6542
  • lipovics
    Altaluk ajanlott, vagy elfogadott, vagy hivd ahogy akarod :) A lenyeg, hogy segitenek terjeszteni oket, letoltehto a honlapjukrol!
  • goyo2
    Már nem sebezhetetlen az Khaak M1, M2. Tudtátok?

Kinyirtam egy csomót.
  • goyo2
    Még nem mondtátok, hogy azok a scriptek hivatalos Egosoft scriptek-e?
  • goyo2
    Szia,

Nem akarok épitkezni, csak ott szedem meg magam.
    Nemsoká Ace Of Ace leszek, és akkor reszkessenek a xenon K-k. Milliárdos leszek belőlük.
  • lipovics
    Hol tudom elolvasni a Xenonos mokat? :)
  • Nagyapi
    Persze lehet a yahoo is, de akkor meg az mi? Azt nem ismerem, végül is talán két hónapja kezdtem a netet.
  • Nagyapi
    Nem, a Windows Messenger programját. Az álltalad kiválasztott partnerrel, partnerekkel tudsz beszélni. Azért gondoltam rá, hogy ne untassuk az X2-ősöket a talán nem a játékhoz tartozó problémákkal.
    Nekem gyakran merül fel valamilyen kérdés ami nem vág közvetlenül ide, és ezt privibe kicsit bonyolult.
  • kisviku
    Hmmm, végülis találtam megoldást a telesítmény problémámra.
    Ki kellet kapcsolnom a "Shadows" (árnyékolás) pontot és egyből sima lett.
    Úgy látszik vagy szarul van megoldva és ez lassít be oly nagyon vagy mittomén.A lényeg, hogy megy normálisan.

Goyonak javaslom, hogy ne kezdjen vad építkezésekbe a 472-esben, mert én már szívok vele egy ideje.Igaz, így nem marad unalmas az életem...
    Az a bizonyos shipyard visszajön időnként a kedvenc több tucat Xenon hajóimmal.

Nagyapi, a messenger kapcsolat alatt a yahoo féle okosságot érted?Mert az van nekem is.

• lipovics
    Hanyas iras is a Xenonos megoldas? Egyreszt kiraknam a hpmra, masreszt nalam is aktualis :)
  • goyo2
    Azt az Omycron-os küldit egy darab Barracudával csináltam meg. Csak késobb hivtam be a Cantaurom amikor mér csak tisztogatni kellett. Ha nem is elsore, de ha jól emlexem, 2-3-ra sikerült. Légyeg, hogy odaálltam a nagy hajóhoz. elkezdtem leszedegetni a zavarókat, majd néha hátra arc, egy rakéta ki az éppen baszogató khaak-nak. Szerintem tök könnyű volt. Nincs valami csúcs gépem, de annyira nem szaggatott.

Akit érdekel egy jó tipp hogy hogyan lehet egyszerre elfogni egy csomó xenont, osszeszedni egy csomó rakcsit, reputációt növelni, annak szól a következő bekezdés.

Na kb 2-3 óra alatt az eladott hajókbol (amiket elkaptam) és a rajta levő cuccok értékesítéséből osszeszedtem 20 millát, és a reputációm meg nőtt kb 15 % ot. Már Ace 1st grade vagyok, ott már lassan nő a rep.

No a Xenon 472-t kiirtottam odysseussal (PSG) 5 perc alatt.
    Behivtam egy herculest is, kidokkoltam a a KhaakM3-al, odaálltam a shipyardjuk bejáratához, és ami kijött annak odaküttem. Közben az odyseussal egyenként leszedettem azokat a xenonokat amelyelyek a szektorban borzasztottak, hogy ne szedjék le a már elkapott hajóimat. Egy idő után már csak mindig 1 xenon volt a szektorban, az amelyik épp jött ki a shipyardból, két dolog történhet vele, vagy az enyém lesz (megy a herculesbe) vagy meghal (rep. növelő) És ez addig amig meg nem unod, mert a xenon s.y.-ból nem fogynak ki a hajók.
  • Nagyapi
    Nekem van egy sajna csak 8 MB -os videókártyám, amin nem csak TV out van, hanem a composit jelet is tudja fogadni ( video, audio). Próbálni még nem mertem, és a 8 MB miatt mostmár tárgytalan, habár ha müködik............
  • Valen
    nagyapi:

