6542
-
Én még az 1.2-vel nyomom mert nagyon zavar az a "modified" felirat :) -
Hi All !
Ha valaki ért hozzá magyarázzátok már el légyszi hogy az autotrade scriptnél mi a lényege a hajó sebességének.
1-4-ig mi a jó beállitás?
THX -
Zombye #4340 Bocs!
Elnézhettem néhány bötűt!
Lehet, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, de azért leírom.
Végre lehet Teladi Osprey-t venni!!!
1.3-as patch.
Vettem az 1 MW-os pajzsgyáramba egy Herriert, mert néha előfordul, hogy megtellik a raktár, és megáll a termelés. ilyenkor bevetem ezt a kis M5-ös hajót 104-es rakt;rrel, ;s eladogatok néhány pajzsot önkezűleg.
Szóval a vásárlásnál vettem észre, hogy ott vigyorog rám az ominózus korvett.
Asszem, ma veszek egy ilyen szépséget.
-
goyo2 #4339 Nekem 100 megások a save-k. Eccer valami történhetett mert akkor elkezdtek hízni. 1.2 pacsal megy. -
kisviku #4338 kolega=kollega
pár erc= pár perc
szori, gyors gépelés :) -
kisviku #4337 Igen az télleg swapfile, amiről kolega ír. :)
No kérem, végigjátszottam én is most már végre.Előszőr megijedtem, hogy oly' hirtelen lett vége,de aztán pár erc után jött az üzenet,amikor már Argon Primeon voltam, hogy egy ceremóniát tartanak részemre illetve elhunyt barátomnak.
Ez inkább temetés volt, mint ünnepség.Kár hogy így lett vége és hogy ilyen gyorsan...
Mellesleg kicsit "megkönnyeztem" a végét. -
Mondom swap file ;) -
Zombye #4335 Basszus! Ezt hogy hoztad össe? nekem a legnagyobb elmentésem nem több 40 megánál, pedig van már vagy 130 hajóm, meg 54 gyáram.
Mióta játszol? úgy értem sok mindent vettél már? El nem tudom képzelni mitől hízhatott meg ennyire a SAV file.
Mondom én már január eleje óta nyomom ezt a játékot, és most tartok 40 megás SAV filénál.
Lehetséges, hogy az NTFS kavar be neki?
Bár ez nem túl valószínű.
Bár akkor biztos, hogy ezért tölt ilye baromi lassan. másfél gigát megmozgatni, azért nem kis dolog. nekem kb 6-10 mp alatt betölti. Na jó! Max 15-20. De az már tényleg a max.
Mindenesetre érdekes probléma az egyszer biztos!
-
Lenne hozzátok pár kérdésem: 1.3as peccsel is izléstelenül hosszúak a töltögetési idők (főleg egy ultragyors Far Cry után). Amiatt nem is sírok már, hogy úgy szaggat, mintha gyorsvonatról hugyoznék, de iszonytatóan sokat tölt. Fix másfél gigás swapfileom van egy ntfs partíción, úgyhogy kiváncsi lennék, hogy mi a nyavaja lehet, elképzelhető, hogy nektek van tippetek rá. Ja 2.5+ bartonom van fél giga ddr rammal. -
kisviku #4333 Igen, most már én is ezt fogom tenni.
Utána kártyázok ezzel a csoda X2 Trumpcard-al... :)
-
Zombye #4332 Én szakaszonként QucikSaveeltem. (salvage insurrance)
1. első berepülés előtt
2. első berepülés után
3. unknown object szétlövése után
4. második berepülés után.
így ha pl meghaltam a 3 pont után mint ahogy olvasom te is tetted, csak visszatöltöttem 3. elmentést, és próbáltam berepülni újra. asszem hatodszorra sikerült, de így legalább nem kellett minden alkalommal előről kezdeni az egészet. -
kisviku #4331 Na hát az Odysseussal már félsiker.Kár hogy meghaltam, ahogy megint vissza kellett volna állnom...de most már tudom hogyan kell.
Ja és ráadásul most már olyan sebességgel fut ahogy elképzeltem... -
kisviku #4330 Oksi, nekimegyek.... -
Zombye #4329 Én Perseussal cisnáltam meg. 3x BETA PSG, úgy szedte le az unknown objecteket, ahogy az a big bukban meg vagyon írva!
