6542
![](http://www.freeweb.hu/rhinocheros/logo.jpg)
-
-
kisviku #6021 Gondolom ez a kép egy M2-es osztályú Argon Titan vagy M1-es osztályú Argon Colossus hajónak az eleje amint éppen feltehetően Gamma PPC-vel lő valamire. -
? -
-
sajtostallér #6018 Hm, szóval a kasztni ugyanaz, csak az egyik 'Baseline', a másik meg Comfortline'...? Érdekes.
-
A kezdő felszerelés. Lézerek, pajzsok, meg ilyenek. Asszem egyébként semmi másban nem különböznek. -
sajtostallér #6016 Azért valamire még mindig nem tudom a választ: Mi a különbség pl. az Argon Nova S/M/L között? Gondolom, nem csak a zseton... -
Helyes :)
-
sajtostallér #6014 A korábbi kérdésem már nem aktuális, mivel újra használtam a keresőt.
Remélhetőleg minden világos, thx mégegyszer! -
sajtostallér #6013 A gyanusítgatás ellenére köszönöm a választ. A használatát el tudnád magyarázni? Hotkey, vagy menüből kell? Ugyanis a 'transporter device' valahogy kimaradt az életemből. És persze tudok egyik hajóból átpakolni a másikba az űrben, ha be tudok dokkolni. Tegnap este pl. rájöttem, hogy a Titanba befér az Argon Nova. Így már némi fegyvert be tudtam pakolni (sajnos nem mindent, mert a Nova nem tudja megvenni bármelyiket), viszont a pajzsokat még nem sikerült (hasonló okból). Így most a Titanon van 2×125MW + 3×25MW. Szégyen...
A honlapodon már egész biztos, hogy jártam, mert a térkép megvan, meg a hajó-táblázat is, meg még jópár dolog. (Azért visszaolvastam, meg a keresőt is használtam szorgalmasan, mielőtt a szememre hányná valaki!) -
Érdekesen lehet úgy összeszedni pénzt egy M2-s Titanra, hogy nem tudod hogyan lehet két hajó között az ürben átadni dolgokat.
Na mind1. A titok a Transzporter Device-ben rejlik :))
Térkép, táblázat a honlapomon (aki megtalálta az már fél sikert könyvelhet el :) -
sajtostallér #6011 Esetleg van arról valami táblázat, hogy melyik hajóba (kikötőbe/bázisba) milyen hajóval lehet bedokkolni? Talán már ez is segítség lehet...
Illetve mit jelent az S-M-L betű hajóvásárlásnál a hajó neve mögött? Pl. Argon Nova L... -
Kaziking #6010 meg ha jól emlékszem a kezdő szektorban chip plantom volt amivel nagyon lehetett kaszálni -
Kaziking #6009 a btf-ben van egy trükk, nekem legalábbis bejött, összegályáztam az első spp-re a lovét majd a kezdő szektortol (asszem seizevel)mellett lévő szektorban felállítottam. elkezdett termelni majd ha már volt benne ec, levettem minimumra az árat, kiálltam a gyár mellé és scanneltem a közeledő hajókat hogy melyik jön az spp-be. amelyik a gyárba jött az csak induláskor nézte az árat tehát ha találtam olyat ami oda tart felraktam az árat maxra, és a kis butus jött és vitte annyiért -
sajtostallér #6008 Pár hete akadtam rá az X2-re, és lévén régi C64-es Elite-es veterán, hamar megtetszett. Azonban most akadt egy kisebb problémám. Sikerült beruháznom egy M2 Argon Titan-ra. Visszaolvastam itt a fórumban, hogy B/G-HEPT ill. B/G-PSG a javasolt fegyverzet rá. Viszont fogalmam sincs, hogy hogyan tudom felpakolni a hajóra. Ugyanis az M2 osztály nem tud dokkolni, csak Shipyardra. És hiába van Argon Mercury-m is meg Boron Dolphinom is, ezekkel meg tudom venni a megfelelő helyeken a fegyvert, de ezekkel nem tudok bedokkoni az M2-be, hogy átadják az árut. Hogyan lehet M2-vel "kikötni" valamilyen űrállomásra? Vagy hogyan lehet TS(?) hajóval bedokkolni az M2-be?
