X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szegény TIE FIGHTEREK nem érnének túl sokat. Pajzsuk nincs, ráadásul a lézereik kb max Beta IRE erõsségûek lehetnek.

A nagy csillagrombolóknak nem tudom milyen erõsek a turbolézerei.
Boron Power
Modokat nem írnak hozzá? Pl. Star Wars? Nagyon állat lenne, ha az Executor turbó lézereivel szaggatnám az ellent. Persze egy-két osztag TIE Fighter támogatásával. :-))))

Valen
tul. képpen tényleg le kéne fordítani a dolgot 😊)

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Valen
hát a khaak-ok mint kiderült ugye Brennan révén jöttek rá az Argon területek-re.

Khaak-ok szerintem a Sohnenek, és azért volt tiltott szektor a Föld (azért nem építettek oda kaput az õsök) mert:
1. még nem volt 1 billió (milliárd) éve értelmes élet a Földön
2. mikor az emberek megépítették a saját 2 db kapujukat, és az egyikkel véletlenül összekapcsolódtak az Õsök kapuival, akkor az õsök rájöttek, hogy az ember a többi fajnál jóval nagyobb veszélyt jelent, mint az hitték 😊

Miért után nem pont kõ hanem ? Bocs.

fan = van
Ebbe a fordításba meg tényleg össze kéne fogni, mert elolvasva tudom mit jelent, de mire egy értelmesnek tûnõ mondatot faragok belõle, kiderül (ahogy alul írva is vagyon) hogy teljesen mást írtam, mint amit az ereti szöveg jelent. Értelmes lett a mondat, csak épp nem azt írtam, amit az eredeti szöveg ténylegesen jelentett.
Jó lenne már megtudni, miért is támadtak a khaakok fõleg az arganokra, de a presidents end lerohanása után gyakorlatilag mindenhol feltüntek. Miért.
Ja! A kapusztástészta tényleg jó volt, meg utána aludtam is egy kicsit. Szerintem a khaakok állandóan jönnek. Vagy lehet hogy van egy utolsó titkos szektor, ahol ott rejtezik a shipyardjuk és azt megsemmisítve talán megállítható a khaak invázió. A Xenonoknál nekem annó bejött. Blackholesun felett fan az a Xenon szektor, ahol a Xenon Shipyard fellelhetõ. emléxem én is Odysseussal mentem, leamortizáltam többször nem is jöttek.
Boron Power
Egy Paranid Odysseus-al, full PSG fegyverzettel benéztem mindegyik(5db) Khaak szektorba, leírtottam a bázisokat, és ameddig meg nem untam a hajókat is(kb. 25-30 M1,M2).

A kérdésem az: Ezeket a szektorokat ki lehet irtani teljesen? Vagy soha nem fogynak el a Khaak-ok, mindig elõugranak valahonnan?

Üdv!

Valen
Zombye ha már fordítasz, akkor legalább a szövegre ügyelj, mert még véletlenül se az van odaírva angolul, amit te keírtál magyarúl 😊)

tudom hogy nehéz értelem szerint fordítani, de az én módszerem a köv:

lefordítom szó szerint, megnézem hogy milyen s utánna az ráérzésem szerint átfogalmazom értelmes mondattá, ez legtöbbször bejön 😊

lipovics
Remelem lesz benne par bugjavitast es/vagy kiegeszites 😊
A káposztástészta az finom!

A "boranok" meg szerintem Boron-ok...

De én is utánanézek majd a sztorinak...

K.András
Nemsoká jön az 1.3!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

A készítõk sem fogalmaztak pontosan, ezért nehéz hû fordítást csinálni. Bár az is igaz, hogy az én angoltudásom sem az igazi, de azért próbálkozok.
Ha nagyon nagy marhaságokat írok, javítsatok ki!

-5 billió:
Az "idõsek" elsõ fajainak kifejlõdése

-3.2 billió:
Az univerzum más galaxisaiból származó fajok és a "idõsek"
találkozása. a "közösség" megformálása megkezdõdik.

-1.5 billió:

A "kívülállók" elleni nagy háború idõszaka (egy faj, akik valószínûleg az univerzumon kívülrõl érkeztek)

-1 billió:

Az "idõsek" álltal létrehozott közösség megszilárdul, és a mai napig fennáll.
- Elkezdték az ugrókapuk építését.
- Feltérképezték a galaxist.
- A Föld naprendszerét nem látogatták meg. Ennek oka, ismeretlen.