-
kisviku #4328 Az Omicron Lyrae-s csatát milyen hajóval érdemes megcsinálni?
Ha M3-as megyek, akkor szétlővik, amíg az Unknown Objecteket lövöm, ha M2-vel, akkor az már majdnem félsiker,de nehéz úgy beállítani a hajót, hogy eltalálja mindig és az idő kevés hozzá.Most lőtték szét a bolygót....
Ha M6-al megyek, akkor mi van?
És ha Odysseust próbálok PSG-vel?Ér az valamit?Vagy csak Bret-et és Saya-t lövöm szét vele tipikusan?
-
kisviku #4327 Találkoztam most egy olyan küldetéssel az egyik állomáson, ahol a Paranid titkosszolgálat vagy mi "megkér", hogy likvidáljak egy bizonyos személyt.Ace 3rd rang kell hozzás, én most Ace 2nd vagyok, mégsem adják oda.Na nem a pénzért kellene, hanem az álábbiakban említett hírnév, reputáció miatt.Azt mondják, hogy még javítsak rajta, mert még csak Paranid Friend of Priest Duke vagyok....
-
kisviku #4326 Hm.Érdekes... :)
Mindenesetre a kapcsolatok ápolása fontos...akárcsak az életben. Így el lehet kerülni az esetleges "visszafejlődést". -
goyo2 #4325 Nade a seta 5-10 perc az megfelel a sima fél/1 órának nem?
A játékban a seta 5 perc alatt ugyanannyi idő telik el mint a sima módban fél/1 óra alatt.
Persze itt nem mindegy mennyi időre hagyod ott a gépet.
(végül is akkor egyetértünk
)
-
Romeo One #4324 Ja. Csak az nem, mennyi időre. Seta-val 5-10 perc is elég, simán fél-egy óra kell hozzá. -
goyo2 #4323 Észrevétel:
Lehet hogy feltaláltam a spanyolviasz: ha nem seta-zok, és nem csinálok semmit akkor is csökken a harci rangom, és szerintem az eltelt idő függvényében, szóval szerintem tök mindegy hogy hogy hagyod ott a gépet.
-
kisviku #4322 NA KÉREM, MEGJÖTT!!!
Igen, végre megjött a mai napon így a délutáni órákban.
Ha lenne rá módom, hogy berakjam ide a képét (dobozát), akkor megtenném.
Végre megvan, ja és persze megküldték azt a kis aranyos X2 Trump-card game-t is,amit első ránézére olyan, mint az autóskártya, csak a játékban szereplő hajókkal.....
Nagyon jópofa, majd eljátszadozom még vele unalmas perceimben.
Most nagyon örülök.Úgyhogy fel is rakom rögvest, majd írok később. -
Kisvuki :
Ime a beszólásom
Beszóltam

No Comment
Legfeljebb anyit lehetne hozzáfűzni, hogy én megmondtam
-
Haha Te egy ÁLLAT VAGY! 

Hehe hüle... -
kisviku #4319 Folytatom tovább csak elszívtam egy cigit.
Szóval, már azt terveztem, hogy új videókártyát veszek emiatt a játék miatt, de most hogy belepillantottam, milyen jól fut, elhalasztom a vásárlást.
Igen, én vagyok olyan hülye, hogy kiadok tízezreket egy olyan játék miatt amit egyszerűen mondva imádok.
A joy-t is azért kérdeztem pár hete, mert már irányítani nem tudtam hajóimat, de azért az még meg lesz véve, még akkor is ha csak ezzel fogom használni,Tudom ez már az őrület határát súrolja, simán kapnék beutalót a sárgaházba is.De egy olyan játék amivel közel 5 hónapja játszom, az megéri eme áldozatot.Pl, amikor megvettem az első M2-es hajómat az Argon Titan-t, szinte rárecskáztam a monitorra (hujj, de nagy paraszt vagyok!
)....
De mivel emlékszem, mennyit kellett ahhoz nekem nyomni, szemkifolyás,habzó száj,elmezavar közepette, akkor a fent írt primitív beszólásom helyén való.
Na, most a gépemről.
Most egy Geforce 3-as megy a gépben, a konfig pedig Asus P4C800 Deluxe, 1 Gb Corsair DDR, P4 2.66 dobozos.Szerintem nem rossz a konfig csak a videót akartam nég ATI-ra cserélni.De most már elhalasztom...