ahoz hogy TV-t, video-t nézz a számítógépen kell 1 TV-kártya (pl. Pinnacle gyártmány) + 1 hangkártya

ahoz hogy a számítógép képét akarod TV-n nézni, ahoz kell a videókártya (esetleges) composit vagy S-videó netán RGB kimenetére rákötni a TV-t, video-t
  • Nagyapi
    Írod, hogy ezen nézed a Tv-t, videót, stb.
    A videokártya fogadja a kompozit jelet, vagy más megoldást találtál. Ha van időd kiokítani, mit szólnál egy Messenger kapcsolathoz. Ha igen küld el privibe. Vagy én küldjem?
    A használt cucc nem is rossz ötlet, talán a v.karira is beválik.
  • lipovics
    Hat igen, a gepfejlesztes kenyes tema.

Sajnos en mindent a gepen vagyok kenytelen intezni, ezert mindig koltenem kell ra.
    Ezen hallgatok zenet (Logitech hagfalak, melynyomoja akkora, mint egy iskolataska), ezen nezek TV-t, ezen hallgatok radiot, ezen olvasok ujsagot, ezen tarsalgok a haverjaimmal (nemreg koltoztem Obudarol Nagytarcsara), ezen jatszom, ezen nezek videot. Kicsi a szobam, nem is ferne el benne ennyi cucc.
    Egy ideig nem fejlesztettem a gepre (kb 2 ev), nem volt penzem. Mire eszbekaptam, mar kb 3 kilot ra kellett vernem, es meg nicsen kesz. (megtanultam sajnos, hogy a fobb alkatreszeket mindig a premium kategoriabol erdemes vasarolni, mert ha nem...)
    Csak a haz es a tap 40 (Chiftec dragon + Chiftec 420, 2 venti, aktiv pfc)

