6542
-
Zombye #4382 Jó? -
Zombye #4381 Ne tesség velem gunyolódi! gunyolódni, gúnyolódni!
-
#4380 Holnap veszek vegre joystickot. Sajnos nem force-st, sima Logitechet. :) -
#4379 nem tom :) -
#4378 nem tom :) -
#4377 nem tom :) -
Zombye #4376 És íme, egy élő példa:
A Teladi Titkosszolgálatnak vadásztam le egy argan fickót, aki ellopott valami fegyvertervezetet. Én fizettem mindezért 8111 cr-t.
A következő feladatban pedig majdnem 1 milát kellene kifizetnem, hogy egy perenid csákót eltávolíthassak az élők sorából.
Jó Jó! A reputációm szépen nő, ez igaz. De akkor sem értem igazán a dolgot.
-
Zombye #4375 Ez meg mért ment el ilyen soxor?
Na mindegy.
-
Zombye #4374 Hümme hümme...
Érdekes dologra lettem figyelmes.
A változatosság gyönyörköttet nevű mondás igazságtartalmából kiindulva, elkezdtem reputációnövelő küldiket csinálni.
Tudjátok, mensd meg a kedvesemet... öld meg ezt, nyírt ki azt stb. stb.
Néha előfordul, hogy nem hogy nem kapsz pénzt a küldetés sikeres vérgrehajtása esetén, hanem épp neked kell esetenként akár több milát is leszurkolnod, hogy kiírthasd/megmenthesd az adott delikvenst.
Ez szerintetek miért van?
-
Zombye #4373 Hümme hümme...
A változatosság gyönyörköttet nevű mondás igazságtartalmából kiindulva, elkezdtem reputációnövelő küldiket csinálni.
Néha előfordul, hogy nem hogy nem kapsz pénzt a küldetés sikeres vérgrehajtása esetén, hanem épp neked kell esetenként akár több milát is leszurkolnod, hogy kiírthasd/megmenthesd az adott delikvenst.
-
Zombye #4372 Hümme hümme...
-
kisviku #4371 Ja igen, és a hajóim kizárólag csak a gyárakhoz vannak rendelve, nincs egyéb feladatuk.És még csak nem is adnak el, kizárólag "Buy ware for best price"-n vannak, hogy töltsék a raktárt.De ha egy gyár három féle anyagot használ, akkor szerintem három hajó kell hozzá, ezért van olyan sok.
Persze megoldható kevesebbel is, de akkor állandóan szemmel kellene tartanom az összes gyáramat és manuálisan állítgatni a hajók anyagbeszerzéseit.Persze ez is egy jó móka, de 50-60 gyárnál (ebbe alig van SPP) kicsit fárasztó.
Ha van egyéb ötleted neked vagy a többieknek, szívesen fogadom. -
kisviku #4370 Igen, én úgy csináltam, ahogyan írod, megvettem és beépült.
Elolvastam a readme-t, de egy kérdésem azért lenne.Azt írják ,hogy a hajó sűrgősségi sorrendben kezdi vásárolni az anyagokat.Van egy Lasertower Factorym kb öt szektornyira a paranidoktól és mivel a factory is paranid, ezért soja huskot használ a tornyok előállításához.
Van a gyárban kb 3600 EC, 24 Soja Husk, és 450 egységnyi Ore.A hajó a "Xai Auto Buy" parancs kiadás után érdekes módon EC-t megy el venni, amikor abból van a legtöbb a gyárban.Nem Soja Huskot hanem EC-t..Jó, persze lehet hogy várnom kell még és majd megjavul.... -
#4369 Kisvuk>
A Xai Trade Command azt meg kell venni, és úgy épül be a Navigaton Computerbe
Meglehet csinálni hogy minden Fontosabb szektorban legyen egy M2-d, de ahoz elöször megfelelő anyagi háttér kell.
A lényeg, hogy le kell építeni a teherhajó flottát, s csak a saját gyártássorhoz hasznlni őket, a gépi traderek úgyis hozzád mennek, ha engedélyezve van nekik :)) -
kisviku #4368 Jó reggelt. :)
Először is Kellemes Húsvétot szeretnék kívánni mindenkinek, majd pedig rátérek mai mondandómra.
