X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem. Igazság szerint, sose ültem benne, megvettem, felturbúztam, oszt nyomtam neki a Sector Tradert.
Bocs, de te ülsz benne?

Persze! Azzal nincs is gond. Szektoron belül szépen kereskedik.
Fehér a Sector Trade parancs ?

Hát a pilóta még mindig én, azaz Julian vagyok. Lehet, hogy ez a baj? Ezek szerint nekem kll pilótát beletenni vagy mi a bús?
Én is sokat görcsöltem vele, és úgy rémlik, hogy amikor mevettem a Trade Command Software MK3-at, és a trade parancsoknál megjelent a Sector Trade, és azt kijelöltem, akkor vett fel új pilótát. De ez csak rémlik, hogy így történt, mert ki-be léptem, kerestem infót a régebbi leírásokban. Lehet hogy kell hozzá más soft is pl: MK1, MK2, Fight1-2, stb, de ez nekem már megvolt. Az biztos, hogy a Galactic Trade nem indul el csak 25MW pajzsal.

Igen, ezeket mind megcsináltam a kédésem nekem is pontosan ugyan az, mint az #5032-ben leírtak.
Várjááá, megnézem!
Ha rányomok a hajó nevére, a legfelsõ sor, világosszürke alap : Pilot Macska Jancsi (10)

Ha rányomok a hajó nevére, a legfelsõ sor, világosszürke alap : Pilot Macska Jancsi (10)

Hixer
én is megcsináltam DE hol van a pilóta neve kiírva??? és automatikusan van benne pilóta vagy csinálni kell??? mer ott lenn asztat írják a pilóta neve mellett van kiírva a szint.. 😛 háát azér lehetett volna kicsit bõbeszédûbb is a kezdõk számára

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

A #4818-ban leírtakat megcsináltad ?

[Jakuza]
Valaki elkezdte mar magyaritani a programot ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Magyarázzátok el lécci, hogy hova írja ki a pilóta szintjét!!!

Az én Sector traderem túl van már 3 olyan körön, ahol több mint 800 000 creditet keresett, tehát kizárt, hogy ne lépett volna már szintet! Univers tradert még nem enged a gép.

Köszönt!
Hát nem élethû ez szimuláció. Itt is fizetni kell mindenért.

Nem baj, jó érzés hogy van egy becsületes alkalmazottam, mert remélem lopni azért nem tud?

Igen, persze arra is rárak egy kis felárat(szállitási költségként meg egyebek), de nem sokkal több mintha te vennéd neki, és igy ha esetleg lelövik mielött használni kezdené, akkor nem kidobott pénz.
A fene. Nem figyeltem eléggé. Sebaj, akkor is buli. Nem kell pásztázni a legjobb vétel-eladás után, fejleszt magától, stb.

Apropo, jumpdr.-ot a pilóta veszi ?

Kér õ fizetés emelést. Minden 50.000 haszon után kap bizonyost pénzt. Sector traderként 1000+szint*10, Universe traderként 2000+szint*100.
Mióta üzemel a sector tradered? Mert mikor még 0. szintû akkor nem irja ki, majd csak ha 1-es lesz, amit 50.000 profit elérése után lesz.
A wingman a m5/m4/m/3-as hajoknál van, és nem valamit rak a hajóba, hanem ezzel kijelölöd õket egy csoportba, és nekik tudsz külön utasitásokat adni. Mert különben vagy egyesével vagy hajóosztályoknak tudsz utasításokat osztani. És van még 2 billenytûzet kombináció amivel könnyen adhatod ki nekik hogy védjenek meg, vagy támadják az ellenfeled. Szóval ezért nincs wingman opcio ts/tp/tl/go/m6/m2/m1 hajóknál.
Hixer
hogyan lehet wingman-t rakni egy TS hajóba?? más hajóknál a command console alatt van de itt nincs és ha benne van hogy lehet menézni hanyas szintû??

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Nekem meg az a cucli tárgya, hogy fent van a patch 1.4 meg a trade mk3 kiegészites is (a hivatalos) de nem irja a pilota mellett a szintet.

Why?

