X-akták (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeverwinterKING
😄D

megnéztem az elsõ moviet. nagyon jó. jobban tetszett mint a 2008-as. igazi x-files feelingje volt. már hiányzott ez. 7-9 évadon nem lehet ezt nagyon érezni.

ha kivégzem a 9est megint elkezdem az elejétõl 😄

\"You are fucking crazy people!\"

IMYke2.0.0.0
Hát, nem semmi vagy... 😊
Ezzel az erõvel azt is írhattad volna, hogy 1-9 szezonban valahol 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lusta vagyok kikeresni, de az arcára emlékszem mikor leosztják, 1-7 szezon közt valahol 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

IMYke2.0.0.0
Nos, akkor melyik rész is? 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mulder?
Maga zsidó?

😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

NeverwinterKING
tudom hogy melyik rész az, de hogy melyik évad és hányadik rész... passz 😄

IMYke2.0.0.0
A The Movie-ban is volt utalás rá.
De én a sorozatbelire kérdeztem. S bizony, az egyik részben többször és keményen lezsidózza valaki Muldert.
Ha megmondja valaki a helyes választ, kapja a piros pontot 😊

IMYke2.0.0.0
Alakváltós... közel jársz.

Totti5
a filmben mint ha lett volna valami zsidózás, vagy csak félre hallottam/olvastam?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

sz4bolcs
"...s vegyétek észre, hogy kerül Mulder keze ügyébe az a bizonyos karó... 😊" - hahaha xDDDD

"Figyelj, ha lelövöm, az gyilkosság, vagy öngyilkosság?"
"Ha én lövöm le, egyik sem."

-nyilván az egyik alakváltós részben volt, mondjuk ezért még biztos nem jár piros pont. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

IMYke2.0.0.0
Bizony! <#nyes>

Jutalmad: .
😊

#3: 42 - galaxis utikalauz

IMYke2.0.0.0
Most nézem 4. alkalommal végig a sorozatot - a 16 évvel ezelõtti debütálásától.
Számomra megunhatatlan, néhol - még most is! - megnevettet, megrettent és kismilliószor elgondolkodtat: "igen, valóban így van!"...
Ha lesz, és már nézheti, a gyerekemnek "kötelezõ" lesz végignéznie ezt a sorozatot 😊

Ja, és nem mellesleg: próbálj válaszolni az általam feltett kvíz kérdésekre 😊

Találtam egy helyet ahol megvettem az egész sorozatot DivX-ben, egész jó minõségben.Most néztem végig, eltartott "egy kis ideig", de megérte.

Clonetrooper I. : Én mindig a droidok fejére célzok. Clonetrooper II. : Hát, nem vagyunk egyformák.

IMYke2.0.0.0
Most jutott eszembe:

Az elsõ találós kérdéshez odaírhattam volna, de akkor túl sokat segít, hogy Mulder és "Scully" ebben a részben csókolóznak elõször!

IMYke2.0.0.0
Találós kérdés, csak Nektek. #4
===============================
Melyik részben zsidózzák le Muldert?

IMYke2.0.0.0
X-Aktak 5x12 - - Rossz Vér
=======================================
Kellemes rész - a sztori 2 szemszögböli elmesélése a legjobb benne.
Nem szoktam keresni a filmekben, s épp ezért lepett meg, hogy észrevettem egy bakit:
32:36-tól nézzétek...
...s vegyétek észre, hogy kerül Mulder keze ügyébe az a bizonyos karó... 😊
Bár, a rész hanguláthoz - nekem - tökéletesen passzol a momentum. Poén 😊

Találós kérdés, csak Nektek. A minap láttam a részt, ezért tudom a választ.
============================================================================
Melyik részben hangzik el ez a dialógus köztük:
- "Figyelj Scully!"
- "Igen?"
- "Szeretlek..."
- "Ó, Mulder..."

Aki megmondja, kap tõlem egy szép nagy piros pontot!
Annyit segítek, hogy az adott rész 42:20 után hangzik el...

Találós kérdés 2, csak Nektek. A minap láttam a részt, ezért tudom a választ.
Melyik részben hangzik el ez a dialógus köztük:
- "Ha nem lennél ilyen ronda megcsókolnálak!" - Scully
- "Hhhh..."
<...>

Aki ezt is megmondja, újabb piros pontot kap!
Segítek, 32:05 körül keressétek az egyik részben...

<...>
"Figyelj, ha lelövöm, az gyilkosság, vagy öngyilkosság?"
"Ha én lövöm le, egyik sem."

😊

Találós kérdés 3, csak Nektek.
* Mi Mulder lakásának a száma és melyik híres sci-fi regényhez van köze?
Újabb piros pontért.

NeverwinterKING
shit. akkor neki állok tõlteni

IMYke2.0.0.0
Jól sejted - így nem is árulunk el többet errõl a szálról.

