6542
  • wazember
    akik veszik a game start nekik elmondanám hogy x3 Reunion tippekben a térkép ugyanaz mint az x2-nél!!!!!!!!!!!
    és a tippek is beválnak.Kipróbáltam!
  • kobra223
    szerintem nincs olyan patch valakinek nincs magyar nyelvű végigjátszás?
  • wazember
    Nem tudtok valami olyan patch-et amitől gyorsabb lesz a játék?
  • Ace McCloud
    Szevasztok !
    Egészen véletlenül valaki nem tudna ide küldeni egy címet ahol hozzáférhető a játék storryszála, azaz a magyar nyelvű végigjátszása??
  • Ace McCloud
    Kisebb programhiba !
    Múltkor az Inamus Zura szektorban volt dolgom, és fölvettem egy xeonos küldit az eighteen billion szektorba, de figyelmetlenül léptem ki, és sikerült fölvennem mégegyszer. Ért is nemkis meglepetés amikor beléptem a keleti kapun, és 2 db xeon k várt már tűkön ülve, és vagy 30 xeon m, és l.
    Nem is voltam rest, mindjárt beugrasztottam a khaak clusterközpontjaimat, és veszteség nélkül lemészároltam 18 kisebb hajót, miután ezek elfogytak (a többit a helyi cowboyok levadászták)hazaküldtem a többi hajót, és behívtam a novámat.
    Átranszportáltam bele, a command menüben belőttem az engine booster mk1 emet, amit az egyik kalózbázisban vásárolgattam, majd a maximális sebességem közel kétszeresével könnyen fölvettem az egyik xeon k sebességét, és leredukáltam megbízható ionfegyvereimmel a pajzsát.
    Az ittmaradt khaak clusterközpontom folyamatossan strumangolta az ellenséget, én gyorsan átváltottam az egyik fegyveremet BHEPTre, így percek alatt űrtörmelékké zúztuk a szegény terraformer robobigyulát, majd ugyanezzel a stratégiával az örök olajmezőkre küldtem a másikat is.
    A gép kiírta hogy elpusztítottam 12 xeon turbinátort, de valójában ezek száma 20 körül volt, és voala közel 20000000 cr nyomasztotta azonnal a bankszámlámat. Érdekes volt ahogy ugyanazt a küldit sikerült egymás után 2x fölvennem, majd csak az eggyiket ismerte el, de a lóvét leakasztottam mind után. Tipp, ha valaki khaak vadászatra megy, és gyorsan, biztonságossan akarja letudni, és van khaak clusterközpontja 3x4000 mw os lézerekkel, akkor közelítse meg úgy 2 km re, hajtómű leáll, "e" bill lenyom, célbavesz, ugrásbeállítás a legközelebbi kapuhoz, majd tűz.
    A cluster szétesik, az automata ellenségcélzás újra, és újra befogja, és csak lőni kell.
    Mire föleszmélnek már lelőttél vagy 4 - 5 kisgépet, ugrasz, és ők eszükvesztve mennek neked. Széthull a harci alakzat, te mész feléjük, és beindul az agyaggalamb lövészet. Akadály nélkül eljutsz az ő clusterközpontjáig, itt érdemes mk1 engine boostert nyomatni, vagy trükkössen kitérni a lövései javarésze elől, és szorossan mögékerülni. Innen az egész a bika megülésére kezd hasonlítani, alacsony sebességgel folyamatossan a hátán ülni, és rombolni az egészségét.
    Ha minden jól ment, és megfontolva használtad a fegyvered, az eredmény néhány kis khaak, egy clusterközpont, sok fegyver, és néhány éppen maradt kiegészítő berendezés. Amikor a gyáraidat, vagy a hajóidat veszélyeztetik, így gyorsan, és borzasztóan nyereségessen jutsz ki a kutyaszorítóból. Szerencsére a gép MI je nagyon gyatra, így ez a mögékerülős, vagy távolról leszedős stratégia jól szokott működni.
  • kobra223
    köszi a segítséget
  • Ace McCloud
