X2-The Threat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, a lottót (legelábbis én hívom így, de az is tulajdonképpen) ûrállomásokon lehet a ....*ssza meg nem jut eszembe a menüpont neve, szóval ott lehet elõcsalni, ahol híreket olvashatsz amikor bedokkoltál.Asszem a 2. vagy a 3. pont.Amúgy is üdítõ hatású olvasgatni a híreket, itt lehet találni közte.
Általában három különbözõ számsor van amibõl el kell találni az egyiket.Itt nem kell ikszelgetni, meg semmi ilyent csinálni, csak megadod, hogy te melyiket gondolnád.
Ezután levesznek rögtön a számládról 2500 creditet (de az ár változhat) és majd értesítenek a sorsolásról.És tényleg van sorsolás! De asszem úgy van hogy minden szektorban és/vagy fajnál különbözõt lehet megjátszani. Tessék próbálkozni....

Valen
Menyomom a S->C->S

Ekkor mondom hogy -> Script Editor
utána kiválasztoma script nevét és "r" betüvel elindítom.

Ekkor két lehetõség van:
1: null --> nem csinál semmit
2: Selec Ship or Station --> ekkor kiválasztoma rendszert amiben van a hajóm vagy gyáram (mindkettõt kipróbáltam) és Enter --> ekkor szintén nem csinál semmit.

Vkinek vmi 5lete ?????

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Valen
Jó, de hogyan használod a scripteket ???????
valaki help, mert 1.1-en crack-el (bár nem kéne, mert van eredetim) nem mûködik semilyen script sem 😞

Én használok néhány scriptet, de semmi cheat jellegût 😊

Az egyik a damagefinder, ami beírja a logba a sérült hull-ú hajók nevét (mondjuk ez alapból nekem nem írta be, bele kellett szúrnom a scriptbe a $message változó logba írását)

Sokat használom még még a Teladi trading packet, ebbõl fõleg az importer és exporter funkciót, mert ekkor a gyárnak dolgozó hajóknak külön-külön megadhatod, hogy max mekkorát ugorhatnak. Ebben van egy jó kis teladi autotrade script is.

Valen
K András:

http://www.xscripting.com/

itt néz körbe, elég sokfajta van, de én egyiket sem tudom használni, mert valamiért nem mûködik a script editor (mindent a leírások szerint csinálok és mégsem mükszenek, pedig anyira jó kis trade segítõ scriptet akartam feltenni (automatán hagy a gyárnagy mondjuk 300e kreditet, a többit átutalja nekem, s így nem kéne manuálisan végignézni a gyárakat, s levenni pont annyit (idõben nagyon sok)))

K.András
Egy olyan script kéne hogy lehesen még venni rá pajszot mondjuk 5x-10x annyit.Ezt biztos meg tudják oldani,de akkor ez mehetne minden hajora,ja és persze nem ártana ha a gépi ellenfeleken is annyi volna 😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Akkor ha nem rakják bele a következö javitásba, akkor más nincsen kell csinálni hozzá egy ilyen scriptet vagy egy mod-ot biztos lehet, bár én nem értek hozzá ezt leszögezem.

Hat, rovid. Tele volt az ur szep kek PPC toltetekkel,
az effekt kellemes volt ahogy a hid razkodott a becsapodo
toltetektol, de szerintem a fegyverek relative erossege
es a pajzsok ehhez kepeni gyengesege tul rovidde, teszi.
Ezaltal nem lehet taktikai elemeket "beletervezni".
Ami suxx.

