6542
  • alpha174
    Bár khaak szektorokban több és jobb nividium aszteroida van,csak macerás ott a gyüjtögetés.
  • alpha174
    Nividium gyűhtésre ajánlom az univerzum jobb felső sarokban lévő unknown sector-t(a xenon sector mellett.
  • alpha174
    Aszteroidákat is nyugodtan szét lehet lőni és begyűjteni az anyagokat belőlük,mert egy idő után újratermelődnek.
  • alpha174
    Ja igen és van az argon prime-ban új cucc az eq dock-ban,az állásodban.
  • alpha174
    Megnéztem az állásokat és a te állásaidban elő lehet hozni a script editort,míg az én állásaimban nincs benne és elő sem lehet hozni...
    Gmailra regelj és ott nagyobb méretű file-okat is tudsz fogadni.
  • alpha174
    Van más lehetőség is szerintem...
    Meglehet,h eleve a scriptekben van parancs,ami működőképessé teszi ezeket...
    Bár akkor neked is működnie kéne...
    Igen valóban nem fért a gépemhez senki rajtam kívül(hacsak a mikulás nem karácsonykor).:)
  • Szeesz
    E-mail címemet küldtem.

Négy dologra tudok most gondolni:
    1. Valaki más írta be a kódot, nem Te. De akkor a script editor-t el kellene, hogy érd. Ha soha senki nem fért hozzá a játékodhoz, akkor ez kilőve.

2. Van egy másik kód, amit nem ismerek. Mivel nem írtál be semmit, valaki más írhatta be. Ha soha senki nem fért hozzá a játékodhoz, akkor ez kilőve.

3. Van egy fájl, ami ezt "okozza". Ha így van, akkor nálam a mentéseddel nem szabad, hogy elérjem a plusz cuccokat [hisz nálam nincs meg az a fájl.] Illetve az én mentésemet használva Nálad ugyanúgy működnie kellene mindennek, mint a saját mentéseiddel.

4. Jelenleg talán ez a legvalószínűbb, bár az okát nem értem:
    A játékban sokkal előrébb vagy nálam. A történetszálat végigjátszottad. És emiatt van a különbség. Esetleg volt valami "Bónusz" küldetés, amit megcsináltál én és LOLXD viszont még nem. [Pl a Xenon taxis küldetés, amit még nem csináltam 1-et sem, LOLXD-ról meg nem tudom, hogy csinálta-e. De lehet más küldetés, vagy más egyébb, pl Rang.] <--- "Programozás oldalról" viszont épp ennek van szerintem a legkisebb esélye, mert miért lenne akkor kiírva a "Modified" felirat, ha ez alapból bele van írva a játékba?
  • alpha174
    Gyáraknál egyébként lehet "trükközni".
    Itt főleg a gamma ppc gyárra gondolok,amelynek a gyártási ideje 20 óra,ha jól emlékszem...
    Mivel az anyagfelhasználása is van vagy 8xos,ezért olyan helyre érdemes lerakni,ahol sok jó ore meg silikon aszteroida is építhető(sajnos legtöbb gyárnál így muszáj építkezni-tehát a kiszolgáló gyárakat is meg kell építeni sajnos-,mert a gépnek nincs elegendő ene cell-ja meg kajája és általában ore meg silicon sem).
    A "trükk" ott jön,h az a hely 2 ilyen gyárat is el tud látni,mivel olyan sok idő telik el a gyártások közt,h kb az egyik gyár fele idejénél(+- 5 óra)lehet indítani a másikat c a harmadikat,mert bőven lesz idejük újratöltődni,annyi idő telik el...
  • alpha174
    Adj egy mailt és inkább elküldöm az enyém is,mert én is kiváncsi vagyok,h nálad működik-e.

Shipping tycoon 15%-on állok már(előző rangnál már lenne v 75% is),de nagyon nehezen nő már,pedig elvileg van még pan-galactic tycoon meg extrem...legalábbis az előző részében ezek lennének hátra.