NeverwinterKING
nekem az nem derült ki h mér lett normális gyerek. hisz mások ufót szültek. meg h mér nem vitték el amikor megszülte. de ha ez a 9dik évadban derül ki akkor ne mondjátok meg 😄 mer azt még nem láttam

IMYke2.0.0.0
Bizony.
S lám, Õk is egyetértenek: <#alien><#alien2><#nyes>

Totti5
"Valószínûleg egyedül leszek a véleményemmel, de nekem a I Want To Believe is tetszett"

nem vagy egyedül, az imént néztem meg ( 1600ért volt a tescóba a dvd, nem volt kérdés hogy ennyit megér😊 ), és habár nincsenek benne ufók, meg szörnyek, végig izgalmas volt és érdekes, habár olyan óriási csattanók nemvoltak, de mint Xakták fan minden rész egy kincs, vannak jobbak és rosszabbak, de összességében tetszett, Xaktás feeling megvolt és ez a lényeg😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Nézd meg az "Emily" epizódot! <5. évad>
Mindent meg fogsz érteni!

sz4bolcs
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát nem Muldertõl? <#buck>

Hali. Van valami amit nem értek, /vagy lemaradtam valamirõl/
Scully, kitõl terhes? Vagy csak úgy terhes lett?
valaki irja már meg légyszi. idegesit hogy nem tudom.
köszi. üdv.
IMYke2.0.0.0
<#buck><#nyes>

Sokáig rágódtam, vajon melyik részben is volt ez a dialógus, s volt egy sejtésem. Jól emlékeztem:

5x02 - - Visszatérés 2
=======================================

A jelenet: A "Cigarettás" (William B. Davis) és az 1. számú Bölcs (Don S. Williams) közötti dialógus a lóverseny pálya lelátóján.
Amire hasonlít: Star Wars: Return of the Jedi - Darth Vader ellenszegül Palpatine császár akaratával, és elõtte egy hasonló dialógus zajlik le a "fõnök" és beosztott között.
Ráadásul, az X-Aktákban ugye a Cigerattás is Muldert - ahogy DV Luke-ot - szeretné a maga oldalára állítani...

Az említett részben az ezzel kezdõdõ dialógust ajánlom (újra) megtekintésre, kereken 6 perctõl:
- Gondolom, hallotta... - mondj a Cigarettás kajánul.

sz4bolcs
Én is az vagyok, azért vagyok ilyen szigorú. 😛P

IMYke2.0.0.0
Akkor én a fanatikus X-Files rajongók széles táborát gazdagítom. 😊

sz4bolcs
Hát akkor izlések, és pofonok, de szerintem az I want to believe semmilyen tekintetben nem volt méltó az X-akták névre. A színészek arcán kívül semmi nem emlékeztetett az X-aktákra, ilyet azért a sorozatban is ritkán találok. Ha a tv-ben látok ilyen filmet, akkor általában kikapcsolom, vagy átváltom a Gyilkos hangyák/méhek/cápák/denevérek/medvék 8-ra, mert még az is jobban szórakoztat.

Ha úgy vesszük, a sorozatban voltak sokkal laposabb történetek is, mint a 2. mozifilm. Én egy középkategóriás sorozatrészhez hasonlítanám.
Tetszett is volna a moziban múlt nyáron, ha nem hazudnak itthon az elõzetesben, hogy a földönkívüliekrõl fog szólni (biztosan emlékeztek erre a bakira), és ekkor ez okozta a csalódottságom, de ha most megnézném, biztosan tetszene.
A 2. mozifilm az egyedüli, ami megvan 1080p-és HD képminõségben, 7.1 DTS HD hangsávval (Blue-Ray lemezen, evvel is támogatva a 3. mozifilm elkészültét 😄). És még nem néztem meg újra ebben a minõségben! Alig várom, de ahhoz a végére kell, hogy érjek a sorozattal. S mivel már a 7. évadnál járok, most kéne elkezdenem az X-Akták spin-offjának, a The Lone Gunmen sorozatnak a nézését is, kb ekkoriban kezdték el azt is forgatni (biztos tudjátok melyik sorozatról beszélek, amiben a magányos vadászok vagy kik szerepelnek, az a 3 figura, akik Muldert segítették).

IMYke2.0.0.0
Annak idején olvastam - és a DVD-s extrák közt is el-elhangzik utalás -, hogy Chris Carter már az elsõ nagy film esetében tudta, hogy mit akar a 2. és a 3. filmben látni...

Valószínûleg egyedül leszek a véleményemmel, de nekem a I Want To Believe is tetszett: az UFO-s / összeesküvõs téma sok lett volna kicsit.
Persze, azt nem feledem, hogy a The Movie végi - sivatagban - termõföldes jelenet után megevett a fene, hogy mi lesz a következõ kifejlet a 2. filmben... de így, majd 2 év múlva nagyobbat fog ütni 😊

sz4bolcs
Kíváncsi vagyok, a 2012-es moziból (ha lesz) mit hoznak ki. Az már egy pozitív dolog, hogy az I want to believe-nél nagyobbat már nem lehet bukni. <#hehe> Annyi ötletet azért még össze lehet gyûjteni pár év alatt, hogy egy ütõsebb filmet készítsenek. Azt viszont ne tõlem kérdezzétek, hogy hogyan lehet összemixszelni az összeesküvést, az alien inváziót, Mulder és Scully gyerekét, a régi szereplõket és hangulatot, meg még egy csomó más dolgot úgy, hogy ne legyen se katasztrófafilm (vagy katasztrófa a film), se krimi, se akciófilm, és még új dolgot is tudjon mutatni. xD

