76
  • mrzool
    #76
    OK, tudom, követtem a threadet. Épp ezért jeleztem, hogy csak egy jótanáccsal pofáznék bele a beszélgetésbe. Nyugodtan ignorálhatod, ha úgy jobban tetszik.:))) Attól viszont még tény, hogy a rendőrségen belül is változnak az idők, már ami a digitális bűnüldözést illeti.
  • Alien_AM
    #75
    En Pheel-el beszeltem nem veled mrzool.
  • mrzool
    #74
    IRC-en megbeszéltük, hogy nem cseszegetjük egymást, és szeretné, is tartani magam ehhez.:)) Azonban egy jótanácsot szeretnék adni.

    "trojanokkal (amiket mi irunk)"

    Vigyázz velük. Csak egy szabadul el, és várhatod a zsarukat. Senki ne higgye, hogy a rendőrség még mindig lamer szinten áll. A közelmúltban elég gyorsan elkapták egy vírus készítőjét, és szakszerűen kezelték az ügyet.
  • Pheel
    #72
    A tiedre reagáltam, de nem rólad van szó ofkoz :)
  • Pheel
    #70
    Hát igen. Ha már arcol az ember, legalább figyeljen oda, hogy hol mit mond :)

    Na nem baj. Kell a sulinet is errefelé. Bár, ahogy nézem beszabadultál apu gépéhez és onnan kened. Ha meg te vagy apu, nos az már elég durva...
  • Pheel
    #68
    "Gondolom te nem csinalsz semmit csak programozol oszt kesz ennyi, bar ahogy nezem "id name=pheel" mi ez notepad-ba?"


    Hát, ha nem ismered fel, akkor igazán képzett programozó lehetsz...

    Gondolom a többihez is ennyire konyítasz :)
  • Alien_AM
    #66
    Hmm... Sokmindenre, web, zene, prog., 3dsmax, meg mar mondtam erdekel a biztonsag, tuzfalak es tesztelem a gepem, trojanokkal (amiket mi irunk) stb, es ezt nem birja sokaig egy xp, ezenkivul erdekelnek a unix rencerek. Gondolom te nem csinalsz semmit csak programozol oszt kesz ennyi, bar ahogy nezem "id name=pheel" mi ez notepad-ba?
  • Pheel
    #65
    Sajnállak csöppet :)

    Nekem és az ismerőseimnek nem kell szeparálni a dolgokat, mert egyszerűen nem omlik össze az XP. Érdekes. Mondjuk az is érdekelne, hogy minek neked egymás melle egy OBSD, egy SuSe és egy Mandrake...

    Azt meg le sem írtad, hogy mire használod a gépet. Erős a gyanúm, hogy semmire, csak installálgatsz folyamatosan...
  • Alien_AM
    #63
    Ez csak az egyik gepem: 120gb > 2 xp, 1 mill, 1 mandrake
    Rack 120 gb > 1 suse, 1 obsd, 1 xp, ez a 4. particio ures mer most fogom majd ide tenni a suse 9-et probara.

    Mivel xar az xp eze tobbet kellett felraknom hogy kulonvalasztjam hogy mejikel mit csinalok mer osszeomlik.
  • Pheel
    #62
    Sorold már fel őket! Mellesleg csinálsz is valamit azzal a géppel?
  • Alien_AM
    #61
    Okoska: luxus? "mert két op. rendszer 1 gépen enyhén szólva luxus (nincs kedvem és időm mindkettőt karbantartani, driverekre, javításokra, upgradekre vadászni)"

    Nem ertem, nekem van amikor 6-8 op rencer van fenn.
  • midge
    #59
    HI ALL! Miert van itt kiakadva mindenki azzal a vacak Office-val? Ez a cikk tudtommal nem arrol szol... Persze a legtobb nem M$ oprendszerbe bele van epitve 1 OFFICE csomag, amely benne foglaltatik az OPrendszer araban! Ezzel szemben a Winfos (ami nallam XP es 3 nap alatt megkampelt) csak 1 silany, semmire sem hasznalhato WordPad-ot tartalmaz! Akkor meg most min vitatkoztok? Majd, ha szerves resze lesz a Winhurnyanak az a te*ves OFFICE es nem kell kulon jo penzert megvenni, akkor erveljetek vele, hogy milyen szep es jo! Maradva a temanal, es LEGALISan beszerzett/szerezheto oprendszereknel, koztetek KI AZ, AKI FIZETETT ERTE? Szal EN nem akarom 1ik felet sem leirni, de nekem nem jott be ez a windows orulet... Akinek pedig stabilan fut, jatszani akar a gepevel, szoveget szerkeszteni es nem akar elmelyulni a feltelepitett oprendszer mukodesi elveben, az hasznalja csak nyugodtan a szamara megfelelo WINDOWS verziot. Teljesen folosleges bizonygatni mind2 fel igazat, hiszen szabad(?) orszagban elunk, mindenki olyan OPrendszert hasznall, amilyet csak akar...:)
  • Pheel
    #57
    Pontosan az anonimitás az, amit éppen te sértettél meg abban a hozzászólásodban, amit töröltem.

