X2-The Threat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én gyorsan hozzászoktam, de a Docking Computerrel már nem is oly' nehéz.
GHEPT-et csak a Spliteknél találtam én is.
A Dragon-t meg kipróbálom.
What\'s your excuse?
Si vis pacem, para bellum.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Könnyen. Kipróbáltam egy Cluster ellen a Centaur automata harcát. Mit mondjak... Szerintem az autopilot a "Hogyan ne lõjük le polgárháború esetén az ellenséges oldalon harcoló legjobb barátunkat?" címû pamflet alapján mûködik.
Szerintem: beméri a célpontot, aztán ráhelyesbít x tengelyen (hajó saját viszonyítása szerint). Ráhelyesbítene y-on, de a célpont addigra már elmozdul, új mérés, új x tengely, új elmozdulás új mérés,... stb. Nekem ezt játszotta percekig. Gyakorlatilag csak azokat lõtte le, amik a tornyok elé kerültek. Szvsz emiatt jobb a Dragon, mert ott két ágyú van tornyonként, az elsõvel meg lövéshez sem jut, ha rajta múlik...
Én Boron Makoval kezdtem. Nem volt több pénzem. Aztán lõttem magamnak egy Bayamont (is), azzal folytattam. 2 APSG + 2 BPAC, ideális capture fegyverzet. Sokkal több hajót fogtam el, mint lõttem le, ez anyagilag rendkívül elõnyös megoldás volt. Jóval késõbb lett Novám, a BHEPT miatt kevés capture, sok kill. Szombat óta Centaur, csak kill.
Mert ugye bejelenti a manus, hogy kiugrik, enyém a hajó, de mire kékre váltana, a tornyok szarrá lövik.
Sikerult vegre egyszer raszallnom, erre aszondja a muki, hogy elbasztak, tunes onnan. Elmegyek, harcolgatok, aztan game over... Mit kene csinalni?
Az M5-össel való macera is elég idegesítõ volt az elején, de aztán kárpótoltam magam. Beugrottam Presidents Endbe, és pofára megtámadtam egy szép nagy Clustert. Egy élmény volt szembemenni, és lõni, miközben biztonságban ültem 250MW mögött. 70%-ra tudták lenyomni, pedig az M3-at és még vagy 2-3 M5-öt tarannal nyomtam le, és rakétáztak meg lõttek folyamatosan. Király...
Ja, és két perc alatt felülbíráltam a Salvage Ins. fölöslegességérõl szóló meggyõzõdésemet. A dokkolgatás rohadt macerás dolog...
Forog az egesz, meg jonnek a lezerek, tarsaim meg magyaraznak, hogy a helyukon vannak... :|
Lehetséges-e, hogy egy szabvány Pirate Ship elpusztítson egy Paranid Nemesis M6-os hajót?
Én úgy veszem észre, minél tovább játszom, annál hülyébbek lesznek a hajóim. Egy Nemesis GPSG-vel és két BPSG-vel nem egy rossz hajó.
Hogy a bús pi*ba lõheti le egy darab Pirate Ship a 250 MW-os pajzsú korvettet?
Ez majdnem olyan volt amikor a három M2-es hajómat, amik persze egymás mellett voltak, lelõtte 10 db Xenon L.
Érdekes, nemde?
Bár már nem idegesítem magamat, egyszerûen veszek egy újat és leszarom, csak hát ha én vezetem õket, akkor meg sem tudnak közelíteni...
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Kezdek biztos lenni abban, hogy a kuldeteseket csinalo sracoknak egeszen mashogy jar az agyuk, mint nekem.
Most mit kene csinalni? 😊
Akartam a Pythonomba felvinni 1500 ec-t, erre nem akart dokkolni a delfin...
Masik. Remelem a kov patchben javitjak az autopilotat, mert neha botranyos. Kb 10* haltam meg miatta. Masik amit nem ertek, hogy egy zsufolt szektorban megallok kozepen, a kereskedok meg sorra kenodnek fel a szelvedore...
Ha harcolni kell (Xenon, Khaak), akkor Odysseus-t használok, egyébként a Split Elephantal nyomulok, mert nagy raktere van, gyors, és minden kis hajó tud benne dokkolni 😊, a harcra meg elég az a pár HEPT 😊, a hajóban van 1 Teladi Vulture, 1 Paranid Hermes, 1 Paranid Pegasus, 1 Argon Nova
Cuccost igy tudsz begyujteni:
Becélzod a tárgyat, elindulsz felé, s mikor 300-400 m-re vagy tõle, az "o" betüvel kinyitod a rakteret (mondja hogy "cargo bay open, shield down), ha sikerült, akkor mondja, hogy "Cargo bay seized one ...." vagy vmi. hasonlót és a pajzs újra maxon lesz. Értelem szerüen csak rövid ideig praktikus csata közben kinyitni a rakteret 😊)
Az ore collector melyik gombra indul?
Hm. Szoval szedjek fel valamit. Kiraly, mert mar regen nem ott vagyok, mehettek vissza keresgelni 😄
PPC elsõsorban, esetleg oldalalnként lehet 1-1 db HEPT is.
pl. elõre: 2 GPPC + 1 GHEPT vagy 2 GPPC + 1 GPSG
attól függõen hogy melyik fajta M2-rõl van szó 😊
Vegul is 4*re megcsinaltam. Aki kitalalta ezt a szkenneljunk, mikozben egy hadsereg uldoz minket, azt... hmmm.
Szoval az inkvicio ahhoz kepest szeretetotthon lenne...
Kerdes: megkerestem, szetlottem, szoltam a hajonak, 10 perce nem tortenik semmi. Mit kene csinalnom?
Masik: Milyen fegyvert erdemes szerelni egy M2-re?
Ilyen perspektívában inspectálva a leírásodat valóban átláthatóbb formába öntötted a dolgot, elismerésem.
Igaz, személy szerint jómagam nem is foglalkozott azzal, hogy ha eladok az Expressrõl mindent v. nem, akkor milyen formában változik a kapható Mercury fizikai állapota