Viszont egy nagyon fontos dolgot ajanlok nektek, amivel nagyon sokat lehet sporolni. Lehet venni hasznalt dolgokat.
    Mondok egy nem is olyan regi peldat.
    Megjelentek a DVD irok. Ujgazdag kisgyerek egybol elrohant megvenni 100-ert, foloslegesse valt cd irojat eladja. En meg megveszem tole.
    Most van egy dobozos Plextor dvd olvasom, cd irom, meg 8 honap garival, 10k-ert. Itt van szamla is hozza, 66k-ert vette a gyerek.
    Persze billenytut, meg hasonlokat nem vennek hasznaltan (Winchester SOHA ne vegyetek pl), de ramot teszteles utan siman.
    Szoval hasznaljatok _OKOSAN_: http://www.apronet.hu
  • lipovics
    En Split Pythonnal csinaltam meg :)
  • Nagyapi
    Sajnos igazatok van.
    Ha nem vagyok egyedül, akkor belassul, de qrvára. Szóval szeretett karim lejárt az időd, pedig mi mindent láttunk együtt...
    Na persze nem az X2 miatt veszek majd újat, mert ennek a motorja bizony szar. De hogy a Prince of Perzsia 2 vagy mi is a játék neve azt írja, hogy minden kivéve az MX440, ( Thief3 is )hát ez azért elgondolkoztató.
    Ez van. Gyüjtünk a játékban, gyüjtünk az életben is. Hogy miért születtem én prolinak?
  • Hixer
    hát normál űrben mindig simán megy nekem is mx 440-em van és normál helyzetben kira... aztán például a végső csatánál, vagy elég csak, ha megtámadok egy kalózbázist, kijönne az őrök, és a háttérben egy köd van mondjuk pl.: brennan's triumph beli kalózbázist megtámadod és ha a köd felé fordulsz támadni kalózhajókat hát mit látnak szemeim! semmit mer úgy belassul mint csiga az időzavarba. eccerűen felháborító hogy egy mittom egy HAEGEMONIA típusú motort/kódot nem tudtak kiadni... vagy akármilyen mai 3D-s játék motor/kód simán betesz 30-50 embert/hajót mittoménmit a képernyőre, de eeez nem!! haggyák békén a próbálkozásokat vagyék meg az unrealtől a legújabb 3.0-ás motort fejlesszék és aggyák ki 2 év múlva az X3-at mer ez így nincsen jól... állítólag ez az új motor elképesztő dolgokat tud végtelen nagy terek, überbrutál kidolgozással, gyors és kira!!! persze sajna, hogy a 2006os gépekre tervezték szal gefmx 440 mehet a kukába.. de addigra kituggya mi lesz
  • kisviku
    Jó, tudom és sem vagyok normális, és nem is öt perc alatt döntöttem el.De tudod én nem szeretnék az elkövetkező 3 évben semmit sem költeni erre a szar gépre.Főleg nem videókártyára...
  • Nagyapi
    Nem értettem ezt a kártyadolgot idáig. Nekem egy gagyi MX440-em van 4x, 64 Mb ram és slussz. A 3D kivan szedve,de 1028-on fut és nem akad. Most a jogos zokszavad után (110 ezer????) kipróbáltam a 3D-ket yesre. Picit talán lassúlt de a kép!!!! Ilyen is lehet ?
    Meglátom mit csinál amikor 30-40 Khaak kószafaszál körülöttem.
    Én is tervezem a kártyacserét, de ennyit nem tudok rá áldozni, mert a zasszony lapickán rug, ha megemlítem az árát. Talán úgy 30 körül, de azt is csak később, mert mintha felmentek volna a kártyák olyan 1-5 ezerrel.
    Még hozzáolvasok néhány véleményt, azután meglátjuk.
  • kisviku
    Kimentem, elszívtam egy cigit, olyan ideges lettem.
    Asszem egy darabig most megint nem játszok ezzel.
    Vagy vegyem vissza 800x600-ra 16 bit-re és semmi extrával csak azért hogy élvezni tudjam? Azt gondoltam, hogy végre gyönyörködhetek egy Argon Titan-ban vagy egy szép szektorban vagy valamiben.
    Eddig egy szar videókártyám volt, azért nem tudtam élvezni.Most meg egy jó van, de ezzel sem tudom.Menjenek a jó ****!
  • kisviku
    Sajnos a sztori ott véget ér.Legalább is a kiegészítő/következő rész/stb megjelenéséig.
  • kisviku
    Hmmm, gondoltam kicsit belenézek már megint a játékba, mert eddig csak rizsáztam, aztán már vagy hónapja nem jetszom vele.Az állásom szerint van öt percem arra, hogy visszérjek a Xenon 472-be, máskülönben "jön" a szokásos Xenon Shipyard és rá fél percre a 30-40 db K és J.Sajnos már nem volt időm visszatérni, úgyhogy belefutottam az amúgy már jól ismert csatába, de a lényeg amiért eme sorokat ide vetém, az a gépem teljesítménye amit a csata alatt nyújtott.
    Hogy is mondjam....egy képregényt gyorsabban átnéz egy ember, mint ahogy ez futott itten.
    Ha lenne fps mérő, szerintem 1-2 esetleg 3-4 fps-t mutatott vóna.
    Azért ez egy szégyen gyalázat, már megfogalmaztam egy levelet az Egosoftnak, hogy árulják már el mi a fas*omért fut egy 110 ezer forintos videókártyával olyan szarul, hogy az az érzésem, mintha a régi gef3-as lenne a helyén.
    A konfigot most már nem írom le mégyegyszer,de ez felháborító.
    Abban biztos vagyok, hogy nem a kártya rossz vagy lassú, hanem a programjuk szar...mármint szarul kezeli a dolgokat.
    Jó, persze nem új dolog nekem ez a pc-s világban, nem ma kezdtem, és nem is tíz éve.De akkor is menjenek a pi*ba.
    Minek van ott a hősies Nvidia logo az elején?Gondoltam, hogy ezzel az új okossággal majd olyat látok, hogy leesik az állam.Hát le is esett, de nem a látványtól, hanem a teljesítménytől.
    Száz szónak is egy a vége, asszem újra el kezdem ba*tatni kedves Egosoftos barátaimat sorozatos leveleimmel.
    Amúgy az oltárimegagigaultra gépet igénylő mostani csoda (Doom3) zökkenésmentesen megy csutkára nyomva mindennel, ha már mércét kell nézni.
    Valahogy nem értem a szoftverfejlesztőklet.Mindig olyan játékot adnak ki, amihez csak a legjobb,legdrágább,leggyorsabb,legutolsó divat szerinti gépek kellenek, közben nekik sincs olyan, de ha meg is tudja valaki fizetni eme csodákat (ami véleményem szerint pénzkidobás, nem is akármilyen),ketyeréket, akkor meg azért nem megy mert nem ismeri,nem használja,nem megy,faszom ble, stb....
    Ha meg olcsóbb a hardver, akkor legalább vegyék a fáradságot, hogy újraprogramozzák, átfejlesszék és egy frissítés formájában legalább egyszer ebben a kibas*ott kur*a életben normálisan futóvá tegyenek egy pc-s játékot.

