6542
  • goyo2
    Bódog szülinapot Zombye!!!
  • kisviku
    Majd holnap durrantunk pezsgőt.
  • kisviku
    Még pont harminc évem van addig...ha megérem.
  • Nagyapi
    Sok boldogságot Zombye Bá.
    Mit szólnál az 56-hoz?
  • Zombye
    Basszus! Holnap leszek 27. de gyorsan vénülök!
  • kisviku
    Igen, az a gáz, hogy egy idő után nincs már akció.
    Persze lehet,hogy azt kéne csinálnom, hogy nem jóba lenni az összes fajjal, hanem választani egyet-kettőt és elkezdeni kiírtani őket.

Anno, mikor unatkoztam, a spliteket zúztam, úgyis olyan beképzeltek...
  • goyo2
    Én még nyomom, igaz most nexus-ozok is. Ax X2-ben már ki kapcsoltam az AI patrolokat, mert már uncsi volt. Kellene bele még egy kis akció.
    Amugy azzal akarom most felturbozni a hangulatot, hogy veszélyes szektorokat akarok benépesíteni.
  • [Jakuza]
    Ja mostanaban a ruszkik beindultak, ilyen a Star Wolves is, ami oroszul mar megis jelent es nem sokara jon az angol verzio is.
  • Nagyapi
    Jónak néz ki.
    Az elődnek is jó hangulata volt, csak nehéz volt kiszótárazni az irányításhoz, és a küldikhez tartotó szövefet. De nagyon jó, hangulatos game volt.
    Meglátjuk.
    Nyomja még valaki az X2-őt?
  • goyo2
    Úgy fest még béta teszt alatt áll. Érdemes megkukkantani a videot.

Parkan 2 HOME
  • Nagyapi
    Ez ha jól emlékszem, egy jó grafikával megálldott szovjetszki játék volt. Űrállomásokon robotokra kellet vadászni, és mindenféle feladatot megoldani. Az én pédányomon orosz volt szöveg, igy nem nagyon tudom, hogy mit is kellett csinálni.

Hol láttad az utódot?
  • goyo2
    Van olyan game hogy parkan. Már nemsoká kiadják a második részt is. Szerintem nekem naon tecceni fog. Látta már valaki az első részét?
  • kisviku
    Igen azt olvastam.A kiegészítőről van egy-két godolat.Szokás szerint sokat nem árulnak el, majd kiderül úgyis.
    Viszont sajnálom, hogy nem látom az előrendelhetők között még...
    Egyébként sok időm nekem sincs, meg áttértem kicsit másik dolgokra.
    Ha meglesz a kiegészítő, szólok. :)
  • Zombye
    Úgy látom, másnak se nagyon van ideje játszani a gémmel, most sajna nekem sincs időm rá.

De megjelent egy új interjú a készítőkkel.
  • Zombye
    Szervusztok!

Háát mostanában nem igazán tudok játszani, mert valsz felvesznek Delphi programozónak, de én már vagy 2 éve nem írtam egy programsort sem, úgyhogy most gyakorlok ezerrel.

• Nagyapi
    Aranyon van az Elite Starfighter.
  • kisviku
    Hát még mi lesz később....várd ki a végét...
  • goyo2
    Durva, Ace Of Ace 3rd rang óta a killer missziók bedurvultak. 14 milla most a jutalom és ezért ki kell irtani 1 m2-t és asszem 4 M6-ot.
  • goyo2
    Xenon K-t el lehet fogni ACE Of ACE 3rd grade-el is, vagy csak 1th el?
  • kisviku
    Köszönet érte!
  • Valen
    Na fentvan az oldalon

a neve:

