6542
-
alpha174 #6462 Teladiaknál és Paranidoknál is elértem a max reput elvileg(Teladi Company Director & Paranid Honour Guard of Xaar).
Még a Boronoknál kell 5% és meglesz az is... -
alpha174 #6461 Na a spliteknél is elértem a max reput(elvileg):Split Honoured Strong Arm of Ronkhar. -
alpha174 #6460 Napi egyszer felnézek én is és írok pár szót néha...
Most azért szálltam rá a játékra,mert van időm és már a végefelé járok,szóval a végére is szeretnék járni dolgoknak....
Ezekután hanyagolni fogom a játékot egy dbig(persze a legfrisebb állást biztonságba helyezem,hátha kellhet még a továbbiakban). -
Szeesz #6459 Gratulálok. :)
Az utóbbi időben hanyagoltam a játékot, volt meg lesz is más fontosabb dolgom nála [pl: munka + szakdogaírás]. De időnként elszoktam ide jönni elolvasni a fejleményeket. :) -
alpha174 #6458 Argon Hero of the Federation-ra gondoltam imént... -
alpha174 #6457 Elértem végre a pan-galactic tycoon-t a kereskedelmi oldalon és az argon max reput(elvileg,mert már 2%-on áll)...
Még 4 faj repu van hátra(mind 90% körül van)és jön a kisérletezgetés.:) -
alpha174 #6456 Tévedtem a goner ranggal kapcsolatban,mivel 734 m3,627 m4 és 943 m5-ös hajó felszerelése után 1%-al nőtt a goner rangom.:)
Ennek ellenére nem hiszem,h ez lenne a módja a goner rang növelésére.:) -
alpha174 #6455 Ja igen és 2 milliárd a max lóvé,ezért is költekezek(2x elértem már a max lóvét)... -
alpha174 #6454 Na megvan a supreme veteran is harci oldalon...
Töltögetem az épületeim harci hajókkal(mindegyikbe annyi védelmet rakok,amennyi a gép adott épületében is van...annak a maximumát).
De jó lenne csoportosan homebase-t kijelölni.:)
Kb 1200 hajót vettem eddig(m3,m4 és m5-ösöket)csak macerás a bázis kijelölés egyenként...
Mindre vettem jumpdrive-ot meg transportert és megállapítottam,h nem növeli a goner rangot,csak akkor,ha valamiért lecsökken és akkor is csak addig,ahol volt eredetileg a %.
Egyébként ha valami érdekesre bukkan valaki a játékban érdekelne.:) -
alpha174 #6453 Úgy értettem,hogy az aegis-es,gunnery crew-es meg psg-s odynál nem jobb harcban,ha nincs rajta aegis meg gunnery crew.
Mondjuk nálam már nem unknown a hajó és a felszerelése meg az értékei sem(mert megvettem a khaak infókat bbs-en). -
alpha174 #6452 Na kipróbáltam egy xenon szektorban és azt kell,h mondjam:nem jobb egy mindenféle psg-kkel is felszerelt paranid odynál(max elkapásban manőverezésben és sebességben jobb jobb).
Na jó,szinte mindenben jobb,de harcban nem(bár ágyú személyzettel+ aegis-el nem próbáltam...lehet úgy már lefözne egy max odyt).
A belső nézete nagyon tetszik...kár,h nem szerezhető. -
alpha174 #6451 köszi,megnézem!
Egyébként csak cheat-elni lehet ilyet?
Jó lenne egy olyan script,amellyel el is lehetne fogni xenon j-t meg khaak m1 meg m2eseket is.:)
Akár 1% eséllyel és max harci ranggal is jó lenne.:) -
Szeesz #6450 Küldtem egy mentést. Khaak M2-es hajóval. :) -
alpha174 #6449 Valamelyikőtök tudna szerezni képet khaak destroyer belső nézetéről(cockpit)?
Mert kivánsci lennék,hamár elkapni nem lehet(3-ban meg nincs belső nézet,ahol el is lehetne kapni,csak akkor ,ha kihagyom a kiegeket)?
Bár még el leszek ezzel a résszel egy dbig. -
Szeesz #6448 Ahol a térkép jelzi, hogy van további szektor [pl:xenon 534 melletti], azoknál VAN kapu. Csak nem a megszokott helyen, hanem távoli pontokon, 1-1 messzi asteroida mögött. Van, hogy a Triplex-scannert használva se látszik a térképen az adott aszteroida [SŐT]. Viszont "szabad szemmel" láthatóak. Kezd el azok felé az esteroidák felé repülni és amikor a közelükbe érsz, a kapu is meg fog jelenni a térképen.
Pl:
Xenon 534-es szektorban a kapu koordinátái: -106km, 0m, 0m.