    Más kérdés, hogy szerintem nem a leghangosabb embernek van a leginkább igaza. Már ne is haragudj, de olyan sületlenségeket írsz itt le érvként, hogy inkább meg se szólalj máskor, ha nem vagy a témában jártas. Illetve az nem baj, ha megszólalsz, de ne állítsd be magad tapasztalt vén rókának és ne vezess félre másokat. Ez sokkal lényegesebb, mint a flame.

    Köszönöm!
  • Alien_AM
    #56
    Az elobit torold mert privat uzenet volt inkabb.
  • Alien_AM
    #55
    Pheel: Jolvan tudom kicsit elfogult es makacs vagyok ez van. Nyugodtan torolheted en csak a velemenyem mondom kicsit durvabb megfogalmazasba mint a tobbiek. (egyeb forumokon is ez volt a baj, de ezt igy kell csinalni ugyanis ez a trukk az anonymitas, bizonyos forumokon elmondom a velemenyem es segitek az embereknek megerteni a dolgokat, viszont nem keresett szemej vagyok a neten ezert elkezdek "csunya" valtozatba menni igy torlik a hozzaszolasaimat igy ismet eltunok mindenhonnan)
  • Pheel
    #54
    Alien_AM

    Kéretik befejezni a keresetlen stílus használatát, mert hosszabb távon nem csak egy beírásodat fogom kiradírozni erről a fórumról
  • mrzool
    #53
    "ugyanis a MCSE azt jelenti hogy be tuggya kapcsolni a gepet"

    Azért ez elég csúnya csúsztatás. Vagy ha jobban tetszik, a szóhasználatoddal élek: hazugság.:)))

    PS.: szerintem most ne durvuljunk el flame irányába, értékelem, hogy ebben a két hozzászólásban nem hülyéztél és hazugoztál le, ergo úgy vélem, hogy van esélyük szakmai szinten maradni... Jó lenne...
  • mrzool
    #52
    "Openoffice meg tobbet tud, AD-t meg hagyd ki innen."

    Miben tud többet? Miért hagyjam ki az AD-t?
  • Alien_AM
    #51
    Virgil ez igaz a ps2 mar elegge elavult grafikailag.

    Mrzool: ha a mondat masodik felet nem irom oda akkor tul elfogult lennek es azert szoltal volna meg, mer akkor hazuttam volna, ezert en odairtam és nem tom most mi a bajod, mijen ellentmondasrol beszelsz? ugyanis a MCSE azt jelenti hogy be tuggya kapcsolni a gepet, es a mondat elso fele a lenyeg, hogy aztan egyaltalan mit tucc csinalani.
  • Alien_AM
    #50
    mrzool baratom az mcse aze irtam zarojel mer az alapkov. eccer mindenki wonfossal kezdi nem tommit vagy kiakadva "nem árt, ha van egy MCSE" igen és? ez csak elony, a mondatot nem jol ertelmezted. Openoffice meg tobbet tud, AD-t meg hagyd ki innen.
  • mrzool
    #48
    "Alapbol ha tudnad az openoffice tobbet tud"

    LOL, LOL, LOL. Hol van az OpenOffice-ban SharePoint, DRM, AD integráció?

    A másik luftod se semmi:

    "windowsal kitorolheti a segget"
    "Alapkovetelmény:
    "operációs rendszerek, elsősorban Linux mély ismerete. Egyéb Unix platformok, illetve gyártói minősítések megléte (MCSE, stb.) előny.""

