6542
  • Valen
    Kiírja az ufót a listán, fehér UNKNOWN OBJECT, a térképen úgy néz ki mint egy Gonar Ship (kicsi zöld deltoid)

de baromi gyorsan megy , nézd meg az oldalamon a képeket.
  • Lysandus
    Vagy a pajzsfrekvenciát! :-)
  • Lysandus
    Át kell ilyenkor kalibrálni a deflektortányért! :-)))
  • Lysandus
    Az UFO-t befogja a szkenner? Illetve mutatja a listán? Párszor már hallottam vmilyen hülye hangot, ami nem Unknown Enemy ship volt, de a sector map objektumlistjára nem írt ki semmi szokatlant.
  • Valen
    Bocs, Szóval ITT
  • Valen
    Ninju>

Nvidiumot MI TON'S REFUGE Nevű sektorban van egy Pirat Base, ott el lehet adni (már amennyiben engednek leszálni :)

térkép: ITT
  • K.András
    Fps-t hogy lehet kirakni képernöyre???
  • Lysandus
    Tényleg állat ez az ion distruptor. M4-es hajóval már elkoboztam egy csomó pirate shipet. Az a jó benne, hogy ha az ember megbizsergeti őket az ionnal, akkor általában már pár találat után feladják. Így 80 % feletti hullal sikerül megszerezni a hajókat. Van amin még a 25 MW-és pajzs is rajta van, bár ez ritka. A Ringo Moonban érdemes cirkálni, a térképen kívül délkeletre van ott egy pirate base, és állandó a forgalom. És csak egy ugrásra van a shipyard az Argon Prime-on.
  • Ninju
    Nem a scriptben vannak, hanem a játékban! Nvidiumot, a Borron Research stationt és az Argon Comm. Stationt is előbb találtam meg, mint a scriptet feltettem. Egyszer lelőttem egy Khaak hajót és maradt utánna valami. Sajnos nem tudtam megnézni, hogy mi mert egyből nekimentem. A hajó még befogta egy pillanatra aztán BUMM! Azóta is azon agyalok, hogy mi lehetett az!
  • K.András
    Ezek a cloud-os szektorok elég szopatosak,vannak ilyen elektromos felhök amik leszippantják a pajzsot nullára!Szal csatázni nem nagyon érdemes ezekben a szektorokban :))
  • Lysandus
    Az a jó, hogy tényleg hatással van az ember a játék világára. Én például telladinium foundryt hoztam át a teladiktól a boronokhoz. Nos, profit szempontból nem ajánlom, kevés pénzt termel. Viszont a boronoknak szinte mindenhez kell telladinium. Illetve a BoGashoz, ami a kajájuk alapja, kaja meg sokmindenhez kell. Ezért a gazdasági aktivitás félelmetesen megugrott a szektorokban, ahova szállítok, azt sem tudom most milyen új gyárat húzzak fel. (Érdekesség: a teladiknál a telladinium foundryhoz secondary resource-ként kell ore. Viszont nekem a boronoknál nem kell, csak energy cellből termel a gyár.)
  • K.András
    Nem lehet hogy inkább a F.A.T.E scriptben vannak ezek a dolgok???Mondjuk az tuti hogy vannak rejtett dolgok de azt kétlem hogy csak egy script segitségével lehetne megvenni...
  • Ninju
    Aprpó!
    Olvasgatta valaki a Gonner BBS-t?
    Ott szó van arról, hogy dolgoznak egy új jumpdrive-on. Állítólag van 1 titkos mozgásban lévő kutatóbázis a szektorban amit nehéz megtalálni! Belefutott már valaki?
  • Ninju
    Nah!
    Nvidiumm bányászás=siker!
    Probléma: Nem tudom eladni!
    Még nem találtam helyet ahol megvennék.
    Még valamai! A játék tele van rejttett dolgokkal!
    Pl.: Khaak fegyverek, Motion relay analisator, Boron research station, stb.
    Ezeket érdemes felkutatni. 1 csomó cuccot még nem is láttam, de a F.A.T.E. scripttel lehet vetetni a hajóval!
    Van még mit felfedezni!!!
  • Valen
    BE kell tenni fegyvernek, de azthiszem, hogy csak nagy hajók tudják használni.
  • K.András
    Kijelölöd az aszteroidát,aztán nyomsz egy i-betüt(20km körben kell lenned),ekkor meglátod milyen bányát lehet épiteni rá.
  • K.András
    Elkerülte a figyelmem valahogy ez a csoportos dolog na mind1.
    Ellenben azt nem értem hogyan lehet hogy küldöd harcolni a hajot és nem lö,nálam ilyet nem csinál szerencsére,ellenben ma már volt nálam is egy elég nevetséges hiba vagy nem is tudom minek nevezzem:1 db unknown enemy(M3) 10 ezres lézerel,leszedett egy full nemesis-t,egy full centaurt,meg egy nem fullos de 48 ezer lézerel és 250 ezer pajzsal rendelkezö boron ray-t.
  • Valen
    K.András: Ceas-nek igaza van