IMYke2.0.0.0
* Bizony... 😊))
* No, és a borozgatás... <#buck><#hehe>

sz4bolcs
Feldühödött apuka Muldernek és Scullynak: "-ÁÁ, maguk is, mi?" xDD

Egyébbként nem csodálom, hogy Muldert alakító David Duchovny kilépett a 7. évad végén. A 7. évad második felében érezni (tegnap este beléjük néztem), hogy ellaposodtak a forgatókönyvek, majdnem mindent kifacsartak már a sorozatból. Vagy csak nem írtak jó forgatókönyveket. A 8. és 9. évad már régen se tetszett, abba már nem nagyon volt Mulred-Scully páros, õk voltak a kulcsfigurák a sorozatban...

IMYke2.0.0.0
Negyedszerre nézem a teljes sorozatot - általában esténként.

4x20. - "Small Potatoes" - 1997. április 20. - "Majmolás"

Ezt a részt ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom humort, és (újra) kíváncsi a "mikor csókolják már meg egymást?"-mizéria elsõ lépésére...

sz4bolcs
Az elõzõ rész végén is van egy zseniális jelenet, amikor Mulder meglátja a gyereksírokat.

Nekem az UFO-s témájú részek a kedvenceim. Azon is belül a kormányösszeesküvéses részek.

Én is arrafelé tartok most, tavaly augusztusban kezdtem újra kinézni a sorozatot, 7x11-et néztem tegnap este, nagyon odabaszott az a zene a végén, meg a lassított felvétel, mikor Mulder találkozik a halott húga lelkével, áhh, nagyon jó volt.

Sziasztok! Lenne egy most alapúlrt X-Akták fórum, ami egyben szerepjáték is. Igen szép design, és mivel most indúlt, szükségünk lenne tagokra.
Kérlek kukkantsatok be!
http://www.xfilesfrpg.atw.hu/

További kellemes idõtöltést nektek!
IMYke2.0.0.0
2x20 Szemfényvesztés

06:21-nél a férfi belever a saját mellébe egy éket.
Riadalom.
Férfi: "Áááá, eltaláltam a bal kamrámat! Tûnjenek az utamból!"
A temetés meghiúsul. Mindenki elmegy.
Scully és Mulder ülve marad.
Mulder: Egy igazi vérzõ szív...

Hû, az nagyon jó rész 😊
Nekem is nagyon tetszett.
ZilogR

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

sz4bolcs
7x06 mennyire aranyos rész. <#gonosz1><#gonosz1><#gonosz1>
"Milyen érzés ekkora mázlistának lenni?" 😄😄

Garrett27
Ahogy IMY írta, már az elsõ évadtól érezhetõ a lényeg - én személy szerint a legelsõ részben is véltem felfedezni egy leheletnyi összeesküvést, amikoris egy csoport ismeretlen figura - vélhetõleg az FBI fejesei meg több ismeretlen, felkérnek egy orvost, hogy járjanak utána, mennyire hiteles dolgokat mûvel Mulder.
Természetesen az egész történet nagyokat fordul a részek és évadok elmúltával, de akkoris, az elsõ rész önmagáért beszél..

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

IMYke2.0.0.0
Már elsõ évadtól nyomja Mulder az összeesküvés elméleteit.
A második évadban már csúcsosodik - az új segítõjével (fekete bácsi) és Dana vérével.

sz4bolcs
Jó de itt nem is a Marlboroman halt meg. 😄
Amúgy meg válaszolva a kérdésre: hát.. nem is a dohányzás végzett vele. Sztem nem halt meg, hogy tudjon szerepelni a 2012-es filmben. 😛P
De mekkora arc már. Ott üldögél, és nyomatja a nyakába a cigit. Nekem ez egy szimpi szereplõ.

Kérdés: Melyik évadban kezd hangsúlyosabb lenni az idegen összeesküvés? Vagy végig az elsõ évadtól az? Mert én az elsõ pár évadból csak ilyen gumiemberre, féregemberre, antarktiszi agymanipuláló féregre, meg hasonlókra emlékszem, a késõbbi évadokban viszont már ott van Gibson Praise, a fekete olaj, egyre több szó esik a kormány/idegen összeesküvésrõl, hibrid-programról.

Garrett27
Talán az elsõ képek között ugrik be az az erdõ, amelyben a kivágott õsrégi fákból, abban õsrégi idõkbõl származó organizmusok ébredeznek fel, a fénytõl pedig visszariadnak.

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Garrett27
spoiler is meg nem is..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
már láttatták velünk meghalni kétszer is a cigizõ embert a végén mégis egy nagy kilõtt rakéta végzett vele... vagy mégsem? ...

IMYke2.0.0.0
Nekem a karácsonyos rész az egyik kedvencem.