Most 625000 pajzsa van 1 atlag rombolonak. Ahhoz hogy
elvezetes legyen a kombat veluk, es taktikai elemeket
is hasznalni kelljen a legyozesukhoz, minden maradhatna
igy, de legalabb 10 000 000 pajzsnak kellene lenni
1 destroyeren, akkor lehetne percekig birkozni
egymassal, erezheto lenne a monumentalitas.
K.András
Egyébként a világ legjobb játéka lenne ha megcsinálnák ezeket a dolgokat:

1.Bizonyos fegyverek erejét visszavenni, több pajzsot a hajokra.
2.nagyon hiányolom a bolygokat,annyira de annyira kevés van ráadásul leszállni sem lehet rájuk(vagy csak én nem tudok?), amit szintén nem értek.
3.Lehessen épiteni hajogyárat ha már flottát tarthatok,had csináljak már egy ilyen játékban bázist is mondjuk hasonlot mint a kalozoké.
4.MULTIPLAYER!!!Fasza kiegyensulyozott hajok-fegyverek,kereskedés kalozkodás a neten többszáz vagy ezer emberrel,na ez szerintem ugy volna igazán nagy moka!Csak sajnos még éveket kell várnunk erre ezt nem tudom miért!!!

K.András
Acemegacodeket kapd le a gépröl és menni fog.

K.András
Na benne volt még log-ba mit kellett csinálni megoldva.

Kolbászosfánk:
És az a 30 mp milyen volt? 😊))

Én két m2-es hajonál valami ilyet várnék el,vagy ö vagy én.Azon lehetne vitatkozni hogy hosszu csatában keljen forgolodni,manöverezni,vagy pedig gyorsan megy a dolog párbaj modjára, egyet lövök én egyet te aki talált az nyert.Szerintem mindkettöben van fantázia bár az utolso megoldás az inkább arcade jellegü(nem szeretem igazán az arcade játékokat).

Plusz volna kérdésem is,lehet e épiteni hajogyárat vagy valami helyet ahova be lehet dokkolni?Mert ha nekem az a célom a játékban hogy legyaluljam elejétöl a végéig az univerzumot akkora hova a francba fogok tudni bedokkolni???Egyrészt nem engednének be sehova,másrészt pedig ugye szét akarnám öket löni.Remélem érted mire gondolok.

Na hali!

Nekem az volt az elsõ csalódás amikor megtudtam, hogy nincs normális bázis interface a korvett hajóval. Nagyon kevés állomásra lehet bedokkolni és akkor is vagy veszel vagy mész! Se mentés se bulletin board. Azért ezt belerakhatták volna. Kicsit hiányzik a feeling amit a bázison tapasztalsz például a biztonságérzet.
A jumdrive-os 5letet kipróbálom. Talán bejön. Akkor megtudom végre, hogy mennyiért veszik a nividiumot. A másik ami érdekelne, hogy lehet-e rendesen bányászni(bázissal).

A best buy és a best sell locatort szerintem az emberi tényezõ miatt rakták be, mert a gépnek nem okoz nehézséget átnézni a teljes listát.
Nalam detto ugyanez a szitu.
Ujabb csalodas:

Azt gondoltam hogy a CAPITAL (rombolo vagy anyahajo)
csata jo kis monumentalis buli lesz. Felszereltem az elso
rombolomat (BORON RAY), aztan nekimentem probabol
egy ARGON TITAN-nak. Arra gondoltam hogy jo hosszu csata
lesz, fegyveratkonfigulasokkal, manoverezessel, forgassal
(ertem ez alatt hogy jondjuk a hajo jobb oldali energia-
bankjai kimerulnek , ekkor elforgatom a hajot hogy mondjuk
a felso bankok is belepumpalodjanak az ellenbe). Szoval
1 jo kis monumentalis csatat vartam. ERRE MIT KAPTAM ?:

KB. 30 masodperc !!!! ezalatt vagy en robbanok fel vagy
o, de ha jol csinalom akkor o. NESZE NEKED HATALMAS CSATA!

K.András
Na annyira elvoltam foglalva a gazdaságal hogy elfelejtettem elmenni a low frequenzi valamiért,most meg nem találom azt a paranid kereskedöt,ilyenkor mi van???

Nem csak a PSG übertáp. Beszállok Novába, nekimegyek egymagam egy kalózbázisnak (0db missile) csak ion disruptor+bhept-el, elkezdem lõni a bázist. Kijön mondjuk 6 orinoco, jópár mandalay meg bajamon egyéb férgek, simán lenyomhatók hull veszteség nélkül. Utána neki a bázisnak, az M3-al - kb. 5 perc alatt a bázis is szétszedhetõ a Novával, ez mi ha nem reális.

