6542
  • tomonor
    akkor nem jó játékot választottál, ugyanis itt középfokú angoltudás a minimális követelmény.
  • joceruza
    Rohadtul nem megy az angol!
  • joceruza
    Ok! Már csak azt nem tudom hogy tudok hajót váltani!
  • tomonor
    átnevezed a pilótádat "Thereshallbewings"-re, idézőjel nélkül.
  • joceruza
    Helló! Nagyon kezdő vagyok! A script editort hogyan lehet bekapcsolni?
  • PVadász
    Hang nélkül is ugyan úgy szagatt sajnos
  • tomonor
    kodek hiba. Esetleg próbáld meg hang nélkül játszani, hogy meggyőződj róla.
  • PVadász
    Üdv. Nekem egy olyan problémám lenne a játékkal, hogy valamiért beszaggat mikor űrcsatába keveredek pedig elvileg a maximális gépigénye is meg van.
    A note bokomnak egy Intel Dual Core T3200 2.0 GHz processzorja, egy SIS M672 chipkészlet, egy SiS Mirage 3+ videóvezérlő és 2 gb memóriája van. Tudtommal ezzel gond nélkül kéne mennie. Ami gyanus egy kicsit hogy a videóvezérlő elégé gyenge de ennek a játéknak még elvileg akkor is mennie kellene és ennél jobb felontásu game-k is mennek rajta szal nem értem hogy miért szagatt be csatánál. Amúgy régebben (asztali gépnél ami azóta tönkre ment) már játszottam vele és nekem nagyon bejött.
  • tomonor
    joy-al nem próbáltam. Billentyűzet elég.
  • gerey
    És ezt a részt (x2) akkor joy nélkül, csak billentyűvel lehet élvezhető minőségben használni?
  • tomonor
    a legjobbat sikerült megtalálnod. Mármint offline kategóriában.
  • gerey
    Akkor meglehet megpróbálom beszerezni azt, mivel régóta keresek egy jó űrszimulátort.
  • tomonor
    egérrel nem egészen lehet jól irányítani... tulajdonképpen billentyűzetre van optimalizálva. Az X3 Reunion és főleg az X3 Terran Conflict viszont már teljesen egérre van optimalizálva. Tulajdonképpen a TC-t billentyűzet nélkül is lehet játszani.
  • gerey
    Üdv, olyan kérdésem lenne, hogy a játékot lehetséges-e csak billentyűzet/egér segítségével irányítani? Mivel laptopról szeretnék vele játszani, és a leírások alapján tetszik a játék, csak nem tudom billentyűvel kontrollálható lenne-e.

Illetve, valami összegzést, vagy leírást tudnátok mutatni hozzá egy kezdő játékosnak, vagy akár a saját tapasztalatokat ötleteket is szívesen fogadnám, köszönöm előre is.
  • alpha174
    Amire rájöttem azóta csak annyi,h a khaak station-ök is újra termelődnek.:)

Ja és kösz az infókat Tomonor,mert így sok felesleges bóklászástól mentettél meg.:)
  • alpha174
    Vagyis csak ebben és az ezelőtti részben repültem körbe azt a napot,mert a legelsőben még nem volt elérhető ez a szektor,ha jól emlékszem...
  • alpha174
    Na minden maxon van,így itt is körberepültem Black Hole Sun napját,v miaz... és végeztem is(minden részben körberepültem,amikor kicsontoztam v valami ilyesmi).:)
  • alpha174
    Kereskedelmi rangból megvan az x-treme és kapásból 100%-ra ugrott(innen már nem mozdul,kipróbáltam).
    Harciból is meglesz nemsokára...
    De a faji repuk még mindíg növekednek,pedig a max repu megvan mindből(mindegyik 10% körül van így maxon...van,amelyik 20 körül)...
  • alpha174
    Na megvan a boronoknál is az elvileg legmagasabb repu(Knight of the Kingdom)...
    Harci meg kereskedelmi oldalon elérem még az extreme rangot és ezzel a résszel is végeztem...
  • alpha174
    Gonereknél növeltem már reput script nélkül is,amikor felszereltem minden hajóm ugróhajtóművel,de csak pár százalékot lehetett így(meg persze az elején,amikor a főküldetésszálat végigjátszottam).
  • alpha174
    Pld.:boronoknál a kings of knight előtt Queen’s Protectorate hiányzik,így
    Queen’s Knight van előtte...
    A többinél is kevesebb repu van,mint az x3-ban.
  • alpha174
    Ezek a rangok x3 reunionosak,nem x2-re vonatkoznak...
    X2-ben kevesebb faji repu van,mint x3-ban.
    Igazából a százalékokra voltam kiváncsi,hogy miért és meddig lehet növelni,miután elértem a maxokat.
  • tomonor
    külsős script útján lehet goner reput növelni, amúgy nem, mert nincsen szektoruk.

