X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy nyomorult Pirate Ship lekoccantotta a JumpDriveomat! Na mindegy! elfogtam 2x pirate shipet, ebbõl az egyiken rajta maradt a Beta HEPT Ebbõl végül is fedezni lehet a JP-t.

Valen
hát az igazság odaát van 😊), de jobb ha végigolvasod 2500-3000 tõl 😊)

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

zoli80
sziasztok!most kezdem a jatekot,eddig a videokártyám nem engedte.a problémam az hogy nagyon furcsa az irányitás egérrel,joystickom meg nincs.nyomja valaki egérrel?pár jótanácsot esetleg tudnátok adni a kezdéshez mert ahogy olvasom eléggé összetet dologról van szó.

Valen
Zombye>

1. Azok a szétvert kapuk az õsök mûvei, akik nem akarták, hogy a X univerzum lakói kimenjenek a játszótérrõl 😊)

2. A BOFU nem lehet krumpli, mivel gázból készítik elsõsorban 😊)

3. A Dragon jó, csak kevés a shield-je 😊, meg nehéz vele dokkolni, vásárolni 😊

4. A savas, maró felhõnél tökmind1 hogy mekkora a Shield-ed, amikor ugyis a Hull-t sebzi közvetlen 😊)

3883-as hozzászólásomnál a mondatvégi írásjel lemaradt!

Bocsi!!

Így utólag:

"."
Ja, egyébként 3x1 mega pajzsal is "marakodik" az a nyanvadt csillagköd, vagy gázfelhõ vagy mi a búbánat. Pedig kezdtem örülni, hogy találtam egy új kaput, erre nem szétverte valami vandál állat?

Bár azt megkérdezném tõle, mégis hogy a búsba sikerült ez neki?! Én egy "élõ" kapuról max a pajzsot tudom leszedni, a burkolatból egy grammot sem.

Na mindegy ez van.
Egyébként ez a BoFu = Boron krumpli még a XBF-bõl maradt meg, amikor elõször megláttam, és megtudtam mire is való, akkor döntöttem el, hogy ez márpedig krumpli. Igaz, kicsit zöld, meg az alapanyaga plankton, de a formája meg a rendeltetése is kb azonos.
Most épp szorgosan kuporgatok egy Dragonra. Az elõre felrakható Alpha PPC felkeltette az érdeklõdésemet a konstrukció iránt. Most kb 4.2 milám van, még majd három mila kéne, hogy meg tudjam venni, meg hát ugyi a fegyverek. Az egy picit sok lessz, de igyekszem sûrûn dobálni az aprót a malacpersejembe.
Inkább legyen szövegkörnyezet. Az némileg magyarosabban hangzik
veje = feje.

A szó maga nem értelmetlen, épp csak a szókörnyezetbe nem illik belé.
Pont azon voltam kiakadva, hogy BoFu-t kiabál, oszt tisztára perenid veje volt!!!

Lehet, hogy a SoyaHuskot már mind eladta?
Valen
és a faszi ugy néz ki mint egy Boron mi

Most jött a ház elé egy teherautó, egy ürge teli torokból valami olyasmit ordibál, hogy "BoFu-t VEGYENEEEK!"

ÕÕ Vagy lehet, hogy krumpli és csak a fülem káprázott?
Vesztek = veszek. Bár ha nagyon akartok, ti is vehetnétek nekem, nem túl drága, így legalább ezen spórolhatnék.

Az On-Line variánsra kíváncsi leszek!

Ez aztán nem sámli!

A Rhy's Desire melletti unknown szektorban elég durva radioaktív felhõk vannak. Igaz, a kis pegazusomon, amivel épp galoppírozok csak 1 megawatt pajzs van, de azon keresztül is úgy szétmarta a burkolatot ez a köcsög felhõ, hogy csak néztem.

Vesztek még 2x 1 mega pajzsot, hátha akkor kevésbé lessz "mardosó érzésem".

Én ezeket nem is figyeltem, hogy rang meg ilyenek...
Jó hogy most a katonai rangom valami Ace 2nd class vagy mi az isten, de amikor vettem akkor asszem kis pöcs Admiral vagy Commodore voltam.
Megpróbálom nektek megkeresni,hogy hol van, és azonnal válaszolok.
Ez télleg nem kamu, tehát van ilyen a játékban, csak már fingom nincs hol ajánlották fel.

Hát ja, kicsit össze is kellett húzni a nadrágszíjat. 😊 De csak egyszer kell megvenni, mert ugyanazokat a szektorokat ajánlják megvételre minden alkalommal.

What\'s your excuse?

600 lepedõ?????
Nem mondom, szép summa...