A helyzet az, hogy mióta a Khaakokat "megállítottuk" a sztori szerint és Ban oly' bölcsen azt mondá, hogy reméli eltart nekik (Khaak-ok) egy darabig amíg összeszedik magukat, hát mitmondjak azóta FOLYAMATOSAN támadják hajóimat.Az elmúl egy-két napban vagy 30 db transzportot vesztettem, már fogalmam sincs mit tegyek.
Most ott tartok, hogy minden transzport mellé adok egy kisérő hajót, ami többnyire egy M4-es vagy ha a hajó olyan értékes cuccot visz, akkor egy M3-ast.
Hátha tovább megmaradnak.Azt egyszerűen úgysem lehet megoldani, hogy minden szektorban legyen egy M6-os vagy nagyobb.
Most valahogy leginkább az Argon szektorok vannak tele Khaak hajókkal, ezért odavittem flottám egy részét (2 db M6,1 db M1 és1 db M2) és szétosztottam őket a legjobban támadottakban.
Természetesen időnként azért visszarakja a gép a Xenon 347-esbe a Xenon Station-t, bele a munkásdalosba, a közepébe.Ott egy Lasertower Factory van, ami mindig megsérül, mivel a gép "ráteleportálja" a gyáramra.
Természetesen full hajókkal, úgyhogy 2 db M2-es vigyáz a szektorra...
Namost, ez a Xai Trade Command ez nemigazán működik.Vagy még én nem jöttem rá, hogy mi a francot akar.
Le kell futtatni a scriptet vagy elég megvenni az Equipment Dockon és a hajóba építeni? Mert lehet hogy ezért nem akar működni.
Viszont a Jumpdriveos okosság az jó, az valóban megy és határozottan meg vagyok elégedve vele.
Majd írok még. -
Zombye #4367 Hát a Space Fuelt csak a kalózbázisokon tudnám eladni, ez igaz. A SpaceWeed már egy fokkal jobb, mivel azt minbden Teladi Tradibng Statiobn beveszi elvileg.
Bár az én Wastelabnd melletti unknown szektoromtól meglehetősebn messze vannak csak Teladi szektorok.
Valsz egyelőre maradok a teladilanium gyártásbnál, most 4 gyáram van, de miután vettem eladóhajókat 1 gyár 2x manbta, így most viszik, mint a cukrot, 163 cr árszinten.
Más:
Valamellik angol nyelvű fórumobn olvastam, asszem az arganopidián, hogy egy srác talált egy működő kaput, valamellik khaak szektorban.
Én tűvé tettem mind az ötöt, de eddig nem találtam egyet sem.
Lehet, hogy csak kamuzott az ürge?
0 -
#4366 Ja, de hol adod el az illegális árút??? :)) azon az egy-két helyen igen keveset vesznek belőle :) -
Zombye #4365 Na! Hát erről van szó!
Bár ezzel a 7 Crystal Fabbal azt hiszem, egy kicsit elvetettem a sulykot, most vehetek még vagy 10 SPP-t, hogy leapadjon a raktárkészlet.
Veszek pár Búzagyárat, meg ilyenb göngyölegüzemet is, (Rimes Fact). Gonbdolkodok azobn is, hogy kicsit elmozdulok az illegalitás irányába, és felhúzok egy whiskygyárat is. Végül is csak búza, meg EC kell hozzá.
-
kisviku #4364 Ne aggódj, velem ugyanaz a helyzet.Leszarják a saját gyáraimat, inkább vesznek a másikból, de szerintem direkt kibaszásból.
Ore Beltben van egy Ore mine egy Silicon mine egy Powerplant és egy Crzstal Fab-om.Gondoltam majd milyen kellemes körforgás lesz itten, mindenhol lesz minden, mindent eladok, tötörötötö,stb,stb.
Hát nem úgy lett, persze már hozzászoktam....Nem az én SPP-m ből vesz, nem az én kristályomat használja, megy a másikhoz.