A paranid nemezisemet nem is használom csatában, csak védi a szektort hept-ekkel. Lazán lenyom mindenkit úgy is ha nem ülök benne, khaak-ok kalózrajok nem ellenfelek neki.

K.András
Már ment.

K.András
Salvage insurance-t hol tudok venni centaural?Mert nem enged menteni a game,idáig nem vettem észre mert a szektoromban nincs hely ahova lehetne vele dokolni ezért egy discoverrel mindig kiugrottam az spp-be menteni de most elmentem messzire és ne má ugy keljen,hiányolja mentésnél csak fingom nincsen miez,azt tudom hogy goner templomban lehet kapni de nem lehet átrakni a nagy hajora mert nem látszik a raktárban.

Valen
Hogy lehet lottózni?????, hol, milyen formán, mert van egy kevés tõkém, de csak trade-del nem lehet meggazdagodni (a gyárak beállításaival még jelenleg is szenvedek)
A best sell locator hogy mûködik?, mert az sem használható!
a best buy locator meg csak akkor ér valamit, ha én vezetem a hajómat és minden szomszédos szektroban van satelitem 😞

K.András
Milyen lotto számok? Én nem láttam lottot a játékban,mi a neve?

K.András
De mi a jo nekik abban hogy 14 millábol össze lehet rakni egy olyan gépet amit nem lehet megölni???Elveszi a szépségét a játéknak,na mind1 remélem azért ez változni fog,Csak hát ha egy full centaurt(!!!) lenyom egy csirke hajo psg-vel akkor nem lehet védeni semmit!Minden második kalozhajo lenyomja az enyémet és ugy 5-10 percenként téved arra egy ilyen,szal vagy használsz egy hajot védelemre psg-vel csak akkor meg semmi nem tudja lenyomni a bázist(nem beszélve arrol nem e csinál mindenkiböl ellenséget),vagy 5-10 percenként bukok(persze ha tudnék utána venni egyböl) egy 7 millio credites hajot!Nekem egyik megoldás sem tetszik de kénytelen leszek választani,ezért volna jo egy patch amiben vissza van véve minden területre hato fegyver ereje mert el sem kell találni a másikat ráadásul olyan keveset fogyaszt hogy nyugodtan lehet mondani rá azt hogy PSG=CHEAT!!!

Megpróbáltam újból megcsinálni az uccsó küédetést, de nekem olyan szarul fut ott hogy célozni sem tudok.
Azokat a szar unknown objecteket nem tudom szétlõni...
Ráadásul az a nagy Khaak romboló vagy mi a fene az (inkább valami óriási lézer) olyan gyoran forog, hogynem tudom utolérni.
A múltkor addig idõztem, amíg szétlõtték a bolygót....

Na azért örülök, hogy más is észrevette.
Amit korábban már mondtam, valahogy a saját hajóid (amiket a gép irányít) sokkal szarabbak ha nem Te ülsz benne és nem Te irányítod, lõsz vele stb....
Ez azért ge*iség, mert akkor minek vegyek 2 milláért Argon Nova-t vagy más M3-as szuper vadászt, ha szart sem ér....
Nekem is érdekes volt egyébként a Centauros megoldás.Amíg én irányítottam, valahogy mindig én nyertem, a lézerek mint az állat úgy lõttek, szépen eltaláltak mindent, de amikor megvettem az elsõ TL hajót és kiadtam a Centaurnak hogy védjen meg engem, jött 5 ellenség és darabjaira hullott szét a gyönyörû korvettem.
Annyit dolgoztam,szenvedtem mire megvettem azt a szép hajót és ahogy nem én irányítottam, szart sem ért.Errõl ennyit.
Utána visszatöltöttem és fájó szívvel megváltam tõle, mert pajzs kellett a TL hajóra, plusz némi fegyver még.
Egyébként én tényleg nem csíttel vettem az argon Titánt, csak azt k*vára bánom, hogy nem tudom mik voltak azok a lottószámok....

lasd meg a #978 uzenetemet a PSG-vel kapcsolatban
Nehogy azt hidd hogy nem irtam nekik
Meg is kaptam a magamet gyorsan a sok kis kocsog
POWERPLAYER-tol hogy az nagyon jo ahogy van !
Mert mijen jo UUBERTAP !!!