Bocsánat az off topic-ért és a káromkodásért, de tudjátok, ez baromira idegesítő.És tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel.
  • Nagyapi
    Helló.
    Már azt hittem, mindenki elment Hawaiba, teljes hirzárlat van.

Igen gondolom több megoldás is létezik. Ez ki is fog derülni, mert visszatöltöttem a tiszta mentést ( ehhez a próbához beírtam egy csomó millkát ). Hogy milyen hajóval megyek, az még kiderül, de hogy PSG lessz előll, az fix. Öröm volt nézni, ahogy a kisgenyák amortizálódtak, pedig a Novával örülhettem, ha mellélőttem. Biztos vagyok benne, hogy a harcrendszer miatt bukott a játék a nagy tócsán innen és túl. Lényeg, amit te is irtál van idő felkészülni.

Kérdés, a szabadjáték tartogat még valami izgalmat ?
    A piszkált játékkal odáig jutottam, hogy Bret szarkofágját elküldtük a nagy hamvasztóba, a Fater pedig kómában van.
  • kisviku
    Ezek szerint sikerült megcsinálnod.Hurrá!

Nem kell feltétlenül Odysseussal menni a végén, elég egy Paranid M6-os is (neve nem jut eszembe) vagy amire rakhatsz PSG-t.Sajnos én sem voltam oly' ügyes, de inkább idegileg nem bírtam, hogy egyesével szedjem le azokat a kis szarokat az anyahajó felszínén.
    Azt csípem/csíptem a sztori részben, hogy teljesen rád van bíva, mikor végzed el, nem kell kapkodni,sietni,miegymás.Akár csak a Freelancer-ben...
  • lipovics
    9600 xt sztem
  • Nagyapi
    Jut eszembe egy 9800 pro hogyért van?
    Más, úgy 30 körül milyen kártya van elfogadható?
  • Nagyapi
    Kár.
  • Valen
    csak a vágyaimnak adtam hangot
  • Nagyapi
    Természetesen az X3-ra gondoltam.
  • Nagyapi
    Tudsz valamit, vagy csak a vágyaidnak adsz hangot?
  • Valen
    Most jöhetne az "én megmondtam ..." szöveg, és jön is

Etnies: az oldal jó lesz sztem, csak így tovább

Nagyapi: hát igen, a Freelancer irányítással über lett volna, na mind1, majd a X3 :))

• Nagyapi
    Igeeen!

Az Omicronos csata megoldása ( az egyik ) Odysseus és GPSG. Igaz néhány átált Khaak is ráment a mészárlásra + aludni így sem lehet, de ez már rutin az előző kinlódásokhoz képest.

Visszatöltöm az eredetit, most már biztos, hogy érdemes Odysseusra gyüjteni.

Köszönet mindenkinek a segítségért.
  • goyo2
    Ezek tényleg hivatalos egosoft scriptek?