Rhy's Desire-ben lévő kapu koordinátái pedig: -222km, 0m, 32km
Kereskedő hajók közül szerintem a Split Caiman a legjobb. Nincs ugyan akkora raktere, mint a Boron hajónak, de az nem is olyan nagy baj, hisz ritkán tud a Boron hajó úgy kereskedni, hogy ki is használja a rakterét. Egyedül az Energia Cellák vásárlásakor van a nagy raktér kihasználva, de még EC vásárlásra is inkább használom a Split Caiman-t, mert igaz, hogy kicsit kevesebbet tud szállítani, de ezt kárpótolja a sebessége.
Pirate Ship-et inkább Crystal vásárlásra használom a Power Plant-ok számára [Crystal-ból úgysem lehet egyszerre olyan sokat venni. Még a Pirate Ship Cargo-ja is alig van használva, ha azt vesz.]
Bár az "állomástól-állomásig" ingyenes ugrások miatt lehet ez a rendszer kissé borul, mert akkor a sebesség már nem számít. [De 1-1 ilyen ugróhajtómű+vezérlőszoftver darabja több mint 2millióba kerül...]
Universe trader-nek Boron hajókat állítottam be, mert a reputációm akkor még csak a Boron és Argon hajók megvásárlását tette lehetővé. -
LOLXD #6447 nekem ezel a térképel nem mondtál sokat mert nekem is van de azon rajtavanak a kordinátás unknow szektorok is de mint xenon 534 meleti unknow szektorban és a töbinél sincs kapu a játékban a térkép jelzi hogy arra is lehet meni de nincs kapu azokat a szektorokat le kell tölteni ?
ti minden kereskedö hajot vesztek? mert én a kalozhajokat raktam be kereskedni -
alpha174 #6446 Ha a kereskedelmi hajókat is felszereled cuccokkal és nekik is beállítod az auto-jump parancsot,akkor használni fogják kereskedésnél mind a szektorok közötti ugrásra,mint a szektoron belüli hiperugrásokra. -
alpha174 #6445 Csak egy mentésre értem,h életbelépjenek.
A telady ospray-elet ne felejtsd el attack all enemy paranccsal ellátni,mert csak így hatékony:)
Jaja,volt egy kalózbázik a közelben,amivel meghackeltettem.:)
Lehet ölök pár kalózbázist,h a xenonok közelében épüljön újjá,azt megpróbálom meghackelni őket is.:)
Family Why-ról is olvastam bbs-t,h ott a mélyűrből ilyen hullámféléket észleltek stb...nő a lista,h miket nézek majd meg.:) -
Szeesz #6444 A "Pirate Anarchy Port" miként lett ellenségesből "közömbös"? Meg lett hackelve? -
Szeesz #6443 Na ezt most nem értem:
"Egyébként menteni mindenképpen kell újra,mert csak azután lépnek életbe az új cuccok,ha jól emlékszem..."
Minden egyes új cucc vásárlás utánra érted a mentést?
Amikor még nem volt engedélyezve nálam a script editor, és beírtam az engedélyező kódot, akkor valóban mentenem kellett, hogy az új cuccok elérhetővé váljanak [a játék betöltse az "új" scripteket is]. Más kötelező mentés nálam nincs... [legalábbis nem találkoztam vele]
A mentésed egyébként máris segített. :D Ugyanis eddig nem ugrottak velem együtt a védelmemre/segítségemre beállított hajók, amit nem értettem, hogy miért van. Most derült ki, hogy nem volt kiadva nekik az "Auto Jump" parancs. -
alpha174 #6442 Egyébként menteni mindenképpen kell újra,mert csak azután lépnek életbe az új cuccok,ha jól emlékszem... -
alpha174 #6441 Egyébként arra is hasznos az állásom,hogy ha kell viszonyítási alap épületek beállításában stb...talán erre v másra is használható. -
alpha174 #6440 Lehet,h nálam olyan katymasz van a két verzió miatt,h ezmiatt van modified,de script editor nélkül és működik minden...
A végén becsomagolom az eus maradványokat és elküldöm,hátha úgy működni fog:D
Hát majd megnézem a mentésed,csak most 70 hajónak homebase-t kellett adnom és kiszállíttatnom azokat és az idő volt.
Nekem sem úgy jött,h türelem lett.
Volt egy olyanom,h építkezek,mert az előző részben volt 200-300 létesítményem és ebben is akartam annyit...csak kicsit belejöttem és elszaladt velem a ló.:D
Mindegy,már nem építkezek többet és hajókat is csak akkor fogok venni,ha olyanom lesz...
Igazából az ufós meg a nemesis megtalálós meg a roncsos és a goner rang növelési dolgokra lennék kiváncsi(na persze a max rangok és reputációkon kívül).
