6047
-
#3565 Na végre akkor végignézhetem végre valahára már nincs sok hátra a 9-es szériából pár rész csak. -
#3564 8. szezontól kezdték, megy szépen végig (megint) -
#3563 Amit vasárnaponként nyomatnak a Viasat3-on azt végignyomják megint vagy csak kimaradt részek? -
#3562 Nyugi, előttem nem kell tagadnod ,) -
#3561 Érdekességek:
LÁTOGATÓK
Manners detektív Kim Manners rendező után kapta a nevét. Azt is felajánlották neki, hogy játssza el a szerepet, de ezt visszautasította.
Jose Chung a nevét egy X-akták rajongóról kapta, aki több forgatókönyvet is beküldött Carter-éknek és folyton telefonálgatott, hogy érdeklődjön, mikor kerül adásba az ő általa írt epizód.
A részben látható idegen mindig azt mondogatja, hogy „ez nem lehet igaz”. A 8. szezonban ez a mondat lesz az egyik epizód címe. -
#3560 22:55 X-Akták - Látogatók
Scully találkozik Jose Chung íróval, aki legújabb könyvéhez gyűjt információkat. A neves szerző ezúttal egy állítólagos UFO találkozásról szeretne írni, amely Washington államban történt. Scully elmeséli, hogy egy tinédzser lányt, Chrissy Giorgo-t, eszméletlen állapotban találták meg barátja kocsijában, egy elhagyatott országúton. Chrissy fizikai bántalmazás nyomait viselte a testén. Scully arra gyanakszik, hogy a fiú megerőszakolta... -
#3559 jaja, nekem végül is mindegy :))
mai adag x-files? :) rögtön :) -
#3558 akko' neked tökmind1, hogy törölték.
:)
mai adag? -
#3557 Nem hiszem, nekem nem kell a felvételihez, és nem is vagyok jó matekból, úgyhogy azt hiszem, hogy kérem az év végi jegyem :) -
#3556 Jajj Tuvok!! :D -
#3555 matekot újraírod? -
#3554 Ez franko resz volt! -
#3553 Hány pohárral ? -
#3552 Tegnapinál elaludtam a reklám után , ma meg lehet, hogy az egészet kihagyom, mert iszonyatosan fáj a fejem :( -
#3551 Érdekességek:
19. A POKOL VÁLTSÁGDÍJA
Az epizódban szereplő Lucy Liu a forgatás idején David Duchovny-val randevúzgatott.
Miután elkészültek a munkálatokkal, rájöttek, hogy számos kínai szereplő nem a megfelelő dialektusban beszél, a kantoni helyett mandarint. Ezért ezeket a szövegeket újra fel kellett venni, egy másik színészstáb alámondta a párbeszédeket.
-
#3550 23:10 X-Akták - A pokol váltságdíja
Az ügynökök San Francisco-ba, az ottani kínai negyedbe utaznak, miután a krematórium felügyelője észrevette, hogy egy ember bennégett a kemencében. Mulder a kemence ajtajának belső oldalán kínai írásjeleket és egy bankjegyköteget fedez fel. Glen Chao, a kínai származású rendőrfelügyelő, aki az ügynökök segítőtársa a nyomozásban, lefordítja a szavakat: kísértet. Azt is elmagyarázza, hogy a pénz egyfajta ajándék, a pokol váltságdíja, amit egy kínai szertartás során a szellemeknek ajánlanak fel, hogy azok békén hagyják az embereket... -
#3549 nekem csak szóbeli volt, igaz jópár éve volt
szerencsésen kihúztam a II. Vh-t 39-42-ig, 5-ösre mondtam el :P -
skristof #3548 épp most írtam ki két dvd-re az első évadot :P -
#3547 Érdekességek:
AZ ÁTOK
Az eredeti cím az volt, hogy „teso do bichos”. Ez egy portugál szöveg, a „teso” azt jelenti „temetkezési hely”, a „bichos” pedig „kicsiny állatok”.
Dr. Lewton-t a Macskaemberek című film rendezőjéről, Val Lewton-ról nevezték el.
Egy másik karakter, Mona Wustner, a forgatókönyvíró John Shiban anyjának nevét kapta.
Amikor Mulder és Scully elkezdenek kúszni a múzeum alatti csatornában, Fox „hölgyek előre” felkiáltással bíztatja Daná-t. Ez a mondat nem szerepelt az eredeti forgatókönyvben.