    Paranid Prime on tudod felvenni a küldit ha beszéltél az egyik létesítményben valakivel(ha jól emléxem), és mikor elhagyod a létesítményt, akkor a lufnya belesápítozik a rádiódba, hogy volna feladat, és segítsd meg őt. A haverod bölcs tanácsait sutba dobva lovagiassan esküt teszel, hogy követed őt, és tedd is azt.Kb 19 rendszeren keresztül kell vánszorognotok, vagy egyszerűen elugrasz a Nyana's Hideout vagy az Omicron Lyrae szektorba, (érdekes ő is ott terem) és kisebb átvezető videó után részed lehet abban az örömben, hogy 100 millió önkéntes szervdonorral megküzdve, egy Trade center lézerágyúit kiiktatva teljesíted szíved hölgye óhaját. Erőssen javallott valami strapabíró vassal nekivágni az útnak, különben fagyott tetemként végzed a világűr hideg csöndjében.
    Nekem a lézerágyúkat az általam fölvásárolt droneokkal sikerült lefoglalnom, majd a jól bevált khaak clusterközpontommal, illetve annak szabvány halálontóival csillagporrá zúztam.
    Amennyiben vásárolsz a kicsiny csónakodra harci szoftvereket, akkor a "k" billentyű kétszeri megtolásával ráveheted a géped, hogy bizonyos célkereszt körüli távolságban automatikussan ráállítsa a lézereket a célra, így a Khaak fegyverek brutális halálosztókká válhatnak, nembeszélve arról hogy szemből szinte lehetetlen lessz téged rakétával kilőniük. Hatótávolsága 3,1 egység, így te 2x hamarabb eléred a lézereddel az ő hajóit.
    Erre a harcra érdemes jól felkészülni, és a Cloudbase Southwest - i gooner templomban vásárolgatni mentési lehetőségeket(500 cr /db), így ha jól állsz, és van 1 pillanatnyi szünet, a shift+s billentyűvel menteni a játékállást.
    Érdemes szabadidőben az "r" gombal lehívni a gyönyörűen csoportokba szedett gyár, hajó, és eszközlistát, így prímán áttekintheted az eszközállományaidat, a pozíciójukat, és könnyen adhatsz parancsokat bármelyik egységednek, ill ha kevés a pénz a gyáradban (ekkor a hozzárendelt hajó nem tud vásárolgatni)adni, ill elvenni belőlle.
    Én a gyár command menüjében adtam egy 500000 cr es limitet, így csak bemegyek a pénzküldis menübe (ahol az árakat tudod megszabni, a legalsó lehetőség) nyomok neki egy home billentyűt, ekkor minden pénzemet átrakja, majd esc, aztán megint ide be, lefelébillentyű és ekkor 500000 cr re rakja vissza a gyár tőkéjét. ez a művelet nem egész 3 másodpercet vesz igénybe egy gyárnál, és így sok időt takarítok meg.
    Ha a hajók szerint szelektálsz, akkor könnyű megtalálni a hajóidat, az elfoglalt hajókat, és ha shipyardba küldted (kiírja a tartózkodási helyét, és hogy hova rendelted, mik a parancsai, űrben, vagy objektumban van), gyorsan el is adhatod.
    Rengeteget segít a pénzszerzésben, időmegtakarításban, és a játék pörgős marad, mert nem ezekre a dolgokra kell az időm fordítani, hanem öldökölhetek kedvemre. Véleményem szerint a legjobb vadászatokat a khaak hajóval(3 hajtóműves, és lézeres)lehet végezni, mert nagy hatótávolságú, gyors mozgású, jól kezelhető gép, és annyira gyorsan szedi le az ellenség pajzsait, hogy a kalózok 80% rettegve nyomogatja az eject gombját, mielött robbanásszerűen oxidálódna. Eggyetlen gyengéje a hátulról bekapott rakéták sorozata, mivel csak elörefelé tud harcot vívni. Erre a küldire kiválló, xeonos küldikre novát érdemes, mert azok rakétáznak kíméletlenül, és novánál hátulra rakétaelhárítás céljából gyors fegyvereket szerelhetsz. Amennyiben több khhak hajód áll rendelkezésre, azokat behívva, a combat parancsoknál saját védelmedre állíthatod, és 4 - 5 ilyen géppel irgalmatlan pusztítást végezhetsz.
    Jó játékot, és sok sikert... :O)
  • Ace McCloud
    Hali !