    Tudod mi az az MCSE? Microsoft Certified System Engineer... Szóval a Windows-zal ki lehet törölni a seggünket, de azért nem árt, ha van egy MCSE-d.:) Ekkora ellentmondás.:)
  • Alien_AM
    #47
    És megvalamit szeretnék hozzáfüzni aki késöbb az életben sok pénzt akar keresni akkor a windowsal kitorolheti a segget, erre jo pelda az IT fejlodese magyarorszagon:
    Alapkovetelmény:
    "operációs rendszerek, elsősorban Linux mély ismerete. Egyéb Unix platformok, illetve gyártói minősítések megléte (MCSE, stb.) előny."

    Ezt természetesen megfizetik, nem minimal bér.
  • Alien_AM
    #46
    Okoska: "Hát pl. a hw gyártók, akik csak Windows-os meghajtókat készítenek. A Microsoft, aki az Office-t nem készíti el Linuxra (és 100%-ban kompatibilis Office alternatíva nem létezik)..."

    // Alapbol ha tudnad az openoffice tobbet tud de van egy ket funkcio amit nem azzal a billentyu kombinacioval lehet elérni de full ugyan az és jobb is. De ha neked pont az kell akkor ott a vmware és kesz !

    Irkabirka: :) tudom csak drasztikus akartam lenni.

    Asysonf: "A hangminőség pocsék volt (SB Live!, majd Audigy)"

    // hat nem tom nekem audigy2 vel tökeletes a hangminoseg valoszinuleg nem megfeleloen allitottal be valamit bar UHU-n nem csodalkozom, de susen tokeletes.

    Cactus: igazad van, tcpa lol

    WindowsXP: "Én meg maradok a Windows felhasználók lelkes és hozzáértő táborában."

    // :)) ok maradj is ott végülis igazad van: "HASZNÁLJ LINUXOT!!! HA NEM TETSZIK A WINDOWS! KI ERŐLTETI RÁD???????????????????????"

    kalevala: "Így tényleg konzolra mennek a game-k ha a windows megzabál minden erőforrást a gépből..."

    // hat igen aki jaccani szeret az jobb ha tudja hogy egyre tob jatek keszul linuxra is, de a vine vagy vmwareval is megoldhato a dolog, igy minden jatek futhat kiveve parat.

    Pitor: :DD sztem azé mer más nincs benne, ha a start menuben a többi programot meg akarod jeleniteni meg kell venni a serviz pakk 5.8-at 600 dollárért.
  • mireez
    #43
    Én meg maradok a Windows felhasználók lelkes és hozzáértő táborában.
  • mikike
    #42
    nekem amúgy XPm van, de a megjelenés a legjobb teljesítményen áll (vagyis minden effekt le van véve)

    de majd úgyis át kell állni erre is, mert az a divat
    (meg a többit nem fogják támogatni)
  • Cactus
    #39
    Jajj, az Officet hagyjuk békén. Az sem ér sokat... Technikai szinten azt tudja a Word, mint a legelső DOS-os Word, csak ez már csiriviri, meg az isten tudja mennyi súgó meg sok szarság benne van. De most nem ez a lényeg.

    Én nem vagyok se Windows se Linux párti. Nem érdekel, hogy kiadnak egy új Windowst, majd felrakom azt, és ha nem jó, akkor leszedem. Ennyi... A linuxhoz nem tudok hozzászólni, nem volt sok alkalmam szórakozni vele, itthon meg most nincs partíció neki. De ettől független mind2 rendszer tud mindent, amit kell. Kinek a pap, kinek a papné. Mondjuk gondoljatok bele, mekkora anyázás van minden új Windowsnál...És a sok gamerköcsög osztja az észt, hogy szar lesz ez meg ez, mert nem megy rajta a CS :]

    Inkább arról kéne vitázni, hogy a TCPA megvalósul-e vagy sem. Szerintem ez égetőbb probléma lehet, mint hogy milyen gépet kell venned a Longhornhoz.
  • mireez
    #38
    :))
  • asysoft
    #36
    Nemtom, én kipróbáltam a linuxot (UHU, SuSE 8.2, 1Cd-s verziók), de számomra kiábrándító volt ez a dolog... A hangminőség pocsék volt (SB Live!, majd Audigy), valamint számos hardware-emet nem ismerte fel... És használhatatlanná vált, amikor a PS/2-es egeret sorosra cseréltem (SuSE)...
    A Longhornra kíváncsi leszek... De az a DX9-dolog elég durván hangzik...
  • IrkaBirka
    #35
    Virgill:
    "Ha valaki be akar jönni, úgyis bejön a rendszerbe (mivel a Windows forráskódja nem nyílt, így nem nagyon lehet szándékosan belecsempészni kiskapukat, mint a Linuxnál)."
    Miből gondolod, hogy egy X>1 ember által átolvasott forrásba backdoort lehet rakni. Halottál már Linux kernel backdoor-ról? Remélem nem fogo összekeverni a critical bug-ot és a backdoort :)