Én ugyan nem hsználok Wingmaneket, mert bár van 6 db fullra szerelt vadászom (NOVA, ORINOCO, XENON M, HARRIER, SCORPION, STB), de ha megadom, hogy támadja meg az ellent, akkor rárepül, de nem lő, holott be van neki állítva fegyver is meg rakéta is, na mind1

M1-el lehet harcolni, csak Pl. egy Xenon csatahajónak nem ugranék neki vele :)

Meg a Pirat Baseket 3x annyi ideig kell lőni, mint az M2-vel :)
  • ceas
    van csoportos kijelölés:broadcast to my all ship..., és ott, hogy milyen tipusú hajókra vonatkozzon a parancs
  • K.András
    De csak azt nem értem hogy minek van ha harcra nem jo? :)))
    Az okés hogy lehet bele rakni 100 hajot(van amelyikbe 130-at),meg az is okés hogy jo drága, na de hogyan használom harcnál,hiányzik belöle a stratégiai játékoknál megszokott csoportos kijelölés és parancsadás,egy példa:
    Mondjuk megyek az M1-es anyahajoval és mondjuk megjelenik az ellen,akkor ugy volna értelme hogy felmérem mennyien vannak milyen hajokkal stb,aztán meg kijelölök 10-20-30 M3-ast és kiadom a gyilkold le öket parancsot,amire leölik a parasztokat majd pedig szépen visszajönnek "anyuhoz".De most el nem tudom képzelni hogyan lehetne kezelni 100 hajot másképpen,egyesével küldöm ki öket???Azért remélem nem igy megy...
  • Valen
    ahrcra = harcra
  • Valen
    kisvuk:

Igen a M1 be tud dokkolni TS/TP osztályú hajó, de ahrcra nem az igazi, kevés az oldlankénti 1 ágyú.
  • K.András
    Attol függ ha L-es M3-sal rakod tele akkor plusz 190 milla...Gondolom abba már tud dokkolni ts tp hajo a TL-be tud az tuti...
  • kisviku
    Most egy lehetetlent kérdezek.
    Van valakinek M1-es Carrier osztályú hajója?
    Mert a kérdésem az lenne, hogy abba is csak a vadászgépek tudnak bedokkolni avagy leszállhat-e TS és TP osztályú transzporter is?
    Na nem mintha a közeljövőben vennék egyet, de ki tudja...
    Azért az a 90 milla, plusz mire felszereled (kb még 10 milla) és még esetleg telerakod hajóval, akkor még 50-100 milla az egy "kicsit" sok.
  • hork
    A Novával bajos lesz az a ghept (nem megy rá). Hornet nélkül is megy, úgy az igazi kihívás :)
  • Valen
    Ne Bhept-el l[dd, hanem GHEPT-el + Hornet Missile
  • hork
    Előbb le kell pucolni az összes kalózhajót, hogy ne zargassanak. Utána a bhept+ion-al folyamatosan lőni a bázist, jó sok idő után megpusztul majd :) Az ion nélkül nincs esélyed, de az full lenntartja a pajzsát, a bhept meg szép lassan megeszi a hullját.
  • BaLeeX
    Aham, ha majd nagyon elfogytak és unatkozom majd visszakapcsolom. :)
    De először ki kéne tudni nyírni őket, szóval #1932 help!
  • hork
    Ha azt akarod, hogy újra megjelenjenek a bázisok miután véletlenül szétlőtted őket , akkor hagyd bekapcsolva.
  • BaLeeX
    Van egy Respawn pirate bases az optionsban. Ezt kikapcsolva érdemes tartani vagy hogy?
  • BaLeeX
    Jah, van egy Ionom de általában két Behpt-vel nyomon de az ion sem rossz, hamar eltűnik az ellen pajzsa. :)
    Most egy kérdés. Hogy a francba tudom elintézni a kalóz bázist? Simán lelőttem a három laser thowert a két behpt-vel, kiözönlöttek a hajók, visszarepültem egy SPP-be bedokkoltam, vártam, kimentem. A pirate shipek mindenfelé voltak a szektorban csak éppen a kalóz bázisnál nem, visszamentem és nekiálltam lőni, negyedére lelőttem a pajzsát de tovább nem tudtam mert mindig visszagyógyult és amíg ott tökörésztem visszaértek a kalózhajók is.
  • K.András
    Fasza, jo sok hajod van nekem csak egy ray van(még nem fullos),a két M6-os ami már régen megvan, meg mindjárt veszek egy orca-t is ha minden igaz.Meg kéne még épiteni gyárakat is azért veszem orcát.
    Egyébként mennyi a legtöbb gyárad egy szektorba???Nekem Ringo Moon-ban van 16 gyáram de nem veszem észre hogy lassulna,bár ide többet már nem szándékozom épiteni...
  • Valen
    Most názd meg, ott van a "R" betüvel látható lista (ONLY Cloudbase SothWest-ben lévő hajók)
  • Valen
    Na itten van fent pár új kép a végén, ha rájövök hogyan tudok egyszerű linket csinálni akkor majd szólok újra

IDE SÜSS, HA KIVÁNCSI VAGY
  • K.András
    Statisztika ablakrol gondoltam a képet,ahol irja miböl mennyi van,na amikor ott vagy akkor F9 és kész is...
  • Valen
    de a legjobb, hogy a nagy hajók megvételét, felszerelését úgy tudom elintézni Cloudbase Southwestből, hogy nem is kell elmozdulnom :)

Gyk. pl. Rolk's Fateben megveszem a hajót, odajumpoltatom a Mammothomat, annak segitségével felszereltetem a különböző népeknél (legtöbbször elmegyek a Getsu Fune nevű szektorba, mivel ott mindent egyhejen meg lehet kapni , s utánna vissza jumpoltatom a Gonar Templehez, s felszereltetem Jumpdrive-val és teleport-tal a megvásárolt hajót :)
  • Valen
    Gyár az most 40 db ( 20 PPC / 10 kaja / 10 egyéb)
    Beszállító hajókat most építem le, inkább kiírtom a konkurenciát
    Flotta képek vannak, csak Notepadban csinálom a HTML oldalt, és nem tudom hogy mi a link parancsa (hogyan kel beírni) :)

Szerintem sokat, bár most már kicsit lassul a gém, ha a gyáraimmal teli sektorokban járok :)

• K.András
    Akkor neked már szép kis gyüjteményed van :)))
    Mennyi gyárad van mindehez és mennyi szállito???Jo lenne csinálnál shotot a statisztika fülön...
    Ja meg szerinted mennyit gyárat lehet csinálni anélkül hogy kifeküdne a gép???Asszem kérdeztem már csak akkor senki nem válaszolt...
  • Valen
    trevem = tervem
  • kolbaszosfank
    Boron Ray-al meg 4 Paranid M3-as wingmannal
    kipucoltam in-kompletto 1 xenon szektort (PSG nekul).

Asszem rakok oda gyarakat mert azota eleg nagy
    a hajoforgalom ott.