X-akták (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Serpa
akko' neked tökmind1, hogy törölték.
😊

mai adag?

Alien
Nem hiszem, nekem nem kell a felvételihez, és nem is vagyok jó matekból, úgyhogy azt hiszem, hogy kérem az év végi jegyem 😊

Alien
Jajj Tuvok!! 😄

Serpa
matekot újraírod?

Ombika
Ez franko resz volt!

Tuvok
Hány pohárral ? <#awink>

Alien
Tegnapinál elaludtam a reklám után , ma meg lehet, hogy az egészet kihagyom, mert iszonyatosan fáj a fejem 😞

Alien
Érdekességek:

19. A POKOL VÁLTSÁGDÍJA

Az epizódban szereplõ Lucy Liu a forgatás idején David Duchovny-val randevúzgatott.

Miután elkészültek a munkálatokkal, rájöttek, hogy számos kínai szereplõ nem a megfelelõ dialektusban beszél, a kantoni helyett mandarint. Ezért ezeket a szövegeket újra fel kellett venni, egy másik színészstáb alámondta a párbeszédeket.

Alien
23:10 X-Akták - A pokol váltságdíja

Az ügynökök San Francisco-ba, az ottani kínai negyedbe utaznak, miután a krematórium felügyelõje észrevette, hogy egy ember bennégett a kemencében. Mulder a kemence ajtajának belsõ oldalán kínai írásjeleket és egy bankjegyköteget fedez fel. Glen Chao, a kínai származású rendõrfelügyelõ, aki az ügynökök segítõtársa a nyomozásban, lefordítja a szavakat: kísértet. Azt is elmagyarázza, hogy a pénz egyfajta ajándék, a pokol váltságdíja, amit egy kínai szertartás során a szellemeknek ajánlanak fel, hogy azok békén hagyják az embereket...

Tuvok
nekem csak szóbeli volt, igaz jópár éve volt
szerencsésen kihúztam a II. Vh-t 39-42-ig, 5-ösre mondtam el 😛

épp most írtam ki két dvd-re az elsõ évadot 😛

football without ultras is nothing

Alien
Érdekességek:

AZ ÁTOK

Az eredeti cím az volt, hogy „teso do bichos”. Ez egy portugál szöveg, a „teso” azt jelenti „temetkezési hely”, a „bichos” pedig „kicsiny állatok”.

Dr. Lewton-t a Macskaemberek címû film rendezõjérõl, Val Lewton-ról nevezték el.

Egy másik karakter, Mona Wustner, a forgatókönyvíró John Shiban anyjának nevét kapta.

Amikor Mulder és Scully elkezdenek kúszni a múzeum alatti csatornában, Fox „hölgyek elõre” felkiáltással bíztatja Daná-t. Ez a mondat nem szerepelt az eredeti forgatókönyvben.

A felvételek során a forgatókönyvet egyébként is rengeteg helyen módosítani kellett, így a végén forgatókönyvíró mindenkinek egy pólót ajándékozott azzal a felirattal, hogy „second salmon” (második lazac). Ez utalás a hal azon képességére, miszerint képes változtatni a színét.

Gillian Anderson rettenetesen allergiás a macskákra, ezért abban a jelenetben, amikor rátámad egy macska, egy nyúlszõrrel preparált macskabábut használtak.

Alien
23:05 X-Akták - Az átok

A dél-amerikai Teso Dos Bichos városa mellett, a secona indiánok egy Amaru urnára bukkannak egy temetkezési hely régészeti feltárása során. Az urna belsejében egy indián sámánnõ maradványai vannak, amelyet a helybéli lakosok szentnek tartanak. Bilac, a brazil munkavezetõ, arra kéri az ásatás vezetõjét, Dr. Roosevelt-et, hogy temessék vissza az urnát és hagyják békében nyugodni azt. Roosevelt azonban ragaszkodik hozzá, hogy az Egyesült Államokba szállítsák az értékes leletet. Késõbb Bilac részt vesz egy ijesztõ indián-szertartáson és elfogyasztja a yaje-nek nevezett furcsa italt. Pillanatokkal késõbb egy jaguár forma állat megtámadja Dr. Roosevelt-et a sátrában és végez a tudóssal...

Alien
Nem, elvileg most volt elõször írásbeli töribõl 😊 Naná, hogy akkor amikor én érettségizek 😊

Alien
Jajj, ismersz 😄 (pont azért mi? 😄)

Amúgy tényleg nem tudtam elõre se a magyart, se a matekot. Nem tudom hallottátok-e, de a matek eredméyneket érvénytelenítik, így újra meg kell írni máj 28-án akinek számít a felvételiben. Akinek nem számít kérheti az év végi jegyét, vagy megírhatja újra ha akarja. Szerencsére nekem nem kell a továbbtanuláshoz, úgyhogy lehet, hogy az év végit választom, bár még kicsit filózok majd rajta.

