6542
  • Lysandus
    Még mindig nem jó...

1000 km/h ugyanis 4352 km/stazurának felel meg, mert egy stazura = 4,352 óra... Tehát ha egy óra alatt 1000 km-t tesz meg valaki, akkor egy stazura alatt 4352-őt... Visszafelé, tehát km/stazuráról km/órára pedig úgy kell számolni, hogy 4,352-vel oszt az ember. Tehát ha a sebbeség km/stazurában van megadva a játékban, az éppen azt jelenti,hogy igen lassúak a hajók! 1000 km/stazura így mindössze 229,78 km/óra... Tehát épp fordítva, ha stazurában számolunk akkor az derül ki, hogy még lassabbak vagyunk...

Öszintén szólva nem követtem végig a számításaidat, de az egyértelmű, hogy valami nagyon nem stimmel bennük. Km/óráról km/stazurára és viszont nagyon egyszerűen lehet számolni, szorozni vagy osztani kell a viszonyszámmal. Nem kell ilyen misztikus képletsort felállítani stazura, jazura mizurával...
  • Romeo One
    TECH:
    Na, elkezdett fagyogatni, desktopra dobni, joyt kikapcsolni megint. Úgy fél percnyi játék után. Sokszor. Gondoltam, korrupt savegame, vagy ilyesmi, elővettem egy két nappal előtti mentést. Azzal is fagyott. Utolsó szalmaszálként egy hirtelen jött ötlet alapján ráengedtem a Norton Utils Windoctorját. Azóta csak egy desktopom volt. Ennyi...
  • Ninju
    Én még nem találkoztam ilyesmivel. Biztos van valami haszna, ne aggódj!
  • BaLeeX
    Remek. Már le is töltöttem. Majd kipróbálom este.
  • hork
    BaLee: bár magától ezt se használja, de nagyon hasznos a Xai Corp. Jumpdrive extension, távolról eljumpolgathatod a hajóidat, az egyik legjobb (és legprofibb) script.
  • BaLeeX
    Tegnap én is bevadultam. Vettem a Nemesis mellé egy Centaurt, előre két GHEPT-t a maradék két helyre két BHEPT-t és a Nemesis meg követett és ki volt adva neki, hogy protect me meg atack enemy meg atack my target. Így már elég simán kiírtottuk az Ore Beltes kalózbázist meg a maradék kalózt. Aztán bepróbáltam a Xenon szektort is, egy M2-es simán meg lett volna ha nem 2-3 lett volna belőle egy M1-es társaságában...
    Szóval így már elég hatékonyan lehet irtani csak sajnos elég körülményes egy távoli szektorba eljutni, mert jumpdriveot csak egyik hajóval tudok használni a másik nem használja.
  • Titan
    Nem tudjátok, hogy ha pozíciót akarok megadni a térképen, akkor melyik billel tudok magasságot megadni?
    A Num.bill. 4 2 6 8 csak két dimenzoban mozog...
  • Zombye
    Szervusztok!

A Khaak szektorban (tudjátok, ahol a feketdobozt kellett összekaparni) rendeztem egy kis "razziát" a Nemesisemmel. 1x Gamma PSG előre, fentre és lentre 1x Beta PSG. Még két Khaak Destroyert is sikerült leszednem, bár itt már a burkolat is sérült rendesen. Valahogy sikerült körbetáncolnom, de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az egyik M2-es Khaak hajóbol kiesett egy cucc. Gondoltam rakéta, de azé megnézem. Érdekes dolgot találtam. NINCS NEVE. Ki tudom jelölni, fel is tudtam venni. Infót nem ad róla az Onboardcomputer, de a képe úgy néz ki, mint annó az XBF-ben a navigációs computer kinézett. tudjátok, amit "n"-el kellett aktiválni, és kidobta elétek a sectormappet.

Talált már más is ilyen cuccot, Mi lehet ez? Lehet valamire használni?
  • Valen
    Opera alatt nem müxik
  • Valen
    Árnyék teszt:

TeSzt
  • Valen
    Árnyék teszt:

dropshadow
  • Valen
    tényleg ezt a válasz x.y. üzenetére dolgot hogy teszitek a levél végére?
  • Valen
    K.A.: ez szép és jó, de sajnos a Paranidoknál csak 800-al lehet menni , úgyhogy inkább ezzel a sebeséggel kéne számolni
  • K.András
    Jajj, megvan mi a baj :)))
    Nem KM/S hanem M/S, LOL ezt benéztem szépen,na akkor(képlet ua csak leveszünk egy k-betüt):
    60 / 1.7 = 35.29 x 60 = 2117.4 x 1000 = 2117647m/ora