-500 millió:

Az elsõ teljesen mechanikus faj (a sohnenek) támogatni kezdték az "idõseket" ettõl kezdve vezetõ szerepet töltenek be az "idõsej" közösségén belül.

-50 ezer:

Flottányi hajó landol a Boranok szülõbolygóján. A jövevények felfedezték a bolygón élõ benszülött fajt, a Boranokat, akiknek elkezték átadni tudásukat. A boranok "segítõknek" nevezték el õket.

1969:

Neil Armstrong a holdra lépett. Õ volt az elsõ ember egy másik világ felszínén

Mingyá folytatom, csak eszek egy kis kápusztástésztát

K.András
Gondoltam mindent kiirtok ami nem emberi eredetü...

Én is úgy döntöttem régebben, hogy kiírtom õket, de minek?
Csak az ellent bántom (Xenon,Khaak,Pirate)

K.András
Kb két-három hete irtom a Spliteket,kezdem azt hinni nem lehet öket végérvényesen kiirtani.Megyek leirtok 10 rendszert az elsöben már megint ott vannak,okés biztos van pénzük már sok.Na de ha van egy két millárdjuk akkor biztos hogy évekig lehet irtani 😊))

Valen
nem magyar, de az egyik legteljesebb 😊

Valen

3P
Van a játéknak magyar nyelvû fan oldala, ahol esetleg leírások, térkpepk, vagy egyéb hasznos dolgok vannak?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

lipovics
En nem azert sirok, mert van ellenseg, hanem mert nincs olyan gomb, hogy menjenek dolgukra ha elmult a veszely.
Szal van egy opcio, hogy minden urben levo hajot a bazisara parancsolok, kene ennek az ellentetje is.
cifuatwork
A Getsu Fune nekem nagy csalódás, egyenlõre csak egy SPP-t raktam le, de úgy terveztem, hogy ide telepszem majd több gyárral is. Lettem azonban errõl, mert az SPP-m se megy (14Cr-ért viszik csak az EC-t, de még így is eléggé lagymatag a forgalom, sose volt még üres a gyár, pedig már egy Dolphin is hordja szét "Sell Best Price..." parancsal...
A másik baj, hogy itt nincs igazán kereskedelem, közelben (3 ugrás) csak Boron szektorok vannak, azok sem a legjobbak. Ráadásul a sok Equipment dock csak poén, mert folyton üresek, nincs értelmük. Gondoltam arra, hogy a lentebb lévõ valami "Ocean..." szektorba költözök, de ott se jobb, ráadásul dél felöl folyamatosan jönnek a Xenon-ok, a kutya sem tartóztatja fel õket. Úgyhogy egyenlõre maradok a nyugati szektoroknál.

Kifelyezetten gyárakra tervezett védelmi rendszerek megalkotása sem lenne éppen hátrányos. Márcsak a változatosság miatt sem. Pl kissebb gyárra, csak gyengébb gyárvédõ ágyút/löveget/rakétát vagy akármit lehessen tenni, SPP MINE a nagyobbakra vagy több, vagy nagyobb hatásfokú védelmirendszer telepítése lenne indokolt. Nehogymá egy olyan böszme nagy gyárra ne férjen rá valami védõcucc!

A tisztek hajóra való rendelését én is nagyon jó ötletnek tartom.
Az se lenne hülyeség, ha pl a nagyobb hajók szétrobbanás után roncsok maradnának a helyszínen, és ezeket valamilyen rconcscollectorral vagy darabolóval be lehetne õket gyûjteni. végül is ezek a gyárak vagy hajók ORE-ból, meg teladiumból vannak.

Egy olyan továbbfejlesztett transzporter sem ártana, ami 5 km távolságból az ûrben lebegõ konténereket, vagy pilótákat a raktérbe tudná sugározni.

Vonósugár sem lenne rossz.

A TIE FIGHTERBEN pl. volt olyan function, hogy a hajtómû, a pajzs és a fegyverzet között el lehetett osztani az energiát. pl ha menekültél akkor a fegyverekrõl leszedted az összes energiát, és szétosztottad a pajzs, és a hajtómûvek között. Ez is hasznos funkció lenne. Energiaátirányítás, az aktuális szükségleteknek megfelelõen.