Viszont itt hamar meghalhatsz az elején... inkább adózok 😊
Persze ha lehetne az életben is menteni és újratölteni, az más.

De kár, hogy ez csak játék.
Úgy még a Xenonokkal együtt is megérné!

De a legjobb az egész játékban, és már ezt a legelején is elmondtam, hogy NEM KELL ADÓZNI benne...

Oke.

Igy mûxik. Szorgoskodik az alkalmazott, látszik hogy ez csak játék, és nem a valós élet. Nem iszik, nem dohányzik, nem kér béremelést, szóval csocsesz.

Köszi a segítséget.

Kösziiiiiiii !

Itt volt a baj, ugyanis pajzs absolute nem volt nekijejájé, meg fight software se nem.

Félretéve a hülyéskedést, mivel azt olvastam, hogy a pilóta mindent beszerez, ami a mûködéséhez szükséges, nem akartam 25 MW-os pajzsra vadászni, hiszen nem is támadták eddig.

Kipróbálom, ezzel a felállással, és mégegyszer kösz.

Kell hozzá fight software MK 1,2 és minimum 25 MW pajzs. És fegyvert ne rakj a hajóra, mert akkor belemegy a csatákba és valoszinûleg elpusztul.
Hát nem értem ezt Trade scriptet. A sector trade csodálatosan mûködik, már 10-es szintû a pilótám, de a galactic trade, nem akar aktívvá válni. Ott van ugyan, de nem kiemelt sorként.

Nem tudna valaki segíteni.

Kell hozzá valamit venni, vagy mi a csuda hiányzik még, hogy beinduljon?

Sajnos én már elba*tam....nekem sajnos sok gyáram van a Xenon szektorokban.
Nem javaslom, hogy betelepítsd, hacsak nem akarsz néha idegeskedni és/vagy harcolni... 😊

Mégse lakom be. Mindenhova visszajöttek.

http://iaro.srv.hu/

és a kettõbõl a felsõ sort kell beszúrni

Akkor jó. Legalább is nekem. Amugy a xenon 342 vagy melyik az még mindig ures pedig azt jó régen irtottam ki. Azt lehet hogy belakom.

Goyo: várd ki a végét..... 😊
Nekem 2-3 óránként rakja vissza a xenon shipyardot és ha tudnék képet beszúrni, be is bizonyítanám....

Sajnos nem csak azt, hanem mindent ki akartam próbálni, amit találtam a neten, amibõl egy iszonyatos gubanc lett, többek között eltünt még Sector Trade is.

Nem maradt más, mint a mentések zippelve a Sav\X2-be kerültek, uninstall, delete az Enlight könyvtár, hogy nyoma se maradjon a baromkodásomnak. Új install, 1.2 path, erre 1.4 path, erre jöhet a Lammaer álltal említett signed script, letöltési cím a #4815-ön, innen a leírás a #4818-on.

És Hixer el kell felejteni a különbözõ verzekhez kiadott scripteket. Egyrészt mer qrvára bekavarhatnak, másrészt - ahogy ha jól emlékszem Kisviku irta - elcseszik a játékot, elveszik az örömöt, hogy ezt te csináltad meg.

Persze ez csak magánvélemény.

Az elõzõ két kérdésre is a válasz #4818.

De hogy ne kelljen feleslegesen terhelni a hálózatot a visszafelé böngészéssel...

Nagyapi: ha nem telepitetted fel a signed scriptet (Trade command sw MK3 update) csak az 1.4-es patchet, akkor csak a kezdetleges verzió van fenn. Annál például nem irja ki a név mellett a szintet.

Hixer: mint irtam, a traderek a 8. szintig csak sectorbeli kereskedelmet folytatnak. Ennek természetesen elõfeltétele, hogy a szektoron belül jó áron lehessen venni és eladni is egy adott terméket. Ha egy hajó hosszabb ideig egy szektorban tevékenykedik, elõbb/utóbb elfogynak a lehetõségek - ugye emlékszel még arra, amikor KÉZZEL te kereskedtél a játék elején? Na, ilyenkor szól, hogy nem tud tovább kereskedni - át kell vinni egy másik szektorra. További kérdéseidre ott a válasz, juszt se irom le 😊

Visszaolvastam, kösz.

