6542
  • Lysandus
    De mi az ördögnek bolygó??? Nem mindegy hogy bolygóra szállsz le, vagy bedokkolsz egy állomásra? A felszínen is ugyanilyen opciók lennének, csak mondjuk ilyen trading post-szerűek, tehát több mindent lehetne kapni, nem csak egyféle árut. Ennyi erővel azt is kifogásolhatná az ember, hogy miért csak egy kb. 100-120 km*100-120 km-es négyzetben csoportosul minden? Ez sem nem orbitális pálya, sem más... Meg mi az, hogy az ember csak 100-vagy max 1000 km/h-ás sebességgel megy a világűrben? Mihez képest ugyebár? Csak a földön a legkisebb szökési sebesség (ami a föld körüli keringéshez kell) 8 km/sec. 28 800 km/h azt hiszem... Ha realisztikusak akarnánk lenni, akkor maga a játék sem létezhetne, mert mi az, hogy hiperugrás? Olyan állítólag nem is lehet! :-)
  • Lysandus
    Van az a haver, akivel hajót lopott a Julian. Na azt kell megkeresni Antigoné Memorialban, kiválasztod mint targetet, és 8 km-nél közelebb mégy hozzá és megnyomod a "c"-t, communikálni. Akkor mondja a magáét majd felkínálja, hogy menj le a bolygóra. Vagy most, vagy passzolhatod is, hogy visszajössz később, gondolom a pasi addig ott vár rád... De tényleg nem egy nagy szám a sztori...
  • K.András
    Mondjuk nekem ez nagyon hiányzik a játékbol,miért nem lehet bolygokra lemenni,és miért nincsen belölük több???Freelancerféle megoldással lazán meg lehetett volna csinálni hogy bolygora is le lehessen menni...Mondjuk én el tudtam volna képzelni bolygokon valo üzletelést is.
    GPPC gyárat nem látott valaki??Mennyibe kerülhet vajon???Egy APPC gyárat már vettem(jo drága volt, 5 milla és lassu is de viszont idövel jol fog jönni és 15 gyár után mondom épitek már egy igazán komolyat)...
  • Ninju
    Nem kell nekimennia bolygónak. Az egyik beszélgetés után feldobja, hogy leszálsz akarsz e szálni most vagy csak később. Arra már nem emlékszem, hogy kivel kell beszélgetni. Valakit azthiszem keresni kell, de nem biztos. lehet, hogy egyből beadja a beszélgetést.
  • antijedi
    ok, tutor első része megvan, gondolom a kövben a menuknel lesz majd hogy kell kiadni masik hajomnak valamit :P
  • Valen
    Igaz mire eltártorgott a hajógyárig, addig kényelmesen megcsináltama következő missiót
  • K.András
    Szimulator rész a tutor...
  • K.András
    Amit most kaptál hajot az egy nagy romhalmaz, le van sérülve alig tud menni,jo ha kapsz érte 5000 cr-et szerintem nem is érdemes vele foglalkozni,én anno kiadtam neki hogy menjen egy hajogyárba aztán el is adtam szépen...
  • antijedi
    tutor???
    én aszitem csak anyi van amenyit game elején elmakog a muki :DD
  • K.András
    Meg szerintem feltétlen csináld végig a tutorokat, van egy olyan sanda gyanum hogy kihagytad :)
  • K.András
    Hát az igazság az hogy ebben a játékba hetekig tart mire egy jo hajot összehozol,ha nem akarsz kereskedni utána gyártani akkor szerintem joval tovább fog tartani nem beszélve arrol hogy nem lesz bevételi forrásod,most gondolj bele,valahogyan szerzel pénzt egy boron ray-re és mondjuk harc közben megsérül akkor miböl javitattod meg?1% javitás 500 ezer cr-be kerül a ray-nél...Szal gyárak nélkül igazán nehéz lenne fentmaradni,hanem lehetetlen...
  • antijedi
    még egy kérdés:
    eléggé kezdő vagyok mgé ebben a gameban, most ott tartok hogy kaptam mégegy hajot a scout vagy mi mellé, naszóval mit lehet kezdeni két hajóval? adjam el az egyiket? vagy be lehet allitani hogy segitsen nekem vagy mi?
    ja a másik meg hogy muszály ezt a kereskedősdit csinálni hogy az ember pénzhez juson vagy lehet valami harciassabb modon is pénzhezjutni? (ja meg hogy lehet e hogy végig egyedül vagyok és nem állitok fel kereskedőflottát mint ti meg hasonlok :P)
  • antijedi
    ok, thx
  • Valen
    a options men-ben (ESC) be lehet állítani a SETA gyorsítását 2-10x, alapban 6x-ra van állítva
  • antijedi
    ja és hol látom hogy hányszorosra van állitva? mert én max abbol tudtam leszürni hogy menyivel gyorsabb hogy menyivel gyorsabban pörög a távolság valamihez képest :)
  • Valen
    hát, kérdezd meg az Asgardokat :)