Van 1 masik fos dolog is , a strafe drive. Ha azt
hasznalod akkor 1reszt nagyobb sebesseget tudsz elerni
mint a hajod motorja adna, masreszt SZOSZERINT lehetetlen
eltalalni, mert az AI valami miatt nem tudja kalkulalni
hogy hova lojon.

1 darab Paranid Nemezissel amire raktam 1 Gamma PSG-t es
a ket turretbe pedig 1-1 Beta PSG-t, (ez igy osszesen
kb. 14 000 000) a kovetkezo kivitelezheto:

Xenon szektor kipucolasa teljesen karcolas nelkul.
Felrobbantottam 5 db. Xenon Destroyert, 2 db. Carriert.
Ezek 100 000 000-s hajok 16 lezerrel, stb. Pukkantak
szet mint a zacskok.

Utana visszatoltottem, es meghoztam magamnak a
megfelelo jatekszabalyokat:
-Nincs PSG
-Nincs Strafe Drive
-Nincs Script hasznalat

Ezek a legfontosabb dolgok.

Egyebkent nagyon orulok neki hogy vannak meg normalis
emberek akik a kihivast is szeretik nem csak az eszetlen
"nyomom a gombot oszt robban" kategoria.
K.András
Akkor kell irni a játékkészitö forumán hogy következö patch-ban ezt javitsák ki,meg ezek szerint nincsenek "kiegyensulyozva" a fegyverek és hajok,freelancer ilyen téren 100x jobb volt sajnos.
Meg egészen elképesztöen hangzik hogy két psg-vel le lehet nyomni egy 80 millás rombolot,jo esetben egy 80 millás rombolo ugy törölné le az égröl mint a szart.
Nem is tudom mit csináljak,oltári nagyot csalodtam most,egész egyszerüen hadd nevezzem csalásnak azt ha két psg(800 ezer cr) lenyom 80 millás gépeket.El is ment a kedvem az egésztöl,kb mintha stratégiai játékban nem tudnád megvédeni a bázist,okés legyenek olyan hajok amitöl nem védi meg a gép álltal irányitott hajom csak ne m3-as legyen.

A problema az hogy a jatekban benne van ez a kocsog
PSG fegyver ami gyakorlatilag a legelcseszettebb dolog
amit en valaha jatekban lattam. M3-as osztalyu hajo 2xPSG
vel felszerelve konnyuszerrel lenyom 1 80 000 000-s
rombolot... 😞((

Szerintem az volt a kalozhajon esetleg...
Persze csak talalgatok de mashogy nemtom elkepzelni.

Bar en osszesen 1x talalkoztam eddig PSG-s kalozzal
(Novaban ulve). Futottam mint a nyul...
K.András
Volna egy kérdésem:
Létezik e az hogy egy centaurt lenyom egy unknown hajo amin van vagy 50 ezer pajzs meg 16 ezres lézer,miközben centauron 250 ezer(!!!) a pajzs és 30 a lézer???
A szektoromban beállitottam hogy attack A.E és a csirke kalozhajo lenyomta,ez azért eléggé bánt,hát nem hagyhatok egy ilyen szintü hajot ott hogy a védelmet biztositsa mert a csirke hajok lenyomják???Naaa ezt azért mégsem igy kellett volna megcsinálni!!!Meg most ez azt jelenti hogy abszolute nincsen védelem a játékban???