Tehát egy ora alatt eltelik 2117 sezura,akkor viszont földi idö szerint egy ora alatt megteszel 2117647 métert AZAZ 2117km/h-val megy a leggyorsabb hajo :)))
    Sorry nem tudom miért néztem km/s-nek amikor m/s-van ott :)))
  • K.András
    A képletben nincsen hiba az tuti,mivel vissza is ellenöriztem igy teljesen kizárt hogy elszámoltam volna.Esetleg még annyi lehet a baj hogy nem km/sezura hanem km/stazura :)
    De akkor meg kevésnek tünik kicsit mivel egy stazura az kicsit több mint 4 földi ora igy kétlem hogy 4 oránként tenne meg 1000kilométert a leggyorsabb hajo ez azt jelentené hogy 250km/ora tehát egy ora alatt 250 kilométert teszel meg a játékban,ami szerintem meg kevés(egy boron ray-el kb 50/km tennél meg egy földi ora alatt tehát több orába telne mire átmész egy rendszeren,és mivel nekem volt már igy tudom hogy ez lehetetlen), de hát még ilyet, nem jelölik csak egy km/s-el,ami vicc föleg hogy sezura is van meg stazura is...Hát nemtom hogyan van ez,de elég furán az tutter...Lehet holnap felkelek akkor lemérem orával,és kiszámolom ugy....
  • Lysandus
    Egész jó hajó ez a Nova. Kényelmesen le lehet szedni vele egy khaak fürtöt... Azért szerzek egy orinocót, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy arra felmegy a béta PSG! Egy kis tömegoszlatás sosem árthat! :-)
  • Lysandus
    Szerintem ezt tutira elszámoltad! :-))) Szerinted ha kinézel az ablakon a Discovererből, akkor kb 1 millió km/h-val mégy? :-) Nekem úgy tűnik a sebbeség km/h-ban van megadva... De hát én csak egy korlátolt empírista vagyok.

Egyébként semmi baj nem lenne, ha le lehetne szállni a bolygókra. Nem tudom miért nem rakták bele, szerintem semmi gondot nem okozott volna... Nem vagyok egy szoftveres, de szerintem attól sem a játék nem foglalt volna nagyobb helyet, sem a gépigény nem lett volna több.
  • Valen
    elment
  • Valen
    én a munkahelyemen teszem, az ingyen van :)
  • K.András
    Én is ezt szoktam csinálni, de egy deka festék nincsen a nyomtatomban és lusta vagyok igy még nem vettem bele :))
  • K.András
    Ja és THX
  • K.András
    [email protected]
  • Valen
    én kinyomtattam a térképet szinesben, a ship táblázatot szinesben, meg a fegyverek táblázatát szinesben, meg a trade piramist (milyen gyárnak mire van szüksége, hogyan épülnek egymásra a gyárak), mert így nem kell fejből játszani, hanem kéznél van.

A Freelancer-nél is ezt csináltam (csak ott a fix árak miatt lehetett az állomásokat+árakat kinyomtatni és jó üzleteket csinálni :)
  • Valen
    de ha adsz emilt, akkor elküldöm
  • Valen
    vki lentebb belinkelt egy shiptable.xls file-t, ott nézd meg
  • K.András
    Hát arrol semmilyen infot nem ir hogy hány darab fegyver megy a 6 db turretra!
  • Valen
    mielött megveszed i-vel lekérdezed az infót, s elméletileg ott kiírja, de egyébként így vannak a nagy hajóknál:

TL 4 db ágyú: 1xMain (előre) - 1xLeft - 1xRight - 1xBack
    M1 6 db ágyú: 1xFront - 1xRight - 1xLeft - 1xUp - 1xDown - 1xBack
    M2 18 db ágyú: 3xFront - 3xRight - 3xLeft - 3xUp - 3xDown - 3xBack

Pajzsok meg (átlag):
    TL = 5 db 125 MW (Paranid Herkules + Teladi Albatross 6 db)
    M1 = 6 db 125 MW (Split Raptor 5 db, Teladi Condor 7 db)
    M2 = 5 db 125 MW (Split Python 4 db, Teladi Phoenix 6 db)
  • K.András
    Na de hol a picsba irja hogy turretenként hány fegyver megy rá???
  • Valen
    Úgy, hogy van 50 gyáram (20 SPP + 30 egyéb)

K.A.: Minden M1 hajóra 6 db turett fér (a hat oldalra)
    az M2 hajókra minden oldalra 3 db fegyver (összesen 18 db) fér
  • K.András
    Ezt a sebességet hogy lehet egymás után igy irni atyaég,na mindegy gyorsan gépeltem és valamiért igy sikerült :)
  • Asmodeus84
    Az igen! Úgy tűnik nem lesz elég pénzem a jövő hét végéig se, akkor pedig lehet újra tanulni :(.
  • K.András
    Szerintem semmi köze a realisztikusságnak ahoz amiröl beszéltem,csak a bolygokra valo leszállást üzletelést hiányolom,ennyi.Nem akartam én ezt tulspirázni hogy szökési sebbeség meg hasonlok...Egyébként a sebbeséget azt nem jol számoltad ki,ugyanis az a max 1000 az nem ezer mivel nem km/orában számolják hanem km/sezura,meg másként telnek az orák a játékban mint a valos idöben,anno beraktam hogy megy de akkor mégegyszer mert ismétlés a tudás anyja :)))
    Egy gyors számitást is végeztem és a leggyorsabb hajonál igy néz ez ki:
    60 / 1.7 = 35.29 x 60 = 2117 x 1000 = 2117647km/földi ora