Ez a dolog nekem csak egy helyen múködik, a Xenon 347-esben, ahol már vagy harminc gyáram van és a hajók nem tehetik ki a lábukat a szektorból.Persze ott nincs silicon, de egy szektorral arréb van bányám és akkor manuálisan odairányítom.De ott legalább műkszik.
Ezt a Teladi autotradert én is megnézem. -
Braveheart #4363 Mert mi az? Egy mod? Mit csinál? -
Zombye #4362 Köszönöm!
Akkor ezt most iziben ki is próbálom. -
#4361 A Teladi Auto Trader-rel nincsenek ezek a gondok :))
-
Zombye #4360 Szervusztok mindenkinek!
Tudja valaki, hogy mi a búbánatos ló....ért megy el pl. EC-t venni a teladilanium foundary-s beszerzőhajóm 6 szektorral arrébb, amikor csupán 9 SPP van tele EC-vel ugyanabban a szektorban?!
Ja, és persze mind az enyém, amit direktbe azért építettem, hogy ÖNELLÁTÓ legyek!!!
Így csak azt értem el, hogy nem marad nálam a pénzem, ráadásul bedugulnak a gyáraim is, merthát ugyi nem viszik el az EC-t, a kristályt nem fogyasztják, már a 7 CF gyáramból 5 tele van.
A Teladi scripteket még nem próbáltam ki, de ha pl valamelyikkel be lehetne állítani, hogy a beszerző hajók ill az értékesítő hajók más más kapulimittel ugrándozzanak, már az is megfelelne.
A támadások szempontjából se mindegy, mert ha teszem azt fullosan önellátó az ember, akkor ki se kell mozdulnia a szektorból, max az eladóhajóknak, akik a "végterméket" adják el. Így viszont vagy hatvan hajóm kóvájog adott esetben négy szektort oda-vissza, teljesen feleslegesen kockáztatva testi épségét, ja meg az én pénzemet költik idegen gyárakban, akkor, amikor már régebn kiépítettem a teljes önellátáshoz szükséges infrastruktúrát!!!
HÚÚ MOST NAGYON PIPA VAGYOK!
Előre is köszönök minden segítséget. -
#4359 Missile-k:
Energy Cell
Ore
Silicon
Gyár fajának kajája -
#4358 "Hornet Missile Fact"
Termék : Hornet Missile
Alapanyagok :Energy Cells
Soja Husk
Ore
-
kisviku #4357 Ha már itt tartunk.
A rakétagyárakhoz kell Warhead is?Tehát a gyártásához igényel?
Mert akkor kell azt is építenem.... -
#4356 Hát ez úgy van, hogy van egy alapsztori, melyet viszonylag hamar végig lehet tolni, ha csak arra koncentrálsz!
De, mivel a sztory hagy neked két fő küldi között időt, hogy fejlődj, keress pénzt, hogy a fősztorit meg tudd csinálni.
pl. 3 missió után, 4 missió után
de nem kötelező megcsinálni a fősztorit, de érdemes, mert viszonylag érdekes (tekints el a párbeszédes részektől :))
Tehát vagy aztcsinálod, hogy elkezdesz játtszani, majd a 2. missió vége után elkezdesz építkezni, tradel-ni, így összetudsz szedni kis idő múlva (20-30 óra) egy kisebb vagyont (2-3 millió) így a 3. missió már viszonylag könyebb lesz, utánna megint építkezel, tradelsz, és amikor megint össszedtél 10 millió környékén, mész a 4. küldire, és így tovább.
Sokan így csinálták, csinálják.
De én pl. úgy csináltam, hogy a 2. missió vége után elmentem építkezni, tradelni, felfedezni, nagy nehezen megvettem a következőket:
80 gyár - (különbözőek, de 40 SPP van benne)
40 hermes / manta / Vulture - kereskedő hajók, melyek a gyárakban veszik, eladják a cuccot
Minden fajtól : M1,M2,M3,M4,M5,M6,TL,TS,TP (szép lassan mind1ik FULL felszereléssel)
Minden Shipyardos, dry dock-os, equiptment dock-os szektorba tettem sima vagy adv. satelitet
ezzekkel 1 óra alatt kb 40 millót lehet keresni!
