X-akták (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
és azt még ki is hagytad, hogy ha létezett is máshol élet, már lehet rég kipusztult, vagy mi pusztulunk ki addigra, mire az kifejlõdik. szóval még idõben is párhuzamosnak kell lenni, ami szinte lehetetlen.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Kezd egy másik topic kísértetiesen hasonlítani ehhez. Csak az idejáró emberek általában elgondolkodnak rajta, azt az itteniek most már nagyobb része elhiszi.

Alien
Oh, na majd megnézem 😊

Alien
<#eljen>

Tuvok
Az kamu
Töltsd le a videót és nézd meg jól
Amikor errõl láttam a doksifilmet, ott a legmodernebb digitális módszerekkel elemezték ki, és elég jól láthatóan megmutatták pl . a varratokat a bábukon .

Tuvok
Hát mivel valószínûtlen, hogy ugyan olyan körülmények vannak egy másik bolygón, mint a Földön, így az is biztos, hogy teljesen másféle evolúció játszodik le máshol, így azok az ûrlények megnyilvánulhatnak baktérium, egysejtû, valami nõvény, vagy furcsa állatként is .
Egyébként meg az a tény, hogy olyan helyen is van a Földön élet, ahol arra biológiailag és kémiailag szinte semmi esély nincs (metánnal és kénnel dúsított forró tengeri források, vagy a romániai "vak" halak, amelyikek jéghideg barlangi patakokban élnek), arra enged következtetni, hogy egy az emberi élet fenntartására teljesen alkalmatlan helyen is jó kialakulhat élet .

Alien
jajj<#vigyor><#idiota>

Alien
Igen? És a talált ûrlényekkel mi van?<#wow3>

Tuvok
hmm

Tuvok
Idõjárás - léggömb, már bebizonyították

Alien
Mindjárt ték <#rolleyes>

Alien
Na igen, igaz, az azonosítatlan repülõtárgy = UFO 😊

Na egy ûrlényre én is kiváncsi lennék 😊

Roswell-ben történt esetrõl mi a véleményetek?

Tuvok
Én UFO-t már láttam sokat .
De félreértés ne essék, minden repülõ tárgy, amit nem tudsz azonosítani, az UFO .
Repülõ csészealjat is láttam már, sõt majdnem fejbe is vágott, de úrlényeket még sose, csak kíváncsi lennék rájuk .

Alien
Arra is kiváncsi lennék, hogy akik azt állították, hogy láttak már UFO-t, illetve, hogy elrabolták õket, valóban az történt-e.

Ahogy Mulder poszterén is láthatjuk:

I want to believe 😊

Tuvok
Hát aki összerakta ezt az univerzum nevû kócerájt

Alien
Pontosan ez a véleményem nekem is, szerintem is létezik élet a Földön kívül is.

Alien
Ha ez lesz, akkor íme az érdekességek 😊

PAPÍRSZÍVECSKÉK

Mulder a trófeaként gyûjtött papírszívecskéket Lewis Caroll leghíresebb könyvében, az Alice csodaországban, találja meg. Késõbb azt is megtudjuk, hogy a sorozatgyilkos Roche az Alice Street-en lakott. E két momentum utalás arra a közismert, de nem bizonyított hiedelemre, hogy Lewis Caroll vonzódott a gyermeklányokhoz.

Roche az El Camino autóját egy Hollyville-i lakosnak adja el. Ez megint a forgatókönyvíró Vince Gilligan utalása barátnõjére, Holly Rice-ra.

Alien
Nem biztos, de ma lehet, hogy ez lesz:

23:30 X-Akták - Papírszivecskék

Mulder szokatlanul élénk álmokat tapasztal esténként és ezek által vezetve rátalál egy meggyilkolt gyermek régóta eltemetett holttestére. Foxot igencsak felkavarja az eset, mert a gyilkosság elkövetésének módszerei John Lee Roche-ra, egy néhai sorozatgyilkosra, utalnak. Roche volt az elsõ sorozatgyilkos, akit Mulder elfogott. 1979 és 1980 között Roche 8-10 éves kislányokat rabolt el otthonukból, megfojtotta õket és ruháikból szív alakú kivágásokat készített trófea gyanánt. Amikor letartóztatták, Roche 13 gyilkosságot ismert be. Ám ez a mostani nem szerepelt köztük és most Mulder arra gyanakszik, hogy valójában nem 13, hanem sokkal több áldozat volt, amelyeket a gyilkos nem vallott be. A tetem azonosításakor kiderül, hogy Roche igazából már 1975-ben elkezdte a bûncselekmények elkövetését, vagyis négy évvel korábban, mint azt eddig tudták. Egy másik álom elvezeti Muldert arra a helyre, ahol Roche a trófeákat rejtegette. Összesen 16 szívet talál, ami további két, eddig ismeretlen áldozatra utal...

sz4bolcs
Csak az a kérdés, ki pazarolt...

sz4bolcs
És közöttünk vannak?

Tuvok
na de ez nem az a topik

Tuvok
6 milliárd emberre egy ekkora univerzumot elpazarolni baromság lenne ...
És ahogy a földön kialakult az élet, ugyanúgy máshol is kialakulhatott, szal kizárt dolog, hogy egyedül legyünk

grebber
Tényleg ti hisztek a földönkivüliek létezésében?
Mert én mint az állat.

Next PC upgrade: 2022

Tuvok
Berakták egy cellába a gulágban, Krájcseket elvitték, kiderült, hogy õ ott összeesküvõ, Muldert meg elvitték 'kísérletezni', beleengedték a fekete rákot (vagymi, az a fekete olaj cucc) .