A felvételek során a forgatókönyvet egyébként is rengeteg helyen módosítani kellett, így a végén forgatókönyvíró mindenkinek egy pólót ajándékozott azzal a felirattal, hogy „second salmon” (második lazac). Ez utalás a hal azon képességére, miszerint képes változtatni a színét.
Gillian Anderson rettenetesen allergiás a macskákra, ezért abban a jelenetben, amikor rátámad egy macska, egy nyúlszőrrel preparált macskabábut használtak.
-
#3546 23:05 X-Akták - Az átok
A dél-amerikai Teso Dos Bichos városa mellett, a secona indiánok egy Amaru urnára bukkannak egy temetkezési hely régészeti feltárása során. Az urna belsejében egy indián sámánnő maradványai vannak, amelyet a helybéli lakosok szentnek tartanak. Bilac, a brazil munkavezető, arra kéri az ásatás vezetőjét, Dr. Roosevelt-et, hogy temessék vissza az urnát és hagyják békében nyugodni azt. Roosevelt azonban ragaszkodik hozzá, hogy az Egyesült Államokba szállítsák az értékes leletet. Később Bilac részt vesz egy ijesztő indián-szertartáson és elfogyasztja a yaje-nek nevezett furcsa italt. Pillanatokkal később egy jaguár forma állat megtámadja Dr. Roosevelt-et a sátrában és végez a tudóssal... -
#3545 Nem, elvileg most volt először írásbeli töriből :) Naná, hogy akkor amikor én érettségizek :) -
#3544 Jajj, ismersz :D (pont azért mi? :D)
Amúgy tényleg nem tudtam előre se a magyart, se a matekot. Nem tudom hallottátok-e, de a matek eredméyneket érvénytelenítik, így újra meg kell írni máj 28-án akinek számít a felvételiben. Akinek nem számít kérheti az év végi jegyét, vagy megírhatja újra ha akarja. Szerencsére nekem nem kell a továbbtanuláshoz, úgyhogy lehet, hogy az év végit választom, bár még kicsit filózok majd rajta. -
#3543 Tegnap nem bírtam és kicsit belenéztem, de ma már fullosan is újra X-aktázok
Márcsak egy írásbelim van, de az jövő hét csütörtök, informatika -
skristof #3542 ez is az új rendszer vívmánya
matek emelt szinten meg szóbeli is van -
#3541 Nem volt mindig nekem sem volt anno.
Szerintem a kétszintű szarság miatt van. -
#3540 töriből mindig is volt írásbeli?
én csak szóbelire emlékszem. -
skristof #3539 A BÚCSÚ (Release) -
skristof #3538 itt vagy banner ottfennt -
#3537 klikk a bannerra ;) -
#3536 Ja és most amit vasárnaponként nyomatnak a Viasat3-on azt végignyomják megint vagy csak kimaradt részek? -
#3535 Hol tudnám megnézni a szériák részeinek a cimét??
Nekem perpill a 9-es széria 17.-részének a cime kéne. -
#3534 Peeeersze :) -
#3533 Amúgy ha tudtam volna előre, akkor mindegyik feladatot megoldom a matekban :D De nem tudtam előre.. (sajnos :D) Bár így legalább remélhetőleg a mi sulink nem írja újra, mert pár suliban lehet, hogy újrairatják a matekot. -
#3532 Jajj :D
Egyiket sem tudtam előre, hogy mi lesz :) -
#3531 Persze, hogy könnyű, ha tudtad előre mi lesz ;DD -
#3530 Magyarból első 60 percben szövegértési feladat volt, egy kicsivel több mint 2 oldalas szöveg és hozzá pár kérdés, utána pedig 180 perc volt egy feladatra, 3 közül lehetett választani: Érvelés: volt egy Kaffka Margit idézet és a női alakok szerepéről kellett érvelést írni példákkal alátámasztva. Vagy Mikszáth novella elemzés, valamilyen Szegény nem tudom milyen bácsi lovai, illetve összehasonlító elemzés Kosztolányi: Beírtak engem egy könyvbe illetve József Attila:LEvegőt! c. műveiből. Én az összehasonlító elemzést választottam, 3 oldalt írtam és még a negyedinél is írtam pár sort, remélem jó lesz. Matek végül is nem volt nehéz, egy-két feladatot nem tudtam, de jópárat megoldottam, remélem jól. Sajna nem vagyok egy matekzseni, de remélem jól sikerült. Holnap ugye töri :) -
#3529 mi vot? -
#3528 Köszi!
Tök jó, abszolút nem izgulok, csak nehogy koppanjak, de csaknem :)) -
skristof #3527 kalappal... -
#3526 Köszi!