Ezután megcsináltam a fősztorit.
Jelenleg épp nem játszom, de a fősztory után az volt a cél, hogy minden hajóbol legyen legalább egy a tulajdonomba (Xenon és Pirate hajó is), vaalmint az hogy mindezek FULL harcképesek legyenek (még mindig van egy M2-es, ami nincs FULL fegyverzettel ellátva :)), mert elég sokba kerül ezek felszerelése, annak ellenére, hogy magam gyártom a köv dolgokat:
- 125 MW + 25 MW pajzs
- PPC (minden változat)
- HEPT (minden változat)
- PSG (minden változat)
- Hornet + Silkworm + Mosquito rakéták
A gyáraim száma legutóbb 150 db volt, de a kereskedő hajó flottámat lecsökkentettem 20-ra :)), mert mindig megtámadták őket. -
#4355 Az érdekelne még, hogy a játék végig ilyen kereskedős, scriptelős, gyárépítgetős, vagy ezzel kampány után ütitek el az időt? Valahogy nicns kedvem ezekhez, jobb szeretem, ha van sztori. -
#4354 csak annyit, hogy nem kell a mentéshez bedokkolni egy űrállomásra :)) (nagyon praktikus nagy hajóknál (M6, M1, M2, TL ) -
#4353 Nem vágom, hogy mi az a salvage insurance. Segít valaki? :) -
#4352 bfg900:
Ha jól emlékszem akkor nem, meg kell jegyezni fejben, hogy mennyiért vetted, s ahoz képest összehasonlítod.
De mivel ha olcsón veszed (sok van raktáron) és drágán adod (kevés vagy nincs raktáron) akkor ugyis nyersz az üzleten pár creditet ígyis úgyis, kivéve ha olyan termékkel tradelsz, ami kis árkülönbözettel rendelkezik a min/max készlet-kor.
Na ez jó bonyolult volt, de szerintem megérted :)) -
#4351 Kisvuki>
Teladi Autotrader VAGY Xai Corp Trade Command software
Station Account
Xai Corp Jumpdrive Command
én ezeket használtam eddig :)) -
#4350 LEhet látni a trade résznél, hogy az aktuális ár, amiért eladom az állomásnak a cuccot, az kevesebb, vagy több-e annál, amennyiért én vettem? Lehet van, csak vak vagyok :) -
kisviku #4349 Azért olvasgatok még visszább, mert már fingom sincs mit írtatok ide.... azt meg hogy én mit írtam..... -
kisviku #4348 Nah, eljutottam odáig, hogy felrakjam első(!) scriptemet és most nem azt akarom megkérdezni, hogy hogyan, mert visszaolvasván megtaláltam.
Hanem, érdemes vele a játékot elba*ni?Jó biztos hogy nem mindet kell, elősorban nekem csak trade kell és jumpdrive-os, esetleg megkockáztatok egy Shipyard-építős okosságot (de az már csít).
Namost, Valen oldaláról leszedtem az általa ajánlott darabokat (mivel az xscripting oldalon elfelejtettem a jelszavam) és tudom, hogy sokan kérdezték, meg minden, de melyiket érdemes használni? -
#4347 Kösz !!!
Hmmm Hmmm
readme??? angolul ... -
goyo2 #4346 Ja, én mindenféle szállításra mantát használok. -
goyo2 #4345 Amugy bent a script readmejében hogy melyik hajó minek számít.
Valahogy igy volt:
dolphin : 1
mercury : 2
manta : 3
hermes : 4
-
#4344 Hmmm Hmmm
És mi számit gyorsnak?
A Dolphin 102-je és a Mercury 130-a minek számit?
Vagy inkább vegyek én is Mantát 216-al és azt használjam teherszállitásra is? -
goyo2 #4343 ha gyors a hajód akkor olyan cuccal is fog üzletelni aminek gyorsan változik az ára. pl. kaja, olcso cuccok, főleg amikből sokat kell venni, és hamar felmegy az ára.
nekem a manták 3 beállitással mennek.