Néztem a rangokat neten,de nem pontosak sajnos...
  • alpha174
    Hát ezt én sem értem,h neked miért ilyen ez a cucc,se azt,h nekem miért működik,holott be sem írtam semmit...
  • alpha174
    Én egy m1es anyahajóval mászkálok és 3 m2es hajó is kísér.
    Ha a kereskedelmi rangommal elérem a következőt,akkor megpróbálkozok a roncsokkal,hátha...
  • Szeesz
    alpha174:
    Még egy dolog.
    Ha gondolod el tudom küldeni az egyik olyan mentésemet, ahol még nem látszik a "Modified" felirat és a két "problémás" script sem akar nekem működni. Kíváncsiságból, hogy vajon azzal a mentéssel nálad elérhetőek-e azok a scriptek/cuccok.
  • Szeesz
    LOLXD:

Hogy milyen gyárral lehet a legtöbbet keresni az attól függ, hogy milyen árakat állítasz be [mennyiért veszed az alapanyagot, mennyiért adod el a készterméket]. Illetve milyen gyáraid vannak.

De a Power Plant ilyen téren a legjobb. Kezdetnek mindenképp.

A gyárépítésnek később van/lesz szerepe. Mert pl egy db 125MW-os pajzsot legolcsóbban 833834 Creditért tudsz venni. De akár 426250 Creditért is elő tudod állítani [Amit vagy használsz, vagy el tudsz adni 833834-850678 közötti creditért]. Plusz ezen felül még az alapanyagokat gyártó gyáraidnál is megjelenik közben valamennyi profit, amelyek a Pajzs gyártó gyáradnak termelték az alapanyagokat.

Hajókkal kapcsolatban: Se Xenon, Se Khaak hajóka venni NEM LEHET!
    Youtub-os videót ugyan láthattál arról, hogy Khaak M2-es vagy M1-es hajóval repkedett valaki, de azt csak azért tudta megtenni az illető, mert engedélyezte a script szerkesztőt a játékonbelül és az egyik script segítségével [amit egyébként netről lehet letölteni] "varázsolt" magának egy Khaak M1, vagy M2-es hajót. ["Varázsolt" alatt azt értem, hogy lefuttatta a scriptet és a kívánt hajó megjelent a közelében. És csak át kellett rá szállnia.]
    Ez viszont csalásnak minősül. [De ugyanígy lehet bármely faj bármely hajóját "előhozni". Akár Goner hajó is lehet így a tied, vagy az UFO...]
  • Szeesz
    alpha174:
    Akkor 2 dolgot nem értek:
    1. Ha se Te, se senki más nem írt be a játékodban semmi "plusz" dolgot, akkor hogy került ki a "Modified" felirat.
    2. Ha kint van a "Modified" felirat, akkor miért nem aktív a "Script Editor" nálad.
    A hajó command parancsain belül [Shift+C] ez jelent meg nálam:

Ha rámegyek, akkor meg ez a képernyő fogad [első alkalommal kicsit talán más]:
  • LOLXD
    jah és én az 1.4 es verzioval játszok
  • LOLXD
    hát a rangokrol fogalmam sincs de viszont én nem szálitoval mászkálok hanem ospryel, herierel, novával, titánal, mamutal, és azal a piramis alaku ismeretlenhajoval améken van 3 lézer szoval ilyen erösebb hajokon jah és méjk gyáral lehet a legtöbet keresni a leggyorsabban és a unknown-oktol valahogy lehet vásárolni mert volt ijen video a youtube-on
  • alpha174
    A debryk,azok sajna tényleg roncsok,dehogy miért hagytak a játékban ennyi bugot(pld,h van pajzsuk stb)van rá egy tippem:gondolom mert a folytatásokkal foglalkoztak inkább,amelyek eredetileg ennek a résznek lettek volna a kiegei,de mivel kicsit méretesek lettek,ezért inkább önálló részként lettek kiadva...tehát ez a rész el lett kicsit hanyagolva pár dologban ezekmiatt...
    A hajóroncsoknak viszont még van esély rá,h lényegük legyen,mert egy fórumon valami shippng v pan galactic tycoon-ról írtak,h azokon a kereskedelmi rangokon v afelett lehet elvileg hajókat szerezni(bár nagyobb esélyt adok rá,h ezek kamu hírek).Talán kisebb kereskedelmi rangokon is...nemtudom,nem emlékszem.
    A bérgyilkos küldikhez v azért nem enged,mert kicsi a kivánt rangod hozzá(mindíg kiírja,h milyen küldihez milyen rang kell,amit gondolom tudsz)vagy ha túl gagyi hajóval próbálkozol(pld szállító hajóval dokkolsz be).
    Az unknownoktól és a khaakoktól nem lehet vásárolni tudtommal,se a xenonoktól,de xenon hajókat lehet elfoglalni(minél nagyobb a harci rangod,annál nagyobb az esély,h katapultálnak a lőtt hajóból és automatikusan a tied lesz)illetve khaak m3,m4 és m5-ös hajókat is.
    Xenon-oknál xenon k-t is sikerült elfoglalnom,de csak xenon taxis küldetéseken.
  • alpha174
    Tévedtem egy dologban:tényleg ottvan a modified felirat...de a többi tuti,amit írtam.:)
  • LOLXD
    probáltam a titánt de semmi és még a presidents end szektorba tele van station debrivel azokat nem lehet befoglalni meg még azt akkarom kérdezni hogy mért nem enged azokra a bérgyolkos küldikre jah és hogy lehet eljutni a többi unknown szektorba és mit tegyek hogy a xenon-oktol és a unknown/khaak-oktol tudjak hajot vásárolni
    köszi
  • alpha174
    Na megynomogattam ezeket a gombokat az űrben és a comman console jött be(mármint a normál,ami a hajómnak a parancs listája).
    Miért valami speciális menünek kellett volna bejönnie?:)
  • alpha174
    Ja igen és a régi állásaimban nem működött nekem sem,szóval ha ott beírkáltam volna,akkor működnie kellett volna,szóval szerintem nehogy beírogassatok bármit ehhez a két cucchoz,mert felesleges.
  • alpha174
    Amúgy szerintem azért nincs kiírva ennél a kettőnél,mert nem is kell hozzá(én vagyok az élő példa,mert nekem sem kellett).
  • alpha174
    Talán még anno régebben írtad be és úgy játszottál. Csak elfelejtetted azóta, hogy beírtad. [Az 1.3-nál, vagy 1.4-nél még nem írta ki a "Modified" feliratot a képernyő bal felső sarkába.]

Biztos,h nem írtam be soha semmit,erre 100%,h emlékszem(se régen,se most).
    A modified feliratot sem ismerem,mert se régen nem volt kinn a bal felső sarokban és most sincs kint:)

Arról a therehallbewings beírásról sem hallottam soha és nem is használtam semmiféle beírást.

Ismétlem:nekem alapból működtek ezek mindenféle beirogatás meg trükközés nélkül(amúgysem szoktam trükközni).:)
  • Szeesz
    "Én nem engedélyeztem semmit,mégis működik..."
    Amikor az űrben vagy, nyomd meg a következőket egymás után:
    1. Shift+c
    2. s

Milyen ablak jön be neked?

"Lehet a régi játékállások berakása miatt engedte v nemtudom..."
    Talán még anno régebben írtad be és úgy játszottál. Csak elfelejtetted azóta, hogy beírtad. [Az 1.3-nál, vagy 1.4-nél még nem írta ki a "Modified" feliratot a képernyő bal felső sarkába.]