Egy kis jumpdrive segitseg:

"A" hajo-akarmi, ebben ulsz
"B" kereskedo-ezt akarnad kiserni

1-Raksz jumpdrivet mindket hajora
2-Atmesz "B" hajora (transporter vagy urseeta)
3-Jumpdivenek kiadod a jump parancsot majd a
VISSZASZAMLALAS ALATT kiugrasz belole (vagy transporter)
4-Visszamesz "A" hajora, a masik meg szepen eljumpol
nelkuled
5-Te is utana jumpolsz

Mas.. Boron Ray Destroyerrel nyomulok most. Az ilyen
osztalyu hajora KETFELE fegyverkeszlet kell. Az egyik az
allomasok, es egyeb nagy buzganyok ellen (G es BPPC-k).
A masik a kicsi es gyors hajok ellen (lasd Kisviku
uzenetet). Nem tudom eszrevettetek e hogy a turret forgasi
sebessege fugg a benne levo fegyvertol. Egy GPPC-s turret
TETU lassan forog. De egy BHEPT-turret furge mint a nyul.
Szoval kicsi hajokra nekem a BHEPT+Ion disruptor jott be.
6 bank, mindegyikben 1 ION+2 BHEPT. Ez osszesen 12BHEPT es
6 ION. Eleg gyorsan elintez igy egy khaak clustert es
akkora tuzijatek van hogy csak na.

Mondjuk a PPC-kre meg nem volt penzem csak par darabra
de szerintem PPC-vel tenyleg nem tudja majd eltalani a
kicsi furge hajokat meg nagyon lassan furdul celra a
PPC-s turret.

Egyebkent BORON RAY ROXX 😊))
Trade Command software MK1, MK2 van rajta?
Mert ha nincs akkor ez a baj!!!
Valen
Mert nem venni kell a hajónak, hanem eladnia. jelöldi ki a Buy for/best buy opciót, s akkor elmegy kristályért- nem árt ha a környéken van olyan Crystal Fab, ahol annyiért vagy olcsóbban kapsz kristályt, mint amennyi be van állítva az SPP-n-él kristály vásárlásra

Szerintem.

Aztat asszem sehogy nem lehet beállítani, sajnos.

Más:

Mért nem indul el a vadonatúj cellagyáramból az odarendelt hajó kristályért?! Trade commandban csak azt tudom beállítani, hogy a kész terméket, jelen esetben az energiacellát adja el, a lehetõ legjobb áron.
Valen
és hogy állítod be a computer irányította hajhódnak, hogy jumpdrive-t használjon ?

Mellesleg meg lehet próbálni TL hajóval a vadászatot is...hmmm....kicsit érdekes, ahogy fordul, de nem is kell fordulni 😊
Nekimenni egyszerûbb...
És annyira jó ,hogy k*va nagy az egész.De mondom mégegyszer, nagyon kell vigyázni, mert annyira nagy a hajó hogy én teljesen véletlenül elütöttem egy tucat hajót ami nem volt ellenség, a belsõ nézetbõl nehéz irányítani....

"Soja Husk (ez valami Boron kaja"
.... bocsánat ez Paranid kaja.....

Nah, további tapasztalatok.
Boron szektorban éremes felhúzni Soyery-t, nekem Rolk's Fate-ben van egy, de már megy is a másik mellé.
A helyzet, hogy a Kingdom Ends és a mellette lévõ szektorok abszolút hiányban vannak a Soja Husk (ez valami Boron kaja) nevû termékbõl.Az összes Boron gyár nullán áll belõle, én Paranid Prime-on vettem egyet és odaszállítattam.Kezdetben 390 Cr-ért adott a gyár, de késõbb nekem is szükségem lett volna egy bizonyos mennyiségre, hogy a Lasertower Factory-mba vigyem.
Így hát felraktam az árat 440-re, gondolván talán nem viszik annyira. Haát kellemeset csalódtam, folyamatosan viszik, mint a cukrot.
Namost 2 db Soja Husk-ot állít elõ 15 EC-bõl és 10 Soja Beans-bõl (majd azért mégegyszer megnézem csak a pontosság miatt), nem kell hozzá Nostrop Oil, emg mégy egy plusz anyag, melynek nevére nem emlékszem.A lényeg, hogy kétféle anyag kell hozzá amit baromi olcsón megveszek a paranid szektorokban és legalább 300-500 cr haszon van egy db-on.
Remélem nem írtam baromságot, de nekem ömlik be onnan (is) a píz...
Ami viszont ellene van, kivéve ha van egy jó hajód, hogy messze van hozzá a paranid szektor a Soja Beans miatt.Nekem van egy fullos Boron Dolphin jumpdrive-val felszerelve (a raktér 3000-es) és "alles zusammen" azaz összesen 180 EC a jumpdrive oda-vissza.Persze akinek van ideje, az kalandozzon csak...
Megyek nyitom is a másikat.