    Hajókat a HAJÓ command menüjében rendelheted a gyárakhoz a home base menüre rákattintva. Ezután a trade menüben találod a best buy vagy valami hasonló menüt, és itt kiválaszthatod, hogy a hajó a homebase - nak mit vásároljon, a gyárban beállított ugrástávolságokon bellül a legjobb elérhető áron.A hajó rakteréből érdemes kiszedni az éppen aktuális rakományt, pl ec az ugrások miatt, és így beállítani, mert volt hogy ércet, vagy mást nem volt hajlandó venni, amíg az ec ott volt benn.
    Természetessen ha ec t veszel, akkor ez nem lényeges.
    A gyárban állítsd be hogy mi legyen a legmagasabb ár amin vásárolhat, így kiszámolja hogy mennyi lessz a terméke önköltsége, és az eladási árat ehhez tudod hangolni. Persze ettől függetlenül a legalacsonyabb áron veszi majd a hajó, és ha a környéken nincs a legmagasabb megadott ár alatt a cuccból, akkor nem vesz semmit. Ekkor "nem kell félni nem fog fázni", megveszi majd amikor az árak kedvezőbbek lesznek.
    Főküldetéseket Home of light ban a headqoterben, vagy az Argon prime ban az Argon one hajóban tudsz fölvenni, ha az előző küldivel végeztél.
    Mellékküldetéseket bármely nem tulajdonodban lévő objektumban fölvehetsz , ha a hírekbe beleolvasol (kiírja mennyi van jelenleg 5, 11, 17 stb).
    Ezeket végiglapozod, és ahol van valami más lehetőség (kis ablak) az olvasáson kívül, az felvehető küldit ad, ha elég a reputációd, a harci, ill a kereskedelmi rangod, és a hajód is alkalmas rá.
  • kobra223
    nem tudja valaki hogy talállom meg a ap gunner roncsait?
  • kobra223
    hello meg tudom érteni hisz kurva jó játék gondolkozom ha egy napon sikerül végig vinni akor befektetek a harmadik részbe
  • laca103
    kéne naggyon kéne...nem vagyok egy kifejezetten jó angolos
  • kobra223
    hi predadator tudomásom szerint nincs magyarosítás pedig jó lenne
  • laca103
    Létezik hozzá magyrosítás?
  • kobra223
    hello köszi a segítséget még csak annyi hogy nem tudok angolul valami jól de megprobálom de még cssak annyit hogy küldiket hogyan tudok fel venni? ja meg hajókat hogyan hozzá rendelni a gyárakhoz? jó a gáma bocsi hogy ennyit nyavajgok de nagyon elvagyok veszve a játékban meg saya cho küldit de nem tudok felvenni új küldiket na hello további jó napot
  • Ace McCloud
    Köszi a segítséget :)
  • SaGa Jr
    A küldetés megfejtése, hogy beugrasz és rongyolsz mint akinek ég a hátsója. A boron hajó olyan gyors, hogy nem érik utol. Megkeresed a roncsok közelében az adattárolót, felveszed és kiugrasz. Ennyi a titka a feladatnak.
    Meg persze egy jó joystick, hogy tudj hajmeresztő manővereket véghezvinni. :)
  • Ace McCloud
    A bányát fel kell tölteni energiacellákkal "EC" és ne felejts beállítani az eladási árat, hogy kereskedhet e másokkal, illetve ha hozzárendelsz szállítót, az energiacella vételi árát, illetve a bányatermék eladási árát ha kiszállíttatod(itt nem mindegy hogy a hozzárendelt szállító elbírja e a bányaterméket, erre érdemes mercuryt használni).
    Amennyiben saját géppel adatod el az oret vagy a szilíciumokat(itt silicon)figyelj oda hogy mekkora területen adhatja el, mert ha felfedeztél 80 szektort, akkor automatikussan ezt állítja be.
    Itt érdemes max 1, vagy 2 ugrásnyit beállítani különben sosem járja be az útját, ugyanez vonatkozik az EC beszerzésre is. Érdemes venni best buy, ill best sell locatort, és raktérnövelőket.
    Én a nyersanyagok beszerzéséhez fölfejlesztett argon expresseket használok, az ore, ill silicon beszerzéshez mercuryt, és fölfejlesztett boron dolphinokat az EC eladáshoz (elég szépen hozzák a dellát).