Hirtelen ennyi, de még azért töprengek.

Ja, még kihozhatnának egy univerzum szintû BBL-t meg BSPL-t roppant hasznos lenne, ha nem csak az aktuális szektorok árait tudnám lekérdezni.
Szerintem lassan kihoznak egy JumpDrive 2.0-t. tudnám értékelni, ha a hajóm pl a x szektorban lévõ y gyáramhoz tudna ugrani kapásból. Az ominózus unknown szektorban pl a nyugati kaputól a legközelebbi gyáram is vagy 50 km-re van.

A khaakok mér tudják megcsinálni hogy oda ugranak a szektorban ahova csak akarnak? Egyébként erre már az arganok is képesek hiszen a fekete dobozos khaak szektorban sem volt egy fia kapu se, mégis oda lehetett ugrani, egyedül a pontos koordinátákat kellet tudni hozzá.

Földet is akarok!!!

Találjunk már haza végre!!!

Amikor az elsõ résszel játszottam, annyira ideges lettem, hogy nem tudok hazajutni, hogy a játék végén kiírtottam a fél X-univerzumot. Igaz akkor még sokkal kissebb volt mint most.

Apropó méret! Egy picit lehetne dinamikusabb. pl 1 havonta bedobhatnának 2-3 új szektort. Meg pl ezeket az unknown szektorokat el lehetne adni annak a fajnak, amely többdt kínál érte.
M2-es nem M1-es hajók vigyáznak Getsu Fune rendjére bocsi az elírásért!
Szerintem nincs ilyen function. Bár kétségtelen, nagyon jó lenne.

Nekm kindom endben 3 SPP-m van, más még nincs. CF kéne de most nincs rá zsé. A Wastelands melletti unknown szektorban van 2 SPP 1 CF 4 OREMINE 1 CAHUNABACERY 1 CATTLERANCH 1 SILICONMINE. Ez az unknown szektor azért zûrös egy kicsit, mert állandóan jönnek a khaak clusterek, és mivel eredetileg ez üres ugyebár, azért unknown, így kénytelen voltam otthagyni a centauromat, hogy védje a gyárakat, meg a hajókat. A következõ benépesítendõ szektor, ami elsõ ránézésre menyországnak is mondható az a Getsu Fune. Ez a szektor messzi messzi északon, Menelaus Paradise mellett van nyugati irányban. Mivel az öt faj nem tudott még megállapodni, mely faj is irányítsa ezt a szektort, így minden faj képviselteti magát. Ez konkrétan M1-es hajók formájában ölt testet. Ez a tény gyakorlatilag a legjobban védett szektorrá teszi Getsu Fune-t, így nekem csak be kéne laknom. (CR.. CR... CR!!!) indulásnak pl van ott ey 93-as ORE aszteroida. de elõbb unknown szektort kéne még egy picit fejleszteni, meg a kindom endben levõ 3 SPP mellé kéne még némi kiszolgálóláncot felhúzni. De utánaaa Indula mandula!!!

Ez a szép ebben a játékban Tervezel, és kemény munkával eljutsz egy kitûzött célig, majd új célt tûzõl ki magad elé és így tovább. Ezzel a játékkal szerintem éveken át el lehet játszani a megunás legkissebb jele nélkül. Persze csak azoknak, akik erre a stílusra buknak.

De nekem ez a stile nagyon bejön. Kár, hogy mostanában nincs túl sok idõm foglalkozni gyáraim építgetésével szépítgetésével.
Hmm, olvasgatám történeteiteket, egy kérdés motoszkál fejemben.
Mégis mit vártatok?
Betelepszel egy Unknown Sectorba és még üres is legyen? 😊
Akkor én mit szóljak, amikor nem fos kis Khaak Clusterek jönnek, hanem 5-10 percenként megjelenik egy Xenon K, egy J-vel az oldalán.
Mondjuk a Xenonokat annyibõl egyszerûbb lelõni, hogy a fegyverzetük ugyanolyan hatótávolságú mint az én hajóimon.

