8348

GT HD M.L.EVO NEW VIDEO!!! NO WAREZ PLS! MAX 800*600 PICS PLS! NO FORZA VS GT4 PLS! DM DRIFT VIDEÓ GT!!!! BMW Art video
Magyar GT4 oldal
  • aabyssx
    Ja! Az én példámban nincsen szó váltásról és kuplungról.

Tegyük fel közepesen nagy kanyar előtt, erős autóval visszaváltok 3-ba, ami legyen egy most egy széles tartomány és az egész kanyart a kigyorsításig ebben veszem. Kicsit nagy lett a sebességem ezért az 1/3-nál észreveszem, hogy sodródok kifelé. A következő történik:

1. Motorfékkel, vagy motorfék + lábfékkel csúszás nélkül néhéz visszakerülni az ívre. Ha ez történik általában összehozom, hogy az autó túlkormányzott legyesz és így visszadriftelek, de ez sokba kerül.
    2. Nyomok egy kis féket a megtartott (magas gáz mellé) és mintha egy gyenge, 4 kerekes autóval sétakocsikáznék befelé "sodródok".

Az előző példámban a Forma-1 es autó (asszem valamelyik Honda) padlógázos, tompa kanyarokban kb. 10-20% féket használt kb fél másodperc ideig padlógáz mellett.
  • Al Age
    Igen, azt tudom, hogy azokban a videókban pontosan erről van szó.
    Ugyanakkor ha fékezel kuplung nélkül, akkor a fordulatszám esni fog. Viszont ha csak nagyon minimális fékezésre van szükség és azt gázelvétel nélkül ejtjük meg, akkor jön az előbbi hozzászólásom második része...
    aabyssx is azt írja, hogy stabilabb a kocsi ezzel a technikával, én erre próbáltam magyarázatot keresni, mert a stabilitásnak és a fordulatszámnak így ebben az alapformában az ég világon semmi köze egymáshoz.
  • zol3e
    Amikor egyszerre nyomkodják a három pedált ,általában visszakapcsolnak dupla kuplungal.A balláb fékről ugyanaz a véleményem mint Unreg-nek. Balláb-féket Walter Röhl használta előszeretettel.
  • Al Age
    Véleményem szerint a fordulat megtartásához kuplungolás és fékezés alatt kell a gázt nyomkodni. Sok kis japán verseny videóban látni ahogy ezt a technikát alkalmazzák.
    A szóban forgó esetben szerintem az lehet a lényeg, hogy ha csak az íven tartás miatt fékezel úgy, hogy nem szállsz le a gázról, akkor kevésbé fog elmozdulni az autó tömegközéppontja és pont ez segít abban, hogy az íven maradj. Ha leszáll a gázról és úgy fékezel, majd újra gázt adsz, akkor az autó tömegközéppontjának helye több ízben fog megváltozni és ami a fontos, hogy mindezt gyorsan teszi. Viszont ha nem szállsz le a gázról és szépen adagolsz neki egy kis féket, akkor lassabban és kevesebbet fog "vándorolni" a tömegközéppont, aminek egyenes következménye, hogy a kocsi stabilabb lesz.
  • aabyssx
    Ha nyomsz gázt, akkor pl. egy hátsókerekes autónál a hátsó kerekeket erő hajtja. Ez az erő ellentétes a fékező erővel. Így az első kerek (mivel ott nincs hajtás) erősebben fékeznek. Nem így van?

De ha ez így van, akkor a fékerő előre csoportosítása miatt ki kellene törni az autó hátuljának (főleg, ha kanyarodás közben lépek rá a fékre full gáz mellett). Viszont tapasztalataim szerint tök stabil marad az autó és sokkal könnyebben maradok az íven. Próbáltam GT3-mal és Enthusia-val is.
  • UNREG
    Nem hiszem, mert a fékerő nem a fordulatszám fügvényében oszlik el. Egyszerüen csak nem hagyják leesni a fordulatszámot, rallyban használják leginkább.
  • aabyssx
    Fékerő elosztásnál nincs vonzata?
  • UNREG
    A balláb-féket akkor használják, amikor fékezés közben is magasan akarják tartani a fordulatszámot, értelemszerüen közepes ill. gyenge lassulásnál előnyös...
  • aabyssx
    Felvetnék egy vezetéstechnikai kérdést: mikor használsz padlógáz mellett féket?

Tesómat mondta még régebben amikor az F355-tel játszott, hogy néha használ gáz és fék kombinációt együtt. Nem foglalkoztam vele, majd nemrég valamelyik Forma-1 közvetítésen láttam, hogy az egyik versenyző szintén így vezet. A padlógázos kanayarokban (ott ahol én max. motorfékezni szoktam) néha használnak egy kis lábféket is anélkül, hogy a gázról elvennék a lábukat.