Persze,ha mindennek utánanéztem és maxon van midnen rang is(faji repuk is)és semmi újat nem találtam ezek ellenére,akkor egy ideig csömör lesz x-tension részektől.:)
Lehet majd megnézem ezután az ufo aftershock-ot(bár már az aftermatch sem tetszett,mert keservesen nehéz volt a végefele,tehát nem nagyon érte meg végigjátszani). -
Szeesz #6439 Megnéztem a mentésed. :)
Hát, szerintem soha nem fogok olyan szintre eljutni. :D [Nem lenne hozzá türelmem.]
Ez a cuccos dolog meg érdekes....
1. A mentésedben látom a "Modified" feliratot, mégsem érhető el a script editor. Vagyis nem az általam ismert kód miatt van nálad kiírva a "Modified" felirat.
2. A mentésedben látom a cuccokat. [Te meg nem látod az én mentésemben azokat] Azt még ki lehet próbálni, hogy ha elindítjuk a másik mentését, majd csinálunk egy új mentést, amit utána be is töltünk. Mert ha egy fájl okozza ezt az egészet, akkor [nálam valószínűleg nem történne változás] nálad meg kellene jelennie a "Modified" feliratnak és látnod kellene a cuccokat is. Ha ezt egy fájl okozza, ami neked megvan, nekem nincs.
Most már tényleg nincs más ötletem, hogy mi okozhatja az eltérést. Elvileg ugyanazokat telepítettük fel. Csak itt-ott más sorrendben, ami ezt az eltérést nem okozhatja, mert másolás szempontjából mindegy, hogy az A vagy a B fájlt másolom először [ugyanis az upgrade-ek nem csináltak mást csak fájlokat másoltak be a játékba, a régiek felülírásával, ha voltak régiek]. Vagyis pontosan ugyanazok a fájljaink vannak mindkettőnknek [bár ha jól értettem neked vegyesen van fent az USA és Európai változat, nálam meg csak az USA változat van. <--- Esetleg ez lenne az a bizonyos különbség? Az EU-s változat alapból Modified lenne? Mondjuk ha így van, akkor a modified feliratnak meg kell jelennie a mentésemben, ha azt elmented, majd a mentettet betöltöd] -
alpha174 #6438 Kár,h az egyik unknown szektorban nem lehet építkezni,mert az egész tele van savas v milyen felhővel.:)
És 5 khaak szektor van nekem meg eddig(valószínű több nincs,de ki tudja...).
Bár a nividiumon kívül nem sok értelmük van oda menni ezekbe a szektorokba(kivéve első alkalommal,amikor küldetés miatt adják meg az elsőt),mert csak katonai rangot lehet fejleszteni ott és az fejleszthető a xenon-ok időnkénti teljes kiírtásával meg a fejvadász küldikkel is + egyéb random írtásokkal... -
alpha174 #6437 Tényleg nincs benne. -
Szeesz #6436 LOLXD:
Itt van az X2 térkép.
A térképen látható 4 "Unknow sector"-on kívül létezik még 4 [vagy 5?] amikhez NEM vezet kapu. Azoknak külön koordinátái vannak, amely koordinátákat az egyik küldetés [utolsó küldetések egyike] után kapsz meg. Azokba viszont veszélyes átugrálni, mert olyan szektorok, mint a Xenon-ok szektorai, csak Khaak vannak benne, nem Xenon-ok.
-
alpha174 #6435 Úgy emlékszem nem láttam az új cuccokat modified nélkül,de majd megnézem.:) -
alpha174 #6434 Akkor lehet eljutni az első Khaak szektorba,amikor kapsz egy küldetést a főküldetés sorozatban,h menj oda,mert onnan kell megszerezned egy fontos adatbázist(na akkor megadják a koordinátát és minden ugrásnál fel lesz ajánlva normál ugrást akarsz,v speciálist a khaak szektorba).
A későbbiekben lehet venni további khaak szektor helyeket megfelelő katonai rangot elérve(nem emlékszem már,h milyen katonai rang kell hozzá,mert rég volt). -
Szeesz #6433 Azért írtam a TOLDACUCCOT.HU oldalt! Azzal akár 600 megás fájlokat is tüdsz "e-mailben" elküldeni. Ahogy én is küldtem neked.
Az meg számomra eddig is világos volt, hogy a "Modified" felirattal ellátott mentéseim esetén MEGTALÁLHATÓAK a cuccok, mert azoknál nálam IS megtalálhatóak! A kérdés az, hogy annál a mentésnél látod-e a cuccokat, ahol NINCS "Modified" felirat!
