6542
  • kisviku
    Én ma kerültem ki a kórházból.
    Nekem sikerült 2005 első hetét kórházban töltenem, mégpedig egy súlyos műtéttel.Asszem ezzel elárultam, hogy miért nem írtam eddig.

A másik, hogy van X-tension és X-BTF,de nem eredeti,mert ahogyan a 2-est sem lehetett megkapni magyarországon, úgy az első részeket sem.
    Akkor meg még nem volt online rendelés...
  • goyo2
    Szia

Nekem megvan az X-tension. Van tárhelyed? Vagy küldjem emil darabokban?
    :*)
  • Zombye
    Srácok!!!

Idén még csak én írtam!

Mindenki vizsgázik?

Hogy vagytok! Mi van veletek Olyan magányosnak érzem itt magam.
  • Zombye
    Hmmm még a régi XBF-es elmentéseimet is megtaláltam valamellik Archive CD-n
  • Zombye
    Boldog újéveet mindenkinek.

Lenne egy nagy kérésem.

Öcsém valamely régebbi osztálytársa még long... long... time ago, elvitte mind az eredeti X-Behind The Frontieremet, mind az X-Tensionomat. Jól esne egy kis nosztalgia, De mivel a fenti cuccok a mai napig nem kerültek vissza, és azt a köcsögöt sem lehet elérni, így valsz keresztet vethetek rájuk.

Ha a "jelenlevők" valameikének meglenne eme két remekmű, vagy meg lehetne rendelni valahonnan, nekem úgy is jó lenne.

Segítségteket előre is köszönöm.
  • kisviku
    BUÉK MINDENKINEK!!!
    SOK PEZSGŐT ÉS JÓ BULIZÁST!!!

• kisviku
    Szívesen.
    Az odysseussal szinte mindent el lehet intézni, ha PSG fegyvereket raksz rá.

Ugyan még csak 29. van, de azért szeretnék már boldog újévet kívánni mindannyiotoknak!
  • convenient
    kisviku: köszi a tankolós illetve jumpdrive-os trükköket.....megvan a Falcon.

már 3 Xenon szektort leirtottam.....ezek a Xenon-K típusú Destroyerek elég húzósak....de egyesével ügyesen azért mennek :)

Khaak M2-eseket illetve Station-t el lehet intézni egy Odysseus-al?
  • Hixer
    sajna sok újságban is írták... nem tökéletes a kód.. ezér atomzsírüberbrutál gépeken is beszaggat.. de hibáiból tanul az ember.. az X3- mi remélem Unreal 3.0-ás motoron fut majd :DD (álmodozni szabad) annyira tökéletes lessz, hogy fúúúúúúúúú már csak ezért is érdemes várni. Hurray!!! az Anyahajó az M1-es osztály. Argon Colossus, meg ilyenek, hogyhogy nem találkoztál velük??? nah ennyi
  • convenient
    Nem vagyok egy nagy játékos, de ez az X2 nagyon bejött....másfél hónapja játszom vele....azóta megkaptam mindenféle Half-Life2, NFSU2 meg ilyen progikat, de nem érdekel.....

Anyahajó? az micsoda és hogyan szerzel? én azt hittem az M2-es a legnagyobb amit venni lehet.....(Carrier+Titan kategória)

Amúgy kicsit hiányolom én is a sztoriból (már végigjátszottam) hogy a Xenon-okkal való csata csak opcionális azaz nem kötelező....és egy 7 millás Centaurral gyakorlatilag végigvihető...de lehet még Argon Nova-val is....

Viszont nekem annyira tetszik hogy tovább szórakoztam vele.....kicsit fárasztó a gyármenedszselés de nem vészes....az Ore Belt-et eléggé megszálltam.

Még egy kérdés ezek a Khaak M3-asok soha nem fogynak el?? mindig felbukkan itt-ott egy-egy draba a semmiből....

Ja még annyit hogy a progival nem teljesen kóser valami....most vettem egy ATI X800Pro-t és helyenként ezzel is lassú tud lenni....bár alig észrevehető...
  • Valen
    v2
  • kisviku
    Namost, a Jumpdrive-ot még egy másik módon is fel lehet szerelni.
    Mivel nem kapsz mindenütt, ezért menj el egy M3-as hajóddal a Terracorp HQ-ra, vedd meg az m3-osdra , aztán dokkolj a csatahajódba.
    Itt a "Landed Ships" közül kiválasztod amivel éppen bedokkoltál, nyomsz egy "Freight Exchange"-t, és szépen átrakod az M3-as rakteréből a csatahajódra a Jumpdrive-ot.
    Az energiával való "tankolás hasnlóan megy.Javaslom - mivel csak M3-as hajók mennek max egy M2-es csatahajóra - hogy Teladi Falcon-t vegyél, annak a legnagyobb a raktere az M3-as vadászok közül.De sajnos lassú a drága, ezért inkább csak tankolásra használd.
    Az anyahajókba (M1) már mindenféle hajó tud dokkolni a cirkálókat (M6) kivéve.
  • convenient
    Oké köszi, lehet nem néztem meg az összes Shipyard-ot......amúgy ahogy észrevettem az Equipment dockban lévő cuccokat lehet felpakolni az Odysseusra. MAjd körülnézek...
  • Valen
    Convenient:

1.) A titok abban van, hogy mielöt benyomod az autopilot-t, főlémész a kereskedelmi útvonalnak 3-4 km-rel, s akkor nem fognak beléd akadni :)

2.) Felmegy rá, csak a shipyard-ban kell megvenni. (Halkan jegyzem meg, hogy én spec az összes hajómmal úgy közlekedek, hogy ha 2 ugrásnál messzebb kell mennem, akkor JUMPDrive aktív a kivínt rendszerbe, mivel annyira sok EC-be nem kerül, viszont határozottan gyorsabb
  • convenient
    Köszi szépen a választ....:)

Még egy kis kérdés:

1) nagy böhöm ez az Odysseus, és ha autopilot-ot bekapcsolom akkor a normál kereskedelmi hajók útvonalán megy, és ha beleülök akkor csak azt hallom hogy folyamatosan semmisülnek meg a hajók (és persze csökken az adott fajjal szembeni barátságom).....ez normális?

2) a Centauron van Jumpdrive, viszont az Odysseusra nem bírtam feltenni.....lehetséges az hogy arra nem lehet szerelni???? Khaak szektorba szeretnék elmenni vele de így aligha fog menni.....
  • Wilson
    Szia

A válasz egyszerű. Azért nincs piros csík, mert a hajó kapitányi hídján nincs fegyver. Vagyis ha magad akarsz az M2-es osztályú hajokon lőni, akkor be kell ülnöd az egyik lövész toronyba, és akkor ott már lesz piros csik is. De mivel ezek a hajók már behemotok, és elég lassan mozognak, nem is igen érne sokat ha a hídról lehetne lőni, mert még m3-assal is ügyeskeni kell, hogy eltalálj egy gyorsabb hajót. Javaslom, hogy a tornyoknak adj valami utasítást, pl. attack enemy, vagy protect me, esetleg missle defence.
  • convenient
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy hosszú szenvedés után (gyűjtögetés) megvettem a Paranid Odysseust.....vettem 125MW pajzsgyárat rajta van az 5 db durva pajzs........vettem 2 Gamma PPC gyárat teljesen fel van szerelvwe a hajó még 1 db PPC kell hozzá.....a kérdésem az hogy miért nincs energia???? azaz nem tudok lőni....a Centauromon a piros csík az energiát jelenti....itt az Odísseuson ez 0-án van....valaki tudna segíteni???
  • goyo2
    Crew ,,szerzés"
    A pdf-ben ez áll:

Military Crew-t úgy lehet bérelni, hogy lefigyeled mikor bedokkol a MT-6/4 vagy valami ilyen nevű express az argon eq. dock-ban vagy az argon trading s.-be. Te már ott vársz egy TP hajóval és ,,veszel" belőlük. Lényeg, hogy ha pont nem vagy bedokkolva, akkor el is késtél, mert hamar mennek tovább, mint az ajándékosztó mikulás. Én majd most fogom kipróbálni.

Bódog karácsonyfát.
  • kisviku
    BOLDOG KARÁCSONYT!!!
  • kisviku
    Hm,kipróbáltam, felszereltem potom 54 milláért egy Titanra az Aegis-t,de valahogy a Crew-t vagyis a legénységet nem találtam sehol hozzá.Még a Terracorp HQ-n sem.
    Végülis nem lett semmi a dologból,hiszen így asszem nem megy.De az ötlet az jó...
  • kisviku
    Nagyon kulturált kis .pdf-et adtak ehhez a "Gunnery Crew"-hoz.
  • Doki171
    Köszi én is leszedtem nagyon loll
    csak kár hogy most nem lesz időm foglalkozni vele
    itt a vizsgaidőszak :(
  • goyo2
    Köszönöm a fáradozásod, de igy is jó, már át is futottam. majd ha lesz időm akkor megnézem alaposan.

• kisviku
    Próbáltam elküldeni néked is,de asszem a frímél csak 1 megáig képes fogadni is...
  • goyo2
  • kisviku
    Látom fent van.Köszönet!
  • Valen
  • kisviku
    Oksa, küldöm Valennak...