Amúgy kezdek hozzászokni a támadásaikhoz, hál'istennek nem tudnak nagyon megtörni engem, ami a hab lesz a tortán hamarosan, hogy a 3db M2-es mellé megy még egy negyedik is és asszem egy M1-es is betéved majd oda.... 😊

Nem érdemes feláldozni M3-as avagy M6-os hajóidat a Khaakok ellen. Érdekes, hogy ha odaállítom az M6-os korvettet a gyáraim közelébe (Move to positon parancs), akkor nem jönnek oda a Khaakok.Ellenben mikor kiadtam az "Attack all enemies" parancsot, akkor irtogatta õket, de el is veszett néha egy-egy 6-9 milkát érõ korvett....

lipovics
Hat nem tudom, engem kicsit frusztral, hogy a gep nem nagyon hagy eljutni egyrol a kettore.
3 sppm-m, 2 cf-em van a kingdoms end-ben, es allandoan jonnek a szemet khaak-ok.
Ilyenkor egybol be kell zavarnom a hajoimat a bazisra, kulonben szetlovik oket, eleg lassu errefele a rendorseg...
Es kb tizpercenkent ujra beallitani a 12 hajonak, hogy mit is csinaljon, eleg frusztralo. Van a jatekban olyan gomb, hogy egybol folytassak az eddigi munkaikat?
Én még azt szeretem ebben a játékban, hogy tökéletesen értelmetlen cheat-et használni. Teljesen elveszi a játék értelmét, hihetetlen unalmassá válik az egész. Nincs kihívás, nincs sikerélmény, ha bármit bármikor meg tudsz venni, bárkit bármikor ki tudsz írtani. stb. Poénból kipróbáltam, játszottam kb 1 órát és kiléptem. Speciális esetekben persze lehet értelme, pl 3 heti játék elveszett egy mentési hiba miatt, de akkor az értelmes játékos csak annyi pénzt generál magának, amennyibõl nagyjából vissza tudja állítani az akkori állapotot.
Valen
vagy ha van pénzed, akko vegyél egy L-es hajót, szedd le róla a 3x25 MW shieldet magadhoz és add el a hajót 😊)

Hmuda
Már meg is válaszoltad a kérdésed.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

gvarga12
Hali végre megy a game rendesen nyomtam is ma egész nap.
Kérdés a Spliteket hogyan lehet haverrátenni , vennék tõlük 25 M shieldet csak hát szóba sem állnak az emberrel mennyek és szedjek le pár kahakot a rendszereikben és kedvelni fognak ??? Vagy hogyan lehet 25 M shieldet szerezni ???

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Na mi van! Mindenki elaludt?!

Bár már nekem is nyúlik az arcom, fürdök, oszt irány a zágy.

Jó éccakát!

Ja, bocs! 1.2-m van. Hála istennek az alulírottak eddig csak 2x fordult elõ.
Valen
plankton farm minek, nemkell a bofu hoz 😊)

Várjá megkavarodtam! Ja! igazad van, utánagondolkoztam. Tényleg csak BoGas, meg Cella kell a BoFu-hoz.
Plankton csak akkor kell ha Stott Mixeryt akarsz.

What\'s your excuse?

Milyen verziód van? 1.2-vel nekem még hálistennek nem voltak ilyen gondjaim. 😊

A Boron Manta (TP) tud XL-es rakományt szállítani! Õket használom a CF-ek Silicon ellátására.

25MW-os pajzs sajnos Split monopolium. A Rastaroil pedig ha jól tudom nekik kajának minõsül, de sokat elárul a Split konyhamûvészetrõl a tény, hogy más fajok gépzsírnak használják. De az is lehet, hogy mivel a Splitek kényszermunkát alkalmaznak a gyáraikban kaját nem, csak ezt kapnak. 😊)

What\'s your excuse?

Hát ha tényleg csak boranoknál lehet kapni, akkó jobb lett volna Boran crystal fabot venni, asszem luckyplanetsben lehet kapni. Na mindegy! 2 BoFu gyár meg 2 BoGas gyár még belefér. Fenébe! kell még planktonfarm is. De megoldom! Most igazság szerint a 25 megás gyár fontosabb lenne, hogy a hermészeimet fel tudjam szerelni rendes pajzsokkal.
"neked is tele volt NAGY Khaak clusterekkel? Nekem vagy 5-öt kellett itt és még 4-et a mellette lévõben Nemesis+PSG-vel távozásra bírni. 😊"

Ja, nekem is!