Azt írod, hogy a benne ülõ pilóta szintet lép, és a neve mellett megjelenik a szint. Én csak egy pilóta nevet látok, az enyémet ( Julian ), de semmi szint. Még csak Proff. Priv. vagyok amúgy. Ez számít vagy a kereskedõ hajó pörget a kereskedés során valami számot?

Hixer
jah láttam hogy van egy olyan új parancs nemtom hogy patch miatt-e de hogy autrotrade in sector... na ha ezt benyomom, megy egy ideig majd kiírja hogy nem tud többet kereskedni... hát miért??? és nincs vmi csillagközi, nem csak 1 sectort átölelõ kereskedelem??

Trade Command SW MK3 #4818

Csak a xenon 742-be telepulnek vissza? (Amugy nekem oda se akarnak.)

Elõször 1.2 kell, asztán gyühet az 1.4

Az enyém (1.4) olyan volt, amit az 1.2-re kellett felrakni, és csont nélkül ment.

A scriptekrõl egyébbként, tényleg irhatna valaki legalább azt, hogy hányadik ezernél irtatok már róla. Nekem a galactikus kereskedelem kellene, ha ez script, de nem tudom hogy lehet felrakni, és használni õket. Valahol már volt róla szó, de nem találom.

Hixer
hali egyébként mi a helyzet a peccsekkel? elég csak az 1.4-est installálni egy friss telepítés után vagy mindet kell tehát 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 is??? plz help mer fene tuggya most már

a hivatalos "signed" scriptek - légyszi neveket, mert így nem tudom. van egy csomó, az összes fellelhetõ peccst scriptet letöltöttem, de hát a bõség zavara, fõleg hogy azt sem tudom mi mi, és ha mindent felrakok nem e rontja el. egyébként érdekes, hogy a traininget csinálom, és a gazdasági rész utosó fejezetében amikor felbérelünk egy mamut szállítót amibe vásárolni kell egy solár faktorit, majt telepíteni az ûrbe, megálltam, a mammut nekem jött többször, felszólított hogy hagyjak fel a támadásával mert tüzet fog nyitni, de már beszorultam a "szárnyai közé" és felrobbantam pár pattanás után. hát elég nagy baj, hogy még az 1.4 es peccsel is ilyen hülyén reagál, és még nem is játszottam élesbe. ott akkor mi lesz?

Nekem nincs olyan kérdés.
Csak olyan hogy hol a shipyard meg az equipment dock meg a surrender.

Erre köss csomót. :-)

Nekem leginkább a XAI Corp scriptek jöttek be, meg természetesen a hivatalos "signed" scriptek.

Goyo mester... itt egy lehetséges help a problémánkra (nem tudjuk hol tartunk)

http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?p=699696#699696

A legérdekesebb hozzászólás:
--------------
Hail any friendly ship in space - preferably a Cap ship and one of the options will be something like
"What way Argon Prime"
or
"What way Gooner temple"
or
"What way a-n-other sector"

That is where you are supposed to be next in the story.
----------------

Azaz dumálni kell egy nagy - baráti - hajóval az ûrben, és amit látunk a lehetõségek között, az mutatja meg hova is kéne mennünk momentán.
Még nem próbáltam, de hihetõen hangzik.

Én scriptekbõl ezeket használom:

Autotrade script by shift-z
buy-loop script (M6 feltöltéshez)
Satellit telepítõ script (by jómagam.)
Xai Jumpdrive script.

Felejtsétek el az elõzõ kérdésem, már visszaolvastam. :-)

A kérdésem inkább az lenne, hogy jobban járok ha nem szedem le a shipjardot? Ugyanis Kisviku szerint 30-40 nagy dög jön utána. Igy meg csak talán csak annyit pótol, amennyit leszedtem.
Lehetne ezt a szektort Xenon K begyüjtõnek használni. De el kéne döntenem hogy akkor visszatöltsek vagy se.

Köszi.

milyen scripteket érdemes telepíteni hozzá. 1.4-re peccselve és telepítettem az AL_script_updaté-t. mellé még érdemes vmit?