251
VGA hűtés - megéri lecserélni a csárit pár Mhz többletért?
  • Narancs
    Kön is megveheted ezt a hűtő, ATi Silencer néven árulják...User's Comp
  • PeeTeR
    nekem csak a cooler kene :D a kartya nem.

HIS ATI Radeon X800 XL Turbo IceQ II 256MB GDDR3 ViVO (TV-In/TV-Out) + DVI PCI-Express /2 év garancia/ 83 700 Ft <- ezen van, ilyen kartya kell, teljesen tok jo minden, csak az qrva express szarsag ne lenne
  • Narancs
    100K nettó körül saccolom...de lehet tévedek.
  • PeeTeR
    kajakra tokon fogom szurni magam. az istenert nem talalok ilyen hutot. idiota HIS csinal olyan kartyat ami kene havernak de csak PCI-E foglalattal... faxert nem lehet AGP -s kartyars is rakni ilyen csini es jo hutot?!
  • PeeTeR
    HIS IceQII

mar csak egy ar kene :D
  • CSOCSO
    hja es az op1 huti a mellette levo karikat is.. ketfele sebesseg valaszthatosag meg ilyenek
  • CSOCSO
    en egy ilyet vettem,igaz volt egy kis problemam, majd gepcsere es ezert nem tettem ra az en VGA-mra de a masik gep 9800projara felszereltem:

termeszetesen +op1 venti es majdnem mindegyik vga hutot elveri
  • the Godfather
    Vazee..mondjál valamit ujat......
  • atttika
    Az MSI az egyik legjobb hutessel rendelkezo gyarto, es emelett minoseget is tukroz.Az egyik legjobb ceg.
  • the Godfather
    A pro verzió, az tudom hogy nVidiás kareszokra való. Szerintem jó kis hütö, jelenleg egy 6600gt-n használom és kb 5 fokkal hüvösebb mint a gyári MSI hütö. Amit illik tudni az MSI-röl az az, hogy viszonylag jó a videokártyáinak a hütése.
  • Narancs
    depón nézz körül, tuti van...
  • atttika
    Szerintem meg vegyel ra egy Zalmant, nem olyan draga, jobb mint a gyari, huzzni meg ugysem tudod nagyon az X800XL-t.
  • PeeTeR
    na ez baba lenne... nem tudsz adni valami linket magyar bolthoz?!
  • Narancs
    Én legalábbis ezt tenném...de tehetsz rá olyat amilyet pl a HIS is. ATi silencer nemtom hány...
  • Narancs
    Vizet...
  • PeeTeR
    X800XL (256MB) szeretnem lecserelni rajta a hutest. milyet erdemes rapakolni?!
    teljes tipusmegnevezes melle egy linket is vagjatok oda legyszives!
  • Zsoldos
    Hat olyan meretu ram bordat, ami a lenti kepen volt sehol sem talaltam. Vettem egy thermaltake 8 db-s miniborda keszletet, es 4 db-ot osszeragasztva letrejott egy kb rendes meret. Rosszul emlekeztem a chipek elhelyezkedesesere, az agp chip pont az agp csatlakozohoz kozelebb esik. A magas fekvesu gpu miatt lejjebb kellett engednem a csoveket, igy pont az agp chip fole kerultek. Ez ala eppenhogy elfert a borda-takolmanyom. Sajna a tapadasi felulet eszmeletlen kicsi (fel negyzetcenti sincs.) igy hosszu tavra ez semmikepp nem jo megoldas, igy a heatpipeok segitsegevel odaekeltem oket, es hovezeto trutymoval feligmeddig ossze is kotottem oket, igy valoszinuleg nem fog lesulni az a kis chip. A hutes jol szuperal, az eddigi forro helyett langyosan tartja a gpu-t, raadasul halkabb is, mint az elozo ( 0 decibel :) ) Tuningot majd kesobb probalok.
  • Zsoldos
    Ja a masik chip pont a heatpipe-ok alatt helyezkedik el, kb hasonlokepp, mint ez a ram modul ezen a kepen, de ugy tunik elfer meg a pipe alatt..
  • Zsoldos
    Udv!
    Tulmelegedesi okokbol fontos lenne beszereznem vmi hutest a vga-mra, mert a gyari megoldas csapnivalo. Agp-s innovision 6600 nem-gt 128 mb kartya. Kedvezo ara miatt az Aerocool vm-101 -et szemeltem ki. Errol itt talaltam egy cikket+kepeket. A problemat az jelenti, hogy az inno gyari hutobordaja alatt nem csak a gpu van, hanem az agp konverter chip is, igy ha raszerelem ezt, az agp chip hutes nelkul marad. A cikkben ilyet szereltek az ott bemutatott kartya ram moduljaira. Ugy saccolom a segedchiphez ezeknek a merete megfelelo, viszont ezek nem az aerocool hutovel erkeztek. Kerdes: hol lehet ilyen (feltetelezem ragados) mini ramhutobordakat beszerezni? Sehol sem latok ilyesmit arlistakban.
  • bazze
    Hi vettem 1 VANTEC iceberg4 pro hütő szettet és szeretném tudni hogy milyen??
    XAR vagy jó??
    THX
    Amugy R9600SE re raktam
  • icecave
    Átfogalmazom a kérdést: akinek van ilyen, annak bevált??
    Megéri???
  • Gerry
    Javaslom, hogy mosd el a ventit, (de frankón) szétszedett állapotban, majd szárítsd meg (fűtőtest+hajszárító javasolt), és mikor rakod össze, akkor kend be a tengelyt, és a csapágyat is olajozd meg, akkor elcsendesedik. Legalábbis nekem már rengetegszer bevált ez a módszer.
  • Gerry
    Köszi, közben megoldódott, Aqua-nál megtalálták azt az egy darabot, amit tegnap nem, úgyhogy elmentem érte, és 2480+fa áron beszereztem. 6000RPM-en pörög kb, bár terhelésfüggő, és egész csendes, a másik 3 ventillátor (CPU/TÁP/SYS) hangosabb, úgyhogy egyelőre úgy tűnik bevált, bár amit hozzá adtak RAM hűtőbordákat, azok inkább csak dísznek vannak, de nembaj, legalább adtak...
  • Borg
  • icecave
    Kérdés: VGA ramokra akarok venni Coolermaster réz hűtőbordákat. Ezek öntapadósak???
    Érnek valamit?
    Kszi.
  • fm
    ok..bekentem,de nem lett túl halk,ebből csere lesz. a venti helyett amúgy kaptam üres cd-ket ;)
  • Impi
    Hali ! Itt 2800 pénz
    VGA hűtő
  • Gerry
    Kicsit sok a helyesírási hiba, ezért bocsesz, közben 2 gépet telepítek...
  • Gerry
    Nem tud valaki BP-en egy normális boltot, ahol lehet kapni Thermaltake GF4 VGA hűtőt (1449-es s modellszám), mert tegnap voltam az Aqua Computer-nél, és ott 1 órás sorbanállás után, mikor megvolt már a számla, ki is volt fizetve, és a végén a raktáros gyerek a fejét vakargatva benyögte, hogy nincsen nekik már ilyen cucc raktáron. Gondolhatjátok, hogy milyen jó kedvem lett hirtelen... Na, mindegy, szóval Aqua kilőve, Bluefish-nek sem volt (Teréz krt-on)... Szóval, ha van valakinek tuti tippje, az ne tétovázzon megosztani velem. Megdöglött ugyanis az egyik gépemben az Abit GF4 Ti4200-as hűtője, és jelenleg egy dróttal felapplikáltSpire CPU venti pörög rajta 5500RPM-en, és mondhatni kicsit hangos, nomeg a felerősítés is kifejezetten ideiglenes megoldásnak tekinthető csak. A Thermaltake megoldása vizont véglegesen is rendezné a helyzetet, és az ára is még súrolja a "na, jó, ezt még kifizetem" kategóriát, bár ha párszáz forint árkedvezmény mellett mellőznék a kék CoolMOD LED-et, akkor még jobban örülnék.
  • Gerry
    Valami jókis műszerolaj, vagy a jó öreg WD40.
  • fm
    milyen olajjal kenhetem be a ventit a vidikártyán? zúg,vettem rá újat,tutira rápróbálta az eladó,de nem rakta rá nekem. persze otthon kiderült,hogy nem is jó rá...
  • Borg
    Ember, olvasd már el mi van ott leirva!
    Minek koptattam én a billentyűzetet arra a weboldalra...
  • O0D:
    Ha ráteszek +hűtést a vga-ra akkor kb hány % al tudom feljebbhúzni ? Most ha húzom akkor a gyári venti+hűtőborda nem igazán meleg, viszont a gpu hátoldala elég forró..., a ramok csak melegek mind két oldalon.
    Progi meg azt íjra ki hogy 32 C -s a core.
    Akkor segítene a + hűtés hogyha a melegedés miatt fagy?
  • sohrking
    Üdv.. Bocs, még 1 kérdés... Egyszer hallottam olyanról, hogy, ahhoz hasonló, mint nálatok, csak két réz borda (ram alul-felül) össze van kötve egy heat-pipe-val. Ilyenről hallottál é....
  • sohrking
    Köszi, megvan...
    Tök jó, hogy ennyi féle van...
    Hol lehet kapni, mennyiért???
  • Borg
    A lényeg végülis az, hogy a meleg levegőt elhajtsd a bordáról. Hogy hogyan oldod meg ezt az már mind1...
  • Borg
    Figyeljmá,te kevered a szezont a fazonnal:)

GPU = Graphics Processing Unit

Ezt ATIék igy hivják: VPU = VISUAL Processing Unit

A kettő ugyanaz :)
  • Borg
    Mi? A hátán a VPU? Ez új, lol:D

A hátulján semmi sincs ott, a VPU az elején van a borda alatt...
  • Borg
    Hát ehhez már nem kell nagy fantázia:) A lényeg, hogy jó kontaktja legyen, forraszthatsz rendes érintkezőt is a venti kábel végére.
  • sohrking
    Köszi, de nem találtam azon az oldalon ilyesmit... Nem tudod hol lehet ilyet kapni???