Basic Patrol v1.0
  • kisviku
    Elolvastam a readme-t, ez valami őrjáratoz(tat)ó okosság, persze nem ingyen.
    Szépen leírja, hogy mit csinálnak a hajóid, bár szerintem tök felesleges az egész, hiszen kiadod az "Attack all enemies" parancsot és aki ellenség a szektorba lép, annak nekimegy úgyis...
    Itt max. annyi az előny, hogy szektorokat jelölhetsz meg, honnan-hová tartson az őrjáratuk.Csak M6-tól felfelé lévő hajókra lehet rakni és mindnek kell legyen fight command software Mk2.Óradíj van, ahogy olvastam, egy M1-ért asszem 15 ezret kér....tök felesleges.
    Kipróbálni azért nem fogom.
  • kisviku
    Elküldöm Valennek, oszt' Ő majd publikussá teszi...így mindenki boldog lesz....no már el is van küldve.
  • kisviku
    Ma még nem látogattam az oldalt, de megteszem.
  • Zombye
    Új scriptek, meg sector patrol command került fel az egosoft oldalára.
    De sajnos, csak regisztrált felhasználók férhetnek hozzá.

KISVIKU SEGÍTS RAJTUNK!

"NEW* (31/Oct/2004): Update on the download page! New signed command: Sector patrol - "Your ships can patrol an arbitrary number of sectors and will destroy every enemy before it becomes a threat...". Also: updates to existing scripts. Find all of this on your personalized download page! Script packages are only available to registered X? owners "How to register my game?".

• ceas
    szerintem erre nem igazán van recept, de az tény, hogy óvatosan, ha a pajzsuk lemegy nagyon hamar kipukannak, viszont valamennyi hull sebzést is kell okozni, mert különben nem adják a hajót. Én M3-asokat fogtam el a Nova-mal és béta HEPT-el egyébként.
    Viszont végképp game over nekem, ahelyett, hogy javult volna a teljesitmény még tovább romlott, most ott tart, hogy egy sima mentés egy negyed óráig tart, a játékmenet hasonlóképp fürge. Amit sikerült kideritenem, hogy valamilyen memória kezelési gond van. Több, mint 2 giga memóriát használ fel(fizikai+virtuális) és efelett is swap-el, úgy tűnik, hogy egyszerűen képtelen kezelni a memóriát, hogy miért, vagy hogy hogyan lehetne megoldani fogalmam sincs. Más játék természetesen nem csinálja, szóval nem hardver gond.
  • kisviku
    Térjünk csak vissza a khaak kapturálásra.
    Vettem mégegy Odysseust.Ezt most kizárólag csak PSG-vel szereltem fel.Elmentem khaak szektorokba,de nekem kizárólag kilőni sikerült őket, bármily' óvatos voltam.Most hogy is van ez az elfogás?
  • ceas
    ehh, ennyit az elméletekről:P Ez se jött be, swap-el továbbra is. Néha jobb, pl. tegnap alig szarakodott, ma megint képeslap nézegetés. Feladom, majd az új gép, meg windows megoldja, ha megjön a proci végre.
  • Valen
    Na ja, általában az ember a programokból a QUIT/EXIT gombra kattintva szokott kilépni

Így ne csodálkozz, ha bennmarad a memoriában.

Az X2 meg pláne bentmarad.
  • ceas
    lol, kösz a válaszokat:) A virtuális memóriáról annyit, hogy én azt nem is engedélyezem elvileg a windowsnak (5mb van megadva, mert ha letiltom akkor sír, hogy kell neki virtuális is), ekkora memória mellett nem nagyon kellenne, hogy hozzá nyúljon, ettől függetlenül az XP cseszik rá, hogy mit adtam meg ő akkor is leveszi az 1.2 gigát.
    A spyware-ekről meg annyit, hogy folyamatosan harcolok ezekkel a szarokkal, hogy ott rohadna meg aki kitalálta, már vagy 30 írtó volt fennt a gépemen, természetesen eredménytelenül, a lenntebb írt kettő egyébként még elég jó azért, de van még egy un. CWShredder nevű kis progi is, ami nagyon hatékony, csak az a baj vele, hogy spyware magját nem tudja kiirtani, csak egy darabig jó, aztán a spyware visszairja magát. Windows re kéne, de most azt nem akarom.
    Nade, most meg fogtok kövezni:DD, mert valszeg rájöttem, hogy mi a gáz. Ui. mivel eléggé türelmetlen vagyok és valami miatt vissza kell tölteni a játékot, rájöttem hogy a leggyorsabb az ha ctrl+alt+del-el kilépek a játékból és leállítom, aztán vissza. Csakhogy, gondolom én, mivel nem rendesen lépek ki, nem veszi ki a játékot a memóriából és jó pár ilyen ujraindítás után megtelik és ezért kezd swap-elni, mint állat. Igaz még nem teszteltem le, de tuti ez a baj. Nah ennyit, kicsit hosszúra nyúlt:)
  • goyo2
    Lehet hogy valami spyware progi elindult a háttérben.