Alien
Tegnap nem bírtam és kicsit belenéztem, de ma már fullosan is újra X-aktázok<#vigyor>

Márcsak egy írásbelim van, de az jövõ hét csütörtök, informatika<#vigyor>

ez is az új rendszer vívmánya

matek emelt szinten meg szóbeli is van

grebber
Nem volt mindig nekem sem volt anno.
Szerintem a kétszintû szarság miatt van.

Next PC upgrade: 2022

Serpa
töribõl mindig is volt írásbeli?
én csak szóbelire emlékszem.

A BÚCSÚ (Release)

Tuvok
klikk a bannerra 😉

grebber
Ja és most amit vasárnaponként nyomatnak a Viasat3-on azt végignyomják megint vagy csak kimaradt részek?

grebber
Hol tudnám megnézni a szériák részeinek a cimét??
Nekem perpill a 9-es széria 17.-részének a cime kéne.

Tuvok
Peeeersze 😊

Alien
Amúgy ha tudtam volna elõre, akkor mindegyik feladatot megoldom a matekban 😄 De nem tudtam elõre.. (sajnos 😄) Bár így legalább remélhetõleg a mi sulink nem írja újra, mert pár suliban lehet, hogy újrairatják a matekot.

Alien
Jajj 😄

Egyiket sem tudtam elõre, hogy mi lesz 😊

Tuvok
Persze, hogy könnyû, ha tudtad elõre mi lesz ;DD

Alien
Magyarból elsõ 60 percben szövegértési feladat volt, egy kicsivel több mint 2 oldalas szöveg és hozzá pár kérdés, utána pedig 180 perc volt egy feladatra, 3 közül lehetett választani: Érvelés: volt egy Kaffka Margit idézet és a nõi alakok szerepérõl kellett érvelést írni példákkal alátámasztva. Vagy Mikszáth novella elemzés, valamilyen Szegény nem tudom milyen bácsi lovai, illetve összehasonlító elemzés Kosztolányi: Beírtak engem egy könyvbe illetve József Attila:LEvegõt! c. mûveibõl. Én az összehasonlító elemzést választottam, 3 oldalt írtam és még a negyedinél is írtam pár sort, remélem jó lesz. Matek végül is nem volt nehéz, egy-két feladatot nem tudtam, de jópárat megoldottam, remélem jól. Sajna nem vagyok egy matekzseni, de remélem jól sikerült. Holnap ugye töri 😊

Serpa
mi vot?

Alien
Köszi!

Tök jó, abszolút nem izgulok, csak nehogy koppanjak, de csaknem 😊)

kalappal...

Alien
Köszi!<#vigyor0>

Serpa
<#taps>
Mindent bele!
<#taps>

Alien
Köszi! <#vigyor0>

Tuvok
thx és sok sikert ! 😉

Alien
A szerdai tartalom majd jön szerdán 😊

Alien
Kedd 23:10 X-Akták - A törtetõ

Egy virginiai zöldségpiacon Frank Burst ügynök és tucatnyi rendõr letartóztatnak egy férfit, aki csak a Törtetõ néven ismeretes. A bûnözõt kezén-lábán megbilincselik és egy rabszállító személyautóba ültetik. A seriffet és Burst ügynököt, vastag ólomüveg választja el a Törtetõtõl. Amikor a rendõr éppen egy forgalmas országútra akar felhajtani és a besorolásra vár, a Törtetõ mentális képességeit használva befolyásolja a seriff akaratát, aki így behajt az útra, egyenesen egy száguldó kamion elé...

A rész érdekességei:

A TÖRTETÕ

A Skinner igazgatót megtámadó Holly ügynök a forgatókönyvíró barátnõjérõl, Holly Rice-ról, kapta a nevét.

Még egy személyes utalás van az epizódban Vince Gilligan forgatókönyvíróra, aki ugyanabban a Loudoun megyében született és nevelkedett, amely a filmben is szerepel.

A FOX tévétársaságnak komoly problémát okozott az orosz rulettes jelenet. Kiderült, ilyet azelõtt még nem mutattak be egyórás sorozatban a tévében, ezért morális aggályok merültek fel, amelyeket csak Vince Gilligan személyes közbenjárására ejtettek el és így végül adásba kerülhetett az ominózus részlet is.

Robert Modell karaktere feltûnõ hasonlóságot mutat a Stephen King mûvébõl készült Tûzgyújtó címû filmben szereplõ édesapával, aki szintén mentális erejét használja mások tudata ellen.

Az eredeti forgatókönyv szerint, amikor Mulder-re egy kis kamerát szerelnek fel, azt kellett volna kérdeznie, hogy a kamera vajon veszi-e a Discovery Channel mûsorát. Ehelyett Duchovny a Playboy tévét kérdezte a kamerák elõtt.