Természetesen nem ez volt a célom, és az ötlet sem az enyém, SZERÉNY személyem mindössze abban hivatott az elismerésre, hogy emészthetö formába öntöttem a rengeteg töredéket ami belöletek az "öregekböl" kipotyogott!

Lehet, hogy a legjobb rangon kell lenni egy adott fajnál pl Argan Hero Of The Federation, vagy Honored Strong Arm Of Ronkar?
Passsz.
Most egy perenid csávót hurcibálok fuvaronként 60-70 eyret penget.
De ez a khaak miyéria már bosszant!
Minek kel lenni? 2/3 istennek?!
Nem akarlak megbántani, de nem sikerült a spanyol viaszt feltalálnod

Egy kis helyzetelemzés KEZDÖKNEK:
(1)version:
Taxi küldetés után (amikor a tudosokat kell átfuvarozni a Terrakorp HQ-ra) kapnk 1 Argon Mercury teherhajót, elég használtas állapotban.
Shield nincs, Hull 77%, Laser nincs, Speed 44m/s, Pénz kb 26ezer credit.
Ekkor a javitási költség: 19780 Cr, engine tuning90m/s-re 5468 Cr. Maradt 1400 Cr, vagyis éhenhaltál és a hajó lassu és nem képes önálló tevékenységet folytatni!
Ez nem nyerö Verzió
(2)version:
Mielött a HQ-ra dokkolsz szabaditsd meg a taxit mindenétöl ami mozditható. Elad pajzs és fegyverzet egy equipment depotban.
Ekkor lesz kb 400000 Credit zsebpénz.
Ebböl kell feljavitani a Mercuryt.
Hajó javitása: 81700Cr
Engine tuning: 22792Cr
Szükséges szoftverokkal történö ellátás után marad kb 253 ezer Credit. Azért ebböl már lehet kezdeni valamit
Lehet gyüjteni az elsö gyárra!
Egyenlöre ennyi. A többit majd alkalomadtán.
Bocs a hosszúságért!
Ha valaki tud még hasonló okosságot bátran irhat
Amúgy a jelenlegi gyáraim közül mind a mai napig a Kingdoms End SPP-je a legjövedelmezõbb...
Amugy szerintem az elejen nem SPP-t meg banyakat erdemes nyitni, hanem crystal fab-okat kulonbozo helyeken.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amikor eltaxizom a tudósokat a HQ-ra, jutalomként (vagymi) kapok egy hajót, egy Argon Mercury-t, namármost ennek amikor megkapom 5% a HP-ja és full le van robbanva 15 m/s a sebessége és hasonlók ...
Ez miért van?
Kicseszés?
Vagy mi?
Beugrottam a centauromba egy kis portyára. De mivel más korvettem nincs ugye nem védi semmi az unknown szektorban levõ hajókat és gyárakat.
Sokáig nem történt semmi.
De épp egy pirate base írtása közben, szépen elkezdek hullani a szállítóhajóim.
Lám! Lám! Ilyen khhak clustert még nem is láttam. Elneveztem Karácsonyfa-clusternek. Marha nagy. Most "lóhalálában = 207" loholok Home of Light felé egy Jumpdriveért, mert hát ugyi azt lekoccantották rólam, közben meg vizslatom a szektoromat, és ha feltûnik az egyik hajóm, gyorsan hazaparancsolom. Remélem a gyáraimra nem szállnak rá, mert egy ekkora cluster lazán leamortizálhatná a fél szektort, de eddig hála istennek csak cirkál fel és alá.
Muszály még egy korvett a szektor védelmére, vagy ez a jumpdriveos megoldás is jó csak hát ugye az a nyomoronc Beyamon pont azt karcolta le rólam.
Ja, a spliteknél már Friend vagyok, kb ugyanúgy, mint a Creature-rõl Accepted Personra való ugráskor. Nem pörgött 100%-ig, egyszûen átválltott.
Na nem mint ha szomorú lennék emiatt!
Split Creature voltam 35%, megsemmisítettem a kalózbázist Ronkar's clouthsban, 45%-os Split Accepted Person lettem.
Érdekes.
Van még egy Pirate Base ugyanebben a szektorban azt is lekapom hátha ugyan ilyen jól díjazzák!