Próbáltam azt is, hogy M2-vel ill. TS-el bedokkolok ugyanarra a Shipyardra, és akkor ott tudnak egymás közt árut csreélni, de nem működik. Elég szívás. Vagy csak én vagyok béna...
Szánjon meg valaki, legyen olyan kedves!
-
Ezermillió köszönet! :) -
kisviku #6006 Hmm, ha jól emlékszem az X-BTF-ben még nem volt annyira kiforrott dolog ez a kereskedés.Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem soha nem is fognak bemenni, hanem neked kell eladni manuálisan vagy hozzárendelt hajókkal.
Az X2-ről:
Én anno egy Gef3-al kezdtem, amíg le nem égett (szó szerint) a kártyám, aztán egy Asus V9999 256 Mb-os 6800-al nyomtam.
Picit nézz vissza ezen fórum elejére, ahol mindenki még a harveres résznél tartott, hátha találsz valamit vagy keress rá. -
Na tiszteletem, Uraim!
Látom, hogy már nagyon szorgoskodtok az X3 topicban, ezért nem írok oda, nem is oda illő a témám. Egy kicsit off. Szóval múlt héten leszedtem az X-Gold editiont, ami ugye tartalmazza a Beyond the Frontiert, és a X-Tensiont. Na, elkezdtem nyomni a Beyond the Frontiert, meg minden, nincs is vele gond, de valami nem stimmel. Vettem egy SPP gyárat, ugye az X2-ben az volt a legtutibb befektetés. Először meglepődtem az árán, mert csak 7200 creditbe került, de mondom semmi gond, legalább tudok többet is venni. Na ja. A probléma az, hogy hiába termelek Energy-t, nem vesznek tőlem! Levittem az árat már 11 creditre, de semmi! Pedig direkt két farmhoz közel építettem az én kis gyáramat, hogy "segítsek" nekik a munkában, de nem akarnak hozzám bejönni, semmi pénzért sem! Ez mitől lehet? Tegnap az utolsó egy órára levettem 6.50 credtre az árát, de úgysem jöttek. Valamit rosszul csinálok? Elég nehéz eladni az energit azzal a kis hajóval, aminek a raktere most kb 50 egységnyit tud befogadni. Szóval tudna nekem mondani valaki valami tippet? Dokkolhatok mindenhova, az nem lehet gáz, "jóban" vagyok az Argonokkal.
Másik kérdés: megint nem megy az X2-m. Miért? Valahogy nem szereti az ATI kártyákat. 9600-om van, és nem tudom, milyen drivert tegyek fel, mert eddig mindig kilépett nem sokkal a kezdés után. Valaki meg tudná mondani, hogy milyennel játszott annak idején? Köszönet előre is! -
dervis_ #6004 Köszönöm a segítségeteket, valóban a codecek okozzák a problémát. Amit tudtam uninstalláltam vagy disable állapotba kapcsoltam, de sajna van pár, amire a windows sír, hogy használja, ne bántsam. Mindenesetre a helyzet javult, de nem tökéletes. Azt még nem tudom, hogy le merjek-e törölni használatban lévő codecet, mert nem tudom mit reagál rá a windows. Mindenesetre kénytelen leszek megpróbálni... :) -
Előszedem én is asszem a jó öreg X-Tensiont. Annak eszméletlen jó volt a hangulata, az X2 már nem jött be tizedannyira se. A folytatás (cockpit nélkül?!) pedig... na majd meglátjuk. Az eredetiben marha szépek voltak az űrhajók és egyéb űrobjektumok, ez úgylátszik verzióról-verzióra romlik -- ez megint csak rontja a hangulatot.
Szerintem is codec pack okozza nálad ezt a gondot, a rossz hír, hogy nem lehet maradéktalanul lezúzni ezeket a gépről, mert annyira beépülnek, mint egy rohadt vírus, csakis az új telepítés segít.
