X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A dokkolgatás valóban macerás....egy ideig.
Én gyorsan hozzászoktam, de a Docking Computerrel már nem is oly' nehéz.

GHEPT-et csak a Spliteknél találtam én is.

Hmmm, érdekes. Nagyon érdekes amit mondtál.
A Dragon-t meg kipróbálom.

Miután a láma Khaakok elvétik a bolygót, távolodj el az anyahajótól. Ha visszafordulsz akkor a forgó potrohában látni fogsz ilyen... nem tudom miket. 😊 Valamilyen generátorok, ezeket kell kilõni. Meg is vannak jelölve célként. Legbiztosabb módja a kilövésüknek ha megállsz és megvárod még eléd nem kerülnek. Kergetni õket veszélyes, mert annyi minden forog, hogy nagy eséllyel nekimész valaminek és pápá. Ha megvan újra odasasszézol az oldalához. Ha az is megvan akkor spuri. Személy szerint rögtön elugrotam a szomszéd szektorba, fölkaptam a Centaurom és mentem vissza bunyózni. 😊

What\'s your excuse?

Én is fogtam be kalóz TS-t szállítani, de ez csak szükségmegoldás. Mire feltunningolod õket, abból kijön egy rendes TS is, és az nem 800-at visz. Két elõny: 1, akármilyen keveset visz, ingyen van. Veszélyes környékre is jó, a toronyba BPSG-ig mehet!

Si vis pacem, para bellum.

Hmuda
Én is most álltam rá a foglalósdira, amíg a gyáram termeli a pénzt. Már el is kaptam két kalózhajót (símát) akik nyugis tempóban menetelnek a hajógyár felé eladásra (bár lehet, hogy felrakok rájuk Trading cuccot és elküldöm õket dolgozni).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

"...Hogy a bús pi*ba lõheti le egy darab Pirate Ship a 250 MW-os pajzsú korvettet?..."

Könnyen. Kipróbáltam egy Cluster ellen a Centaur automata harcát. Mit mondjak... Szerintem az autopilot a "Hogyan ne lõjük le polgárháború esetén az ellenséges oldalon harcoló legjobb barátunkat?" címû pamflet alapján mûködik.
Szerintem: beméri a célpontot, aztán ráhelyesbít x tengelyen (hajó saját viszonyítása szerint). Ráhelyesbítene y-on, de a célpont addigra már elmozdul, új mérés, új x tengely, új elmozdulás új mérés,... stb. Nekem ezt játszotta percekig. Gyakorlatilag csak azokat lõtte le, amik a tornyok elé kerültek. Szvsz emiatt jobb a Dragon, mert ott két ágyú van tornyonként, az elsõvel meg lövéshez sem jut, ha rajta múlik...

"...Vagy ha nincs más választásom, akkor milyen kezdõhajót ajánlotok kalózaprításra?..."

Én Boron Makoval kezdtem. Nem volt több pénzem. Aztán lõttem magamnak egy Bayamont (is), azzal folytattam. 2 APSG + 2 BPAC, ideális capture fegyverzet. Sokkal több hajót fogtam el, mint lõttem le, ez anyagilag rendkívül elõnyös megoldás volt. Jóval késõbb lett Novám, a BHEPT miatt kevés capture, sok kill. Szombat óta Centaur, csak kill.
Mert ugye bejelenti a manus, hogy kiugrik, enyém a hajó, de mire kékre váltana, a tornyok szarrá lövik.

lipovics
En meg ezt a kuldit nem ertem 😞
Sikerult vegre egyszer raszallnom, erre aszondja a muki, hogy elbasztak, tunes onnan. Elmegyek, harcolgatok, aztan game over... Mit kene csinalni?
Akela valóban argon, de a gyár split. Próbáltam. Ha nem találsz baráti rendszerek Equipment Dockjában, akkor muszály lesz velük kibékülnöd...

