X-akták (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
áhh, dzsúz

Alien
Nem, hanem én voltam ezen a show-n : T2 3-D: Battle Across Time a Universalban és valami rémlett, hogy ott mintha mondanák. Úgyhogy felmentem az imdb-re és megnéztem a Plot Outline-nál hátha írják 😊

Serpa
belenéztél a filmbe?
^-^

Alien
Cyberdyne Corporation

😄

Serpa
tegnap egész végig ezen agyaltam.
^-^

Alien
Hmm nem tudom, mintha tényleg lenne valami más név is, de nem ugrik be egyenlõre: (

Alien
22:45 X-Akták 😊

Erõs Dohányos Emlékei vagy a Kaddis az

Elfelejtett hõs (nem biztos, hogy így forditották újra):

Tömeg gyülekezik a washingtoni Capitol Sugárúton, nem messze a Vietnámi Veteránok Emlékhelyétõl. Ahogy az ünnepség elkezdõdik, Benjamin Bloch tábornok lép az emelvényre, hogy megtartsa beszédét. Tõle nem messze áll Mulder, Scully és több más FBI ügynök, akik egy felfegyverzett embert akarnak elfogni a tömegben. Ám amikor Mulder végül az illetõ közelébe ér, az köddé válik...

Serpa
sztem az maga a program.
az ébred öntudatra.

Alien
Nem Skynet?

Tuvok
khm khm <#nezze>

Serpa
nem ide tartózik, de mi volt a T2 -ben annak a kutató cégnek a neve, ahol a mikrochip -et vizsgálták?

Tuvok
Hmm, Chris Carter nem néz Treket <#shakehead>

Alien
<#idiota>

Az elsõ buli nagyon jó volt, a második nagyon szar 😊

Na mindegy, ma X-akták 😄

Tuvok
Legalább húzz fel tiszta ágynemût, ennyi jár nekik <#awink>

Alien
Érdekesség:

FORDÍTOTT GYILKOSSÁG

Robert Patrick (Doggett) és Joe Morton (Martin Wells) együtt szerepeltek a Terminátor 2. címû filmben.

Alien
Mivel ma bulizok egész sokat, nem tom, hogy holnap milyen állapotba leszek 😄
Úgyhogy csak most, csak tõlem, csak nektek, itt a holnapi rész 😄

22:25 X-Akták - Fordított gyilkosság

Egy pók szalad végig a hálóján, ahogy Martin Wells felébred alatta. Körbenéz és nagyon meglepõdik, hogy egy börtöncellában van és egy nagy vágás van a jobb arcán. Nézi a pókot, majd agyonüti. Egy hangszóró közli, hogy ma péntek van. Megjelenik a fegyõr és elvezeti. Wells megpillantja egyik jó barátját, John Doggett-et, a folyosón. Odakiált, de az ügynök oda se pillant rá. Ehelyett Scullyval közrefogják és kivezetik a börtön elé, ahol riporterek várnak rájuk. Martin észreveszi apósát a tömegben és felvidul, de a férfi fegyvert ránt és rálõ. Doggett az apósra ugrik, Wells pedig haldoklik. Csak saját szívverését hallja, ami elvegyül Dana órájának ketyegésével. Tekintete elhomályosul és meghal. Az óra percmutatója megáll és elindul visszafelé...

Alien
A tegnapi rész érdekességei:

KÉSZÜLJ A HALÁLRA

Az eredeti epizódcím „memento mori” latin, jelentése „emlékeztetõ a halálra”.

Mulder felfedezi, hogy a Minden meghal címû epizódban látott klónok egy bizonyos Kurt Crawford hasonmásai. Különbözõ források szerint Kurt Crawford az az FBI ügynök, aki segítette Chris Carter munkáját, tanácsokkal és ötletekkel látta el.

Az ebben a részben nyújtott alakításáért nyerte el Gillian Anderson az Emmy-díjat, a legjobb címszereplõ kategóriában.

Eredetileg terveztek egy jelenetet, amelyben Scully testvérével, Bill-el, beszélget, de ezt késõbb idõhiány miatt kivágták. Pedig fontos volt, hiszen ebben történt az egyetlen említés Dana másik testvérérõl, Charles-ról.

Alien
23:15 X-Akták

Erõs Dohányos Emlékei vagy a Kaddis vagy a Készülj a Halálra (Memento Mori) c. rész, tartalmakat lásd lejjebb 😊

Alien
Elõször is a tegnapi rész érdekességei:

SOHA TÖBBÉ

Scully tetoválása a saját farkába harapó kígyóval az örök korforgás, a pusztulás és újrateremtés szimbóluma. Ugyanez Chris Carter másik sorozatának, a Millennium-nak, a szimbóluma is.

Gillian Anderson beleegyezett abba, hogy a kígyótetoválást valóban elvégezzék, de ez túl hosszú ideig tartott volna, ezért végül nem lett a színésznõ hátán tetoválás.

Rodney Rowland a forgatás idején valóban randevúzgatott Gillian Anderson-al.

Az epizódban alkalmazott kameraállások és különösen a lépcsõkrõl felvett képek, emléket kívántak állítani Alfred Hitchcock Õrület címû filmjének.

Alien
ma nem, majd holnap 😄

mindjárt írom a dolgokat, hogy mi/mikor lesz 😊

Tuvok
Fogadok AVP megint "bulizik"

Ma milyen rész lesz?

Ombika
Soha tobbe! 😊

Serpa
most má mindig csúszni fognak?