a rangokat itt megnézheted
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_X_Universe_Races#Argon
  • alpha174
    Kösz a válaszokat.
    Akkor belenéztél a programi részébe és nincs funkciója az ufonak se a híreknek nincs alapja?
    Goner max repu elérésére van valami trükk(mert itt olvastam,h állítólagos dolgokat...).
    És végezetül nem tudod,h hány %-ig számlál ezeknél a repuknál(ez utóbbi csak kiváncsiságból érdekel)?
  • tomonor
    hmmm pölö volt néhány race track aszteroida, különbözű stílusú environmentek, stb, nem lényegesek
  • alpha174
    Miket akartak még berakni a játékba pld?
    x2-ről van szó egyébként?
  • alpha174
    Végülis pitiáner az egész,mert nem tölt meg egy cd-t sem,ha jól emlékszem...
    Torrentről is le lehet tölteni simán,bár nem kívánom,h ilyenekkel gyötörd magad.:)
  • tomonor
    nem kell, megvan valahol, csak elkeveredett a CD. Ufó bázis ugyan nincs a fájlok között, viszont van rohedli befejezetlen dolog amiket végül nem raktak be a játékba.
  • alpha174
    Hát elküldeném neten is,csak kicsit macerás lenne...
    Itt olvasgatok ufo bázisos cikkeket a hivatalos honlapon,de ahogy elnézem azok is kacsák lehetnek...bár ezért is tetszik az x-univerzum,mert van benne jópár rejtély(mégha a 4/5-e kacsa is).
  • tomonor
    bele tudnék, persze, ha meglenne a játék
  • alpha174
    Nem tudnád megnézni,h mit is akarhatott x-tensionban az ufo(úgy értem,h modder vagy meg minden,szóval talán bele tudnál nézni a programozási részébe is...)?:)
  • alpha174
    Értem,szóval itt már semmi más lényege sincs az ufo-nak...
    Igen kaptam küldetést az ufo-tól az előző részben 2x is,de mivel krix-kraxban írta ki,ezért fogalmam sem volt,h mit akart és egy idő elteltével kiírta,h nem sikerült a küldetés,szóval fogalmam nincs,h mit kellett volna ott csinálni...
  • tomonor
    először is, amit a BBS-ben olvasol történeteket, azok fikcionálisak, tulajdonképpen még az X2 bétájában a bétatesztereknek volt kihírdetve eféle pályázat, hogy küldjenek be ilyen történeteket amelyet a BBS-re lehetne írni, és ha tetszik a fejlesztőknek, akkor bekerül a játékba. Ugyanígy jöttek létre a sector description-ök (rendszer leírások) ugyanis ha megnézed, X-tensionban még más dolgokat írnak egy-egy rendszerhez (+ az újak ugyebár) Ám pl Akeela's Beacon egy fórumozó ötlete volt teljes egészében.

Ha az X tensionban valóban adtak az ufók küldetést, akkor azt a feature-t az X2-ben már törölték. Egyik egosoftos programozó azt írta, hogy 2 dolog miatt hagyják bent ezeket: egyik, mert ha követed akkor gyorsan fel lehet fedezni az univerzum egy-egy részeit, másik pedig, hogy ne merüljön ki a játék "Think" brandje.
  • alpha174
    Ja tényleg és a Gonereknél...
    Goner Preacher 10%
  • alpha174
    Ezek a rangok/repuk és a %-ok jelenleg...
    Pan-Galactic Tycoon 48%
    Supreme Veteran 38%

Argon Hero of the Federation 9%
    Boron Kings Knight 96%
    Split Honoured Strong Arm of Ronkar 9%
    Parandid Honour Guard of Xaar 0%
    Teladi Company Director 2%

Tehát látható,hogy számol a max rang elérése után is(egyenlőere boront kivéve,mert az az egy nem max),ezért érdekel,h csak egy dbig számolhat vagy van egy végső rapu is mindnél?:D
  • alpha174
    Az is érdekelne,h meddig számolja a %-ot max rangon,mert már 9%on áll az argon és a split is max repun....
    99%ig elmenne és ott megáll?
    Meg tudná valaki nézni a programban(aki tapasztalt ilyen programozásban v valami...)?:)
  • alpha174
    Nem foglalkoztatna az ufós cucc,ha nem saját magam tapasztalom az előző részben(x-tension),hogy küldetést ad...
    Épp ezért érdekel,h itt is így van-e.
    De nem csak ez,hanwem pld az elveszett nemesis m6,ami Duke1s Domain déli részén tünt el v ott van a Family Why-os balhé azzal az m2-es hajóval...
    Gonerekkel minddel beszéltél v megnézted valahogy,h semmi sincs?

A roncsokat megnéztem,azokkal valóban nem lehet kezdeni semmit(hacsak nem extreme kereskedelmi v harci rang kell nekik...).
  • tomonor
    modder vagyok, és hidd el, nem lesz ott semmi. Az ufók egyszerű üres npc-k, akik fikcionálisan egy goner jumpdrive prototípust tesztelnek, amúgy olyan üresek lelkileg, mint egy spacefly.
  • alpha174
    Hát ja...
    Előbb persze még utánajárok mindenféle dolgoknak(pld goner repu maxra növelése v az ufós cucc és egyéb bbs-ekben lévő érdekességnek),h van-e azoknak alapja...

Eddig sorban mentem kezdve a legelsől(frontier és x tension),de ez lesz az utolsó egy dbig,mert sok időt eltöltöttem vele...

Azért ha valaki rájött valami érdekességre ebben a részben írjon...
  • tomonor
    hamarosan elkezdheted az x3tc-t...