    Létezik pár ügyes script a gyármanaggelés megkönnyítésére, ezekről korábban írtak.
    Amikor komplexumokat csinálsz, érdemes ügyessen elhelyezni őket, és nagy odafigyeléssel beállítani az árakat.
    Egy szektorban én 3 spp-t, 3 cattle rancsot, 3 cahona bakery-t, 3 crystal fabot és annyi silicon minet rakok le amennyi a crystal fabok ellátását biztosítja
    1SPP ellátja a gyárakat EC vel, 2 SPP ből eladom az EC t 2 Boron Dolphinnal.
    Érdemes megnézni hogy mit vennének még szívessen a környező gyárakban, és 1 cattle ranch 1 Cahona Bakery, 1 Crystal Fab, és 1 SPP helyett annak a dolgait lerakni, és ezeket megnyitni hogy mások vihessék belőllük a cuccost, így beállíthatod a legmagasabb ár körüli összeget érte, és azért is elviszik, különben csak a felkínált vételi árért adhatják el a hajóid.
  • Ace McCloud
    Csá !
    Valaki tudja mit kell csinálni abban a küldiben, ahol a Rolk's Drift rendszerben kapunk egy boron M6 gépet egy ismeretlen terület koordinátáival??
    Miután beugrok, 2a 64242355432diken Khaak gép veti rám és a hajóimra magát, majd jön egy kullancs alakú Gigalézeres útálat, és meghámoz mint Rozinéni a burgonyát.
    Még csak Centaurt, Novát, és Boron M6 t, valamint 6 Khaak beugrót teljes fegyverzetben tudtam összeszedni erre a célra, de fölmorzsolnak, és a legapróbb nehézséget sem tudom okozni annak a horrorgépnek.
    Mi ennek a küldinek a megfejtése??
    Mindegy mennyi gépem van a zónában, akkoris elsősorban én vagyok a célpont.
    Lehet elfoglalni M6 vagy annál nagyobb méretü bárkákat??
    Ha igen, mi a trükkje??
    Az újaknak javaslom, szerezzenek be egy Novát 2 BHEPT el, 2 Ion distruptorral, Mass driverrel(ezt állandóan hátulra felszerelve rakétavédelemre, és persze muníciót is) és vegyenek fel levadászós küldiket(itt 2 ion először, majd az "1" gomb 2x i megnyomásával ha a pajzsa a célpontnak lemerült Bhept re vált az egyik ágyú, így a hajótestet, és a pajzsot is le tudja nyomni, prímán kivégezhető 1 novával 3 centaur, és 2 novás kíséretű delegáció).
    Xeon szektor mellett érdemes felvenni xeonírtós küldiket mert 10 - 20 millás jövedelmeket kaszírozhattok vele, bár ide kell egy segédgép.
    Ezt én úgy csinálom, hogy beugrok 1 Khaak géppel, az automata célzású 3x os lézerekkel lekapom a kisebb hajókat, majd behívom a novát az ionfegyverzettel, és a nagy xeont szépen kifárassza, miközben énis strumangolom teljes erőböl.
    A végén közli a gép hogy 14 - 16 gépet vadásztam le ami 14 - 16*998xxx cr et jelent a számomra. Ebből aztán lehet fejleszteni :O)
    Sok sikert .
    Atom a játék !!!!
  • kobra223
    hello mindenkinek ujra előszedtem egyideje a gámát odáig jutottam tudtam venni egy bányát lerakom egy aszteroidára de nézem a rendszer térképet és látom sárgán villog nem lehet hogy valami nem tetszik neki kérem valaki segítsen köszi
  • Ace McCloud
    Szevasztok !
    Elfoglaltam, és felszereltem egy halom kis khaak hajót, és 2 db hordozót is fegyverekkel, és miegymással.Meg tudjátok mondani hogy mi módon lehet őket clusterba rendezni, ill megoldható a dolog??
    Melyik hajóosztály a legnagyobb ami elfoglalható??
    Az idegen hajókból ha elfoglalok, akkor sem vagyok képes meghatározni számos paramétert, ill a fegyvereket. Mi mód van arra hogy más hajókra is szereljek unknown fegyvereket, és ezen gépekre milyen "hazai" fegyvereket tudok felszerelni??
    Hogyan deríthetem ki az ismeretlen paraméterek mivoltát??
    Előre is köszi a választ