Ombika
Mi lett annak a vege mikor muldert elkaptak a banyaban,mert a masodik reszrol lemaradtam csessze meg! 😞

Tuvok
Jól teszed
Én is csak azért, mert már elkezdtem, amúgy én se akartam

Alien
Én nem is nézem a meccset 😊

Tuvok
Lehetne hamarabb is, legalább nem kéne arra várni, hátha rúgunk a 2 . félidõben is egy szögletet ... <#levele>

Alien
Érdekességek

TUNGUZKA 2.

A rész elején látható olasz felirat (e pur si muove), azt jelenti „és mégis mozog”. Ezt Galilei mondta halkan, amikor az egyház eretnek tanainak visszavonására kötelezte, mivel azt találta mondani, hogy a Föld forog a Nap körül.

Krycek orosz neve Arntzen, ezt Val Arntzen-rõl, a stáb dekoratõrérõl, nevezték el.

Az epizód eredeti címe „terma”, amely oroszul annyit tesz „börtön”. Egy tibeti szó, a „tyurma”, azt jelenti „elrejtett igazság”. A filmbeli Terma egy észak dakotai város neve.

Néhány speciális effekt nem készült el idõre, ezért fordult elõ, hogy a kanadai és az USA középnyugati területein élõ nézõk kissé más jeleneteket láttak, mint a késõbb adásba került epizód nézõi.

Alien
23:05 X-Akták - Tunguzka 2

... ( az elõzõ rész folytatása ) A tunguzkai fogolytáborban raboskodó Mulder túléli a különös orvosi teszteket, ám a szabadulására egyenlõre semmi remény. A szomszédos cellában raboskodó férfi elmagyarázza, hogy mindenkit megfertõznek a "fekete rákkal" és ez végül minden rabot elpusztít. A szökés lehetetlen, az ellenszegülés hiábavaló. Mulder megesküszik, hogy akkor is túléli és kikerül innen, legalább annyi idõre, hogy végezzen Krycekel. A rab megdöbben Mulder szilárd jellemétõl és ad neki egy kést...

Serpa
ja, undorító egy mûsor.

Alien
Amúgy ez elég jó rész szerintem 😊

Alien
jaja 😄

Tuvok
Hátõ, hmm
Na mind1, ez is Akták ...

Alien
hmm... Tunguzka...

Alien
<#nyes>

Tuvok
Huhh, ez mingyá lesz, de jó ! Legalább nem kell nézni a rettegés fokát és okádni a tv elõtt ...

Alien
Érdekességek:

EGY ERÕS DOHÁNYOS EMLÉKEI

A filmben Lee Harvey Oswald Mr. Hunt-nak nevezi a Cigarettás férfit. A valóságban is létezett egy E. Howard Hunt nevû férfi, aki CIA ügynök volt és álnéven kémregényeket írt. Feltehetõleg Dallasban volt John F. Kennedy elnök meggyilkolásakor és a merénylet mögött összeesküvést sejtõ emberek máig úgy vélik, Hunt-nak köze volt az eseményekhez.

Duchovny és Anderson nem jelennek meg ebben az epizódban, csak a hangjukat hallhatjuk. Scully ugyan látható, de a jelenetek a Sebhelyek címû részbõl lettek felhasználva.

Walden Roth, a kiadó, aki végül megvásárolja a Cigarettázó férfi novelláit, a FOX tévétársaság két igazgatójáról kapta a nevét. Dana Walden a dráma szekció vezetõje, Peter Roth pedig a szórakoztató osztály elnöke.

Amikor a Cigarettás megveszi az újságosnál a magazint, amelyben megjelent a mûve, egy másik újságon az a fõcím virít, hogy „Hol a pokolban van Darin Morgan?” Ez utalás arra, hogy a forgatókönyvíró Morgan távozott a stábból.

Alien
22:45 X-Akták - Egy erõs dohányos emlékei

Mulder és Scully érdeklõdve hallgatja Frohike elõadását a Cigarettázó Férfi sötét és ijesztõ múltjáról. Nem is tudják, hogy a közeli toronyházban megbújva, éppen õ hallgatja le õket, szuperérzékeny mikrofonokkal. Nemcsak a megfigyelést segítõ eszközök vannak nála, hanem egy távcsöves puska is. Vajon ki lesz a következõ áldozat...

Na most nem tudom, hogy ez lesz-e, mert régen ugye csaka vége felé adták le ezt a részt, meglátjuk ma ez jön-e 😊

Tuvok
Ez nem elég izgi, én legalább olyat akarok, mint pl :

A rész forgatásakor a halottat játszó Duchovny valóban meghalt, és ezért az alakításáért Emmy díjjal jutalmazták .

Alien
Mondom, hogy nincs 😄

De kreálok egyet tessék:

Ebben a részben ismét feltûnik a Fox Muldert alakító színész, David Duchovny 😊)

Serpa
úgy tûnik nem volt elég a náspángolásból.
😊

Tuvok
Nah, érdekesség ??

Alien
<#rinya><#vigyor>

Tuvok
Csak nyugodtan <#eljen>

Serpa
Tuvok, engedelmeddel.

^-^

Tuvok
Mért nincs ?! Legyen !!

Alien
Nincs érdekesség.

Alien
22:20 X-Akták - Élõholtak

... (az elõzõ rész folytatása) fehér hó hull a raleighi temetõben, ahogy a gyászolók összegyûlnek Fox Mulder temetésére. Scully Skinner, Doggett, Kersh és a Magányos Harcosok között áll.

Alien
Hmm de lehetséges, akkor elvolt írva 😊