de komolyra fordítva a szót, a SETA tökéletesen elég nekem.

beállítod 10x-re és kész.
  • antijedi
    kérdés: van valami mód "rendes" időgyorsításra nem csak erre a j betűsre vagy miylenre, mert elég uncsi hogy 2. küldi abból áll hogy 2 órát azzal töltök hogy utazgatok jump gate-tol jump gate-ig 50 sectoron keresztül... :(
  • hork
    Hentes: Transporter Device 2 dologra jó, ha 5 kilóméteren belül vagy egy hajódtól, és amiben vagy azon van ilyen Device. Ekkor a távoli hajó menüjében megjelenik 2 új menüpont, a freight beamer és a transporter device, az elsővel oda-vissza pakolgathatsz a 2 hajó rakterei között, a másodikkal pedig átteleportálhatsz a másik hajóra. Persze vissza csak akkor, ha azon is van Transporter.
  • Titan
    TNX! Mostmár felírom....
  • Titan
    Menjek neki a bolygónak?
    Vettem egy transporter device-t, azt hogyan kell használni?
  • hork
    a G billentyűvel
  • Ninju
    Antigone Memorial szektorba menj! Ott lesz lehetőséged leszálni a bolygóra!
  • Titan
    Az Ecliptic Projectort mivel lehet bekapcsolni?
    Miután megszereztem a kapuból az adatokat, asszem meg kell néznem valami múzeumban vagy mi, de az hol van??(elnyomtat a feladatot...:(()
  • Titan
    Nyehhh...tevenyleg...:))
  • BaLeeX
    Pedig én is Novával oldottam meg ezt a küldit és én minden különösebb gond nélkül átmentem a Xenon szektoron. Sőt, előtte még vettem egy Navigation Satelitet, hogy telepítem a szektorban, belépésnél a pina már parázott, hogy húzzak bele és érjel el a kaput, én meg mentem a kapu mögé és leraktam a satelitet de jöttek is az M2-esek. A satelitet kár is volt letenni mert egyszerre leszedték aztán megsoroztak engem is és egy 2-3mp-es sorozat után a pajzsom lement felére (3x25mw) de kicsit manővereztem aztán nem jöttek utánam szerencsére. A küldi végén még meg kell kűzdened jópár Unknown Shippel meg Teladi hajóval de Novával gyerekjáték volt mondjuk a rakétakészletem eléggé lefogyott. A végén kaptam egy Wheat Farmot jutalomból.

