X2-The Threat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Modding tools
(Ehhez kell a .net framework is. picipuha lapról letölthetõ 23 mega)
Ezzel lehet ki-be csomagolni a .dat .cat .pck fileokat.
EGOSOFT Bodyfile exporter (ezt még nem kerestem meg) Ezzel lehet 3dsmax-bol az objecteket exportálni. Gondolom ez egy 3dsmax plugin.
Lehet hogy még kell valami, de ez egy jó kiindulási pont.
Nos ezzel ha bent ülök a ray-ben akkor elõfordul, hogy el tudok fogni valami hajót. Pirate-hajót a legkönyebb. A kérdésem pedig: Ha nem ülsz a hajóban akkor is el lehet fogni az AEGIS segítségécel hajót? Az köztudott, hogy az nélkül biztos hogy nem lehet ha nem ülsz a hajóban.
Tapasztalat?
Sajnos szomorú vége van, de a legszomorúbb, hogy nincs folytatása.
3D Studio MAX-rol meg csak annyit, hogy napok alatt nem lehet belejonni, ahhoz evek kellenek. :P
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Tudom, hogy azért ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog, de szerintem gyorsan bele fogok jönni a programba, remélem. Na ennyi.
Hé-hé. Csak ne olyan gyorsan!!! Valami eszembe jutott így hirtelen. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de azért kérlek, segítsetek, ha tudtok. Szóval megint csak maradjunk az Frontier-nél, vagy a First Encounters-nél. Abbba is tudok valahogy hajókat importálni? Mert akkor azzal kezdeném, mégis csak egyszerübb lenne valamivel, amig gyakorlok. Azért megpróbálok a Net-en is böngészni egy kicsit, hátha találok róla némi infot, de azért ti is segíthetnétek.
Köszönöm!
A hajókészítésrõl azt olvastam hogy 3d studio max-al csinálják. Azt hogy ezeket az objecteket miként feleltetik meg a játékban megfelelõ szerepükhöz, és hogy importálják be azt nemtom.
Talán nézz körül a the-commander.com-on. ott is vannak moddok meg leirások, lehet hogy ott olvastam.
Ezzel a flagshippel olayn érzésem volt mint az x-tensionnal mikor megvetteml az elsõ TL-t. Az, hogy ott teljes biztonságban vagyok, nincs ellenfél. Pedig azon fegyverek se voltak. Nem tudom mi legyen, ezzel a hajóval nem kéne átüldögélni mindig másik hajóba ha megyek valahová. Nekem nem a pajzs meg a sok ágyu tetszik annyira, hanem hogy lehet TS-t beletenni, meg a raktere elég ahhoz, hogy ne kellejen egy-egy nagyobb ugrás után energyt töltögetni.
Bocs hogy hosszu voltam.
Pedig bíztam benne hogy kitudom elégíten kíváncsiságomt.
De így most egy darabig leköt majd hogy keresgéljem õket :))))
Csáó
Eddig még én sem próbáltam ki a kevés idõm miatt, de mindenképp megnézem.
kisviku te hol tudtál venni flagshipet?
Én is megnézném.
De fõleg az x transzport jönne jól mert ezt végre talán a khakok sem lõnék le. :)))
A flagship sztem jó ötlet lehet vele akciózni a különálló kahak szektorokban. Biztos izgi lehet amikor már egyszerre 3 kahak M2 ront nkeed lehet hogy a szektor közepén is gyõzelemet lehet ne aratni taktika nélkül :))
egosoft fórum
Köszi
Az adatok: 200 hajóhely, 40000 cargo, 350 körül a sebesség, m6 manoverezhetõség, TS is dokkolhat, van main lézer, 28 ágyú PPC és PSG is, viszont csak a main lézeren van ion, állomást is tud szállítani.
Lécci irjátok le hogy ti fogjátok-e használni a modot?
Kipróbáltam de nemigazán láttam változásokat.
A split dragon olyan volt mint eredetileg nem volt plussz lézer elöl.
És hogy miért xenon H t lehet csak venni az is jó kérdés. Mondjuk nem rosz mret elpusztíthatatlan a kis felhõcske :))))
Ha kipróbáltátok és ti mmár tudjátok mit hol kell venni vagy mi a hiba akkor írjátok meg pls.
Vagy újra kellene kezdeni és csak akkor mûködik?
Köszi sziasztok.
De belehet rakni egyszerre mind a kettõt?
Bemásolom ez egyik xml-be a másikat is és úgy mûkszik mind a kettõ?
Mertr ua. a filra hivatkozna.
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Addig is itt vannak a képek:
Az egyik valamiféle csatahajó, ami a leírás szerint az állomásokat is elviszi, nagyon erõs és a pajzsa 12x125 MW max.