• SaGa Jr
    Az X3 szebb, némileg jobban kezelhető és sokkalta erősebb gépet igényel. Szerintem a sztori abban teljesedik ki, szóval ha valaki végigvitte az X2-ben a sztori módot, annak érdemes lehet megnéznie az X3-at.
  • sandros
    Hali!

Koszi a segitseget. Kozben rajottem. Olyan nincs hogy dokkolj be a shipyardra csak olyan hogy go to shipyard. (vagy valami hasonlo). Egyebkent ez volt a megoldas meg kell varni amig bedokkol, csak eppen nagyoooon lassan teszi meg. Meg egyszer kosz!

Az X3 jobb mint az X2? Erdemes megszerezni?
  • Cairass
    Rosszul emlékszem, hogy a Mamuth(és változatai) túl nagyok a dokkoláshoz?

Általában nincs fullosra egy ilyen hajó sem, kisebb gyárakból 2-3 is befér a raktérbe.
  • SaGa Jr
    Be kell dokkoljon a shipyardra (erre külön meg kell kérni) a gyárvásárláshoz a TL kategóriás hajó.
    Ha továbbra is piros az ikon akkor valószínüleg nem elég magas a rangod a vásárláshoz.

Esetleg probléma lehet, hogy a kérdéses hajó rakterében van valami ami kizárja a szállítást.
  • Cairass
    Hogy őszinte legyek ezzel most megfogtál!
    Én még csak ismerkedek az X2-vel, s gyárat csak saját mamuth-al vásároltam(próbajáték keretében).
    Olvass vissza, vagy használd a keresőt, hátha ráakadsz a megoldásra. Ezt csak azért mondom, mert elég kihalt a fórum(1 hónapos hsz...)
  • sandros
    Van kb 3.500.000 creditem. Az spp gyar 273.000 creditbe kerul. A Mamoth kapitanyaval beszeltem es megegyeztunk 3000 creditbe kapunknet. Ezutan szoltam neki hogy menjen a shipyardhoz. Ott van. Akar bemegyek a Novammal a gyarba, akar az urbol tradelek tovabbra is pirosak a gyarak. Mit kell meg csinalnom? (A Mamothra atszallni nem tudok, dokolni ra sem tudok.)
    Koszi!
  • Cairass
    Van rá egyáltalán pénzed?
    A Mamuthnak nemcsak szólni kell, hanem fel is kell bérelni(c, aztán a megfelelő parancs).
  • sandros
    Hali!

Hogyan tudok gyarat vasarolni?? Ha bedokkolok a shipyardba akkor piros a gyar es nem enegedi megvenni. Szoltam egy Mamothnak hogy jojjon a shipyardhoz. De ekkor sem engedi megvenni a gyarat. Help, mit kell csinalnom??
    Koszi!
  • Valen
    egyik sincs
  • Cairass
    Helló!

Nemrég csöppentem bele az X2-es univerzumba. Van néhány dolog az amúgy király gaméban, ami komolyan idegesít! Van pl. olyan script, aminel segítségével használhatom a Transport Deviance-ot állomásoknál is? Kicsit macerás az állandó dokkolgatás még a dokkoló computer-rel is...
    Nincs véletlenül olyan script ami "megnöveli" a Docking Computer hatótávolságát? (gyorsítaná a játákot...)
    Valen script gyűjteményében nem találtam ilyeneket. Please Help!!!!
  • Roger6
    Ezek szerint semmiben nem különböznek egymástól, ugye?
  • lammaer
    Ugy rémlik, hogy az utoljára kiadott HIVATALOS patchben megszüntették a védelmet. Tehát ha felrakod a patchet, nem fog CD-t ellenőrizni. Gondolom ez egy gesztus a fejlesztők részéről a publik felé...
  • Roger6
    Hát tiszteletem, Uraim!

Valen, lenne egy kérdésem hozzád! Szóval elnéztem a honlapodra, és találtam ott valamit. Szóval ezt: X2 1.4 ORiginal NO CD patch - ez mire jó? Nem kell crack? Vagy mire lehet használni, és mi a különbség a crackelt patch-hez képest? Előre is köszi!
  • lammaer
    Lehet, de szvsz legjobb, ha rászánsz egy kis időt és visszaolvasol a topikban. Alapfunkció a játékban.... de lehet, hogy majd valakinek lesz kedve elmondani.
  • KngAlex
    Eddig van 3 bányám 1 spp-m meg egy Crystal Fab-om, nem lehet valahogy megoldani hogy ne kelljen nekem feltölteni mindíg a bánákat pl. energiával stb... ?
    Ha elkezdek játszani az egész elmegy hogy innen-oda onnan-ide hozom viszem a cuccokat, jó lenne ha csak a profitot kellene beszedni...
  • kobra223
    hello mindenkinek lehet videokarim nagy rakás szar de ideig óráig nagyon jó a gáma
  • Roger6
    Szertintem megszokás kérdése az egész. Majd belejössz egy idő után, sokat kell játszani, nincs más megoldás!
  • Cairass
    Hy mindenki!

kobra223:
    Nekem nem fagy a Gamestar-os megoldás. Próbáld ki egy másik gépen, mert lehet, hogy hibás a korong, s akkor cserélik. De lehet, hogy egyszerüen nem komálja a videokarid...

Miért van az az érzésem a játékkal kapcsolatban, hogy teljesen el vagyok veszve benne?
    Végignyálaztam a fórumot, s nagyon tetszik ezek alapján a game, de amint elindítom a játékot rögtön elveszem benne. Jó, mondjuk angol nehézkes, de pl az irányítás még nehézkesebb, s az a legnagyobb baja, hogy nem is konfigurálható igazán.
  • KngAlex
    Nem tudja valaki hogy hol a legérdemesebb eladni az Ore-t?
    Van két bányám és mindíg 130-ért veszik Argon területen.
    Valami tipp?
  • kisviku
    Peccseld fel a legfrissebb verzióra, talán az segít.