6542
-
#1922 Trevem, hogy minden hajóbol 1 db-t begyűjtök -
#1921 K. András, én most vettem a következő nagy és kis hajókat, melyeket a az alábbi módon szereltem fel:
Teladi Condor + benne minden teladi hajóbol 1 db
Teladi Albatross
Teladi Phoenix
Split Raptor + benne minden split hajóbol 1 db
Split Elephant
Split Python
Split Dragon - ezt használom felderítésre
Boron Shark + benne: 2 db dolphin
Boron Orca
Boron Ray
és van még régebbről:
Argon Mammoth
Paranid Odysseus
Paranid Zeus + benne: 1 Xenon M (elmenekült a pilótája :), Pirat Orinoco (u.a mint az előző), Paranid Pegasus, Paranid Hermes
Namármost minden Capital shipem full tuningos (minden kiegészítővel), fegyver nélkül (még)
Felszerelésük:
1. átszálsz a TL/TS class hajóba, elmész megveszed ami kell (jumpdrive és Transzporte az 1. mindenféleképpen).
2. visszafele megállok a M2 class hajótol 4,8 km-re, s áttranszportálom rá a dolgokat a kis hajórol (legutoljára a Transzportert teleportálom át)
3. vissza a equiptment boltba és bevásárolni újra a hajóra.
4. Nemárt, ha ezeket a rakodásokat a Gonar Temple mellett csinálod, mivel csak ott lehet kapni Teleportert és Jumpdrive-t egyhelyen.
-
K.András #1920 Hehe magátol elpukkant egy GPPC-m.Kezdem nem érteni megen :)
Csak ugy magátol érted... -
hork #1919 Balee, Ion Disruptor+Bhept-el nyomod? Úgy érdemes :) -
K.András #1918 Kimentem az ürbe bedokkoltam megen és már lehet cserélni,szal ezt nem tudom mi volt miért nem engedte... -
K.András #1917 Ezt a részét a játéknak nem tudom elhinni hogy nem lehetett volna kulturált modon megoldani,ez megint olyan mintha lenne egy focis játék és vennél egy játékost majd pedig nem tudnád használni,mondjuk kiirná a gép hogy lekéste a replöjáratot igy háromszor meg kell kerülje a földet mielött a másik csapathoz odaér...Ha odér akkor meg azt irná ki hogy hát nem tud pályára állni mert miközben megkerülte a földet rájött, ö nem is focizni akar hanem kézilabdázni,egészen elképesztö!Egy ilyen hihetetlen jo játékba ilyen hibákat szándékosan generálni több mint bün!Ök maguk rontják le a játékmenetet,ilyen szarságokkal... -
#1916 Cloudbase Southwesten van tutira a többit nem tudom. -
#1915 Irány egy Gonar temple és veszel egy Trans*** nevű kis műszert mindkét hajóra és azzal tudsz az űrben is átpakolgatni dolgokat 5km-en belül. 50k / darab szóval nem is vészes. -
K.András #1914 Mondjuk az vicc hogy nem lehet rendesen felszerelni a gépet.
Következö történik,a novába nem lehet belerakni a gppc-t igy nem tudom azzal a hajomra vinni,a teherszállitoba befér de azzal meg nem lehet dokkolni a ray-be!!!Bedokkolok a szállitoval is meg a ray-el is a shipyardra mondom ott csere aztán okés,mi van nem lehet cserélni...na most kezd elszakadni a cérna.Most hogyan rakjam rá a hajomra a fegyvert???kimegyek az ürbe és kidobom a 2 millio credites fegyvert majd felveszem???Elég viccesen hangzik,jobban mondva szörnyen ostobán... -
#1913 Na tesztelgettem, nem rossz ez a Nova de azért a kalózbázisba beletört a bicskám. :)
Viszont a két bhept-vel a 25mw-os hajókat is elég gyorsan szedi. Most megyek bevágodni a paranideknél, leszedek pár kalózt. Most is ott voltam csak kivágott a desktopra. :( -
kisviku #1912 Érdekes én ugyanígy jártam,csak a Titánal....