A másik egy szép nagy TS transzport,sok fegyverrel, nagy raktérrel.
Ja igen!!!!Még az jutott eszembe, hogy az X univerzumban miért nem lehet bolygókon landolni? Az nagyon feldobná a hangulatot nálam. Vagy nektek nem tetszene jobban? Egy kicsit valóságszagúbb lenne a dolog. Most, hogy meséltem a hõskori Frontier emlékeimrõl, újból elkapott a vágy, hogy játszak vele. Remélem, hogy lesz annyi hely, hogy felférjen a gépemre... <#idiota>#idiota> Keresek hozzá valami érdekeset a neten, hogy csináljak ma valami hasznosat is a munkahelyen. Üdvözlet barátaim, a sör legyen veletek!!!
Egyszeruen vicc az hogy kis makett hajokat iranyit az ember az urben es a jump pontok kozott.1980ban meg elment volna de a 2000es evekben mar nem.
Igazan egyik jatek sem hasonlit amugy az Elitere.
Talan majd a hamarosan megjeleno Star Wolves kitolti ezt az urt.
Akit erdekelnek tovabbi kepek: A hivatalos orosz keszitoi honlap (Angol nyelvu)
A francia unofficial honlap

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Én meg felhúztam majdnem az összes nagy gyárat, mindegyiket saját kiszolgálókkal. De nem a haszon miatt, hanem hogy ingyen legyen a cucc. Végül is az hogy nem kell 2 millákért vennem PPC-t az is akkor haszon mintha a sok SPP-bõl dólne a lé és abból vennék. Viszont au utóbbi esetben függesz attól, hogy nekik mennyi van raktáron. És igy izgalmasabb is.
Mint már egyszer irtam, nekem az összes technikai stuff az argon prime-ban levõ Herculesbe gyûlik (automatikusan, az összes szektorból). Igy ha fel akarok szereli pl. egy új M2-t akkor odamegyek transporter device-al, meg felszerelem. Tök tutin mûködik. Mivel magamtól is veszem a cuccot, nem kell állandóan a gyárakba pénzmagot tenni. Ha kell egy 25-os pajzs nem kell végignéznem a 8 darab 25mw gyáram, hanem belekukkantok a hercules rakterébe és kész.
Ahol irnak róla, ott 70-80% körül pontozzák, ráadásul készül a második része is. Sok mindent nem tudok róla, nekem is csak úgy került képbe, hogy a mostani PC Games-hez adták mellékletként. Még nem próbáltam ki, pedig lehet, hogy megérné vetni rá egy pillantást. Csak annyi a gond, hogy mostanság nincs kedvem beletanulni egy új játékba, ezért inkább retrózok a Wizard of Wor-ral meg a Pinball Fantasiessal... azokhoz elég csak 20 percre leülni, nem kell 2 napot eltölteni az ismerkedéssel :)
Mindamellett nagy Elite és Frontier rajongóként nekem bejött a Freespace 2 is... és ahogy elnézem, nem voltam egyedül ;)
Az X2-ben - miután én is rengeteg idõt eltöltöttem vele tavaly az 1.2-es patch környékén - a végén a gazdasági modell csürte fel az agyam. Nevezetesen, hogy az SPP a király, a legdrágább gyárakat meg nem érdemes felhúzni. Valahogy ezt nem birtam lenyelni... :)
Nézegetem az oldalt,de utoljára december 30-án volt frissítve.Remélem azért,mert olyannyira dolgoznak rajta...<#vigyor>#vigyor>
Aztán meg ugye készül valamiféle X Online is, errõl most nem tudok sokat még, meg elfelejtettem a címét is.
Anno még petíció is volt, hogy folytassák, de szart mindenkire az Interplay.Asszem nem is a fejlesztõ Volition volt a bûnös, hanem az Interplay,aki kiadta.
Az a gáz, hogy kevés ilyen típusú játék jelenik meg PC-re.Akik szeretik az ûrhajós játékokat, azok tudják, hogy régebben legalább volt mibõl válogatni.Mostanában, leszámítva egyet-kettõt, semmi nem jelenik meg, pedig szerintem rengeteg hódolója van ennek a témának is.
Ami ma megy az a tömeges FPS-ek és RTS-ek áradata.Természetesen ezekbõl is csak egy-két név marad fenn, illetve az emberek emlékezetében.
A Freespace volt az a játék, amit szó szerint sírva játszottam végig, annyira jó hangulata volt.Nagyon sajnálom, hogy nem csináltak belõle folytatást és egyben nem is értem, miért.