-
ha van fent ACE Megacodec pack, akkor azt azonnal szedd le, esetleg más audio driver a kártyádhoz. -
dervis_ #6001 Az X-Tensiont nyomom (tudom régi ) és van egy bajom van vele, amit sehogyan sem tudok kiküszöbölni: ha megy a zene, akkor néha 5-10 másodpercre is "befagy" a billentyüzet (egérrel lehet "kormányozni"). Ez rettenetesen idegesítő, egy űrcsata vagy dokkolás közben.
Zene nélkül meg elég sokat veszít a hangulatából a játék. Van valami megoldás amivel ez kiküszöbölhető? A 2.1a patch-elt verzióval játszom.
-
sztem ezt a topic-t egy időre lezárhatjuk :) -
fentvan -
kisviku #5998 Okés elment. -
küld el és felteszem a szokott helyre
[email protected] -
kisviku #5996 Én le tudom szedni, csak hová töltsem fel? -
kolbaszosfank #5995 Valaki regisztralt szedje mar ezt le nekem az Egosofttol legyenszives:
14.May.05 X²: The Threat No Copy Protection 1.4 815 KB
This update will remove the copy protection from your X² 1.4 installation. Just extract the X2.exe into your game directory and overwrite the existing file. Make sure you have updated your game to version 1.4 first!
This update is for all language versions of X²: The Threat 1.4!
With this update you will no longer need to have the game CD in your drive to play.
Additionally this will enable users of Windows 64bit Edition to play the game, as the W64-incompatible copy protection driver is no longer required.
This download is only available to users who registered their copy of X² with us. Mirroring this download is prohibited!
Koszi !!! -
Ó hogyazarákegyekia...Na nem baj. Reloados fiuk megoldják remélem... -
kolbaszosfank #5993 CUMI VAN.
Az X3 az bizony SF 3.6.10.6.
Azaz Starforce.
Varhatunk az mar bizonyos.
-
kisviku #5992 "It is here! Today we have received our first shipment of the UK version of X³: Reunion. After all that hard work it was an uplifting event to finally hold the game in our hands.
Of course we wish to share that with you:
The first packages containing X³: Reunion have been sent out today! "
Hát azért csak megjelent.
Majd holnap átküldöm a lóvét nekik, aztán megvárom,mikor ér ide.
Ha a kezemben lesz, írok róla.
Én az igazság szerint semmi rosszat nem várok a játéktól,de ha valami mégsem olyan lesz amit megígértek, szerintem is orvosolni fogják.
Elég régóta nem foglalkozom az X2-vel, mivel az az egy év (!) amit lenyomtam 2003 novembertől 2004 decemberéig elég volt.
Mikor előszö felvetődött, hogy lesz egy kiegészítő, mert akkoriban még ezen a néven futott,örültem.Szép kis preview-kat adtak ki, szerintem nem kell elkeseredni.
Hogy kit érdekel a cockpit létezése? Az kétségtelen, hogy egy űrhajós játékban ez elengedhetetlen, de nem létszükséglet.
A Freespace-ben sem volt cockpit csak HUD.
Minden csak hozzászokás kérdése... -
Na, jah...jó kis vita alakúlt ki, de tök feleslegesnek tartom így mellreszívni az egészet. Ha nincs cockpit, szomoró és elkeserítő,mennyire ki vagyunk szolgáltatva a kiadóknak...sux! De. Ez nem egyedi eset. Én biztos vok benne, hogy ezt orvosólni fogják, hisz a hagyomány az hagyomány..Bár Én csak a tripla X-től jövök lázba...:D
Szerintem, mivel már nagyon várom a gamét, NEM is fog megjelenni 28-án...de ez is a természetes dolgok 1ike...
