbolygóján. A jövevények felfedezték a bolygón élõ benszülött fajt, a Boranokat, akiknek elkezték átadni tudásukat. A boranok "segítõknek" nevezték el õket.
1969:
Neil Armstrong a holdra lépett. Õ volt az elsõ ember egy másik világ felszínén
Mingyá folytatom, csak eszek egy kis kápusztástésztát
Csak az ellent bántom (Xenon,Khaak,Pirate)
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Szal van egy opcio, hogy minden urben levo hajot a bazisara parancsolok, kene ennek az ellentetje is.
A másik baj, hogy itt nincs igazán kereskedelem, közelben (3 ugrás) csak Boron szektorok vannak, azok sem a legjobbak. Ráadásul a sok Equipment dock csak poén, mert folyton üresek, nincs értelmük. Gondoltam arra, hogy a lentebb lévõ valami "Ocean..." szektorba költözök, de ott se jobb, ráadásul dél felöl folyamatosan jönnek a Xenon-ok, a kutya sem tartóztatja fel õket. Úgyhogy egyenlõre maradok a nyugati szektoroknál.
Egy olyan továbbfejlesztett transzporter sem ártana, ami 5 km távolságból az ûrben lebegõ konténereket, vagy pilótákat a raktérbe tudná sugározni.
Vonósugár sem lenne rossz.
A TIE FIGHTERBEN pl. volt olyan function, hogy a hajtómû, a pajzs és a fegyverzet között el lehetett osztani az energiát. pl ha menekültél akkor a fegyverekrõl leszedted az összes energiát, és szétosztottad a pajzs, és a hajtómûvek között. Ez is hasznos funkció lenne. Energiaátirányítás, az aktuális szükségleteknek megfelelõen.
Hirtelen ennyi, de még azért töprengek.
A khaakok mér tudják megcsinálni hogy oda ugranak a szektorban ahova csak akarnak? Egyébként erre már az arganok is képesek hiszen a fekete dobozos khaak szektorban sem volt egy fia kapu se, mégis oda lehetett ugrani, egyedül a pontos koordinátákat kellet tudni hozzá.
Földet is akarok!!!
Találjunk már haza végre!!!
Amikor az elsõ résszel játszottam, annyira ideges lettem, hogy nem tudok hazajutni, hogy a játék végén kiírtottam a fél X-univerzumot. Igaz akkor még sokkal kissebb volt mint most.
Apropó méret! Egy picit lehetne dinamikusabb. pl 1 havonta bedobhatnának 2-3 új szektort. Meg pl ezeket az unknown szektorokat el lehetne adni annak a fajnak, amely többdt kínál érte.
Nekm kindom endben 3 SPP-m van, más még nincs. CF kéne de most nincs rá zsé. A Wastelands melletti unknown szektorban van 2 SPP 1 CF 4 OREMINE 1 CAHUNABACERY 1 CATTLERANCH 1 SILICONMINE. Ez az unknown szektor azért zûrös egy kicsit, mert állandóan jönnek a khaak clusterek, és mivel eredetileg ez üres ugyebár, azért unknown, így kénytelen voltam otthagyni a centauromat, hogy védje a gyárakat, meg a hajókat. A következõ benépesítendõ szektor, ami elsõ ránézésre menyországnak is mondható az a Getsu Fune. Ez a szektor messzi messzi északon, Menelaus Paradise mellett van nyugati irányban. Mivel az öt faj nem tudott még megállapodni, mely faj is irányítsa ezt a szektort, így minden faj képviselteti magát. Ez konkrétan M1-es hajók formájában ölt testet. Ez a tény gyakorlatilag a legjobban védett szektorrá teszi Getsu Fune-t, így nekem csak be kéne laknom. (CR.. CR... CR!!!) indulásnak pl van ott ey 93-as ORE aszteroida. de elõbb unknown szektort kéne még egy picit fejleszteni, meg a kindom endben levõ 3 SPP mellé kéne még némi kiszolgálóláncot felhúzni. De utánaaa Indula mandula!!!
Ez a szép ebben a játékban Tervezel, és kemény munkával eljutsz egy kitûzött célig, majd új célt tûzõl ki magad elé és így tovább. Ezzel a játékkal szerintem éveken át el lehet játszani a megunás legkissebb jele nélkül. Persze csak azoknak, akik erre a stílusra buknak.
De nekem ez a stile nagyon bejön. Kár, hogy mostanában nincs túl sok idõm foglalkozni gyáraim építgetésével szépítgetésével.
Mégis mit vártatok?
Betelepszel egy Unknown Sectorba és még üres is legyen? 😊
Akkor én mit szóljak, amikor nem fos kis Khaak Clusterek jönnek, hanem 5-10 percenként megjelenik egy Xenon K, egy J-vel az oldalán.
Mondjuk a Xenonokat annyibõl egyszerûbb lelõni, hogy a fegyverzetük ugyanolyan hatótávolságú mint az én hajóimon.