Na, megvettem a Centaurt. Hát mit mondjak. A felszerelése elég macerás, mert a nyugati Argon rendszerekben gyártanak ugyan GHEPTet, de azt egyik EqupDockban sem árulják. Még jó, hogy pajzs volt pluszban... Végül valahol a Spliteknél leltem GHEPTetED-ben. Szombaton meghalt a joyom, billentyûvel katasztrófa volt a fordulóharc, szerencsére rá egy órára már a Centaurban ültem, a 10.49-es kormányozhatóságnak meg mindegy...
Az M5-össel való macera is elég idegesítõ volt az elején, de aztán kárpótoltam magam. Beugrottam Presidents Endbe, és pofára megtámadtam egy szép nagy Clustert. Egy élmény volt szembemenni, és lõni, miközben biztonságban ültem 250MW mögött. 70%-ra tudták lenyomni, pedig az M3-at és még vagy 2-3 M5-öt tarannal nyomtam le, és rakétáztak meg lõttek folyamatosan. Király...
Ja, és két perc alatt felülbíráltam a Salvage Ins. fölöslegességérõl szóló meggyõzõdésemet. A dokkolgatás rohadt macerás dolog...

lipovics
De megis mit lojek? 😊
Forog az egesz, meg jonnek a lezerek, tarsaim meg magyaraznak, hogy a helyukon vannak... :|
Volna egy kérdésem.
Lehetséges-e, hogy egy szabvány Pirate Ship elpusztítson egy Paranid Nemesis M6-os hajót?
Én úgy veszem észre, minél tovább játszom, annál hülyébbek lesznek a hajóim. Egy Nemesis GPSG-vel és két BPSG-vel nem egy rossz hajó.
Hogy a bús pi*ba lõheti le egy darab Pirate Ship a 250 MW-os pajzsú korvettet?
Ez majdnem olyan volt amikor a három M2-es hajómat, amik persze egymás mellett voltak, lelõtte 10 db Xenon L.
Érdekes, nemde?
Bár már nem idegesítem magamat, egyszerûen veszek egy újat és leszarom, csak hát ha én vezetem õket, akkor meg sem tudnak közelíteni...

Valen
lõni, aztán berepülni a jelzett ponthoz, aztán lõni unknown objektet, aztán megint berepülni jelzett helyre, aztán menteni 😊)

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

lipovics
Omicron csatanal mi a teendo? Odarepulni az anyahajohoz, aztan?
lipovics
Jahogy hasznalni kell a jumpdrive-t.
Kezdek biztos lenni abban, hogy a kuldeteseket csinalo sracoknak egeszen mashogy jar az agyuk, mint nekem.
lipovics
Hmm. A Hydras kuldit csinalom, Saya eppen adna a coordinatakat, de nem adja. Megvettem a Hydrat, beultem, beszelgetnek Sayaval, de csak annyit mond, hogy var ram itt.
Most mit kene csinalni? 😊
lipovics
Tenyleg, az marha idegesito, hogy csak annyit lehet tudni a hajorol, hogy x db hajo megy bele, hogy milyen azt mar nem...
Akartam a Pythonomba felvinni 1500 ec-t, erre nem akart dokkolni a delfin...

Masik. Remelem a kov patchben javitjak az autopilotat, mert neha botranyos. Kb 10* haltam meg miatta. Masik amit nem ertek, hogy egy zsufolt szektorban megallok kozepen, a kereskedok meg sorra kenodnek fel a szelvedore...
Valen
Ja az Ore Collektor automatán aktiválódik, ha egy szétlõtt aszteroida darabot (ore, silicium,nvidium) darabot akarsz felvebbi a már korábban írt formában 😊

Valen
Én Split Elephantal cirkálok, a többi 5 M2, 5 M1 és 5 M3, 4 TL hajóm a 3 fõ bázis szektoromban van.

Ha harcolni kell (Xenon, Khaak), akkor Odysseus-t használok, egyébként a Split Elephantal nyomulok, mert nagy raktere van, gyors, és minden kis hajó tud benne dokkolni 😊, a harcra meg elég az a pár HEPT 😊, a hajóban van 1 Teladi Vulture, 1 Paranid Hermes, 1 Paranid Pegasus, 1 Argon Nova

Cuccost igy tudsz begyujteni:

Becélzod a tárgyat, elindulsz felé, s mikor 300-400 m-re vagy tõle, az "o" betüvel kinyitod a rakteret (mondja hogy "cargo bay open, shield down), ha sikerült, akkor mondja, hogy "Cargo bay seized one ...." vagy vmi. hasonlót és a pajzs újra maxon lesz. Értelem szerüen csak rövid ideig praktikus csata közben kinyitni a rakteret 😊)

lipovics
Rajottem kozben. Tobbi kerdes meg all 😊
lipovics
Merthogy gondolom azzal kene.
lipovics
Hogy lehet ezeket a dolgokat begyujteni? Hiaba nyitom ki a cargot. csak nekimegyek.
Az ore collector melyik gombra indul?
lipovics
Hulye kerdes, de megis: ti mivel szoktatok "cirkalni"? En most egy Pythonnal, benne van egy Barracuda. (nagyon bejonnek ezek az allatnevek)
lipovics
Split Piton.
Hm. Szoval szedjek fel valamit. Kiraly, mert mar regen nem ott vagyok, mehettek vissza keresgelni 😄
Valen
fb=db