Ja meg egyszer a Mammothal is... -
K.András #1911 Azért vigyázni kell azzal is,bementem egyik xenon szektorba egy novával, hát mitmondjak nem voltam az "égen" 10 másodpercnél tovább :))) -
#1910 Jah tudom, poénból írtam. :)
Veszem a Novát minnyá, most értem haza. -
hork #1909 Ha elengeded ugrani messzebbre, és ott jobb bizniszt lát, akkor oda is fog menni. Ki kell zárni ennek a lehetőségét, ha biztosra akarsz menni.
Mint már egyszer írtam az egyik - szerintem - legjobb megoldás egy loopolt buy ware script használata, ebből én a get.ware scriptet használom. A régi buy ware alakul át okosabbá, megadhatod, hogy melyik állomásra menjen, milyen cuccot hozzon, hányszor forduljon a hajó, és ha saját gyár a célpont, mennyiért vegye a cuccot, a gyárnál beállított ártól függetlenül.
Ezen túl a 0 ugrástáv, és az ugyanazon típusú gyárak szektor(ok)ból való eliminálása is jó megoldás. -
K.András #1908 Na de ha attol olcsobban megkapja akkor mi a baj???Te meg ad el drágában a tiédet! -
K.András #1907 "Majd megkérdezem a dicovereremtől de ha kalózbázisnak akar menni, akkor hagy menjen. ;)"
Az öngyilkosság kitünö példáját fogja felmutatni a discovered :))
Ilyen tervekhez nem árt hajot is venni leglább egy M3-ast... -
ceas #1906 Igen igy csináltam, és azt mondtam a hajóimnak, hogy buy ware best price.. és akkor csinálta azt amit lenntebb írtam, mármint, hogy cseszett az 5km-re levő energiacellát megvenni saját magamtól, inkább átment egy másik rendszerbe és megvette a géptől -
kolbaszosfank #1905 Ugy kell hogy azt mondod a gyarnak hogy nem kereskedhet mas
fajokkal,es a masik gyarad megveszi tole.
Hogy ez miert nem hulyeseg ? Tobb okbol is:
1: Attol meg a te penzed hogy atkerul a masik gyarba
2: A tamogato gyaradnak is kell penz a nyersanyagra
A legjobb ha ugy lovod be a termek arat hogy pontosan
annyiba keruljon az eloallitasa mint amennyiert eladod.
Ezutan beleraksz a gyarba vagy 50000 kreditet, es el is
felejtheted.
-
#1904 Próbálj valami auto trade sciptet letölteni innen ezek már sokkal intelligensebbek, mint a játék alap rendszere. Igaz én még nem próbáltam őket. -
#1903 Majd megkérdezem a dicovereremtől de ha kalózbázisnak akar menni, akkor hagy menjen. ;)
De már régóta viszket az ujjam a ravaszon szóval ha hazaérek ma melóból akkor hullani fognak a piratok. :) -
ceas #1902 Hogy a francba lehet automatizálni, hogy amit az egyik gyáram gyárt azt a hajóim átszállítsák egy másik gyáramba,pl.energia cella, mert nem igazán találok megoldást, azt meg elég hülyeségnek tartom, hogy az egyik gyáram megveszi a másiktól a nyersanyagot. A buy ware...-el próbáltam, de az csak egyszeri fuvarra vonatkozik.
A crystal fab-omtól 5km-re van az energiatermelő gyáram, volt is benne egy csomó energiacella, erre meg a hülye hajóm inkább átugrott egy másik rendszerbe és a gép gyáraiból vett energiacellát.
Valaki tud megoldást? -
ceas #1901 Na azért nem fontos egyből a kalózbázisnak ugrani, elég ha csak egy pár kalózt elintézel a Paranidoc területén. -
kisviku #1900 Igen, igen ez sajnos így van.