Oh. 😮

Alien
😄

Alien
Jaja az érdekességekkel kapcsolatban az lesz, de azért az összes tartalomtól megkiméllek titeket 😄

Alien
Az, hogy azután betegedett meg, miután eltávolították a nyakában lévõ chipet.

Tuvok
Hejj viasat viasat ... rég tettem már ezt, de most megint kell : <#mf3>

Tuvok
Szerintem írd be a 4. szezon összes részét egyszerre, az érdekességeket meg írd be miután lement lement az illetõ rész 😄

A nyakának mi köze a homloküregéhez?

Alien
Sajnos a negyedik szezont teljesen össze-vissza adja le a viasat, így fogalmam sincs melyik rész lesz ma, ugyanis tegnap is ugrottak kettõt. 😞 Szal nem tudom, az idõpont ez: 22:50 X-Akták

vagy az Erõs Dohányos Emlékei vagy a Kaddis c. rész (tartalmakat lásd lejjebb)

vagy

Soha többé (Never Again)

Ed Jerse, a jóképû philadelphiai férfi, teljesen elkedvetlenedik, amikor a bíróság csökkenti a válóperes okiratban megfogalmazott követeléseit. Miután egy közeli bárban jócskán felöntött a garatra, átsétál egy tetoválószalonba és egy csinos nõt ábrázoló képet rajzoltat a karjára a "Soha többé" felirattal. A következõ nap, mialatt a munkahelyén dolgozik, Ed egy nõi hangot hall, amely vesztesnek, baleknek nevezi õt. Ed a tettlegességig fajuló vitába száll a hozzá legközelebb álló munkatársnõivel, mert azt hiszi, azok gúnyolódtak vele. A fõnöke erre hazaküldi Jerse-t, hogy pihenjen...

vagy

Készülj a Halálra (Memento Mori)

Scully egy röntgenfelvételt mutat Muldernek, amely tisztán mutatja, hogy Dana testében, a homloküreg és az agy között, rákos daganat terjed. Mûtétileg nem eltávolítható és ha tovább növekszik, akkor Scullynak nem sok esélye marad a túlélésre. Ahelyett, hogy szabadságra menne, Dana hozzákezd egy új nyomozáshoz: kapcsolatba lép eltérített nõk egy csoportjával, akiknek a nyakából hasonló chipet operáltak ki, mint az övébõl és e kis tárgy eltávolítása után õk is megbetegedtek ( lásd A vonat címû epizódot )...

Alien
jaja 😊)

Tuvok
és még a múltkori volt véres ...

Alien
Jaaa aham. A Romano dokit alakitó színész Paul McCrane szerepelt a tegnapi részben 😊

Serpa
Star Wars -t néztem.

Alien
aha, nem láttad?

Serpa
õ volt benne?

Alien
jogos 😊) tess😊)

CHUPACHABRA

Ennek a résznek eredetileg spanyol címe volt „El mundo gira”, vagyis „a Föld forog”. A cím utalás egy mexikói sorozatra, az „Ahogy a világ forog”-ra, mivel Scully ezt az esetet úgy jellemezte a filmben, mint egy mexikói szappanoperát.

A menekültek táborát a semmibõl kellett felépíteni és a forgatás elõtt egy hóvihar terítette be az amúgy napfényes és száraz sivatagnak tervezett helyet. Így a stáb tagjainak el kellett olvasztania a havat a kamerák „szeme” elõl, ehhez forró vizet és hõlégfúvókat használtak.

Serpa
"Chupachabra"-nak nincsenek érdekességei?

Alien
Hmm elvileg a 14-ik rész.

Amúgy nézitek? 😊

Alien
Namost valami nem stimmel, mert az imdb-n ezt írja a 12-ik résznek ami most megy, azonban az x-aktak.hu-n a Kaddis c. részt.

Na mindegy 😊

Alien
Romano doki 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Alien
Ha a Kaddis címû rész lesz, akkor itt vannak az érdekességei😊

KADDIS

Isaac Lauria egy valódi zsidó rabbiról lett elnevezve, akit a zsidó miszticizmus atyjának tartanak.

A „kaddis” egy zsidó ima neve, amelyet a temetés után 11 hónapig naponta elmondanak, majd utána a haláleset minden évfordulóján.

A kis könyv, amely lángra lobban a filmben, valójában igen nehezen kapott lángra. Többszöri próbálkozások is hiábavalónak bizonyultak, majd amelyik sikerült, az akkora lángot vetett, hogy David Duchovny szó szerint elhajította ijedtében.

Az epizód Lilian Katz-nak van ajánlva. Katz a forgatókönyvíró Howard Gordon anyai nagymamája volt.

Alien
22:40 X-Akták - Egy erõs dohányos emlékei
(tartalmat lásd lejjebb😊)

vagy

Kaddis

Gyászmenet készülõdik egy brooklyni temetõben, hogy végsõ tisztességet adjanak Isaac Luria-nak, akit három fajgyûlölõ fiatal gyilkolt meg brutálisan pár nappal ezelõtt. A tömegben ott áll Ariel Luria és apja, Jacob Weiss. Amikor eljön az éjszaka, egy sötét alak lopakodik be a temetõbe és a friss sírnál egy embert formázó sárszobrot készít...

Alien
Én kicsit az elejérõl maradtam le :S De amennyit láttam utána az tetszett 😊

Jó kis rész volt, fõleg, hogy második nyelvem a spanyol...😛

Ombika
Elalszom mostansag osszes reszen! 😞

Tuvok
remélem jó rész volt
na megyek haza melóból ...

Serpa
má ideje volt, hogy elkezdjék ...

Chupachabra
<#eljen>