    Windows Power: ne álmodozz ;) Ez egy fórum(?) itt mindenki azt ír le, amit akar. Ha igényesebb vagy ennél a színvonalnál, keress moderált fórumot :-(
  • IrkaBirka
    #34
    Alien_AM: talán azt hiszem kicsit utánanézhetnél néhány dolognak, mielőtt leírod a véleményedet.
    A linuxok egyike sem rendelkezik SIS 650-es chipset támogatással, és a 630-assal is vannak bajok. És nem is lesz ilyen driver a DRI-hez, amíg valaki meg nem írja. Tudom, a legtisztább forrásban olvastan.
    Az igaz, hogy a driverek nagy részét már nem a M$nél írják...
    A másik, hogy a céges cuccok többségéhez még mindíg a windows kell, bár szó ami szó, nálunk az új Rose már linuxon fut.
  • mireez
    #33
    ÉÉÉÉésss....

    HASZNÁLJ LINUXOT!!! HA NEM TETSZIK A WINDOWS! KI ERŐLTETI RÁD???????????????????????
  • mireez
    #32
    :) Végre:)) Már alig várom, az alpha 4008at és 4015-öt is próbáltam. Kicsit lassabb mint az XP. Na de ez nem Designed for Szuper Modern Magyarországnak készül ugye, tehát NEM NEKTEK, úgyhogy nem kell félnetek. Meg elég lámák vagytok, ha 2005ben is még mai legmodernebb géppel fogtok "szórakozni". Vagy csak elég csórók új gépet venni?:))))) Akkor meg kuss és nem kell LH-t használni.
  • Alien_AM
    #31
    En nem akarom ujra leirni amit gaba2 irt, szal igaza van.

    "mutass egy rendszert aminak nagyobb hw támogatása van mint a windows..."

    // hmmm mutatok: Suse linux, mindent felismer nem kell cd driver meg semmi szarás, a windows meg osszeszarja magát ha radugok 4 usb nyomtatót
  • Laalee
    #29
    mutass egy rendszert aminak nagyobb hw támogatása van mint a windows...
  • Alien_AM
    #24
    "Kérdem én, melyik a nagyobb pofátlanság: Windows-t árulni 24e Ft-ért, vagy az ingyenes Linux bármilyen változatáért bármenyni pénzt elkérni??"

    // ezt hol álmottad? , már elnézést

    Virgil mutatok neked valamit meg fogsz lepődni(amit most lácc az egy 300mhz-én is gyorsan fut, gondolj bele egy 2.4-es mijen gyors):

    http://www.kde-look.org/content/preview.php?file=6384-1.png

    és ez csak a desktop meg sem merem mutatni az ablakokat.


    Más:

    "Az ismet feltuno ms divat utalokat meg udvozlom, mindig sikerul egy igazan hozzaerto kis csapatot letrehozniuk, es hadrendbeallitaniuk a megacelositott fikagepuket. "

    // ezt megint nem értem mijen fikagépről beszélsz? kinek van itt fikagépe? és az mit jelent számodra? FORCE-x CAD ez neked szól !
  • CAD
    #21
    Kar hogy a cikk mero promo szoveg, olyan ertelemben, hogy nem kell hozza "nagy vas" - legalabbis a nehany honapja (eve) kiszivargott verzio nem volt olyan...

    Az meg hogy gui miatt itt sirtok... alap hogy ilyen szarokat ki lehet kapcsolni, nem ez a lenyeg. Egy ilyen pongyola cikk alapjan barmilyen hosszutavu kovetkeztetes is levonni felesleges, semmi konkretat nem kozolt, csak hogy szebb lesz, es hogy tamogat egy-ket dolgot... ennyi.

    Az ismet feltuno ms divat utalokat meg udvozlom, mindig sikerul egy igazan hozzaerto kis csapatot letrehozniuk, es hadrendbeallitaniuk a megacelositott fikagepuket.
  • acesmith
    #19
    unix powa
  • acesmith
    #18
    Jaja egyszerubb lenne egy konzolos felulet.
  • gz8
    #16
    Monty Pythont idézve: Life's a piece of shit, When you look at it. Itt a Longhorn a Life. Tessék értelmezni
  • mikike
    #14
    pl. ez működni fog