Tehát egy földi percben eltelik 35 sezura 1 orában 2117 sezura és ha azt megszorzom a hajo sebbeségével 1000km/sezura akkor megkapom mennyivel megy oránként a hajo,szerintem a sebbeségel nincsen baj :)))

s/m/h/d/y as in Earth seconds/minutes/hours/days/years

Sezura = the smallest, mercantile time unit; it equals roughly 1.7 s
    Mizura = 96 Sezuras = 163.2 s = 2.72 m
    Stazura = 96 Mizuras = 15667.2 s = 261.12 m = 4.352 h
    Tazura = 7 Stazuras = 109670.4 s = 1827.84 m = 30.464 h = 1.27 d
    Wozura = 7 Tazuras = 8.89 d
    Mazura = 7 Wozuras = 62.23 d
    Jazura = 8 Mazuras = 56 Wozuras = 392 Tazuras = 497.84 d = 1.36 y

Teladiknál meg igy nevezik:
    Quazura = 22 Mizuras = 3590.4 s = 59.84 m = curiously enough, this is almost ONE EARTH HOUR.
    Inzura = 8 Mizuras = 1305.6 s = 21.76 m
    Sun = 1 Jazura

• hork
    Ja mióta találkoztam a Khaak M2-esekkel, kicsit átértékeltem azt a véleményt, hogy nem igazán van szükség M2-es hajókra... Brutállatok a rohadék khaak lézerekkel.
  • hork
    Akkor építkezz még. Nekem 45 gyáram van, de capital shipekből még most se vagyok nagyon eleresztve :)
  • Asmodeus84
    Hogy a túróba van neked ennyi capital shiped? Én megőszülök mire a 4 gyáram (SPP KingdomEnd, SPP LuckyPlanets, CF Rolk'sLegacy, SOY ParanidPrime) minimális profitot produkál. Szegény kalózok már biztos sorsot húznak melyikük repüljön ki az állomásról, mivel kínomban lepetéztem egy kalózbázis mellé, hajóelfogás/lelövés végett :).
  • K.András
    Jaja már észrevettem utána egyböl hogy ott lehet kapni:)
    Nekem APPC 5 ora alatt dob ki egy egy darabot magábol,most tartott ott hogy mindjárt elkezdi gyártani az elsö darabot :) (gondolom BPPC meg 10 oránként ad egy db-t)...
    Meg nézegettem a nagy hajokat is,és arra jutottam hogy M1-böl talán a ZEUS-t volna érdemes elöször majd beszerezni(jo soká lesz még),annyi fegyver megy rá mint bármelyik M2-re(6 turret van) plusz még 82 hajo fér bele ja és 6 db 125 mw-os pajzs megy rá,mindez alig 90 milla plusz a járulékos költségek, felszerelés stb...
  • kisviku
    Annak idején írtam a Lasertower Factoryról.
    Akkor azt hittem, az a leghosszabb idő, mert az két óra alatt gyárt le EGY darab lasertowert.Igaz, én mindig el tudtam adni, de hogy mennyit keresek rajta, azt még nem számoltam.
    Ha meg nem tudom eladni, akkor meg jó lesz védelemnek...
    De ez a Gamma PPC...ez igen! Jó itt sem vártam hogy óránként vagy félóránként szarjon ki egyet magából, de ez a 20 óra....kinek van ideje megvárni? Még SETA-val is...
  • Valen
    na vettem GPPC gyárat (boron-oknál lehet venni, a következő rendszerekben nézzétek meg a shipyardon hogy lehet-e kapni:

Lucky Planet, Ocean of Fantasy, Great Reef, Depth of Silence
    itt a térkép

kell neki :
    EC, ORE, BOFU

Röpke 20:00 óra alatt gyárt le egyet, s mire a hozzávalókat begyűjti 4 hajó, az egy örökkévalóság

mondjuk én Kingdom End-be tettem, mondván van közel minden, de még így is az ORE és a BOFU beszerzés a szűk keresztmettszet.

Másik gond, hogy le kéne gyártanom belőle vagy 120 db-t, hogy minden M1, M2, M6, TL hajómra jusson belőle

• Lysandus
    Summa summárum: ettől még belerakhattak volna bolygókat! :-) Illetve leszállást a bolygókra... Simán belefértek volna... De talán az előző rész hagyományait akarták követni (nem ismerem), vagy csak a Freelancerre nem akartak hasonlítani ebben sem. Piaci pozícionálás vagy mi...
  • Lysandus
    Szóval a játszhatóság figyelembevételével csinálták meg azt, hogy az effektív játéktér egy csomó 100-120km*100-120km-es négyzetre összpontosul. A sebességet is ehhez mérten állították össze. Egy naprendszerben qrva gyors például, ha egy óra alatt érsz el egyik bolygótól a másikig (jelenleg a NASA is csak álmodozhat erről), de ha két állomás között ennyit kellene utazni, beleőszülnék, és élvezhetetlen lenne a game.