Az X egészen más.Leginkább mindenki a C64-es illetve Amigás Elite-hez hasonlítja, érthetõ módon, csak ez már 21. századi kivitelben.Persze, a Freespaceben tulajdonképpen nem kellett sem vásárolni, sem taktikázni,gyártás sem volt meg ilyenek.Ez csak egy akciójáték, de akkor is a legjobb.
A Freelancer is másik tészta.Nekem az is nagyon bejött, hasonlít az X-re, de mégsem teljesen az.De hát miért is lenne?
De ami az X-ben engem igazán megfogott, és egész életemben erre vágytam, az a nagy hajók megvétele és teljes irányítása.Nem parancsot adsz neki, hanem Te irányítasz egy 3 km hosszú, félelmetes erõdöt, elég realisztikusan, tehát nem mész vele úgy mint egy vadászgéppel.
Na, számomra ez jelentette az igazi örömet.
Én inkább folytatom otthon a Splitek irtását, mert marhára nem tatszenek. (A modoruk...) Tervezem, hogy minden fajt kiírtok majd, és csak az enyém lesz az X Univerzum. Akkor magammal seftelek mindig? Ez sem egy jó terv. Áh. Meghagyok egy-két fontosabb gyárat, hogy jöjjenek azért hozzám csak energiáért, meg ilyenek. De ez sem jó, mert ha kezdem irtani a népet, akkor nem jön be hozzám senki cumóért. Erre vajon gondoltak az alkotók? Már úgy értem, hogy ha tegyük fel, minden Solar Power Plant-ot kilövök, akkor csak tölem vehetnek, mert csak nekem van. De ezek meg nem állnak szóba velem azé', mer' kil?ttem 15-20 nyavajás SPP-t? Akkkor most megáll a tudomány? Vagy mi van? Vagy nem ilyen hülyéknek tervezték a játékot, mi? Pedig ez a célom. Aztán egyeduralkodó leszek, és bevezetek új pénznemet. (Mondjuk UNIVO lesz, EURO után szabadon...) :) Na jó, ez hülyeség, de azért tényleg érdekelne, hogy hogyan is van ez a téma, mert lassacskán kezd teljesen megtelni a flottám, teljesen felszerelve. Egyedül a kalózokat hagyom meg, mert nemtom miért.Ez a terv a The Return megjelenéséig!!! Na ennyi lenne mára.Illetve mostanra..
De kisviku: rémlik, hogyvannak unofficiális kampányok.... hátha vannak olyan jók, mint a hivatalosak.
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen, aztán végre döntést hoztam. Ja, a téma az volt, hogy játszak-e az X-tensionnal. <#confused>#confused> Nehéz volt, de úgy döntöttem, hogy inkább felteszem a polcra az újonnan írt CD-met, miután nyomtatok neki egy szép CD borítót. Az igazság az, hogy nekem az X2-The Threat egy kiváló játék, ami megmutatta, hogy milyen szabad is tud lenni egy ember a világûrben, és milyen módon tudja ötvözni a stratágiát az akcióval, izgalmas perceket okozva ezzel. ( És természetesen gyönyörû szép maga a játék<#eljen>#eljen>) Félek, hogy az elsõ rész nem tudna nekem ekkora élvezetet adni, és ezzel valami megváltozna bennem a játékról alkotott véleményem. (Amit a legkevésbé sem akarok...<#schmoll2>#schmoll2>) Ja igen!!! A harmadik rész mikorra is várható? Jó lenne minél elõbb, mert már elvonási tüneteim vannak.<#guluszem1>#guluszem1> Kellemes hetet mindenkinek.
A régi érzések újra elõjöttek.Amíg megjön a The Return, asszem ezzel nyomom.
Az egyedüli óriási problémám ezzel a játékkal az volt , hogy nem folytatták, pedig elképesztõen jó lett volna a trilógia.Anno írtam levelet a Volitionnak meg az Interplaynek, de le sem sz*rtak.Persze ezt rajtam kívül még pár ezren megtették, hasonló volt a reakciója a cégnek.
Örülök, hogy tudtunk segíteni.Eredetileg ez lenne a célja minden topicnak, hogy egymást segítsék a játékosok.
Nem dobtam el a játékot,csak mostanában keveset nyomtam vele.Várom már a The Return-t...
Most asszem visszatérek a számomra még mindig csak a "nagy Õ" néven emlegetett Freespace-hez, egész pontosan a 2-eshez.
Most hogy végigküzdöttem a Nexus Jupiter Incident-et, asszem retrozok egy kicsit a kilencvenes évekbe, de az is lehet, hogy vissza az X univerzumba.
Na persze ehhez kell valakinek biztositani egy tarhelyet.