Telepitsd fel ezeket, frissitsd és futtasd végig:
    - spy-bot
    - ad-aware se

Ird be egy command promptba hogy msconfig. Abban lesz olyan hogy inditopult.
    Szedd ki azokat amikről ugy gondolod hogy nem oda való. Reboot.

(bocs ha már tudod ezeket, nem akarlak kioktatni)
  • kisviku
    Igen,igen, de erről nem ő tehet.Azért mert a windowsnak ilyen ku*va szar a memóriakezelése és tökmindegy hogy xp-d vagy egyebed van, mindben egy rakás szar.
    Nekem az 1 giga ram mellett -most hogy már van hely a C-n- kapásból 1-1.2 gigás swapet csinált.
    Amikor 200 mega volt szabadon, aakkor ugatott ötpercenként,de elég volt neki az is érdekes módon...
  • Nagyapi
    Félek megkérdezni, de tűzfal, vírusírtó rendben ?

Ez a hirtelen romlás jelentkezik más progiknál is?

Végül uninstall után törölted a maradék könyvtárat is?
    Ha nem akkor próbáld új install, új játék indul. ( a régi mentéseid is lehetnek sérültek).
  • lammaer
    Arra gondoltál már, hogy mi a rossebnek az az 1.2 GB virtuális memória?
    Ennyi RAM mellett SZVSZ hülyeség - a virtuális fájl menedzselése több memóriát foglal mintha nem is lenne :)

Én javaslom kipróbálni max 200-300 MB-val. A windows baromsága, hogy minél több RAM-od van, annál nagyobb swap fájlt csinál, pedig pont hogy forditva kéne működnie... mert ugye a swap fájl arra kell, hogyha nincs elég RAM, akkor oda pakoljon a win.
  • kisviku
    Sajna nem tudok javasolni semmit sem.
    Esetleg videókártya driver frissítés vagy nézd meg a win-t hogy nincs e valami elállítva, vagy scandisk+defrag.Csak találgatni tudok.
    Esetleg javaslom az egosoft fórumát hátha van valami.Hátha más is találkozott effélével.
  • ceas
    hát ez az én is elég rég nyomom, habár nem folyamatosan, de eddig ilyen nekem se volt, most meg mintha képeslapokat hajtogatnék, képzeld el milyen fasza csata közben:PPP
  • kisviku
    Te, nem tudom mi lehet a baj.Novemberben lesz egy éve hogy játszom vele és nálam az egy éves játék alatt nem fordult elő elyesmi.
    Persze jellemző volt a lassúság hardver és/vagy a játék frissítései miatt, de ez a lag-zás nem ismerős...
  • ceas
    nem használtam eddig, csak most probáltam ki a cacheman-t, de az se segitett. A lagzáson kivűl az összes mentés/töltés, jumping belassult, eddig se volt hipersebesség de most aztán végképp kész, egy sima jump után az új rendszerbe lépés néha eltart 2-3 percig, egy save betöltése meg vagy 10 percig:P Egyébként természetesen 1.4-es és amint lenntebb irtam, nem volt ez mindig igy, hanem tegnap nyomtam egész nap és éjszaka vettem észre,hogy szaggatt (folyamatosan nyomtam, tehát nem piszkáltam a géphez meg semmihez se, magától kezdte el) először azt hittem valami grafikai baj de aztán lefuttattam a benchmarkot, 38 fps szal az rendben van és azóta csesződök vele, de már mindent kipróbáltam és semmi se segit.
  • Nagyapi
    Nem használsz valamilyen MemEditet?
    Nálam akkor csinált ilyet, amikor rossz helyen írtam át egy értéket, és annak a mentését erőltettem. Ha a belepiszkálás előtti, elég régi mentést töltöttem, a hiba megszünt.
  • kisviku
    Fel van frissítve 1.4-ig?