"Én sem csípem a csalásokat,ezért nem is tudom,h milyen crsiptelő izéről írtál.:)"
    A játékhoz írt scriptek többsége [ezek után a hivatalosokat kivéve, lehet, hogy mind...] akkor működik, ha beírja az ember a "Thereshallbewings" szót amikor az űrben van. Sok script esetében a telepítési útmutató is így szól:
    1. Másold be a fájlokat a megfelelő könyvtárba.
    2. Indítsd a játékot és amikor az űrben vagy írd be: "Thereshallbewings" [Egyesek itt csak ennyit írni: Engedélyezd a "Script editor"-t]
    3. Mentsd el a játékot, majd töltsd be.
    4. Kellemes játékot.

Az igaz, hogy ennél a 2-nél nincs írva, hogy bármit engedélyezni vagy beírni kellene. Mégsem működnek addig, amíg nem engedélyezem a script editort.
    Vagy az lehet a gond, hogy még nem csináltam meg az összes küldetést [az következne, amikor egy Boron M6-ossal kell egy Khaak szektorba ugrani és valaminek a közelébe menni, majd vissza.] De ahogy olvasom LOLXD már végigvitte a játékot, mégsem látja ezeket a plusz dolgokat.
  • alpha174
    próbáld könytárból-könyvtárba másolni,ne könyvtárat könyvtárra...
    ha így csináltad,akkor ua van nálad is,mint szeesznél...
    v esetleg nézd meg,hátha van enlightes és egosofros könytárad is a program files-ban(már ha oda telepítetted ezeket)és h nem-e másik könytárba raktál akármit,mint ahol a játék van...
    Patch-eknél különösen oda kell figyelni,h melyik könytárba nyomja.

Egyébként az ufo valamilyen módon összefüggésben lehet a gonerekkel,mert ua a felségjelzése,szóval lehet,h ha ad küldetést,akkor azt megoldva lehet a gonereknél a rangot növelni(a második legjobbig el lehet jutni a főszál végigjátszásával,de utána...)

Meg nem árt végigkérdezgetni az összes gonert mind a templomban,mind az univerzumban,hátha az egyik ad valami küldit(olvastam ilyen mad gonerről is bbsben...na igen és ottvan az az eltünt nemesis esete is duke domainban).
  • alpha174
    A debri roncsokat jelent v valami hasonlót.
    Ahol vannak azok a debrik,abban a szektorban írja is,h ott ilyen katasztrófafélék voltak és kicsit leamortizálódtak az ottani épületek.
    De ki tudja,h mi lehet még ebben a játékban,mert sok a gyanusan sejtelmes pont,amelyek lehet,h csak figyelemfelkeltők,de az előző réses ufo küldinek is lehetett értelme,szóval itt is kell,h legyen valami trükk(pld a goner rang maxra vivése,amelyet tuti,h nem a sok 1000 jumpdrive vevésével lehet felvinni).
  • alpha174
    Én nem engedélyeztem semmit,mégis működik és nincs semmiféle modified feliratom sem...
    Csak felraktam a játékot,a patch-eket meg ezt a 2 dolgot és futott simán.
    Lehet a régi játékállások berakása miatt engedte v nemtudom...
    Én sem csípem a csalásokat,ezért nem is tudom,h milyen crsiptelő izéről írtál.:)

Szóval nekem simán ment.
  • LOLXD
    hy
    megint én az x2 vel játszom de amikor azt montam hogy jump drive akor az adv jumdrive-re gondoltam bemásoltam mindent de nem látok semmi változást sehol
    a titán debri meg a térképen nem jelzi ,eredetileg az a neve hogy ship debri és ez az utolso proba után volt hogy a khaak hajok lelöték amugy az ucso probán elég egy fullos telado osprey és egy herier
  • Szeesz
    Jumdrive működéséhez kell:
    - Navigation MK1
    - Energiacella. [Hogy 1-1 ugráshoz mennyi, azt akkor látod, amikor kiválasztod, hogy melyik szektorba szeretnél ugrani.]