Amúgy kezdek hozzászokni a támadásaikhoz, hál'istennek nem tudnak nagyon megtörni engem, ami a hab lesz a tortán hamarosan, hogy a 3db M2-es mellé megy még egy negyedik is és asszem egy M1-es is betéved majd oda.... 😊
Nem érdemes feláldozni M3-as avagy M6-os hajóidat a Khaakok ellen. Érdekes, hogy ha odaállítom az M6-os korvettet a gyáraim közelébe (Move to positon parancs), akkor nem jönnek oda a Khaakok.Ellenben mikor kiadtam az "Attack all enemies" parancsot, akkor irtogatta õket, de el is veszett néha egy-egy 6-9 milkát érõ korvett....
3 sppm-m, 2 cf-em van a kingdoms end-ben, es allandoan jonnek a szemet khaak-ok.
Ilyenkor egybol be kell zavarnom a hajoimat a bazisra, kulonben szetlovik oket, eleg lassu errefele a rendorseg...
Es kb tizpercenkent ujra beallitani a 12 hajonak, hogy mit is csinaljon, eleg frusztralo. Van a jatekban olyan gomb, hogy egybol folytassak az eddigi munkaikat?
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Kérdés a Spliteket hogyan lehet haverrátenni , vennék tõlük 25 M shieldet csak hát szóba sem állnak az emberrel mennyek és szedjek le pár kahakot a rendszereikben és kedvelni fognak ??? Vagy hogyan lehet 25 M shieldet szerezni ???
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Bár már nekem is nyúlik az arcom, fürdök, oszt irány a zágy.
Jó éccakát!
What\'s your excuse?
A Boron Manta (TP) tud XL-es rakományt szállítani! Õket használom a CF-ek Silicon ellátására.
25MW-os pajzs sajnos Split monopolium. A Rastaroil pedig ha jól tudom nekik kajának minõsül, de sokat elárul a Split konyhamûvészetrõl a tény, hogy más fajok gépzsírnak használják. De az is lehet, hogy mivel a Splitek kényszermunkát alkalmaznak a gyáraikban kaját nem, csak ezt kapnak. 😊)
What\'s your excuse?
Ja, nekem is!
Én a Centaurommal pucoltam, egész hatékony kis bárka,
A probléma akkor indult, amikor magárahagytam, "Támadj meg minden ellent" parancsal, és 10 perc múlva lelõtte egy M3-as khaak "nehézcirkáló" ÁÁÁ csak egy picit voltam zabos!
Visszatöltés folyt köv.
Hála istennek, ez nem túl gyakori, de azért módfelett idegesítõ tud lenni, hogy otthagysz egy összértékben majd 10 milát érõ hajót, (mondanom sem kell, teljesen felszereltem) és egy "ócska" felderítõ vadász lazán leszedi.
A kristálygyár megvétele után döbbentem rá, hogy a TP hajók NEM TUDNAK XL-S KONTÉNEREKET SZÁLLÍTANI! Addig komolyan nem is foglalkoztam a konténerek méretével. úgyhogy kénytelen voltam venni mercuryt, hogy a szilikonbányámból vigye a cuccost a crystalfabomba. Egyébként hermészeim vannak, még csak 3x5 mega pajzsal, többre nincs pénz. Ja 25 megás pajzsgyár csak a spliteknél van? Mert akkor szívok még egy kicsit, ugyanis ez esetben vehetek még mit is? Ja, cseltszpészakváriumot, meg rásztárrifájnörit. Apropó. ez egy kicsit hülyeségnek tartom. Ez a RAstarOil, ami a split hightech cuccokhoz kell, ugye valami olajféle? Ez a munkásoknak kell? Mint pl. az Argan gyárakban a argnu husi, vagy a boranoknál a BoFu? Perenit = soyahusk, Teladi = NostrapOil. Mert ha igen, akkor egy kicsit érdekes, hogy pl. 1 pajzs legyártása alatt, a munkások éhséggüket csillapítván benyelnek néháy ampulla RastarOilt, vagy a teladiknál benyakalnak néhány laposüvegnyi NostrapOlajat.
Na mindegy ez csak egy olyasféle elmefutkároztatás volt.
Zombye: átnéztem az Argonopediát és szerinte csak a Boronok árulnak ilyen gyárat. Az mondjuk nem világos honnan van a Terracorpnak Argon 125 ShielFact-ja. Helyette esetleg GHEPT gyár.
What\'s your excuse?
A kristálygyárat egyenest Argan Prime-ból kellett odafuvaroznom 66 ezer credites költséggel. (6 ezerszer 22 kapu)
Zombye: neked is tele volt NAGY Khaak clusterekkel? Nekem vagy 5-öt kellett itt és még 4-et a mellette lévõben Nemesis+PSG-vel távozásra bírni. 😊
What\'s your excuse?
de ne felejts el Bofut is termelni
Nem tudjátok, hol lehet 125MW-os pajzsgyárat kapni? Elkezdeném a Wasteland melleti US sajátcélú betelpítését, de még csak az OreMine és az SPP van meg. Nem építem tovább, amíg nem tudom, milyen faj high tech gyárát használom majd. Mert ugye az Argonok és Boronok is árulnak (elvileg) ilyen gyárakat. Átkutattam mindkét faj összes Shipyardját de nem találom sehol 😞(. Esetleg reputáció függõ lenne?
Próbálokozott már valaki illegális gyárak telepítésével? Teszem azt Bliss Place és Dream Farm az Anarchy Porthoz?

What\'s your excuse?