Valen
Miután szétlõtted, lesz ott 3 fb unknown objekt, amelyeket fel kell szedni 😊

PPC elsõsorban, esetleg oldalalnként lehet 1-1 db HEPT is.

pl. elõre: 2 GPPC + 1 GHEPT vagy 2 GPPC + 1 GPSG

attól függõen hogy melyik fajta M2-rõl van szó 😊

lipovics
Hat kicsit voltam ideges. Csinalgattam azt az asteroidos kuldit...
Vegul is 4*re megcsinaltam. Aki kitalalta ezt a szkenneljunk, mikozben egy hadsereg uldoz minket, azt... hmmm.
Szoval az inkvicio ahhoz kepest szeretetotthon lenne...

Kerdes: megkerestem, szetlottem, szoltam a hajonak, 10 perce nem tortenik semmi. Mit kene csinalnom?

Masik: Milyen fegyvert erdemes szerelni egy M2-re?
Valen
Zeenoo:

Ilyen perspektívában inspectálva a leírásodat valóban átláthatóbb formába öntötted a dolgot, elismerésem.

Igaz, személy szerint jómagam nem is foglalkozott azzal, hogy ha eladok az Expressrõl mindent v. nem, akkor milyen formában változik a kapható Mercury fizikai állapota

Zeenoo
Kedves Valen!

Természetesen nem ez volt a célom, és az ötlet sem az enyém, SZERÉNY személyem mindössze abban hivatott az elismerésre, hogy emészthetö formába öntöttem a rengeteg töredéket ami belöletek az "öregekböl" kipotyogott!

Hát mért nem ezzel kezdtétek!!!
Valen
NEM, teljes istennek 😊)

A fõszálból már csak az "omikron csata" van hátra. Így már a különbözõ állomásokon lehet kapni a khaak hajókhoz tartozó infókat. Mondanom sem kell, nekem most sem adják oda. pedig már Ace 3th Grade vagyok.

Lehet, hogy a legjobb rangon kell lenni egy adott fajnál pl Argan Hero Of The Federation, vagy Honored Strong Arm Of Ronkar?

Passsz.

Most egy perenid csávót hurcibálok fuvaronként 60-70 eyret penget.

De ez a khaak miyéria már bosszant!

Minek kel lenni? 2/3 istennek?!
lipovics
A szandek a fontos 😊
Valen
Zeenoo:

Nem akarlak megbántani, de nem sikerült a spanyol viaszt feltalálnod

zoli80
köszi és tényleg ne fogjatok vissza magatokat😊

Zeenoo
'reggelt mindenkinek!
Egy kis helyzetelemzés KEZDÖKNEK:

(1)version:
Taxi küldetés után (amikor a tudosokat kell átfuvarozni a Terrakorp HQ-ra) kapnk 1 Argon Mercury teherhajót, elég használtas állapotban.
Shield nincs, Hull 77%, Laser nincs, Speed 44m/s, Pénz kb 26ezer credit.
Ekkor a javitási költség: 19780 Cr, engine tuning90m/s-re 5468 Cr. Maradt 1400 Cr, vagyis éhenhaltál és a hajó lassu és nem képes önálló tevékenységet folytatni!
Ez nem nyerö Verzió

(2)version:
Mielött a HQ-ra dokkolsz szabaditsd meg a taxit mindenétöl ami mozditható. Elad pajzs és fegyverzet egy equipment depotban.
Ekkor lesz kb 400000 Credit zsebpénz.
Ebböl kell feljavitani a Mercuryt.
Hajó javitása: 81700Cr
Engine tuning: 22792Cr
Szükséges szoftverokkal történö ellátás után marad kb 253 ezer Credit. Azért ebböl már lehet kezdeni valamit
Lehet gyüjteni az elsö gyárra!
Egyenlöre ennyi. A többit majd alkalomadtán.
Bocs a hosszúságért!
Ha valaki tud még hasonló okosságot bátran irhat

cifuatwork
Az SPP, Wheat Farm, Telladium Factory, a különféle bányák és társaik azért elõnyösek, mivel csak egy dolog kell hozzájuk (az SPP-hez ugye Crystal, míg a többihez EC). A Crystal Fab-hoz viszont 3 (EC, Silicon Wafers és az adott faj kajája)...
Amúgy a jelenlegi gyáraim közül mind a mai napig a Kingdoms End SPP-je a legjövedelmezõbb...