Na asszem elment.
    Azért rájöttem kb öt év után hogy van "előfizetéses" email címem is...
    Épp most törölgetek 3-4 éves leveleket...
  • Valen
    ha elkülditek, felteszem
  • Nagyapi
    Igen légyszives, ha Valen fogadja tegyétek közkincsé.......
  • Doki171
    Azt a kézikönyvet megkaphatnám én is
    [email protected]
    vagy valennek eltudnad küldeni hogy le lehessen tölteni
    thx
  • goyo2
    Lécci ide küld: goyo2 kukac freemail hu. Tenk jú!
  • kisviku
    Megvan, leszedtem, csak nem t'om email címedet...
    Egyébként ahogy átnéztem,ez egy szép kis kézikönyv az X2-ben szereplő scriptek létrehozásáról, programozásáról.
    Mintha egy kis programozói kézikönyv lenne .pdf formátumban és 2.6 megás terjedelemben.
  • goyo2
    BaziJoe: nincs magyarosítás (tudtommal)

AEGIS legénység felvétel:

The needed "Military Personnel" are, as mentioned above, now allowed to be hired out to approved
    organizations as they become available. Availability is short, however. You will find “Military
    Transports” flying through argon territory. These are converted civilian passenger ships used as troop
    transports. These transports provide all the available Military Personnel to equipment docks and
    trading stations throughout Argon sectors.
    When a transport lands, you had best snap up any crew available quickly - they are in short supply and
    demand is extremely high.
    Once you obtain the crew, you will of course have to pay them. Highly trained military personnel don't
    come cheap, and the new merchant marine program is being funded through the merchants that reap the
    benefits. The basic crew salary is 100 credits per crew person per hour. This is to be paid whether
    pg. 5 of 16 Version 3 (Release)
    Gunnery Crews Plugin
    they are active or not.
    Of course, there are more costs associated with an active gunnery crew. Maintenance, supplies,
    infrastructure, retraining, drills... remember, you will be essentially responsible for an active military
    unit. It is the experience of the Argon Navy that the general cost for an active gunnery crew program
    comes to around 1,500 credits per hour per crew person. The extra maintenance, training, and supplies
    needed for the advanced AEGIS Weapon System will approximately double that cost.
    Remember, while you are covering the costs of these personnel, and while they will follow your orders,
    they are still members of the Argon Navy, and they are in short supply. If you do not put them to use,
    they have been directed to contact the Admiralty for reassignment1.
    Once you have enough crew, the following ship commands are available:
    4.1 Action Stations

(from: x2 the threat/Readme-Liesmich/ReadMe (English) - Gunnery Crews.pdf) nézzétek meg a file-t.
    Hát úgy látom itt is mindenki a readme-t olvassa utoljára, mint én.
  • BaziJoe
    magyarosítás létezik a játékhoz?
  • Zombye
    Jó éccakát!

Szóval a következő lépés az lenne, hogy hogyan lehet a lövegekhez legénységet rendelni, és akkor a combat menüpont alatt elvileg az eddig pirosan jelzett menük gondolom zöldre, vagy fehérre válltanának.
  • Zombye
    Minnyá jövök, csak zuhanzok egyet.
  • Zombye
    Ez egyfajta Comand Software. Gyakorlatolag azt csinálja, hogy a lövegekbe felvett emberkéket (nem tudom, hogy lehet személyzetet vásárolni, csak a command console combat menüpontja alatt találtam). Szóval a lövegeket irányító személyzetnek tudjátok megadni azt a parancsot, hogy Maximalizálják az elfogott hajók mennyiségét. Gondolom próbálkozzanak intenzívebben az ellenséges hajók elfogásával.

Remélem nem voltam nagyon érthetetlen.

Ha valaki rájön, hogy hol lehet legénységet bérelni az ágyúkhoz, szóljon légyszi.

Hálás köszönet.

Háát, ha ez a cucc csak fele annyira hatékony, mint amennyibe kerül, iszonyú khaak hajófogdosást rendezek!!!

Gondoljatok belé. Egy teladi kondorban, 7x125 mega pajzs mögött, amint szépen tünnek el a "feneketlen" hangárban az M3-as Khaak vadászok....

Álom, Álom, Édes álom.
  • goyo2
    ok, várom :-)
  • Zombye
    Ez nem valami különálló fegyver lehet, hanem valami összehangoló rendszer, a már felnt levő fegyverek számára. Ez a cucc, (Argan prime, Equitment dock) upgradeként jelenik meg, és nem fegyverként, még ha a neve ezt is sugallja. A helyszínre rendeltem Odysseusomat, mingyá rádobok egy ilyen cuccost, oszt átugrok egy Khaak szektorba. Meglátom, mi lesz.