6542
-
K.András #2461 Na mindegy,a lényeg hogy ugy várom már hogy legyen leglább két M2-ö meg egy M1,ha meglesz akkor elkezdek "radirozni" :))) -
K.András #2460 Az odysseusra is meg a phoenix-re is 9 gppc megy 6 bppc meg 3 appc...Csak phoenixre 6 125 mw-s pajzs megy :))) meg gyorsabban is fordul és csatban az számit inkább mint a sebesség(szerintem). -
#2459 na jó8 mindenkinek :)) -
#2458 mellesleg mindegyikre egy kicsit más fegyver megy fel :)) -
#2457 nem, az Odysseus fegyverzetileg ütősebb -
K.András #2456 Nahát nem véletlen a legrágább az M2-sek közül!Hatalmas pajzs, sok fegyver,nagy raktár,elfogadhato sebesség!!!Szerintem ez a legdurvább hajo az adatokbol itélve... -
#2455 benne 1 NOVA, ORINOCO, XENON M, PEGASUS -
#2454 én mellesleg ezért használok PAranid Odysseust, mert annak van 3000-es raktere, ez elég (közel 700 EC) + 9GPPC + 6 BPPC + 3 GHEPT + 4 GPSG + 7 BPSG + 5x125 MW pajzsra -
#2453 ha a raktár a lényeg, vegyél Teladi Phoenix-et, annak 5000-s a raktere :) -
K.András #2452 Azért ez a sebesség raktár dolog is jol ki van találva,pl egy boron ray-el ha felszereled akkor sokkál tovább tart odaérni valahoval mint egy titán-al,azért mert tök kicsi a raktere a ray-nek a titán meg hiába megy csak 170-el vagy mennyivel de mivel nagy a raktere joval messzebb elér mert tud ugrani :))),nálam ray amikor fel volt szerelve meg missile-t is raktam rá nem volt már hely az EC-nek...Szal elöször veszek egy ray-t azzal a környezö gondokat faszán meglehet oldani, aztán majd összegyüjtök egy titánra mert azzal bárhova elérhetek bármikor! -
hork #2451 Akkor is megtámadják, ha nincs rajta fegyver (nem egyszer támadták meg a szállítóimat). Viszont szerintem is jobb nem tenni rá, mert állítólag ha felszereled, akkor ha megtámadják megpróbál nekimenni a támadónak, és persze a rövidebbet húzza. Amúgy az 50/75 mega pajzzsal jó eséllyel el tud menekülni sérülés nélkül. -
#2450 de ha egyszer megadom, hogy csak 3 sektort ugorjon, akkor ne menjen el 9 sektorral arrébb :)) -
#2449 Igen egy sektoron belül közös raktárról dolgoznak a gyárak, boltok :))
ismerem a módszert, múltkor vettem 10 db Hermest, mindegykre 15 db Hornet rakéta + 2 GHEPT lett véve, így GHEPT-re már nincs problémám .)), igaz mind a 10 db hermest megtartottam (mentek a gyárba venni, eladni).
Ja nálam a kereskedők alap felépítése:
Full upgrade+software
3 vagy 2 db 25 MW shield és slussz.
Fegyver nem kell rá, mert ha nincs rajta, akkor nem támadják meg :)))
Ez is tapasztalat:
A 18 nagyhajóm közül jelenleg 1 hajón van csak fegyverzet, a többin csak 1 db 125 MW pajzs van. Erre megtámadja a csapatot egy Khaak fürt, mire én megilyedek, erre a khaakok nekiálnak lőni az 1 db full fegyveres (9 GPPC + 6 BPPC + 3 GHEPT + 5db 125 MW) Odysseusomat (én a Split Elephantomba voltam) és élt vagy 30 mp-ig a khaak fürt (szétszéledve jöttek feléje, ezért tartott sokáig :))
-
K.András #2448 Azért megy el szerintem ore beltig mert a környéken nem kap,mintha ezt nálam is csinálná,ha nem kap a környéken akkor továbbmegy... -
K.András #2447 Mondjuk a felszerelésre van egy megoldásom ha van rá pénzed,
a régi mentésben ugy csináltam hogy volt kb 12-13 millám és láttam hogy lehet kapni argon prim-ben gppc-t az equipment dokkban,ekkor a hajoállomáson vettem 4 db hajot(legolcsobb olyat amibe befér a fegyver)és utána ha veszel valamit azt 4x-en számolja igy egy körben vettem 4 darab GPPC 1 helyett,aztán a hajokat meg vissza eladtam(mondjuk azt észrevettem hogy ha equipmentben veszel valamilyen fegyvert akkor a hajogyárban elfogy és forditva is igaz , mintha egy raktáruk lenne)... -
kisviku #2446 Hm.Csak annyit tudok mondani, hogy okés...meg hogy köszi :)
Ma már nem,de holnap...illetve szerdán majd kipróbálom a Chip és aComputer factoryt, mert holnap a kórházban majd nem lehet X-ezni... :)