Si vis pacem, para bellum.

Tehát elvileg csak sûrûn nézegetni kell a híreket.
Azt valamelyik Paranid állomáson vettem cirka 600.000 Cr-ért. De véletlenszerûen bukkan fel.

What\'s your excuse?

Más térképinfókat találtam már max 2500 cr áron.
Khaak infót nekem sem adtak el, azt mondták, nem vagyok elég classified! Ha jól emlékszem. Max rangúnak kell lenni az adott fajnál, vagy harci rangtól függ? Aki megvette, vissza tud emlékezni kb milyen szinten állt az adott fajnál ill harci rangban?

Ha valaki meg tudja venni feltétlen nézze meg milyen volt az adott fajnál a megbecsültsége, ill a harci rangja. Én már csak erre a kettõre tudok gondolni.

Khaak szektor infót meg sehol nem találok. Azt is a hírek kzött lehet megtalálni véletlenszerûen kotorászás közben?
"...Csak a szektorokat tudtam nagy nehezen megvenni..."

És azokat hol?

Valen
én nekem is azt mondják, hogy nem, mert kevés vagyok nekik 😞

Hornet: én szoktam használni khaak m3 ellen 1 lövés - 1 db 😊 mellesleg utoléri, csak idõbe kerül neki 😊

meg Station Kill-nél nagyon praktikus, ha már nincs Shield a stationon 😊

Nem értem, már ezerszer megpróbáltam Khaak infókat venni, de mindig azt mondták, hogy nem kaphatom meg. 😞( Csak a szektorokat tudtam nagy nehezen megvenni.

What\'s your excuse?

Hát remélem segítettem, de mondom én véletlenül találtam rá, mert épp unatkoztam és hát eltöltöttem az idõt egy kis olvasgatással, hogy még jobban beleéljem magam a világukba.

Jó keresgélést! 😊

Ok, köszi...

Fúú, hát nem akarok hülyeséget mondani, de asszem egy boron trading stationben vagy egy teladiban találtam rá.
De télleg tök véletlenül, mivel a hírek azért változik, szóval érdemes végiglapozni.
Szerintem egyébként ha berepülsz egy állomásra és lapozgatsz a hírek (bulletin board) között, akkor lehet hogy rátalász.Én ennyire pontosan nem tudom megmondani sajnos, hogy hol, csak talán hogy boron vagy teladi rendszerben.

Nem emléxel rá, hogy hol?

Én véletlenül bukkantam rá ilyenre asszem egy Trading Station-ben, amikor a híreket olvastam.
Kb. 53 ezer credit volt, de megérte és érdekes is.

Bocsi egy sort elnéztem, de érthetõ maradtam ... 😊

Seizewellben van két szilikonbányám. Teszt célzattal az egyikben 750, a másikban 720 árat szabtam meg. A hétötvenesbõl rendszeresen viszik, a héthúszasból egy darabot sem! A végén a beszerzõhajót kellett elküldenem két kör eladásra...

Teljesen egyetértek az alábbi sorral:

"én pl. nem használok M1-ben vadászokat, mert mire kiküldöm õket, meg megadom hogy mit csináljanak, általában már nincs is ellen 😊"

Ez teljesen igaz. Hihetetlenül hatékony a PSG fegyver.
Nekem minden fajtól ,kivéve a Splitektõl van M2-es hajóm. De eddig az Odysseus a leghatékonyabb.
Én azért kitartok a Titán mellet, mert lehet hogy lassú (na nem annyira mint a Phonenix), de szép 😊 és elég jól vannak elosztva a turret pozíciók is, így szinte mindenfelé tud lõni.

A Hornet rakétát használta valaki hatékonyan? Kétszer kipróbáltam. Elõszörre nem érte utol a 167-el száguldozõ Khaak M3-at. Másodjára egy sokkal lassabra (108) lõttem, eltalálta, levitte a fél pajzsot, oszt annyi...
Erre képes vagyok 1 sorozat ID, vagy két sorozat BHEPT segítségével is, és mégse 10E Cr...
A WASPot viszont szeretem. Gyors, 1 rakéta 1 khaak. Nem is túl drága. Clusterirtásra kiváló.
Tehát, rakétaügyben vélemények...?

Amíg elimináltam egy nagy, és egy kicsi Clustert, meg 4 kalózt, +3 capture, addig egy Mantámat lekapták Profit Share-ben. Egy másikra is rászálltak Dark Watersben, de még idõben odaértem. Igaz, így is 75E volt a javítása...

Pirat rendszerekben jó a vadászat. Használhatsz ID-t, PSG-t, mivel senki földje, semmilyen vadászengedélyedet nem fogják elvenni, ha véletlen odapörkölsz valami ott kóricáló civilnek.

