251
VGA hűtés - megéri lecserélni a csárit pár Mhz többletért?
  • Gerry
    Légkalapács?
  • reaper4
    Csavarhúzó?
  • Borg
    Az övé nforce2, a tied meg KT400...
  • Wanted
    Újratelepítettem mindent. (Nem csak a drivereket, de a windowst is.) A helyzet ugyanaz. A 3dmark megakad. (Mindig ugyanannál a pontnál. Lefagy, pár másodperc múlva egy pillanatra szétesik a kép, majd folytatja rendesen.)

Beszereztem egy új Titán hűtőt, de nem tudtam még feltenni, mert a leszorító bilincs nem passzol a kártyához. :(

Remélem tényleg hűtés probléma lesz, nem valami komolyabb.
  • seAke
    Nekem azonos konfig (nem ASUS hanem MSI alaplap) 13000-14000 pontot rak.Zárt ház 40 fokos CPU mellett!
  • csaptelep
    Probléma megoldódva, legújabb leszedve...tökéletes...
  • ollie
    a legújabb aida32?
  • ollie
    szerintem telepíts újra mindent, de előszőr uninstall amit lehet (detonator, dx9, chipset driver, agp driver, ide driver, ...)
  • Wanted
    Korábban nem. :(
    (Ha jól emlékszem, akkor régebben ugyanezzel a konfiggal 10800 pont körül adott.)
    Azért ad most kevesebbet, mert megakad a 3dmark?
  • ollie
    Szerintem nagyon kevés a pontszám. Egyébként korábban nem csinált ilyet?
  • Wanted
    Nem új a kártya.
    Viszont teljesen pormentes. :)
    Este kipróbáltam:
    zárt háznál kb 1 óra után kezdi az akadozgatást. (3dmark2001, C&C Generals)
    A 3dmark így 8700 pont körül adott.
    Elég régen mértem, így nincs viszonyítási alapom.
    Ez kevés?
    (2200XP, Asus A7N8X-X, 512 ddr, +a kérdéses Inno3d G4Ti4200/64 mb)
  • TTomi
    kösssssssssssssssssssz
  • Ruffi
    Powerstrip-et letöltöd és huzogatod 3 mhz-el a memoriát 2-vel a magot és lefuttatod a 3d mark-t ha nem fagy le nem szemetel akko jo amin elérsz arra a pontra h szemetel a huzogatások után vagy fagy lépj vissza 3-at és ott a vége
  • TTomi
    vagy irjon ide
  • TTomi
    Köszi! Ha tud valaki más használható megoldást az legyen oly jó és dobjon egy mailt. Előre is köce!
  • fm
    én nem nyomtam bios cserét,nekem túl kockázatos,meg macerás. inkább powerstrip progi,és tuning ezerrel..
  • TTomi
    Köszi! Igazán a kérdés a hogyan vagy mivel, de hogyan? Valamelyik forumban olvastam (lehet, hogy ebben) hogy ti500 biost rakott rá valaki. Nekem ez eddig rohadtul kimaradt! Kaphatok egy lépésről lépésre leírást???
  • fm
    220/510ig is akár(4ns ramokkal). jók a ramon a hűtések,nekem van egy ugyanilyen kártyám.
  • Ruffi
    kb 220/480-ig de proáblgass-d
  • TTomi
    Hali!
    Ez egy nagyon láma kérdés lesz, de eddig nem nagyon érdekelt a téma. Most viszon nem ártana ha tudnék húzni a vga kártyán, csak fogalmam sincs, hogy hogyan kell, milyen megoldások-lehetőségek vannak. Szal a kártya egy Inno Gef3 Ti200 64MB. Hogyan lehet és meddig húzni ezt a kártyát gyári hűtéssel? A válaszokat előre is köszi
  • ollie
    Új kártyáról van szó, vagy csak mostanában kezdte el ezt csinálni? Ha már régi, akkor érdemes megnézni, hogy a hűtőbordák között nincs e sok por (porcica), mert az is okozhat nagyobb mértékű melegedést.
  • Gerry
    Az a hűtő elvileg tuning célra van, és ha behűt egy tuningolt Ti4600-ast, akkor szerintem a te Ti4200-asodat simán behűti.
  • Borg
    Szvsz a legolcsóbb megoldás az lenne, ha belógatsz fölé egy 8cm ventit... valszeg többet segitene (ha a borda tényleg jol felfexik) mint egy komplett új hűtő...
  • Wanted
    A ventillátor pörög. A gyári hűtő teljesen felfekszik. A rugók rendesen rászorítják a ventit.
    Gondolkodtam azon, hogy más pasztát teszek a venti alá, de a rögzítőpöckök roncsolása nélkül nem tudnám leszedni a ventit.
    Az adott címen elég jó árban van az a Thermaltake.
    Ez már megfelelő lenne?

u.i.: Kösz mindkettőtöknek az infót.
  • Wanted
    A Ramokat nem is néztem. A kártya hátoldalán, a Gpu alatt volt elég forró a helyzet.
  • Gerry
    Létezik, de először nézd meg hogy pörög-e rendesen a ventillátora, és hogy jól van-e feltéve a gyári hűtő.
    Amúgy ha tuning hűtőt akarsz, akkor nézd meg itt: Overclock.hu
  • Borg
    Persze hogy létezik, pl a ThermalTake, és a CoolerMaster is készit ilyen nagy méretű VGA hűtőket.
    Neked a GPU vagy a ramok forrósodnak rajta?
  • Wanted
    Sziasztok!
    A 64 mb-os Inno3d G4Ti4200 iszonyatosan melegszik. (Kézzel hozzáérve forró.)
    Kb. 2 óra játék után elkezd akadozni (percenként kb. 10 másodpercekre lefagy a kép)
    Létezik hozzá a gyári hűtésnél jobb hatásfokú hűtő?
  • reaper4
    téged is látni czky?
  • czky
    Nem mondod! :)
  • reaper4
    Csá! Nekem is ti200-am van 64mb. 240/500-ig húztam. Full stabil volt és semmi szemetelés. 3DMark2001 9350pont. Próbáld ki!
    A 128mb-osat 240/480-ig lehetett a haveromnak.
  • Gerry
    Szerencsén múlik az egész, meg hogy milyen memória van a kártyádon, nekem pl. 220/230-on már asszem szemetelt anno a GF3, de már nem emléxem pontosan.
  • ollie
    énmámegisrendeltem :)
  • csaptelep
    MEGVAN!!!!!
    Hú de állat!
  • csaptelep
    V.színű én vagyok a lúz, de HOL???????
    A weboldaladon hol????????
    Nekem a linkre csak a 1 felső menü jön be!!!!!
  • Gerry
    Thx, nézem!
  • ollie
    Tehát te vagy Locutus? Mindenesetre tőlem fogsz kapni/kaptál egy emailt, mert rendelek/tem.
  • Borg
    Nézd meg a weboldalon amit linkeltem, mindent leirtam róla.
    Én magam gyártom a csipeszeket meg a bordákat is sorozatban.
    Ez direktben ilyen célra kitalált csipesz.
  • ollie
    ah köcce!
  • Gerry
    Mivel rögzítetted a bordákat a RAM-on, mert hasonló megoldást akarok a Radeon 9700-asomra, és eddig a csipeszből kibuherált fémkarika tűnik a legegyszerűbbnek. Neked honnan van?