Nah, most hogy "kitobzódtam" magam, megyek és folytatom, illetve most már be is fejezem a sztori részt.Ugye az sem nagyon ment az 1.0-val a borzalmas lassúság miatt... -
kisviku #4318 Hopp,egy pár betű lemaradt egy-két helyen a szavak végéről....szorri....gyors gépelés. -
kisviku #4317 No kedves barátaim.
Már nem bírtam tovább úgyhogy felpeccseltem 1.0-ás verziómat az 1.2-re... (várom Velen megjegyzéseit...
)
Hát első benyomásom, hogy mintha nem is ezen a gépen futtatnám, olyan kib*tt jól fut.
Most valszeg sokat írok megint.
A lényeg, hogy mielőtt kérdezbétek, miért csak most, hát elmondtam többször is hogyan jártam.Ugye legutóbbi levelében az Egosoft közölte, kapok egy másikat, ajánlottként, ami a mai napig nem jött meg szintén.Bár lehet,hogy várnom kell még, de ha visszagondolok, hogy a megrendelésem valamikor FEBRUÁR 20. körüli és most már éprilis van és elvesztettem (valószínűleg) közel 60 Eurót, most már a faszom tele van. És még csak nem is az Egosoft-ot hibáztatom, őket max. a lassú válaszadásért....
Így a mai napon betelt a pohár nálam, nem érdekel, felraktam az új verziót, mert ugy azt terveztem, hogy ha megjön az eredeti, akkor csak simán átmásolom a tavaly november (!) óta játszott mentésemet, és folytatom tovább.
Ige, tavaly november vége óta van meg, azóta nem kezdtem újra, most már 110 megás volt egy savegame, a f*sz ki volt a sebességgel (mint egy 386-oson) és állandóan fagyott.
Na ennyi.Ha esetleg megjönne a játék (legalábbis ebben az évtizedben)szólok.
De legyen tanulság, ahogy azt már sokszor mondtam néktek, és készüljetek fel arra,amire én álmomban sem mertem volna gondolni.Szerintem én már megszívtam....
-
kisviku #4316 No, ez megmondom miért lehetséges.
Először bugnak néztem, aztán rájöttem.Ha megnézed a TL hajók iszonyatosan lassan fordulnak, még a legjobb rudder tuning mellet is.Persze érthető hogy ezek a behemótok miért ily' lassúak.
Valamelyik irányba vagy a jobb-bal (vízszintes) vagy a fel-le (függőleges) borzalmasan lassú.Nekem Teladi Albatrossom van, az fel-le irányba lassú.Ezért - gondolom - hogy megkönnyítsék a készítők a fordulást, és ne kelljen hosszan várni vagy a joystickot széttörni, lehetővé tették a SETA-val való fordulást. -
Zombye #4315 ÓRA?!?!
NAP! SŐT HÉT. -
Zombye #4314 Szervusztok srácok!
Nem tudom, hogy mennyire árulok el újdonságot, amikor közlöm veletek legújabb észrevételemet.
Miszerint, a TL hajókkal, (az én orkámmal legalábbis) tudok SETA közben forogni. Ez nem is rosszt, tekintettel arra, hogy egyébként marha lassan fordulna.
A biznic már kezd felpörögni. 40 milát öltem bele gyárépítésbe, ami azt eredményezte, hogy már 46 gyárral rendelkezem, meg egy rakat hermésszel. majdnem 100 db van m'r belőlük.
Most kezd beérni a sok játékkal töltött óra! -
Braveheart #4313 Mit csinál ez a gyerek? -
Braveheart #4311 Mépg vmit én is hozzáteszek: a Freespace 2-ben sokkal jobbak voltak a nagyobb hajók lézerei, hosszó csóvákból álltak, nem ilyen kis színes gömböcskékből :) -
kisviku #4310 Ott valami olyasmi volt, hogy a shivanok valami szupernovát hoztak létre az eszméletlen nagy hajóikkal, ezzel elpusztítva mindent és valami kaput is lezártak vele örökre.Persze ha jól emlékszem....rég nyomtam vele.
Mondjuk abban a játékban azt szerettem, hogy a capital shipek azok állati nagyok voltak méretre, főleg a végén a GTVA Colossus, amit az emberek a másik fajjal közösen vagy harminc évig építettek, ahogyan a történetben elmesélik.