Ugyanis a "Modified" felirat és a cuccok nálam azután jelennek meg, ha beírom a "titkos kódot". És azt mondod, hogy nálad a "titkos kód" nélkül IS elérhetőek a cuccok.
A "Modified" felirattal rendelkező mentések esetén MÁR be van írva a kód. Annál, aminél NINCS felirat, a kód sincs beírva. TEHÁT: Ha nálad tényleg kód nélkül láthatóak a cuccok, akkor a "Modified" felirattal NEM RENDELKEZŐ mentésem esetén IS elérhetőeknek KELL lennie a cuccoknak.
Illetve nekem nem szabadna látnom a cuccokat a Te mentésed esetén.
A mentést egyébként köszönöm, megkaptam, mindjárt megnézem. :) -
LOLXD #6432 de mért nem mondjátok meg hogy lehet eljutni a khaak szektorba ? csak 1 kiss piszok szetorvan pls HELP -
alpha174 #6431 Játékállás elküldve. -
alpha174 #6430 Mert olyan mailcímet adtál meg,amelynél méretkorlátozás van,így oda állást nem küldhettem(ezért vártam a gmailos címed).
Nincs ott a modified mindegyéiknél,de én azt vizsgáltam,h van-e új cucc azoknál,amelyeknél ottvan és volt. -
Szeesz #6429 :) Egy kérdés:
MIND a 3 mentésem esetén ott van a "Modified" felirat, ha betöltöd őket?
Az x08.sav esetén nem szabadna ott lennie. Vagy ha mégis ott van, a script editornak akkor se lenne szabad bejönnie [csak a másik 2 mentés esetén]
Mivel még mindig nem kaptam tőled levelet, adok egy gmail-es címet, ide küldheted a mentésed:
[email protected]
Egyébként ezt Te írtad, miután felajánlottam, hogy elküldöm a mentésemet:
"Adj egy mailt és inkább elküldöm az enyém is,mert én is kiváncsi vagyok,h nálad működik-e."
Ezután írtam egy privát üzenetet, amibe beleírtam az e-mail címem, hogy oda küldheted a mentésed. Válaszként elküldted a Te e-mail címed, de mentést nem. És itt a fórumon se írtam sehol, hogy nem kérném a mentésed.
Annyit írtam, hogy:
- a gmail-es e-mail címemet nem adom meg bárhol.
- a freemail-es e-mail címemre még semmi nem jött tőled [se a mentés, se értesítés arról, hogy bárki akart volna nagyméretű fájlt küldeni, csak nem kaptam meg.]
- nagyméretű fájlok küldésére ott a toldacuccot.hu oldal. [Kezelése nem okozhat gondot már csak azért sem, mert magyar oldal]
Ezek után nem értem, hogy miből gondolod, hogy nem érdekelne a mentésed. -
alpha174 #6428 Épp arról írok,h amelyiknél ottvan,abban vannak ezek a kiegek is...
Bár azt még mindíg nem értem,h neked ehhez be kellett ütnöd azt a szöveget,meg azt sem,h nekem működik aznélkül és mégcsak nincs is a választási lehetőségeim közt a script izé. -
Szeesz #6427 A legelső privát üzenetemben megadtam az e-mail címem. Oda küldheted az mentésedet. [A toldacuccot.hu oldal segítségével.]
Vagy ha kizárólag gmail-re vagy hajlandó küldeni, akkor megpróbálom előkeríteni az egyik gmail-es e-mail címem.
Hát ez az. Ott a modified felirat, ami nálam nincs ott az elküldött 3 mentésem közül az x8.sav esetén. -
alpha174 #6426 Egyébként az új cuccok a parancs szoftwerek alatt és felett vannak(úgy értem,h a környékükön).Mondjuk főleg alattuk. -
alpha174 #6425 Nekem ottvan a modified felirat és a cuccok is alul.
Ja,h nem kéred a levelem az állással?:)
Pedig sok mindent megmagyarázna,ha te is megnéznéd,h az én állásomban benne-e vannak ezek. -
Szeesz #6424 Az előbb rosszul lettek belinkelve a képek...
remélem most jó lesz -
Szeesz #6423 Megmondod, hogy melyik lenne az új cucc?
Mert én csak ezeket látom ott. [Akkor, amikor NINCS "modified" felirat a bal felső sarokban.]
G-mailre is van regisztrációm, de azt nem szoktam fórumokon meg egyéb helyeken megadni [elég ha a freemail-re jönnek a kéretlen hírlevelek]. Amíg a nagyobb fájlok csatolását/küldését a toldacuccot.hu oldal meg lehet oldani, addig nem zavar freemail-es korlátozás. [max nem kapom meg a túl nagy fájlokat és még értesítő sem jön, hogy akartak volna küldeni olyan levelet, mert mentésed még nem jött. :) ]