251
VGA hűtés - megéri lecserélni a csárit pár Mhz többletért?
-
Borg #162 Miért lenne esélytelen?
A molex csatin a sárga a 12V, a piros meg az 5V.
Alapból 12V-ról kell etesd, tehát a venti pirosát rákötöd a molex csatira úgy, hogy a gépedben lévőn a sárágra menjen, a másik meg feketére. Ha alacsonyabb fordulaton akarod, kötheted az 5V-ra is csak az gázosabb, mert pl winyot már nem nagyon ajánlatos utánakötni :D -
Borg #160 Milyen dugó van rajta? -
#158 nekem anno 120-assal volt stabil, bár az a régebbi 0.18 mikronos volt (1800-as) -
#157 133-on is elindul,egész addig jól megy míg nem idnítasz vlmi izmosabb progit, utána erezdelahajam van. -
#156 Igi! Én is úgy terveztem, hogy 800-as HT proci lesz benne, de 1nlőre nem jött össze. De ami késik ... -
#155 125-ös fsb nem rossz egy celeroncstól -
#154 akkor biztos azért olyan meleg. valszeg kissebb hűtőt is adnak a celeronhoz, mint a p4-hez. -
#153 aha -
#152 azért kár, hogy most még nem tudod kihasználni a 400-as ramokat. max 266-on megy. -
#151 2400@3000Mhz -
#150 mi az hogy 3000-en teker? -
#149 ja gyári hűtő van és 50 C max nyáronm al egnagyobb melegben volt terhelés mellett. most meg 40 fok alatt megy max terhelésnél órák után is. -
#148 Neked gyári intel hűtő fityeg a procin?
Nem melegszik?
Nekem ez a cerka a saját hűtőjével (dobozos) 50 C-on ment alapon. Ha vlmi megtekerte a procit felmet majdem 60C-ra.
-
#147 De! Aztán meg lecsúsztam róla! :(
Sebaj. Egyenlőre megteszi ez is. De igértek 2.6/800-ast
olcsójé de nemtom mikor lesz belőle vlmi.
Én inkább várok. Ez eddig is bejött. Amit itt látsz az nekem 110e-be került.
Ez is teker 3000-en de sztem semmi értelme minimális amit tőbbet teljesít!! max a ramok miatt jó.
-
#146 Nem úgy volt, hogy P4-et veszel? -
#145 Nincs rajta. Kb 10 percig voltak fennt, aztán elkezdtek a ramok húzás nélkül(!) szemetelni mint állat. Ekkor leszedtem, mert megijedtem, de utólag kiderült, hogy csak a 3.8-as catalyst miatt volt az egész. Most meg azért nicnsenek fennt, mert elpattant az egyik tartó csipeszszerűség, és csak 3 ramra nincs értelme feltenni a hűtőt. Majd Borg-tól kérek/veszek egy új csipeszt. Bár egy kicsit félek, hogy túl erősen szorítja a csipesz a ramhoz a hűtőt, mert nekem már az új négyzet alakú tokkal szerelt ramok vannak, melyek jóval kevésbé masszivabbak a téglalap alakúaknál. -
#144 Mármint a Borg féle Ram hűtő. -
#143 Neked mennyit segített? -
#142 a gyári -
Borg #141 Itt találsz infókat róla. BGA meg sima ramra is ugyanúgy jók. -
#139 hát, nem pont bolt, de én is tőle vettem -
#138 Borgnak van boltja???? -
#137 miért te tudsz négyzet alakút? hol? egyébként Borgnál van olyan amit keresel. -
#136 Hali
Nem tud valaki olyan videokártya ram hűtőt, ami nem sima téglalap alakú ramra, hanem nézet alakúra való???? -
#135 Szasztok
Én is most gondolkodom Vga Hűtőn, Ati 9800-ra kellene.
Zalman-ZM80C-HP
Zalman-ZM80A-Hp
Szal a kettő közűl mejjik a jobb?
A ZM80C-HP akkor gyárilag jár a hűtő is? -
#134 Attól függ, tuningra Thermaltake, zajcsökkentésre Zalman. -
#133 nekem sima 5x5-os procihuto lett raeszkabalva miutan a gyari elromlott, igy 310/600 -on stabilan megy. -
#132 Thermaltake GF4 hűtő vagy Zalman Heatpipe passzív hűtő! -
pok #131 Sziasztok!
EAGLE tipusú ti 4200 kártyám van.Tudtok ajánlani rá valami bika hűtőt, amit rá is tudok rakni?Mert a gyári elég kicsi és nem tudom feljebb tornászni 270/550 nél. -
#130 Hi!
A Vga hűtése megoldódott!
Beszereztem a Gerry által ajánlott Thermaltake hűtőt.
Így már minden ok. :))
Köszönöm a segítségeket.
-
Borg #129 Én a házhűtéssel oldottam meg egyben, felette egy 12centis nyomatja be a levegőt, kissé alatta jobbra pedig egy másik kiele:)
Kb 5-8 fokkal hatásosabb:) És hangjuk sincs, 1100RPM mind2. -
Arden #128 hát ez elég valószinü -
#127 Lehet, hiszek neked, de akkor azt már az ember egyben le nem szedi! -
Arden #126 na sikerult kitalálnom a passwordom :-)
ekkorát nem fognak felragasztani, mert nem termel akkora hőt, hogy szükség lenne rá, de attol még fent maradhat, ezek a több komponensü racsik több kilót is elbirhatnak -
#125 Jó, nem azt mondom, hogy a ragasztó rossz, de mikor láttál te gyárilag vagy akár a Zalman által ekkora bordát felragasztani egy kártyára? -
#122 Ok, az egy dolog hogy ragasztasz rá valami olyan bordát, ami nem ekkora. De szerintem egy ilyen méretű bordának már jókora súlya is van (nekem is van pont ilyen GlobalWin bordám+ventim), és kiterjedésében is akkora, hogy sanszos a leválás is. R9x00 ilyen szempontból MOD-barátabb kártya, azon vannak lyukak... -
Borg #121 Pedig sajna más megoldás nem nagyon van, mivel a 8500on még nincsenek furatok a borda rögzitéshez. Csak ragasztani lehet.
Ezért én is inkább +ventillátort vetettem be az ügyben... -
#120 És szerinted az olyan erősen ragaszt, hogy ha oldalrafordítod, akkor nem engedi el a magot olyan nagy borda esetén sem? Szeritem az úgy nem tuti, gondolj bele, legnagyobb LAN-Party kellős közepén hallasz egy koppanást, majd a géped lefagy, és szerencsés esetben csak a VGA-t kell kidobnod, mert az alaplapot nem roncsolta a borda. De ez a szerencsés eset, és mivan, ha azt is kinyírta? Szóval szerintem ekkora bordát ragasztani iszonyatos kockáztatás! -
#118 Kíváncsi vagyok, hogy hogyan rögzítette a GlobalWin hűtőbordát a GPU-ra... -
Borg #116 Állítólag le kell hűteni, és akkor egyszerűen egy telefonkártyával alányúlva csavarhúzóval leszedhető.
De nem mertem én sem kipróbálni:) Pedig nekem is zörög a venti kicsit rajta...