BPH script
    SDS script
    Trade Command Software MK3
    Engine Tunning Kit
  • lipovics
    Na, az igert oldal egyik rese kesz, velemenyezzetek:

http://etnies.muskatli.hu/x2_letoltesek.html
  • Nagyapi
    Nem cukkolásnak szánom, X2 rajongók, de képzeljétek el ezt a játékot a Freelancer csodálatos irányíthatóságával.
  • Nagyapi
    Szégyen, gyalázat de a próba kedvéért benyultam a memóriába, és adtam néhány száz millkát magamnak. Megvettem belőlle egy Odysseust, beírtam rá biztos ami biztos 10 db 125 MW-os pajzsot ( 5-öt installál a többi tartalék ), most keresgélem rajta a GPSG-t, annak még nem ismerem a kódját, de majd meglessz. Így felszerelve csinálok egy próbát, és ha sikerül, márpedig ez lessz a járható út, hiszen Ti már túlvagytok rajta, visszatöltök, csakazértis megcsinálom rendesen, csalás nélkül.
    Kösz a tanácsokért.
  • kisviku
    Joy-al még nem volt szerencsém, pedig régóta akarok már egy normálisat venni.Igen, sajna az van hogy ilyen játékokhoz kell, sőt szerintem ezekhez találták ki igazán.
    Bár én anno a Freespace sorozatot jobban nyomtam billentyűről mint joy-ról.
    A másik dolog, a colossus az télleg nekem is iszonyatos pénzbe került, főleg mire telepakoltam hajóval.Szép, meg nagy, meg minden de elősorban nem erre találták ki az M1-es hajókat.
    Inkább sok vadászgépes támadások vagy állomások lerohanása, esetleg még nagy hajók elleni "sok lúd disznót győz" taktikával lehet használni.A tűzereje azért nem rossz, de nem szabad elájulni sem tőle.
  • Valen
    Nagyapi:

a Colossus az Carrier vagyis vadász szállító, nem kimondottan harcra tervezték.

a Carrier-ekre oldalanként csak 1-1 lézer megy fel, ami ide kevés lesz.

Javaslom a Titan-t vagy a Odysseus-t (inkább ezt mivel csak erre megy PSG fegyver)

Olcsóbb és erősebb tűzerőben.
  • Nagyapi
    Ezt a GPSG-s dolgot ki kell próbálni, mert már nagyon zavar, hogy egy ilyen vacak kifog rajtam. Sajna csak 6 mill maradt, a Colossus és felszerelése drága volt. Tehát gyüjtögetés ( azt ugyis jobban szeretem, mint ezt a béna harci marcit ). Eredetileg úgyis azt akartam venni, mert az ellenséges szektorokban, ahol nincs baráti hajó, jól használható lenne, de hát a korral jár a hülyülés, elfelejtettem azokat az írásokat ahol a visszatérő bázisok, nagyhajók fegyelmezéséről irtál.
    Köszi a tippet, porszívózás után adok a pofájuknak.

Ui : a vezérlés, főleg harci helyzetben, akkor is iszonyatosan szar, próbálta már valaki Joy-al ?
  • kisviku
    Javaslom, hogy ha nem megy az utolsó küldiben valami, akkor PSG-s fegyverrel szerelt hajóval menj neki.
    Egyébként a K gomb lenyomása valami targeting mode vagy mi esész pontosan "change laser targeting".
    Én ezen csak annyit vettem észre, hogy segít célozni, jelöii neked hogy kb hova kell lőnöd, hogy eltaláld.
    Kábé mint a repülőszimulátorokban.

Kétszer vagy háromszor klell pozícióba állnod, de egyszer lesz, hogy valami kis szarokat kell lelőni az anyahajón.Na, mivel nekem állati rosszul futott anno ennél a csatánál, ezért nem volt idegem egy sima Novával egyenkén ezeket lelőni, hanem odamentem egy Odysseussal és ráeeresztettem 8-10 Gamma PSG erejét.Kb két lövés után vége volt ezeknek a mittoménmiknek, aztán már csak újra be kell állni a végső helyre és kész.A poént nem lövöm le...