Alien
Hétfõ 23:00 X-Akták - Apokriff iratok

...( az elõzõ rész folytatása ) egy visszaemlékezésben kormányügynököket látunk
( köztük az ifjú William Muldert és a Cigarettázó Férfit ), akik egy sugárfertõzésben szenvedõ tengerész halálos ágya mellett állnak. A tengerész a Zeus Faber egyik tagja, aki elmondja, hogy a hadsereg megtévesztette õket, mert nem is az atombombáért kellett menniük, hanem egy lezuhant földönkívüli ûrhajóért. Az ûrhajó idegen lakója azonban beférkõzött a tengeralattjáróba és megtámadta a legénységet. A Cigarettázó Férfi biztosítja a tengerészt, hogy a kormány nyilvánosságra fogja hozni az ügyet és felelõsségre vonja a hadsereget...

A rész érdekességei:

APOKRIF IRATOK

Az apokrif szó azt jelenti, hogy „bizonytalan eredetû írás” és a Bibliából kihagyott részekre használják, amelyekrõl késõbb úgy határoztak az egyházi vezetõk, hogy eredetük és hitelességük megkérdõjelezhetõ.

Amikor a Magányos Harcosok csapata egy korcsolyapályán látható, észrevehetõ, hogy Bruce Harwood (Byers) meglehetõsen otthonosan érzi magát a korcsolyájában. Nem véletlen, Harwood profi korcsolyázó volt korábban.

Alien
Mivel nekem érettségi van hétfõn-kedden-szerdán, ezért több, mint valószinû, hogy kihagyom a holnapi, hétfõi és a keddi részeket. Azonban jöjjön ezeknek a részeknek a tartalma 😊

Vasárnap 22:30 X-Akták - Medúza

Egy magányos férfi várakozik a Clay Street-i vasútállomás peronján, Boston-ban. Valójában õ egy civil ruhás vasúti detektív, aki egy elrejtett mikrofonba beszél és elmondja, hogy épp most figyel meg egy utcagyereket, aki átugorja a jegyellenõrzõ forgókereket. A vonat megérkezik és a zsaru beszáll egy üres kocsiba, amely behajt egy alagútba. Az utcagyerek egy másik vagonba száll be. Hirtelen a vonat lelassul és megáll az alagútban. Kékes fény kezd villogni, majd egy férfi kiált fel. A srác leugrik a szerelvényrõl és elrohan. A vonat végül elindul és a következõ állomáson az utasok rémülten fedezik fel a civil ruhás rendõr holttestét, akinek fél arca és teste le van marva és kilátszik a csontja.

A résznek nincsenek érdekességei.

végülis nem két post-tal elõtte írtam le... ne is olvass vissza, felesleges

Tuvok
dc++, ftp

sziasztok!honnan tudnek leszedni x-aktak reszeket?
Tuvok
Ehh 😊

rég voltam itt sry de lusta vok visszaolvasni..
bitHUmen-re töltögetik az évadokat, eddig 3at szedtem le, fincsi 😊

Alien
Tegnapi rész érdekességei:

GROTESZK

Nemhauser ügynök a stáb egyik tagjáról, Lori Jo Nemhauser-rõl, kapta a nevét.

A rendezõ Kim Manners a Jákob lajtorjája címû film zenéjét hallgatta újra és újra, hogy felkészítse magát erre az epizódra.

Alien
Érdekességek:

PIPER MARU

A cím utalás Gillian Anderson kislányára, Piper Maru Anderson-ra, aki a 2. szezon forgatása alatt született.

A „maru” egy japán szó, azt jelenti, „hajó” és tökéletesen illett ehhez a részhez. Anderson azonban nem ennek alapján nevezte el a lányát, a „maru” azt is jelenti „virág”, csak éppen polinéz nyelven.

A búvár, Gauthier, szintén egy közremûködõrõl, Dave Gauthier látványtervezõrõl kapta a nevét.

Gillian Anderson ezért az epizódért kapta meg az elsõ Emmy-díj jelölését.

Alien
23:05 X-Akták - Piper Maru

A Piper Maru nevû mentõhajó horgonyt vet a szélfútta Csendes-óceán közepén. A franciául beszélõ legénység egy Gauthier nevû nehézbúvárt enged le a mélybe. Gauthier odalent egy II. világháborús vadászrepülõt fedez fel, ami nagy örömmel tölti el õt és a kamerákon át figyelõ kollégáit. Ám amikor Gauthier közelebb megy és bepillant a pilótafülkébe, egy élõ embert lát, akinek a szeme teljesen fekete. A búvár hallucinációnak véli az egészet és gyorsan a felszínre emelkedik. Amikor a társai segítenek neki levetkõzni, nem veszik észre, hogy most már Gauthier szemét fedi a fekete hártya...

Alien
Bocsi mindenkitõl

Csak tegnap volt a bolond ballagásom, este meg szerenád a tanároknak, utána meg kicsit elmentünk partizni.

Ma meg ballagás. <#smile><#sir>

Tuvok
de még a csaj nevét se mondta meg ... <#duhos2>