Én a Centaurommal pucoltam, egész hatékony kis bárka,

A probléma akkor indult, amikor magárahagytam, "Támadj meg minden ellent" parancsal, és 10 perc múlva lelõtte egy M3-as khaak "nehézcirkáló" ÁÁÁ csak egy picit voltam zabos!

Visszatöltés folyt köv.

Hála istennek, ez nem túl gyakori, de azért módfelett idegesítõ tud lenni, hogy otthagysz egy összértékben majd 10 milát érõ hajót, (mondanom sem kell, teljesen felszereltem) és egy "ócska" felderítõ vadász lazán leszedi.

A kristálygyár megvétele után döbbentem rá, hogy a TP hajók NEM TUDNAK XL-S KONTÉNEREKET SZÁLLÍTANI! Addig komolyan nem is foglalkoztam a konténerek méretével. úgyhogy kénytelen voltam venni mercuryt, hogy a szilikonbányámból vigye a cuccost a crystalfabomba. Egyébként hermészeim vannak, még csak 3x5 mega pajzsal, többre nincs pénz. Ja 25 megás pajzsgyár csak a spliteknél van? Mert akkor szívok még egy kicsit, ugyanis ez esetben vehetek még mit is? Ja, cseltszpészakváriumot, meg rásztárrifájnörit. Apropó. ez egy kicsit hülyeségnek tartom. Ez a RAstarOil, ami a split hightech cuccokhoz kell, ugye valami olajféle? Ez a munkásoknak kell? Mint pl. az Argan gyárakban a argnu husi, vagy a boranoknál a BoFu? Perenit = soyahusk, Teladi = NostrapOil. Mert ha igen, akkor egy kicsit érdekes, hogy pl. 1 pajzs legyártása alatt, a munkások éhséggüket csillapítván benyelnek néháy ampulla RastarOilt, vagy a teladiknál benyakalnak néhány laposüvegnyi NostrapOlajat.

Na mindegy ez csak egy olyasféle elmefutkároztatás volt.
De hüle vagyok jajj! A Great Reefet nem is néztem, mert a térképemrõl pont lemaradt a shipyard! Ott tényleg lehet kapni, most már az egyetlen probléma, hogy a rászánt összeget elköltöttem. No comment...

Zombye: átnéztem az Argonopediát és szerinte csak a Boronok árulnak ilyen gyárat. Az mondjuk nem világos honnan van a Terracorpnak Argon 125 ShielFact-ja. Helyette esetleg GHEPT gyár.

What\'s your excuse?

Ja, és nekem Argan 125 megás pajzsgyár kéne, mert már vettem kohunabékörit, meg Cattlerancsot is.

A kristálygyárat egyenest Argan Prime-ból kellett odafuvaroznom 66 ezer credites költséggel. (6 ezerszer 22 kapu)
Valen: Épp azért akarok várni. A CF-ek ugye szintén fajspecifikus kaját kérnek, tehát elõbb a lehetõségekrõl érdeklõdöm.

Zombye: neked is tele volt NAGY Khaak clusterekkel? Nekem vagy 5-öt kellett itt és még 4-et a mellette lévõben Nemesis+PSG-vel távozásra bírni. 😊

What\'s your excuse?

Szerintem viszonyfüggõ a dolog, mert én is ebben a cipõben járok. pont abba a szektorba telepedtem meg én is amiben te, bár én már hálistennek elõbbre járok.
Valen
Greet Reef-ben lehet kapni Boron 125 MW gyárat 😊)

de ne felejts el Bofut is termelni

Jó estét!
Nem tudjátok, hol lehet 125MW-os pajzsgyárat kapni? Elkezdeném a Wasteland melleti US sajátcélú betelpítését, de még csak az OreMine és az SPP van meg. Nem építem tovább, amíg nem tudom, milyen faj high tech gyárát használom majd. Mert ugye az Argonok és Boronok is árulnak (elvileg) ilyen gyárakat. Átkutattam mindkét faj összes Shipyardját de nem találom sehol 😞(. Esetleg reputáció függõ lenne?

Próbálokozott már valaki illegális gyárak telepítésével? Teszem azt Bliss Place és Dream Farm az Anarchy Porthoz?

What\'s your excuse?