lipovics
Rajottem, hogy a nagy zseton a "nagy" dolgokban van 😊
Amugy szerintem az elejen nem SPP-t meg banyakat erdemes nyitni, hanem crystal fab-okat kulonbozo helyeken.
[NST]Cifu
Egy próbát megér, a kalózok amúgy sem szoktak belekötni üres teherhajóba.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hmuda
Az meg nem hiszem, hogy jó hatással lenne a pajzs nélküli Mercurymnak. Na akkor marad a jó öreg kalózhajsza.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

[NST]Cifu
Akeela's Beacon-ben van egy 25MW-s gyár, és ez Argon terület. Oda úgy juthatsz el, hogy ha Brennans Triumph-ból 1x délnek, majd utána 4x keletnek mész. Megjegyzem ezzel átügetsz a fél kalóz birodalmon 😊)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hmuda
Más: merre találok 25MW-os pajzsot? Az Argonopedia szerint csak Spliteknél meg Paranidoknál van raktáron, akikkel nem vagyok éppen baráti viszonyban, és jó lenne felpakolni a hajóimat, mert küszöbön a Khaak invázió és nem akarom üres kézzel hagyni, hogy seggbelõjenek. Vagy ha nincs más választásom, akkor milyen kezdõhajót ajánlotok kalózaprításra?

Hmuda
Minél jobban megkopasztod az Express-t annál szarabb állapotban kapod meg a Mercury-t. De ott helyben vehetsz rá cuccokat és maxra rakott sebesség-extrákkal nem tart olyan sokáig elküldeni az Argon Prime-i dokkba szerelni. Addig is elrepkedhetsz a Discoval és derítgetheted a környezõ rendszereket.

Zeenoo
okok de 5% ??????

Valen
csak annyit mondanak, hogy kapsz egy öreg transzporter shipet, azt nem, hogy 100%-os 😊)

Zeenoo
Figyusz emberek!
Amikor eltaxizom a tudósokat a HQ-ra, jutalomként (vagymi) kapok egy hajót, egy Argon Mercury-t, namármost ennek amikor megkapom 5% a HP-ja és full le van robbanva 15 m/s a sebessége és hasonlók ...
Ez miért van?
Kicseszés?
Vagy mi?

Zeenoo
Élménybeszámoló?

Split Családi Haver lettem!
Na, most szívok egy picit.

Beugrottam a centauromba egy kis portyára. De mivel más korvettem nincs ugye nem védi semmi az unknown szektorban levõ hajókat és gyárakat.

Sokáig nem történt semmi.

De épp egy pirate base írtása közben, szépen elkezdek hullani a szállítóhajóim.

Lám! Lám! Ilyen khhak clustert még nem is láttam. Elneveztem Karácsonyfa-clusternek. Marha nagy. Most "lóhalálában = 207" loholok Home of Light felé egy Jumpdriveért, mert hát ugyi azt lekoccantották rólam, közben meg vizslatom a szektoromat, és ha feltûnik az egyik hajóm, gyorsan hazaparancsolom. Remélem a gyáraimra nem szállnak rá, mert egy ekkora cluster lazán leamortizálhatná a fél szektort, de eddig hála istennek csak cirkál fel és alá.

Muszály még egy korvett a szektor védelmére, vagy ez a jumpdriveos megoldás is jó csak hát ugye az a nyomoronc Beyamon pont azt karcolta le rólam.

Ja, a spliteknél már Friend vagyok, kb ugyanúgy, mint a Creature-rõl Accepted Personra való ugráskor. Nem pörgött 100%-ig, egyszûen átválltott.

Na nem mint ha szomorú lennék emiatt!
Ezt nem értem!

Split Creature voltam 35%, megsemmisítettem a kalózbázist Ronkar's clouthsban, 45%-os Split Accepted Person lettem.

Érdekes.

Van még egy Pirate Base ugyanebben a szektorban azt is lekapom hátha ugyan ilyen jól díjazzák!