"...spring of belief és van ott pár station debri müküdnek de nem engednek dokolni miért?..."
    Szerintem így van megírva a játék.

"...omicron lyrae szektorban van egy titán debri azal nem lehet csinálni semmit..."
    Nálam sajnos nincs Titán debri [sem abban a szektorban, se másikban. Legalábbis nem találtam]. Nálad hol van? Mik a koordinátái? X2, vagy X3 játékkal játszol?
    Próbáld meg azt, hogy odarepülsz mellé, kiszállsz a hajódból, teszel egy űrsétát és próbálj beszállni abba a Titán-ba. Ha ezt meg lehet tenni, akkor az a hajó a tied lesz.
  • LOLXD
    jah meg mit kell csinálni a jump driverel hogy müködjön

kösz
  • LOLXD
    HY
    még új vagyok és és én már kivitem de a térkép alján van egy olyan szektor hogy spring of belief és van ott pár station debri müküdnek de nem engednek dokolni miért?vagy mit tegyek amikor a command consolban az unknow-ot átálitotam piros let mit csináljak hogy engedjenek dokolni?
    és még azt akarom meg kérdezni hogy az omicron lyrae szektorban van egy titán debri azal nem lehet csinálni semmit és hogy mélyk gyáral lehet a legjobban keresni nekkem edig a solar power jöt be legjobban

elöre is köszi a segitséget
  • Szeesz
    A HRS parancsot egy helyen láttam eddig [nagyon nem is keresgéltem]. Egy Boron Dolphin hajó "Special" parancsai között. [Pontosabban az az 1 volt neki, az is inaktív. Gondolom mert nem volt "otthona".]
  • Szeesz
    Most már tudom mi a "baj".
    Az, hogy nem akarok/akartam csalni.

Ahhoz, hogy a HRS és az adv.jumpdrive működjön, be kell írni a "Thereshallbewings" script-engedélyező parancsot. Amit nem akartam beírni, mert akkor megjelenik a "Modified" felirat. [Valahogy ezt a mozzanatot elfelejtették beírni az említett két script leírásába a telepítés részhez. A legtöbb ilyen scriptnél azért odaírják.]

Úgy gondolom, hogy a script-szerkesztő engedélyezése csalás. Mert ilyen erővel "Xenon K", vagy bármely faj bármely hajóját is [amelyeket meg lehet venni, vagy el lehet foglalni] betehetnék egy gombnyomásra mondván, hogy "Ugyan már, úgyis megtudnám szerezni. Így max csak gyorsítok rajta." Ezért nem engedélyeztem eddig.
  • alpha174
    Szívesen segítenék a problémádon,de egyenlőre fogalmam sincs,h mi lehet a baj.
    A HRS pedig nem megvehető azt hiszem,hanem alapból felrakja minden TL-re...szóval alap felszerelés és a parancsok közt van a használata.
  • Szeesz
    A sorrend ilyen szempontból lényegtelen.
    Ugyanis ellenőriztem. A játék script könyvtárában és az "Artificial Life Update"-ben is megtalálható fájlok az utolsó karakterig megegyeznek. Vagyis az "Artificial Life Update" fájljait az 1.5-ös update nem írta felül. Ráadásul ahogy a dátumokat néztem az "Artificial..." hamarabb, 2004.08.13.-án jött ki, mint az 1.5-ös Update, ami 2007.12.24.-én. [Az igaz, hogy a "No Copy Protection 1.4" az "Artificial..." után jött ki, mégis hamarabb tettem fel, de az nem bántja a script könyvtárban lévő fájlokat. Egyszerűen csak az exe-t írja felül, mást nem csinál.]
    Ha mégis az általam használt sorrend lenne a ludas, akkor a későbbiekben azt is elhiszem, hogy minden gép intelligens [vannak saját gondolataik, érzelmeik.] :D