Ahogy nezem nem is olyan nagy a CD merete 322MB, tehat 24Kb-s feltoltes mellett feltehetem 4 oran belul.
Tudom, hogy nektek még új a nevem, de már nagyon régóta nyomon követem a topic sorsát, ezért most regisztráltam magam, hogy tudjak én is egy pár szót irni. Természetesen végigolvastam az összes hozzászólást a játékhoz, nagyon sokat tanultam belõle, sokat segitettetek nekem akaratlanul is. Hát ezúton szeretném megköszönni kisvikunak, Zombye-nak, Valennek a segitséget. (Ne haragudjatok, ha valakit kihagytam, de õk hárman alkották a játékom stratégiájának 90%-át, illetve az ötleteik.)
Már nagyon várom a következö kiegészitõt, vagy a következö részt. Megesett, hogy két napon keresztül nem aludtam, annyit játszottam vele. (47 óra, szünet nélkül. Illetve egy párszor elmentem WC-re...<#buck>#buck>) Sok kellemes élményt adott. Bár a gépem nem egy erõmû, de a játék hangulata teljesen elfelejtette velem a kidebb szaggatásokat. Régóta vártam már egy ELITE-hez hasonló játékra, és nem is hallottam az X-Tension-rõl, amig itt nem olvastam a Topicban, hogy egyáltalán létezik. Ezt elbuktam. Na mindegy, azért sajnálom, mert biztosan tetszett volna az is. Egyenlõre ennyi. Remélem azért még ti sem dobtátok el a játékot, és még néha beültök a kis Centaurba, vagy Titanba, hogy irtsátok a Xenonokat, meg a Khaakokat. Ja, és ne feledkezzetek meg a kalózokról sem!<#gun>#gun>
Tiszteletem uraim!
Nekem sikerült 2005 elsõ hetét kórházban töltenem, mégpedig egy súlyos mûtéttel.Asszem ezzel elárultam, hogy miért nem írtam eddig.
A másik, hogy van X-tension és X-BTF,de nem eredeti,mert ahogyan a 2-est sem lehetett megkapni magyarországon, úgy az elsõ részeket sem.
Akkor meg még nem volt online rendelés...
Nekem megvan az X-tension. Van tárhelyed? Vagy küldjem emil darabokban?
:*)
Idén még csak én írtam!
Mindenki vizsgázik?
Hogy vagytok! Mi van veletek Olyan magányosnak érzem itt magam.
Lenne egy nagy kérésem.
Öcsém valamely régebbi osztálytársa még long... long... time ago, elvitte mind az eredeti X-Behind The Frontieremet, mind az X-Tensionomat. Jól esne egy kis nosztalgia, De mivel a fenti cuccok a mai napig nem kerültek vissza, és azt a köcsögöt sem lehet elérni, így valsz keresztet vethetek rájuk.
Ha a "jelenlevõk" valameikének meglenne eme két remekmû, vagy meg lehetne rendelni valahonnan, nekem úgy is jó lenne.
Segítségteket elõre is köszönöm.
SOK PEZSGÕT ÉS JÓ BULIZÁST!!!
<#nyes>#nyes><#vigyor2>#vigyor2><#wave>#wave><#taps>#taps>
Az odysseussal szinte mindent el lehet intézni, ha PSG fegyvereket raksz rá.
Ugyan még csak 29. van, de azért szeretnék már boldog újévet kívánni mindannyiotoknak!
már 3 Xenon szektort leirtottam.....ezek a Xenon-K típusú Destroyerek elég húzósak....de egyesével ügyesen azért mennek :)
Khaak M2-eseket illetve Station-t el lehet intézni egy Odysseus-al?
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Anyahajó? az micsoda és hogyan szerzel? én azt hittem az M2-es a legnagyobb amit venni lehet.....(Carrier+Titan kategória)
Amúgy kicsit hiányolom én is a sztoriból (már végigjátszottam) hogy a Xenon-okkal való csata csak opcionális azaz nem kötelezõ....és egy 7 millás Centaurral gyakorlatilag végigvihetõ...de lehet még Argon Nova-val is....
Viszont nekem annyira tetszik hogy tovább szórakoztam vele.....kicsit fárasztó a gyármenedszselés de nem vészes....az Ore Belt-et eléggé megszálltam.
Még egy kérdés ezek a Khaak M3-asok soha nem fogynak el?? mindig felbukkan itt-ott egy-egy draba a semmibõl....
Ja még annyit hogy a progival nem teljesen kóser valami....most vettem egy ATI X800Pro-t és helyenként ezzel is lassú tud lenni....bár alig észrevehetõ...