Ezt imádom a játékban, hogy nem erőltetik a főszálat. Ennél a küldinél is elindultam követni a csajt aztán közben szóltak, hogy menni kéne vásárolni. Bedokkoltam egy bázisra és SETA-t benyomtam a gépet meg otthagytam. Visszajöttem kb. 2 óra múlva egy hajómat sem vesztettem ezalatt és ahogy kijöttem az állomásról szólt a csaj, hogy folytatni kéne az utat...
    Küldetések között meg azt csinálsz amit akarsz és akkor kezdesz bele amikor jónak látod. Egyszóval király!
  • hork
    Description:
    [Teladi auto trader] needs: Trade software mk2.
    -Automatically buys and sells the most profitable ware.
    [Teladi importer] needs: Trade software mk1.
    -Automatically imports a selected ware to your factory.
    [Teladi exporter] needs: Trade software mk2.
    -Automatically exports a selected ware from your factory.
    [Teladi buy ware] needs: Trade software mk1.
    -Autmatically finds and buys a selected ware and returns home.
    [Teladi sell ware] needs: Trade software mk2.
    -Autmatically sells all possible ware and returns home.
    [Request progress log] needs: Trading extention.
    -Overrides the disabled trade logging for a specified ship for 1 turn.

A readme-t soha nem árt végigböngészni :)
  • hork
    Mindkettőt megválaszoltam már 2345-ben.
  • Titan
    #2342, #2343 PLZ! Valaki!
  • Valen
    Hork> Ja ja

Asmodeus> már lentebb is írtam, hogy én a LFE device megszerzése után csak M2-vel mentem küldetést csinálni, igaz azt is leszedték elöszőr a XENON szektorban (mert mid egyszerre támadt rám :) )

Aztán viszatölt és egy Paranid Hermes-sel + 500 EC-vel + 3x25 MW shieldel áthajtottam a szektoron (rám se néztek) aztán visszaugrottam a két nagy hajóért (M2-es Odysseus + Mammoth)
  • hork
    egyáltalán nem kötelező, el is felejtheted az egész fő cselekményszálat az első asszem 2 küldi után
  • Asmodeus84
    Főszál lesz, de az első pár küldin kívül a többit akkor kezded meg amikor akarod. Még én is az elején vagyok, de eddig ezt szűrtem le a tapasztaltakból.
  • Asmodeus84
    Valen: újraraktam a játékot, így már jónak tűnik.

Ááá, én hülye gondoltam megcsinálom a Nyana's Hideoutos küldit: A Xenon szektoron vért izzadva jutottam keresztül, mert hát a kedves M2-k mind ott voltak, amerre én akartam menni plussz még gyorsabbak is a Novánál! Ez még megvolna, de utánna már kezdtem örülni, amikor beleszaladtam egy nagy Khaak fürtbe és másodpercek alatt űrtörmelék lettem. :)
    Elmenteni meg elfelejtettem, grrr... Legközelebb minimum egy Nemesissel vagy Centaurral vágok neki.
  • antijedi
    egy kérdésem lenne: én mgé az elején vagyok csak, de ott ugye vannak küldik, namost ez késöbb menyire lesz kötelező jellegü vagy pedig akésöbb egyátalán lessz e "főszál" ?
  • Valen
    pedig a tutorial még ki is tér rá :)
  • kisviku
    Jééé,hát ezt mindjárt kipróbálom.
    Ez nekem nem is jutott eszembe.De jó!
    Remélem műkszik.
  • Titan
    Elvben ha azt mondod, hogy erre a pozícióra tegyen valamit, akkor oda teszi....a térképen a numerikus bill.el tudod állítani(4 2 6 8), azt hogyan tudod térben fel le mozgatni arra még nem jöttem rá...:(
  • hork
    A 'központi' költségvetésedből, szal nem gyárból. 1-re logol, igen. Best Buy és Sell csak az általad irányított hajóra kell, sehova máshová
  • Titan
    hopsz ez 2x ment...sorry!
  • Titan
    1=igen 0=nem?
    Honnan veszi el a pénzt hozzá?? Kell arra hajóra BestBuy/.Sell comp.?
  • Titan
    1=igen 0=nem?
    Honnan veszi el a pénzt hozzá?? Kell arra hajóra BestBuy/.Sell comp.?