Jó éjt nektek! -
#2445 hát az nem tudom, hogy az APPC-be mennyi anyag kell, de a GPPC-be sok :))
Nem írtottam ki a környéken a konkurenciát, csak az a gond, hogy a gyár Kingdom End-sben van, megadtam a hajónak, hogy max 3-at ugorjon, ennek ellenére elment Ore-Belt-ig is simán :)), s mire a Boron Dolphin visszaér onnan, az egy évszázad :)) -
K.András #2444 Nálam ahogy behozták az APPC-ba az elsö adagot onnantol kezdve folyamatosan gyártja,amig elkészül az egyik addigra behordják az árut a másikra.Igaz ennél nem kell annyi áru mint a GPPC-nél, többet közt ezért nem érdemes leölni a konkurenciát mert ha teszem azt a primary food gyárakat leölöd mondván tölem vegyenek, akkor késöbb ha ilyen gyárat nyitsz nem fogod tudni ellátni ezt is meg a kristály gyárakat.Egyébként igen multkor amikor mondtad hogy több szerepjáték elférne a játkban az igaz,nagyon el tudnám képzelni hogy különbözö szintü tiszteket lehessen felvenni a hajokra,különbözö képeségekkel ami fejlödhetne a harcok során és nyilván a képességnek megfelelöen lenne védett a hajod,a parancsot ugyanugy lehetne adni csak annyi lett volna hogy egy embernek adod nem a hajonak külön,nem is értem ez hogyan maradhatott ki belöle szerintem ezt már nem lett volna olyan sok melo megcsinálni... -
#2443 Beszerzére egyenlőre 4 hajó van:
2 Boron Dolphin megy ORE-ért
1 Boron Manta megy EC-ért
1 Boron Manta megy BOFU-ért
ezek közül az EC-s már megtette a saját adagját (telepakolta gyárat EC-vel) -
#2442 kisvuk:
azt figyeltem meg, hogy ahogy nő a maximum felé a készlet, annál inkánbb közelít a 100%- felé (anyagigény) ezért szerintem annyi kell bele 1 db-hoz.
Magamnak gyártom, nem a népnek :)), kell belőle vagy 120 db (120 x 20:00:00 idő = sok idő :)))
Computer Factory-t és Chip Plant-et még nem próbáltam. -
kisviku #2441 Valen:
Fegyvergyárakon már én is gondolkodtam, de el is viszik?Tehát van rá vevő?
Másik a Computer Factory és a Chip plant...nagyon keveset találtam belőlük.
Gondolod, hogy vinnék ha építenék? -
kisviku #2440 Hát ez nem semmi!
Persze ehhez be is kell tudni szerezni annyiért azt az iszonyatos mennyiségű alapanyagot.
Mondjuk.....lehet hogy meg lehet csinálni...
Figyu, és ez ennyit is használ(na) fel EGY darabhoz vagy ez a gyár max. raktárkészlete?Tehát ennyit lehet bepakolni a gyárba? -
#2439 Na GPPC gyár adatai:
20:00:00 időbe tellik 1 db legyártása
alapanyagok:
EC = 40.000 x 10cr = 400.000.-
ORE = 6.666 x 127 (legolcsóbb helyen) = 846.582.-
BOFU = 6.666 x 60 (átlag ár) = 399.960.-
------------------------------------------------
Összesen = 1.646.542.- szemben a 2.4xx.xxx.-árral
Megéri legyártani, igaz mire legyártod az 1 fél év, mert mire belehozzák a cuccost az egy örökkévalóság :)))
pl. a 40.000 EC csak a szükséges alapanyag mennyiség 40%-a csupán :))
-
K.András #2438 Most ezt viszont nagyon benézted...Nem számolgatok tovább ott van a pontos eredmény a #2408-ban, ott van leirva hogy nem stazura hanem mégis sezura...Ha nem érted mi alapján és mit számoltam akkor elmagyarázom.... -
Romeo One #2437 A khaak mocsok egy eltökélt népség. Ki nem ugrana a hajójából semmi áron. Inkább ott pusztul benne... -
Lysandus #2436 Valahogy én is "zsigerileg" vonzódom a fordulóharchoz... Egyébként nekem is csak akkor tűntek fel a kalózhajók erényei, mikor megcéloztam őket és lekértem róluk az infókat! :-) Pl. az M4-esük sem rossz, mert négy ágyú megy fel rájuk. Igaz max. csak Alpha PAC. És úgy emlékszem az Ion Distruptor nem, ami komoly hátrány... De legalább egyet be fogok gyűjteni abból is, és meg is tartom... -
#2435 Hork :2417-re ment a válasz -
#2434 hát legalább azokkal próbálják a játékból kimaradt FONTOS opciókat pótolni :)) -
#2433 jaja, szereld le a hydrát, s menj helyette Paranid Odysseussal :)), nekem bejött.