-
Mondjuk ebben van valami. Azért én is kipróbálom, mielőtt téves ítéleteket hoznék róla. Szal várom a játékot, addig kussolok... -
Én tudom milyen érzés cockpittal tolni ugyanis kb 2 éve megvan az Independence War2 Edge of chaos és ott biza dinamikus 3d cockpit van amiben szabadon mozgatod a fejed newtoni fizikával van megáldva a game és ma fogom szerintem feltelepíteni kb. 3-adszor. Az X-3 tetszik eddig X-2-t kipróbálnám de a helyi tecsoban nem kapható meg éppen hiányos a keret hozzá sajna:( (elment a pénzem a Pacifc Fightersre meg a Lock On1.1-re és Condorra). Hidd el szívesen kipróbálnám az X-2-t. NA mindegy puding próbája az evés és kívánom mindenkinek, hogy kellemeset csalódjon a progiban és ne dobja el csak azért mert nincs cockpit (vagy nincs betéve defaultból) Aztán majd meglátjuk mi lesz a vége... -
Az X2 sem szimulátor, nagyon távol áll tőle. -
kolbaszosfank #5987 Ehhez csak annyit:
2 hete lattad eloszor, rendben.
Javaslat:
Vedd elo az X2-t, hasznald, nezd meg milyen erzes az ottani
dinamikus cockpit implementacio, majd hasonlitsd ossze a mostani
ulokahajotetejenmuntyhauzenbaroagyugolyoja dologgal.
Utana johet a velemenyed.
Freespace: valoban nekem is az egyik kedvencem. De az nem szimulator,
sokkal inkabb arcade (szvsz). Es ettol felek, hogy az X2 is arcade lesz.
Abban teljesen egyetertek veled hogy majd akkor tudunk itelni ha mar
lattuk a kesz cuccot, de a kepek nem biztatoak, ez mar bizonyos.
A problemaja itt mindenkinek szerintem:
Az X3-tol ELVARTUK hogy tobb legyen mint az X2. Sot, ezt igertek is.
Lehet hogy tobb lesz mindenhoz mashol, de egy nagyon fontos teruleten
biztos hogy kevesebb lett ! Es ezt pl. en nehezen nyelem le.
-
kisviku #5986 Na meg is rendeltem már az X3-at.Asszem holnap átutalom az 52 eurót aztán várok.
Kíváncsi leszek, hogy ugyanaz lesz-e mint a 2-nél, hogy két hónap alatt jött meg.
Talán már nem lesz, mivel már EU-s Magyarország egy ideje. -
Lysandus #5985 Na még pár mondat, és befejeztem a vitát.
Úgy látom, hogy Xilofóniának egyetlen egy lehetséges magyarázata van, mégpedig, hogy az üzlet már ide, és az X3-as topicba is beszivárgott. Nem tudom mással magyarázni, hogy valaki aki még nem is játszott az X2-vel, csak hallott róla, és azt is két hete, már itt osztja az észt és kioktat olyan embereket, akik (tiszta játékidőben számolva) már hónapokat nyomtak ezzel a gaméval. Szerintem a Xilofon emberkék nem elvakult rajongók (ugyanis az X2 már eleve feltételez egy alap inteligenciát, ami kizárja ezt) hanem egyszerűen marketingesek.Ilyenek irkálnak olyat, hogy bármilyen lesz is a játék ő már alig várja, és sorban áll a boltban érte. Szal beetetők. Nem kell velük foglalkozni.
-
Ne felejts el egy valamit, hogy ez nem szimplan egy vadi uj jatek, hiszen van elodje, ilyenkor tobb az elvaras a rajongok szemeben.
Raadasul az oldalon sokszor leirjak, hogy mi feltetlenul szugseges es mi nem.
Az Egosoft az X2 szeria ota eleg erdekesen all hozza a dolgokhoz.
Hiszen alapbol az X2 egy online jateknak indult.
Azota annak a projectnek uj neve lett, majd az X3 mint egy uj tortenet jott kepbe, majd lett belole egy kiegeszito.
Szoval egyre erdekesebb dolgokat csinalnak. -
"rajongók" jönnek "rajongók" mennek ez egy ilyen business nem lehet mindig mindenkinek megfelelni:)