Elég manuális lesz így a gyártás/termelés, de ez az élvezet benne. (már akinek)
A lényeg,hogy mindkét metódus időigényes.Amit írtál, azt egy pár gyáramnál én is csinálom és beválik, de én élvezem is a manuálisat is...
Kár hogy Shipyardot nem lehet építeni... -
kisviku #1899 Ez mind így van, plusz még egy óriási raktár is a TL hajó!
Gondold el, ha egy olyan szektorban vagy ahol olcsón tudsz többfélét venni,akkor így szépen megtöltöd a TL nagy "hasát" vele és utána az olcsó anyagot kell csak szétszórnod a gyáraid között.
Viszont sajnos én nem tudom manuálisan "kidobni", illetve megépíteni a TL hajó fedélzetéről a gyárat.
Ugyan felajánlja a lehetőséget hogy "Build", de semmi sem történik.Még akkor sem, ha kinyitom a freight bay door-t. -
#1898 Hork : Nem illik fórumokon az Erőt használni -
#1897 hát... sok szerencsét -
hork #1896 Hogyha szívózol a kalózokkal akkor sem fogják sűrűbben megtámadgatni a hajóidat, mintha békén hagynád őket. -
#1895 Ja, nyugtassatok meg, hogyha szívózok a kalózokkal akkor sem fogják sűrűbben megtámadgatni a hajóimat, mintha békén hagynám őket!? -
#1894 Ok, nekiugrok a Dicovererrel! -
#1893 mert utálnak mint a szart, elöbb ki kell érdemelned a landolási lehetőséget (irtsd ki Priest's Pity-ben a kalózbázist) és utánna beengednek :) -
#1892 Nem tudok Hermes-t venni. Nem engednek dokkolni a paranidok. Mééér? -
K.András #1891 " Nekem a rekordom 5 hajo egyszerre SETA alatt (5 db. M-es manta)."
Igen, nekem 8 manta volt a legtöbb,ezért is kezdtem el inkább a hermeseket venni,egy azaz egy darabot még le nem löttek belöle(most 39 van egyébként, plusz még maradt 10 db manta amit folyamatosan vonok ki a forgalombol)!Idáig egy hermes volt amit el kellett vinni javitatni de az sem került többe 10 ezer creditnél.
Egyébként szerintetek mi az a gyármennyiség ameddig el lehet menni és nem fekteti meg a játékot???Nekem most 26db gyáram van, ringo moon-ban 16 kingdom end's-ben pedig 10,baj nincsen de gondolom nem lehet a végtelenségig épiteni öket,egyrészt nehéz átlátni egy idö után másrészt pedig számitási teljesitmény kell hozzá gondolom én.
Ja meg az még nagy kár szvsz hogy nem lehet speciális karaktereket használni(mármint a hajoneveknél). -
#1890 A TL azért kell a titán mellé, hogy könynebben fel tudd szerelni a Titant, meg ha veszel gyárat, rögtön el tudod vinni, plusz bele tud dokkolni a két kerskedő típusú hajó is . -
kolbaszosfank #1889 A Kisviku altal adott tipp kivalo annak aki szereti
manualisan kezelni a gyarait. En 1 kicsit mas nezopontbol
nezem, az en celom inkabb kevesebb haszon, de a gyar
MAGATOL uzemeljen.
Lsd a galeriamban a fo szektorom kepet, na ott van vagy
15 gyar es csak annyi a dolgom hogy idonkent kivegyem a
penzt.