Valen
hiába méretezem át a képet fele akkorára, nem hajlandó kissebbe megjeleníteni 😞

Valen
bocs a méretért, de mindjárt átméretezem 😊

Valen
Teszt:

Valen
bal felsö sarok Argon Prime -west-> Ringó Moon -north-> Cloudbase NW -north-> Three worlds -north-> Kingdom Ends

lemmming> nem kérdez a script semmit, a readme szerint elindítom (r) aztán választhatok hogy null vagy Select Ship or Station. választom utobbit, kiválasztom szektorom, hajóm, oszt necsinál semmit. Ha az elsõt választom (null) akkor ugyanaz. 😞

Legyen szó bármilyen scriptrõl 😞

Merre van a Kingdom's End? 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Asszem én is Lucky Planets-ben kaptam Boron Crystal Fab-ot, Kingdom Endben nem.

Üdv! Nem tudok venni crystal fab-ot Kingdoms End-ben.

Mi lehet az oka?

-1. nem vagyok még trusted friend (valamikor irta a game hogy minél jobb viszonyban vagy a fajokkal annál több mindennel lehet kereskedni)

-2. Ott egyáltalán nem is lehet kapni csak valami másik boron shipyardon (ha van ilyen egyáltalán)

-3. Hagyjam a francba és telepítsek komplett argon FAB-ot kajatermelõvel meg minden egyéb szarral?
Valen
HELP HELP HELP A #1311-es Kérdésre !!!!!!!!!!

Bocsi! Kisvikunak ment!
Én nem arra gondoltam, hogy a TL hajóval fogom levadászni a khaak clustert hanem arra, hogy azt már csak nem szedik le! 😊
A másik az, hogy egy Xenon szektoron keresztül visz az út és ott egyszerûen nem tudok biztosítani egy TS hajót! Igy használhatnám a jump drive-ot és csak ott kéne 1 picit harcolni!
Valen
A scripteditor hogyan mûködik, mert találtam egy upgradelt bestsell locatort, ami használható lenne, ha elindítaná, de
scripteditorban kiválasztom a bestdellupgrade-t, nyomok egy "r"-t, kiválasztom a szektort, majd a hajót és kiírja hogy Argums=.....
és nem csinál semmit 😞

Az aszteroidáknáé a szám a sûrûséget (remélem azt) jelölik, minél nagyobb, annál több Ore vagy Silicon kerül kitermelésre egyszerre.Magyarán a termelést nagyban befolyásolja.
én azt hittem hogy nagyot szívok vele, de most már nem gyõzõm az utánpótlást az egyik Ore Mine-omban.Van egy aszteroida az Ore Belt szktorban aminek 56-os az Ore yield-je. Pontos adatot hogy mennyit termel a bányám picit késõbb, be kell lépnem a játékba.De nagyon megy és szükség is van rá.

Azért a Tl hajótól sem kell elszállni....
Korábban írtam, hogy volt szerencsém egy Argon Mammoth-hoz, nagyon jó mert el lehet bárkit ütni, de a 4 darab lézer azért nem sok.A probléma, hogy a gyors hajókat nem találod el vele, a 625 Mw-nyi pajzsomat nem tudták 90 % alá levenni, de persze én sem találtam el egyetlen hajót sem...
Akkor már inkább javaslom a Teladik Albatross TL osztályú hajóját, mert lézer az asszem 56 ezerig megy rá.Annak már elégnek kell lennie.
Ami viszont jó, hogy egy kisebb flottát tarthatsz a belsejében (persze ha van rá keret), amivel már lehet okoskodni... 😊
TL hajóba befér a TS és a TP osztályú is, sajnos az Argon Titánomba nem.Ja és a gyárakkal sincs több gond.

K.András
Tényleg az aszteroidáknál mit jelölnek a számok???Valami befolyással bir a termelésre vagy valami másra???

Valen
Nem I (i) betü véletlenül??