Nem tudjátok, hol lehet venni a Khaakos infókat? Hogy ne csak unknown legyen minden khaak hajó és cucc?

"...M1-nek mindegy hogy mennyivel megy, ... ugyse vesz részt egy komolyabb csatában."
Nos, az AI-nál ez nem igaz. Az Ore Beltbe bedobott egy M1-et, sokáig jó volt, helybõl szedte le a Khaak clustereket, de aztán szépen lassan elfogytak a vadászai, és már csak magányosan köröz a rendszerben, és lövi a khaakokat. Ha utoléri õket.

Valen
Próbáld ki minkét esetet és meglátod 😊

én pl. nem használok M1-ben vadászokat, mert mire kiküldöm õket, meg megadom hogy mit csináljanak, általában már nincs is ellen 😊

1 khaak kluster 1 Odysseus-nak (ha az GPSG-vel + GPPC megy) kb. 4 mp-ig tart 😊, ugyanez egy Titannak 5 mp, míg sok-sok Novának akár 1 perc is lehet 😊

Valen
A Titanra meg PSG-k nem mennek fel, ergo az meg azért nem jó, meg csak 176-al megy 😞

Én Odysseust javaslok, mert a Paranid hajók a sebesség/fegyverzet bajnokok (ilyen téren õk az optimálisak 😊

Amugy szerintem egy M1-nek mindegy hogy mennyivel megy, meg hogy mennyivel fordul, ugyse vesz részt egy komolyabb csatában.
A Teladi Condornak van a legnagyobb hangárja, raktere és legtöbb pajzsot lehet tárenni. Úgy gondolom, hogy ha egy bazi nagy ellent kell legyúrni, akkor a 156 db nova összesen 312 GHEPT-jével elég hatásos. Persze nem olcsó dolog, de lehet hogy többet ér a 156 nova, mint 1 M2, mert az ellen tûzereje megoszlik, nehezebben fogja be a bazi sok novát. Egy M2-re voszont könnyû célozni, mert ,,picit" nagyobb.
Cáfoljatok meg.

Az Odysessus-ra nem megy rá az Ion Distruptor, viszon a legmozgékonyabb M2. Akinek van mindkettõ, mi a véleménye róla? Érdemes az Ion dist. miatt ray-t venni?

[NST]Cifu
Szvsz a Paranid az ideális választás M1/M2 esetén (én is már gyûjtök az Odysessus-ra 😊). M6 esetén viszont egyértelmûen Argon/Split (van is 7 Centaur-om és 3 Dragon-om). M3 meg ugye "kizárólag" Argon...

A Khaak-okat meg rühellem, épp most ugrott be egy nagy Khaak cluster az Antigone Memorial-ba, és annak rendje és módja szerint le is kapták két Mantámat. A rák vigye el, a végén tényleg oda jutok, hogy minden egyes szektorba kell egy M6, és akkor nem lesz ilyen...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Valen
goyo2> ami engem illet én még nem találkoztam velük 😊

kisviku> az Argon hajók bár fegyverzetileg jók, de k***va lassuak 😞, akkor már inkább a Paranid / Boron 😊

Nem fogod megbánni, azt garantálom.
A játék elsõ felét ezzel vittem végig. A legjobb M6-os szerintem.
Az argon hajókra egyébként jellemzõ a kiegyensúlyozottság, nem túl gyors/kevés fegyver/kicsi tûzerõ vagy lassú/sok fegyver/nagy tûzerõ, hanem mindenbõl megfelelõen elosztva.
Ráadásul szerintem nagyon szépek is az argon hajók. Bár nem olcsóak, de pont megfelelnek mindenben.

(Jó persze az Argon Colossusért a 89 milla az túlzás, de nincs kizárva, hogy veszek egy olyant is, persze késõbb.)

Találkozott ezekkel már valaki? (a képük olyan mint a warf, meg a pier)

Argon Merchant Scrapyard
Boron Ship Reclamation Yard
Split Scrap Merchants
Teladi Company Scrap Dealers
Paranid Salvage merchants

Azt mondja be a nõci miután bedokkoltam, hogy ez olyan roncstelepféle, amit a civilek használnak. bla-bla
(script editorral néztem meg mi ez)

Na jó, még dobok Kingdom's-ba plusz egy Cahoonat, aztán akkor is vadászni megyek, ha a fél universe map sárgán villog...

Ok. Csak legalább tudom, hogy nem nálam kell keresni a hibát...

PiszkosFred
Úgy kollektíve mindenki, nem csak te ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mija franc vót iten?
Egy órán keresztül Error403 voltam...