De mindket metodus sztem kiraj, az egyik nagyobb haszonert
tobb foglalkozast igenyel, mig a masik kevesebb hasznot
de tobb nyugalmat ad -
#1888 Az M2-vel csak egy gond van (inkább kettő):
1. Kevés a raktere (3500 max, ez full fegyverzet + 7 Shield (2 db tartalék) + váltó fegyverzet (PPC és HEPT a kettő)
2. Nem tud beledokkolni a Mercury és az Express osztályú hajó, így olyan rendszerekben, ahol csak exquiptment station van, nehézkes az árúbeszerzés (Shield, PPC, hasonlók) -
kolbaszosfank #1887 TL minek a titan melle ?
-
kisviku #1886 Igértem,hogy adok tippeket. Amit már korábban említettem, hogy a különböző fajoknál vannak olyan gyárak, amik mindig a másik faj valamelyik nyersanyagát használja.
Én óriási bizniszt csináltam a Paranid Soyery-ből Boron szektorban, ami ugye Soja Husk-ot állít elő.Rolk's Drigtben előszür csak egyet állítottam fel.Most jelenleg 440 cr-ért adok egy Soja Huskot, de annyira nagy a hiány hogy nem győzöm pakolni tele a gyáramat.Aztán építettem még egyet, és még egyet.Asszem a Bofu Lab vagy valamelyik Bron gyár használja a Soja Husk-ot.A lényeg hogy nem kell 10-12 szektort elutazni a hajóknak, hogy megvegyék az amúgy is elképesztően kevés Soja Huskot, hanem én vittem oda az egész gyárat.
Jó, persze még mielőtt mondanátok, hogy nekem viszon el kell utazni a Soja Beans-ért a paranidokhoz, elég egy Jumpdrive egy fullosra tuningolt, 3000-es rakterű Boron Dolphinra, és seperc alatt lehet töltögetni a gyárakat.
Mondom, egyszerűen nem bírom folyamatosan feltölteni, annyira viszik!És közben dőlnek be a milliók....
Ezen taktikát el lehet játszani más gyárakkal, más fajokkal is.Higyjétek el, megéri odacipeltetni a TL hajóval a gyárat.Tudom sok idő, meg néha sok pénz, de nekem abszolúte bejött. -
kolbaszosfank #1885 Hat a tokonszuras nekem is meglenne az biztos ha
buknam a birodalmat.
A netes verziot fogjak egoek csinalni kov. projektkent
a neve X-Online lesz (legalabbis most meg aztmondjak).
Most taktam fel rombolo harcos kepeket ide:
http://free.srv.hu/s/p/spacegames/
A kolbaszosfank felhasznaloi galleriaba.
1ebkent a SETA is sok penzbe tud kerulni ha sok hajot
veszit az ember. De ha bevallallja a kockazatot akkor
sztem. semmi gond nincs nehany ora SETA-val. Nekem a
rekordom 5 hajo egyszerre SETA alatt (5 db. M-es manta).
Aszittem tokonszurom magam de csakazertsem
toltottem vissza, bevallaltam.
-
kisviku #1884 Igen, ezzel teljesen egyetértek.Sajnos nem egyszer volt,hogy bebuktam a Titánt.Apropó,amikor még "csak" a Cenaturral repkedtem, azt hittem hogy rosszul látok, mikor javítani kellett a hull-ját és 1%-nyi hull repair kb 65 ezer credit.
Namost ez a Titánnál 600-650 ezer cr (!), amely egy komolyabb gyár ára.Ja és ez EGY százaléknyi javítás ára!
én elég jól kiismertem a fegyvereket, ezért már az elején amikor szereltem fel a rombolót, a fegyvereket direkt úgy állítottam be.Jó most még le kéne cserélnem 3-4 beta PPC-t Gamma-ra, de azért így is 140 ezres a tűzerő. Most az a maradék 4000 már nem sokat dob amit még rá lehetne rakni...
De most hogy a kb 25 gyáram elég jól kitermelte a magáét, veszek megint egy TL transportert, csak most már a Titan mellé....
-
Zombye #1883 "Zombye - Igen. BBS-Bulletin Board System"
Köszi kolbaszosfank!