Tegnap egyébként megtaláltam a HRS-t. [Az egosoft fórumában volt a link, csak nem az első hozzászólásban, hanem kicsit később. ]
    Kipróbálni, hogy valóban elérhető-e számomra, még nem tudtam, mert nincs TL-es hajóm [ha jól értem, azokon van, vagy azokra lehet rátenni.] És egy jó darabig még nem is lesz. :)
  • alpha174
    Szerintem sem valószínű,h a hrs hiánya okozná a problémát...
    Bár ilyenkor én még a legvalószínűtlenebb dolgokat is ki szoktam próbálni kínomban.:)

Egyébként a sorrend nekem más volt egy kicsit.
    Nálam az 1.5-ös patch után van az artifical life update,ha jól emlékszem.
    Azt hiszem így is írtam le a sorrendet,h előbb a patch-ek 1.5-re,aztán a többi.
  • Szeesz
    Amik fentvannak [telepítés/másolás sorrendjében]:
    - Update 1.2
    - Update 1.3
    - Update 1.4
    - No Copy Protection 1.4
    - Artificial Life Update [Más néven: "All Script Update"]
    - Update 1.5
    - All In One Bonus Package (v1.04.01)
    - Jumdrive Upgrade 1.74
    - A "scripts.bp103" nevű mappa tartalmát átmásoltam a "scripts" nevű mappába [Ahogy mondtad a múltkor.]

Ami hiányzik, az a "HRS repair System". Az Egosoft fórumán ugyan rátaláltam, de az ott szereplő oldalak, ahonnan elvileg le lehetne tölteni, megszűntek. Így nem tudom honnan beszerezni.
    Most vagy a HRS hiánya okozza a problémát, vagy az, hogy még nem csináltam meg az összes küldetést [a legutolsó még hátravan.] Bár egyiket se tartom valószínűnek...

Közben újra elérhető a xai-corp.net oldal. :) Ott még rákeresek, hátha...
  • alpha174
    A hivatalos patch-ek közt is van pár apróság,amelyeket letöltöttem még...
    Lehet azokkal eggyütt működne?Nem tudom...
    Vagyis csak ez van,amit még letöltöttem,ha jól emlékszem: Artificial Life Update.
    A hivatalos patch-ek közt van.
  • alpha174
    Anno nekem is pont ez volt a problémám,amikor elsőre felraktam...
    Most viszont,h újra felraktam a játékot sok-sok hónap múlva,simán működött(állásokat is bemásoltam persze,h ne kelljen elölről kezdenem).

Neked meg sokkal jobban jönne,mint nekem,mert viszonylag még nincs annyi géped,így azokat könnyebben felszerelheted az új cuccokkal...

Nálam sajnos már emberfeletti meló lenne mindre rátenni az új cuccokat,pedig jól jönne,h minden szállítóhajóm ugrándozhatna autómatán épülettől épületig ene cella nélkül...
    Persze az újonnan vett hajókra már az új felszereléseket is felrakom,bár nem nagyon veszek már semmit(nem sok értelme van már akármit is vennem...).
  • Szeesz
    Sajnos hiába van fent nálam is a fejlesztett Jumpdrive ["MH_AdvJumper" vagy más néven: "Jumdrive Upgrade 1.74"] ugrásokhoz ugyanúgy energiacella szükséges és szektoron belül nem tudok ugrani [csak a kapukhoz.]
    Új vásárolható szofvert, hardvert se találtam eddig, amik kellenének. ["Subspace Displacement Drive", "Singularity Slope Tension Converter", "Hyperbolic Drive"].
    Pedig minden fájlt oda másoltam be, ahova a leírás mondta. [Az igaz, hogy magát a játékot a "Games" könyvtárba telepítettem és nem a "Program Files"-ba, de ez eddig soha nem okozott problémát]