Azért vetem fel a témát mert értem, hogy ilyenkor mi történik. Mióta van kormányom próbálkoztam ezzel és úgy tűnik, hogy így kevésbé csúszik meg az autó. De a fizikáját nem értem.
  • lacokpatok
    Hi!
    Tudnátok segíteni!?
    Driving missions legutolsó pálya, nürnburgring.
    Sikerült már valakinek megcsinálni??? Ha igen akkor tanácsokat várnék mert az agyam már nem bírja kivárni a sok késleltetett indulást.
    Előre is thx.
  • JGTC
    és jól is megy...
  • JGTC
    nekem egyszerűen nem indul el :(
  • bobo11
    sziasztok
    milyen auto kell az NA racingbe a prof modnál
    köszi
  • Don Laguna
    Valaki mondjon egy pontos Prendrivot:)
  • mohuska

my SLR
  • Kaplan
    Aranyos :)
  • mohus
    OFF
    asszem ennyi elég is a B3-ból
    Burnout 3 Real Crash - 35MB - MPG
  • JGTC
    My Hemi

• mohus
    +n
  • mohus
    általába oda ahova kötődik picit
  • Lammer
    esezt mindenhova bekopizod??? :PPPPP
    vegre te is eszheztertel... :P
  • mohus
    OFF
    Na sikerült az élet...elsőként Burnout 3 HDD-ről...

Install után nem mentek a gémek, azt hittem wincsi Jumperelés miatt. Most MAXTOR 80GB van benne MASTER-en. Melegedés elviselhető. Neten ezt ajánlja mindenki kompatibilitás miatt is.

No aztán olasz oldalakon is kutatva rájöttem hogy a gépemen (v3 széria + Neo 2.2 chip [ez ugye még az AR2 lemezcserélgetős backuptöltés]) csak akkor fog a HDD üzemelni ha a HDLoader a memókártyámról fog bootolni.

Ezt egy install lemez elkészítésével el is érhetjük...az install CD a HDL-t felvakarja a memóra...ehhez kell még egy eredeti PSX lemez is. Ennek a lemeznek az IDjét felhasználva arra bírhatjuk rá kis kedvencünket, hogy az eredeti PSX lemezt betéve betöltve a memókártyán leledző HD Loader töltődjön be...nagyon ötletes.

Sosem hittem volna hogy a gyereknek vett "Bear in the Big Blue House" - Minimaxon Mackóshow néven elhíresült gyereksorozat - PSX verziója fogja a megoldást jelenteni a PS2-HDD-hez.

A Burnout 3 Crash módja így betöltésmentes lett, régi vágyam volt ez, haverokkal játszva mindig az volt a baj hogy sokat töltött és megölte a játék lényegét a gyorsaságot....

Burnout 3 Crash - 15MB - MPEG4
  • Luiprima
    Egy kis Merci reklám.

• Norbi7
    Köszi a választ, egyébként erre nem gondoltam volna!
  • mohuska
    nem rossz a camaro....
  • JGTC
  • JGTC
  • JGTC
    na erre mondanám, hogy mindennap tanul valamit az ember mert már a második PS2-met fogyasztom de erről még nem is hallottam
  • Al Age
    Ez PS1-es játékokhoz van, ott a beállításokkal igazából némileg szépíteni lehet a játékot, ugyanakkor én még nem próbáltam.
  • Norbi7
    Hello! Azt szeretném megkérdezni - hogy amikor bekapcsolod a PS2 gépet és játékot nem indítasz el, majd megnyomod a háromszöget=Version és azon belül van olyan hogy Playstation Driver, ismét háromszög=Options. Bejön, hogy Disc Speed és Texture Mapping. Lehet választani hogy Standard vagy Fast/Smooth. Játék közben van valami különbség (melyik a jobb) és miért lehet ezt egyáltalán változtatni? köszi a választ. sziasztok
  • mohus
    azaz "bicubic sharper"
  • mohuska
  • mohuska

• JGTC
    köszi kipróbálom
  • Al Age
    Amikor kicsinyíted a képet, válaszd a kettős köbös kicsinyítési módszert.
  • JGTC
    mivel húzzátok fel a kép minőségét?? mert nekem nem megy (Pl:Lotus-os képen az égbolton látszik eléggé)
    Van Photoshopom de nem ismerem annyira még
  • Norbi7

• JGTC
  • JGTC
  • JGTC