De ez nem Freespace fórum, úgyhogy abba is hagyom. :)
-
Braveheart #4309 Köszi, kipróbálom. -
Braveheart #4308 Hát a vége engem is meglepett a freespace 2-nek
*spoiler, ha még nem vitte vki végig*
Mondjuk nem teljesen értem, felrobban a nap, és mindenkinek annyi? Ez a happy end? -
StarLancer még esetleg, de az se egy mai darab.
Wing Commander sorozat :)) -
kisviku #4306 Esetleg javasolhatom még az Indepence War-t is.
Más nem nagyon van, kevés az ilyen játék manapság.
A Szar Wars játékokat (inkább rókabőröket) nem ide sorolom.... -
kisviku #4305 Javaslom a Freespace 2. részét.
Én kb 40-50-szer játszottam végig a vége felé mindig sírva... (komolyan)
A kedvenc űrhajós játékom volt az X2-ig.
Annak idején írtam az Interplay-nek és a THQ-nak, miért nem folytatták harmadik résszel.
A válasz azóta is jön... -
Na feltettem a X2 scriptingről leszedett, általam kipróbált scripteket a Weblapomra !!! de csak a trade-lő softvereket használtam régebben, mert a többi megöli a játékot :)) -
Braveheart:
Tippek:
A 2. missiónál, mikor a tagot elhozod az bolygórol, mikor bedokkolsz a Terracorp HQ-ra, ne beszélj még a Elena Kho-val, hanem adj el a hajóról mindent (fegyver + pajzs), a szoftvereket meg pakold át a másik hajódra!!! Ha ezt megteszed lesz kb 400k-d.
Ezután küld el az Argon Prime beli Shipyard-ra a Mercuryt, amit kaptál, s te is menj el Argon Prime-ba. Ha odaértél (a Terracorp HQ-tól egy szektor Északra) akkor bérelj fel egy Mammoth-t, és vegyél egy SPP gyárat. Ha megvan, akkor menj Nyugatnak 1x, majd addig Északnak, amíg Kingdom End's-be nem érsz. Hívd ide az Argon Mammothot, amit felbéreltél. Telepítsd le az SPP gyárat.(ahova tetszik, praktikus a DK-i részébe tenni a szektornak). Adj a gyárnak 30-40k creditet, a többit a Mercury-nak a Javítására, Upgrade elésére költsd
Ügyelj rá, hogy Trading Software MK 1-2 egyaránt kell a Mercuryra !!!! hogy ez mennyibe kerül, nem emlékszem rá, de ez mindenféleképpen kell a Mercury-ra !!!, a többit költsd a javításra, úgy hogy maradjon 20k körül az üzleteléshez. Küld fel a Mercuryt az SPP gyárhoz és add meg azt Othonának.
Add meg a Mercury-nak, hogy vegyen a SPp gyárba Crystalt. (vagy szállísd te magads az Crystalt a gyáradba) és adja el az EC-t a gyárból (ezt is csinálhatod magad).
Mégvalami Ajánlom hogy töltsd le a Teladi Auto Trader legújabb változatát a X2 sripting.com-ról, vagy hamarosan a weboldalalmról :))
Kereskedj a Discoverrel addig, míg kb 100-150k pénz nem jön össze (a Mercuryval is kereskedhetsz, mivel abba töb árú fér, de lasabb !!), Ekkor vegyél Crystalt a Crystal Fabban (max. 1675 credites áron), s vidd el az SPP gyáradba. Az SPP gyáradat állísd be hogy edja el az EC-t (Energy Crystalt) 20-22 creditert, s vegye a Crystalt max áron. -
Tudtok ajánlani valami akciódúsabb űrhajó szimulátort? Állati lehet ez a játék, de nincs ennyi időm se, kedvem se jáccani. Conflict Freespace-t nagyon élveztem régen, olyasmit keresnék. A Freelancer meg annyira nem jött be, mert őrületesen rövid volt, kicsit bugyuta és tiszta olyan volt, mint egy akció rpg, csak itt nem a medikitet kellett 2 másodpercenként nyomatni :) Átnézehgettem a netet ilyen után, de nem nagyon csinálnak manapság ilyet, úgy vettem észre.