Ez nem igéret, ez bizonyíték :))) -
hork #2432 És javaslom szabadítsd meg a Hydrát attól a nyamvadt 125megás pajzstól meg a néhány alkatrésztől ami leszedhető róla, az a 'bénafejű' ígyis-úgyis ki lesz akadva, és legalább kapsz is valami értelmeset a 150 ruppóért -
Romeo One #2431 Egészen pontosan azért, mert kinyomtattam a hajók listáját, de az utolsó oszlop, (kalózhajók), már nem fért rá. És így mindig elfelejtem, hogy azok is ott vannak... :)))))
Meg ahogy néztem, kb az az osztály, amivel még "igazi" fordulóharcokat lehet előadni. -
hork #2430 kisviku: A pirate base egy szál novával se ellenfél De a Khaak rombolók ellen már egy M6 is elég szűköske, szóval nem árt az az M2-es tényleg.
Hentes: nem feltétlenül kell a Hydrával menni, én pl. az erősebb Nemesisemmel mentem, hogy odapörköljek psg-vel a kismocskoknak. Jumpdrive beizzít, és a legelső oldalon látható unknown szektorba kell elugrani, ott a targetek között megtalálod a feketedobozt. Ja és vigyázz mert ott már nem csak m3/m5-ös khaakok lődörögnek... -
#2429 Ó fene! Megint elakadtam....HLP!
Továbbnyomtam a szöveget és a logban nincs benne..:(
Nos ott tartik, hogy Rok's...találkoztam a kisribanccal, adott 150e Cr-tet, azt odaadtam a bénafejünek, kaptam egy Hydrát...nos valami feketedobozt vár a kis picsa tölem...
Na, az meg hol van??? -
kisviku #2428 Hát én nem tudom.Nekem azért kellett az M2-es.
És ki lehet használni őket.Jó, ha Khaak-okat vagy Xenon-okat akarsz irtani, nem árt egy kicsit elsajátítani, hogy hogyan kell egy ekkora hajót harcban irányítani.
Az (egyszerű) Pirate, stb, fajok kiírtásánál nem nagyon kell foglalkoznod a lövöldözéssel, esetleg ha szintén M2-est támadsz.
Engem az összes faj szinte hősként vagy istenként tisztel annyira jó a kapcsolatom velük.De mikor a múltkor "rámjött az öt perc" és elkezdtem imádott Argon-jaimat írtani, hát először nagyokat röhögtem. Vagy ötven hajó támadott, volt közte két M6-os is és hát olyan 30 %-ra vették le a pajzsomat.
Amikor nekimentem egy ugyanolyan Titánnak mint az enyém, akkor már figyleni kellett! De okos taktikával Te kerülsz ki győztesen.
Tehát csak azt akarom mondani, hogy én azért ajánlom -főleg iparmágnásoknak- hogy vegyenek egyet, próbálják ki, és élvezzék. A Pirate Base, stb, meg már nem ellenfél. Jó nekem a Centaurral sem volt az...és nem nagyképűség.
-
#2427 lőjj inkább Xenon L-t -
Lysandus #2426 Egyébként mért akarsz Novát venni? És ha lőnél magadnak egy pirate orinocot? Az se rossz... Két 25-ös pajzs megy rá... Tulajdonképp elég lenne egy is, de nekem a novával (3*25 mw pajzs) lement a pajzsom ötven százalék alá, amikor találkoztam egy khaak fürttel. Ja és az orinocora rámegy a béta PSG. Én is lövök majd magamnak egyet... -
Lysandus #2425 Igen, ezt a mentés előtt még egy hajót érzést én is ismerem...
Egyébként engem nem dobott ki már több mint egy hete. Kezdésnél lassú, amikor elindítom a progit, de csak kb. két percig. Utána begyorsul. -
Romeo One #2424 Mértékegység: m/s
méter per secundum? -
Romeo One #2423 GAME:
Hétvégén egy picit rányomultam, bár csak feleaddig jutottam, mint szerettem volna. (Nem sajnálom, az időt 4hónapos kisfiam vitte el...).
Nova sajna nem jött össze, a Khaakok hamarabb a nyakamon voltak, muszáj volt Mako-t venni, felszerelni. GPAC, ID, +Dragonfly kombó nagyon bejött. Na jó, aratni azt nem lehet vele, de ésszel használva egy egész szektort meg lehet tisztítani khaaktól, bár elég pepecs meló. Jelenleg a harceljárások finomításán dolgozom. A vadászösztön néha elkap, a "mentés előtt csak még egy hajót" formájában, és nyilván olyankor lőnek szét... Csak ne lenne olyan rohadt erős a khaak lézer... -
#2422 Halle. Van egy kezdő kérdésem =) A scripteket hol lehet használni, hol lehet írni őket?